- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Netfone
- One mobilszolgáltatások
- VoLTE/VoWiFi
- Apple Watch
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
Új hozzászólás Aktív témák
-
gtasystem
őstag
válasz
liksoft #23459 üzenetére
nem írtam, kérdeztem..
és valószínűleg azért kérdezek mert nem szeretnék technológiákat tanulmányozni..érted..
és ha a supportjától akarok kérdezni akkor valószínűleg ott kérdezek és nem itt..de azért kérdezem itt mert nem elfogult véleményt szeretnék hallani hanem tapasztalatot..
de azért köszi..szóval ha jól értem nem lehet komolyan venni amit ír, mert pillanatnyi helyzetet mutat csak..
és igen, hallatlan mert esetleg még komolyan veszik.. -
Dikk
tag
-
Dikk
tag
válasz
liksoft #23282 üzenetére
Szia!
Első próbálkozás asrock p4vm800, második próbálkozás gigabyte k8vm800m.
Wincsi: WD 2500KS-00MB0.
Jumperelés SATA 150MB/s operation (tudom hogy miattam 3MB/s a másolás. Viszont csak így pörög fel mind a 2 lappal hogy rávan dugva a sata kábel is.
Táp 350-es Chieftec táp. szóval bőven korrekt. SMART se mond semmit. itt lap korlát lesz szerintem csak nem tudom mi miatt.
Az én gépemből mikor kikerült ment korrekten. Volt egy mélyformat particiós tábla msdos 2 particióra bontva linux alatt (ntfs) aztán került ide. Aztán próba kedvéért vissza hozzám hibátlanul ment. itt is megy de csak jumperelve. az meg nem kicsit gáz.
ötlet?
üdv, Dikk
-
buherton
őstag
válasz
liksoft #23241 üzenetére
Köszi a segítséget. Mivel a kábel amit vettem egészen olcsó volt és máshoz nem tudom használni így szét vágtam és 1,80-ból csináltam 20 cm-t
. Nem legszebb, de ezzel már működik. Nem mellesleg csináltam már kézzel is USB kábelt ami volt kb 35 cm. Teljesen nulláról (volt 4 db vezeték meg 2 db csatlakozó), mert egy saját áramkört kellett bele építeni az USB 5V-os ágába. A sávszélességet egyáltalán nem rontotta
Amikor kipróbáltam ezzel hirtelen megijedtem hogy nem működik, de most már megnyugodtam. Még egyszer köszi a segítséget
.
-
nappa
tag
-
BigBlackDog
veterán
válasz
liksoft #23198 üzenetére
Most már sentinel is lát a smartban hibás értéket (2-3 perc szabadon futás után jött elő). Szerinted akkor biztonságos és használhatom nyugodtan?
-
medek3
aktív tag
válasz
liksoft #23099 üzenetére
jó munkához idő kell a rosszhoz meg még több.
Ezért örültem volna, ha már a héten visszakapom. Igazad van nem vagyok szakember ezért is gondoltam arra, hogy mások gyorsabban megoldják.
Bocsánat ha bárkiben is indulatot keltettem.
Újabb tapasztalat.A vicc az hogy a futár rákérdezésem után sem hagyott semmilyen igazolást, hogy a HDD-t átvette. Elvitte és kész. Ipontol kaptam egy levelet, hogy megkapták.
Kíváncsi lennék, hogy tudnám azt a levelet jogorvoslatra használni ha ne adj isten véletlenül nem tudna senki semmiről. -
spista222
addikt
válasz
liksoft #23093 üzenetére
Én is ezt írtam hogy a HD Sentinelre nem lehet hivatkozni garikor csak lehet hogy épp más megfogalmazásban. Nem akartam a HD sentinelt szapulni mert alapnak kitűnő minden van benne ami a hdd teszteléshez kell: nem kell a SMART-ot bogarászni egyből kidobja ha valami nem megfelelő, írási és olvasási tesztek, elérési idő stb. Mondjuk az biztos hogyha a saját programja hibát dob akkor lehet hogy már az adatokat se lehet rendesen lementeni róla vagyis előrejelzésnek jó, bár minden ellen nem véd.
-
medek3
aktív tag
válasz
liksoft #23084 üzenetére
És ha a forgalmazót átverik ahhoz nekem mi közöm?
Rossz a szabályozás, ideje módosítani.
Nekem meg az az uncsi, hogy a végén csattan az ostor.
Letöltöttem a seagate oldaláról, de telepítéskor az avast beriaszt, telepítés után meg el sem indul. Gondolom nem véletlenül.
Ezen nincs semmi gáncsoskodás, nem feltételeztem, hogy az ipon direkt szart küldött, eszembe se jutott, hisz nem lehet érdekük. Ezeréves vendéglátós vagyok, úgy hogy ismerem nagyjából a kereskedelmet.
De a tény az tény. Fizettem egy szarért, és még nekem kell várni 3 hetet.
Akkor szerinted ebben a láncban én vagyok az egyedüli nyertes és nem a gyártó illetve a forgalmazó aki gennyesre keresi magát. -
Kuruc2
senior tag
válasz
liksoft #23067 üzenetére
Tutira arról indultak. És nincs infrás hőmérőm, de másmilyen se.
Csak furcsáltam hogy ekkora hőmérsékleti különbség van a két winyó hőmérséklete közt már induláskor.
(régebben olvastam olyat hogy a samsungokat kicsit csalósan alacsonyabb hőmérséklet mutatására állítják be gyárilag)
Amúgy meg képzeld, azt gondoltam hogy nem a sentinel dug fel egy hőmérőt a winyónak, hanem van egy szabvány miszerint paramétereket ad ki magáról a winyó a különböző mérőszoftvereknek, ill. tárolja is a paramétereket. (S.M.A.R.T.)
De attól még gondolom a szoftverek is különbözőek. Bár most már kezdek arra gyanakodni hogy kicsit máshogy méri a saját hőmérsékletét a samu meg a sea, valamelyiknél tuti: the truth is out there.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
liksoft #22983 üzenetére
Ezt most lehet nagyon besz*ptam, GDB is alig lát belőle vmit. Pontosabban látja, 11ezer+ random nevű mappába szétszórva fájlonként úgy, hogy a fájloknak se neve, se kiterjesztése. Végül is csak a zenegyűjteményem volt rajta.
Bezzeg azok a mappák, amik könnyen pótolhatók, azok megvannak rendesen. Tudnám mi a fene történt ezzel a partícióval, hogy így szétment... azon kívül hogy rebootoltam a gépet, mert semmi különlegesebbet nem csináltam. És szerintem ha ennyi történt csak, simán látnia kellene rendesen a fájlokat a GDB-nek. -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
liksoft #22942 üzenetére
Sosem lehet tudni, gondoltam kipróbálom, a cukor ki tudja mire képes!
Alkoholos tisztításon már túl vagyok, 70%-osat tudtam szerezni patikából, erősebbet nem adtak.Get Data Back alap program, ismerem természetesen, de mivel jelenleg nincs szabad 2 tera, ahova le tudnám vele menteni a cuccokat, gondoltam először megpróbálkoznék valami partíciós tábla helyreállító progival.
Múltkor használtam egyet, csak már nem emlékszem a nevére, parancssoros volt, de jó! -
A_ScHuLcZ
addikt
válasz
liksoft #22919 üzenetére
Nekem sem, megtisztogattam őket alkohollal, mert itt-ott kicsit ragadt (múltkor a házamra elölről ráborult 1 pohár kóla, és 1 kicsi bejutott a belsejébe is), majd kiderül.
Az elhalálozott partíciómat mivel próbáljam meg helyreállítani, valami programtipp? Múltkor használtam egyet, de már nem emlékszem a nevére.. -
Imco
őstag
válasz
liksoft #22902 üzenetére
Megyek szlovákokhoz HDD-ért.
A DVD-nek is ez lett a sorsa. Magyar ár feléért házhoz hozzák. Érdekel hogy mennyit keres rajta? NEM! Megfizethető. PONT.
Most vettem BD-R lemezt 520 Ft jó minőség. Itthon 1000-1500-3000-ért ki veszi meg?Egyébként ez a artisjus-os téma kb 1 hónapja volt a TV-ben, valami küldött gyűlés kapcsán.
Kiváncsi lennék hogy mennyit fizetnek a frissen letöltött Shakira 30. nagylemeze után Shakirának! Merthogy magyar zenéhez elvből nem nyúlok.!!!
Vagy mondjuk az eladott lemezek arányában állapítanám meg a jogdíjakat.
Most néztem, olyan emberek vannak a küldöttek között -reprezentálva a magyar könnyű zenét- akinek a nevét még nem is hallottam.Vicces, hogy pl egy bank a kis raides fűzérek darabja után 5-10000 Ft-ot fizet -elvileg - pl.
Korda Gyuri bácsinak vagy valami depis EMO-s ifjú titánnak!Bocs az offért! Befejeztem.
Szerintem...
-
VhanDale
csendes tag
válasz
liksoft #22878 üzenetére
Raeresztettem a CrystalDiskMarkot fel oraval ezelott, es meg sehol sem tart!
Legalabb negyed ora volt, amig preparalt (felirta a filet amit majd olvasgat, gondolom), pikkpakk megoldotta az olvasastesztet, most szuttyog az irassal... hdsentinelben nezve a szokasos kep, 1 masodpercre 1000kb/s aztan 1 mpig semmi. disk activity 100% nonstop. Csinaltam hdtune-al is irastesztet, 700-1500kb/s ugy, hogy tuskekben felmegy 1500ra, de a "gorbe" olyan 1000tol megy lefele. Nem hiszem, hogy szukseges shotot mellekelnem :\UPDATE:
Tobb mint egy oraja fut a CrystalDiskMark, es mar megcsinalta az elso sort...
olvasas: 65.58MB/s iras: 0.839MB/svelemeny?
-
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
liksoft #22838 üzenetére
Aha, így már világos.
Én ezt az egészet úgy fogtam fel, mint egy megelőzés. Ha felrakom akkor megelőzöm a problémák. Ezek szerintem nem.
Mert azt nem akartam volna megvárni, hogy elromoljon a winyóm éles használat során mert az nem lett volna a legjobb.
Egyelőre minden stimmel vele, a sebessége is oké, SMART is helyesen írja a 65 MB cache-t és a HD Sentinel is 100/100-at ír. Bár néha kicsit fura hangot ad ki (számomra fura), de lehet csak meg kell szokni ennek is a hangját, mert más mint az eddigieké.
Valamilyen programmal ki lehet szűrni hogy van e valami hibája a winyónak? Ha a HDS 100/100-at ír az már elég?
Egy HD Tune error tesztet végigfuttattam rajta, de nem talált egy rossz szektor sem.
Most már viszonylag biztonsággal pakolhatok rá egy os-t és fontosabb adatokat is?
-
Kuruc2
senior tag
válasz
liksoft #22797 üzenetére
A fordulatszám mindegyiken 7200.
És kézzel is érzékeltem a különbséget mondjuk a 35 fokos samu meg 48-50 fokos cuda között. Nem is tartottam rajt az ujjaim.Most nem tudom hogy mennyire hagyhatom magára a gépet. Régi gépem futott fél éveket is, levett oldallappal, restart nélkül, nyáron is, nem volt gond vele, pedig se házventije, se vga-ventije nincs, meg a legrosszabb minősítésű tápja van. És a mai napig jó, már jó sok éve.
Szóval most kiakadtam hogy van egy alkatrész ami hisztis. Most egy napig nem merem úgyhagyni gépet. Hdd sentinelbe be lehet lőni hogy kapcsolja le ha forr? Mondjuk az se egy nagy megoldás...
Pedig most akartam rátenni az op-ot, de már nem tudom merjem-e....
(mivel pufferja 32, a kisebb samué meg csak 8 )
-
tov
csendes tag
válasz
liksoft #22742 üzenetére
Nekem is úgy tűnik, viszont ha meghalt volna akkor szerintem nem látnám az összes rajta lévő adatot egy másik programmal és nem tudnám onnan kimásolni szerintem. Habár SSD-k területén azért annyira nincs még nagy tapasztalatom. Mondjuk valószínű ha normál vinyó lenne már rég rohantam volna vissza a boltba garanciáztatni, de mivel most nincs a helyére másik és amilyen pozitív tapasztalatom van arról, hogy mennyire el szokták kapkodni a boltok ezeknek a cseréjét ha lehet megpróbálnám helyrepofozni, mert szerintem még valahogy biztosan meg lehetne, mert szerintem fizikai hibája nincs az egységnek, csak a partíciós táblában vagy nem tudom hogy hol lehet nagy káosz, de még nekem nem sikerült rájönnöm a megoldásra és ezért is írtam ide hátha valaki oldott már hasonló problémát
-
akoska23
aktív tag
válasz
liksoft #22664 üzenetére
Kondíció . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #------------------- 6 % (Kritikus)
Teljesítmény . . . . . . . . . . . . . . . . . . : #################### 100 % (Kiváló)A lemez felületén található 262 hibás szektor, mely(ek) tartalma a tartalék területre lett áthelyezve.
A lemez önteszt során talált 56 hibás szektort.
A szektorok javításának számából ítélve a hibás szektorok összefüggő területet alkothatnak.
A lemez felületén található 11 gyenge szektor, mely(ek) későbbi használat során áthelyezésre kerülhet(nek).
Ezen a ponton a merevlemez garanciális cseréje még nem lehetséges, csak ha a kondíció tovább csökken.
Ajánlatos a merevlemez naplójának bizonyos időközönkénti figyelése. A program itt tárolja az esetlegesen előforduló újabb problémákat.
Javasolt az adatok azonnali mentése az adatvesztés elkerülése érdekében.Na szóval ezt írja ki az előző tulaj szerint már vagy fél éve. Sokáig húzza még? Windows ajánlott rá telepíteni?
-
SLajos74
csendes tag
válasz
liksoft #22662 üzenetére
Igen gondolhatnék sata kábelra is de új Asus kábel van rajta és előtte egy WD üzemelt ugyan azon a helyen ugyan azzal a kábellal és soha nem volt gond csak elkelt és valamit be kellet helyette tennem.
A probléma úgy kezdődött hogy ami elkelt HDD arról az adatokat rámásoltam (hála isten azok nem sérültek) de serveről leszedtem 2 DVD filmet és ki akartam írni és hallom hogy valami kattog. Nem tudtam kitapintani melyik HDD az csak látom az írás leált akkor már gyanakodtam a Samsungra. (még jó hogy nem az RE4 és a Bleck HDD.k voltak) Mondom majd átmásolom másik HDD-re de akkor is megállt és kattogott. azután felülettesztet futtattam és lett benne 103 gyenge szektor (olvasásteszt) és 320 adatátviteli hiba. Mára már eltűnt a 103 gyenge szektor. Akkor azt mondjátok még használható de fontos adatokat ne bízzak rá.
Akkor köszönöm a segítséget mindenkinek.Ja és elolvastam azt írja hogy "Ezt okozhatja az eszköz hibája vagy ... a táp vagy sata kábel. azért gondoltam hogy eddig jó volt minden csak neki nem.
-
Sas madár
őstag
-
pmatthew
tag
válasz
liksoft #22614 üzenetére
Hát, ez bizony nem biztos, de nem tudom megállapítani hogy tényleg az-e hibás. Hogy lehet ezt megnézni? Ill. ha a firmware gond van, amiről te beszélsz, arra van megoldás? Minden esetre ha az elektronika a rossz, akkor az általam linkelt vinyók például kompatibilisek ?
-
-
zalyy
tag
válasz
liksoft #22596 üzenetére
Szia!
Amikor még a régi merevlemezzel dolgoztam, készültem újra telepíteni a windows 7-et és csak a D: partíción volt hely ezért letöltöttem a PARAGON Partition Manager szoftvert és volt benne egy olyan opció, hogy egyik partícióból lehetett el venni, hogy létrehozhass egy újat.
Kb. 20gb-ot vehettem el belőle mikor a művelet felénél a gép újraindult, ennyi történt. -
-
Hegyirabló
veterán
válasz
liksoft #22462 üzenetére
Tessék.
Itt a HDSentineled , ezt mind meg tudta állapítani a lemezről.
-
Hegyirabló
veterán
válasz
liksoft #22462 üzenetére
Azt tudom, hogy te nagyon értesz hozzá, de tényleg azt gondolod, hogy ez a program meg fogja mondani, hogy miért másol át egy 80MB-os fájlt 10 perc alatt, már ha egyáltalán átmásolja???
De legyen, mit indítsak, nézzek, és osszak meg Veled ebből a programból?
Szerk: Persze előbb elrohanok, és megveszem a HDSentinel programot tizenakárhányezer forintért!
-
littlerock
aktív tag
válasz
liksoft #22429 üzenetére
Szia!
Egy Acer laptop hdd-jéről van szó, és az azon lévő "telepítő" partícióról. ezen van az oprendszer telepítője. Mivel ez jogtiszta windows XP, és megvan a szériaszáma is, a szüleimnek pont jól jönne, a hdd-t meg a fent említettek szerint alkalmaznám.
A hdd most egy keretben van, usb-n kötöm a máasik laptopra, itt a partition magic, vagy a W7 lemezkezelője látja is, de nem tudok vele semmit se kezdeni...
-
MZsoltee
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Napelem
- Argos: Szeretem az ecetfát
- Mr. Y: Motoros sztorik #06
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Bitcoin topic
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Milyen egeret válasszak?
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X250 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 12,5" HD I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! GIGABYTE B360 i5 9600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 7600 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest