Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
Új hozzászólás Aktív témák
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
válasz viktor_v #23445 üzenetére
A merevlemezhez nem tudok nagyon hozzászólni de én meg vagyok elégedve a Samsungokkal.
Mivel 2,5" és hordozható így 5400rpm-es a benne lévő hdd ami maximum kb 70-80MB/s sebességre lehet képes ha USB 3.0 án használod. Ne tévesszen meg az odaírt sebesség mert az csak az USB 3.0 sebessége. Ha USB 2.0-án használod akkor ez lecsökken 20-30MB/s körüli értékre de még ennek is elégnek kell lennie a HD filmekhez(bár nem tudom de szerintem nincs 10MB/s-osnál nagyobb bitráta). -
spista222
addikt
-
spista222
addikt
válasz TomiLi #23377 üzenetére
Nem jön be amit linkeltél.
A gyors formázás semmit sem ér az eseteden teljes formázni kellett volna. Azért nincs szektorhiba mert a hibásak helyett a tartalék szektorokat használja. Ezt pl onnan lehet látni hogy a tartalék szektorok a hdd végén szoktak lenni és ezért ott lassabban olvas/ír. -
spista222
addikt
válasz Marcicerus #23370 üzenetére
Ha kattog akkor nem tudsz vele mit kezdeni otthon.
-
spista222
addikt
válasz TomiLi #23355 üzenetére
Sentinel-ből leolvasod hogy mettől meddig lassú. Csinálsz az elején egy partíciót a hibás részig a hibás részből is csinálsz egyet és a végéből is egyet, utána törlöd a hibás rész partícióját. Másik megoldás ha olyan particiónáló programot használsz amiben meg lehet határozni hogy honnan kezdje és hol fejezze be a praticiót és csak a jó részekből hozol létre egyet.
-
spista222
addikt
válasz TomiLi #23353 üzenetére
Egy 750-es hdd nek illik 50MB/sec felett írni és olvasni. Ha sentinelben futtatod a tesztet akkor ott látszik hogy éppen mennyivel ír/olvas. Ha a hibás/lassú részek egy helyre tömörülnek a hdd-n akkor azt a részt érdemes nem használni nehogy egyszer adat vesszen el róla.
-
spista222
addikt
válasz Bandee2 #23351 üzenetére
Elvileg már minden BIOS-ban van gyorsbillentyű boot eszköz kiválasztására általában F12.
átcserélted már hogy a fix legyen sata0 és a rack sata1.(így ha belerakod a racket akkor is a fix fog elindulni). Néhány alaplappal már én is szívtam hogy sata-n volt az op de ha rákötöttem egy ATA-s hdd-t azt mindig a sata elé rakta boot sorrendben és ilyenkor csak a biosban átállítás segített vagy a boot gyorsbillentyű BIOS POST-nál. -
spista222
addikt
válasz @matthew@ #23333 üzenetére
Egyszerre csak 1 HDD-t raksz a gépbe és külön külön feltelepíted amit szeretnél utána bekötöd mindkettőt és a BIOS-ból kiválasztod melyiket szeretnéd indítani. Ha mindkét hdd bent van és úgy telepítesz akkor az egyiken lesz csak boot és a másik külön nem indul el. Ugyanúgy átmehet a vírus ha mindkét rendszerben hozzáférsz mindkét HDD-hez. Abban az esetben ha a ásik hdd-het nem tudsz hozzáférni az első hdd-ről akkor a vírus se elvileg vagyis le kell tiltani a másikat az oprendszerben.
szecska24: ha biosban ahci-t állítottál akkor nem kérdés hogy abban megy. Nézd meg eszközkezelőben hogy AHCI kontroller van e ha van akkor biztos AHCI.
-
spista222
addikt
válasz TomiLi #23327 üzenetére
Figyelni kell hogy romlik e tovább. Ha romlik akkor ha van gari akkor majd azt kell érvényesíteni ha nem romlik akkor nem kell aggódni. Nekem is van több hdd-m amit így kaptam és nálam egy hibás szektorral se lett több. Ha biztosra akarsz menni akkor csinálsz egy felület ellenőrzést ha az nem talál hibát szerintem akkor nem lesz egy darabig baj vele de érdemes a HD sentinelt fennhagyni.
-
spista222
addikt
válasz kk831228 #23316 üzenetére
Nem számít hogy 3,5-es hdd-k ugyanez a program kell 2,5-öshöz is és lényegében itt fórumon visszaolvasva másnak is ugyanez a problémája volt egy laptop hddvel kb 1 hónapja. Próbáld meg te is átállítani ha lehet és akkor kiderül hogy ez miatt volt-e. Ha nem akkor nincs több ötletem. Nem látok semmi kirívót a SMART-ban.
-
spista222
addikt
válasz zalman90 #23312 üzenetére
Ez a hdd a legérzékenyebb a feszültségcsökkenésre és lehet hogy kezd haldokolni a motor/motor elektronika.
kk831228: Próbálkozom egyszer csak beletalálok. Ezt próbáltad már
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
Itt még nem kerestem vissza ott viszont egyszer már megtaláltam és több fajta chipet is ír amivel problémák lehetnek.
BlueDeath: mennyire súlyos a helyzet?
Vannak vele gondok is pl kattog, felület ellenőrzéskor is talál hibás szektort mert akkor futtasd a saját progiját és ha az hibát dob rá akkor cserélniük kell.Dikk Elvileg megfelel neked minden szempontból hozzászólok is írták hogy nincs vele gond sata2-es hdd-vel sem.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
SATA II-es
Igen PCI-ossal menne rendesen többek között a 8237 nek van ilyen baja de a wikipedián is le van írva
Mivel elég régi hdd nem nagyon fogja vissza a PCI sebessége.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Csaszykj #23273 üzenetére
Van direkt erre a célra egy fizetős program.
Régebben megoldottam valahogy de már nem emlékszem pontosan melyik programmal.
Elvileg van két fajta védelem és a gyártóit ki lehet lőni gyártóspecifikus jelszóval csak keresgélni kell. -
spista222
addikt
A via chipsettek(8237bár ami az alaplapon van az 8237R ami már javítva van) szoktak rosszalkodni sata 2 es vinyókkal. Állítsd át SATA1 re hátha menni fog. A lemez hátulján található 8 tüske és az 5-6-ra kell egy jumper.
A többire meg ha hibás akkor az bad szektor nem boot.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz petikex #23158 üzenetére
Ereszd rá a Get Data Back -et.
Bár kétlem hogy megtalálod a filmet mivel már 1,5 hónap eltelt azóta így szinte biztos hogy a film helyére lett valami írva. Másik nehezítő tény hogy lomtárból törölted így nem találod meg az eredeti nevén csak valami karaktersorozat.avi-t találsz ami a film lesz és ha többet is töröltél akkor nagyon elhúzódhat a keresés ha nem tudod a pontos méretét. -
spista222
addikt
válasz SystemNorbi #23128 üzenetére
Eléggé belassul egy két helyen a hdd így szinte biztos hogy ez okozza a lassulást.
-
spista222
addikt
válasz SystemNorbi #23124 üzenetére
Lehet 10%-nál eléggé magas az elérési idő egyébként felületi tesztnél a másolási sebesség rendben van?
-
spista222
addikt
válasz Fla$hly #23116 üzenetére
Lehet több partíciót is létrehozni akár a xp akár a 7 telepítőjével is, egyedül formázni nem lehet xp-n minden meghajtót de első indítás után ez is megtörténhet. Esetleg ha minden kötél szakad akkor telepítéskor létrehozol egyet amin a win lesz és első indítás után lemezkezelőben létrehozod a maradék helyből a többi partíciót.
Imco: Partíciók törlésére és 2 új partíció létrehozására elég nem?
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Fla$hly #23111 üzenetére
Én a maxtor powermax-nak a low lewel format-ját engedtem rá régebben egy hdd-re és még a hd sentinel kondi is javult 92%->100%-ra. Ha a hdd már olyan ramaty állapotban van hogy ez ront rajta akkor csak idő kérdése hogy nélküle is tönkremegy.
Imco: XP-t akar telepíteni. Azt nem értem hogy minek kell külön particionáló progi amikor teljesen elegendő a telepítőkbe integrált egyszerű progi is.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
válasz Fla$hly #23105 üzenetére
Próbáltad már az összes partíciót letörölni a hdd-ről és újból létrehozni egyet?
baluka6: csatlakozások jók?
Ha igen, akkor egy felülettesztet kellene végigfuttatni a hdd-n és kiderülne hogy hol találhatók hibás részek és ezeket utána ki lehet particionálni.
Esetleg még meg lehet próbálni a gyári programjában a low level formatot az még segíthet.
Ha formázol akkor a saját progijával -
spista222
addikt
válasz medek3 #23095 üzenetére
El sem olvastam az éttermes hasonlatodat mivel ez egy hdd nem étel. De ha már írtál erre is reagálok akkor ott az a 2 perc amíg tényleg találnak a kajában valamint itt a 15 nap amíg leellenőrzik hogy tényleg hibás-e a hdd arányában megegyezik mivel a hdd-re 3 év gari van az ételnél meg legfeljebb 2 óra.
Másik Ha tényleg kell gép akkor nem itt kell keseregni (nem érsz el vele semmit ettől nem fog hamarabb vissza kerülni a hdd) hanem alternatív megoldásként szerezni egy másik HDD-t amivel tudsz dolgozni vagy ha ez nem megoldható akkor kérsz egy LIVE-CD-s ubuntut és máris használható a gép és mentesz egy pendrive-ra.Kuruc2: Ne vegyél semmit. Gondolom most 12V-on járatod a ventit és elég "alacsony" az a 32°C. Ha szeretnéd hogy halkabb legyen egyszerűen kösd át 5V-ra és akkor is még a 40°C-on belül maradsz.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz liksoft #23093 üzenetére
Én is ezt írtam hogy a HD Sentinelre nem lehet hivatkozni garikor csak lehet hogy épp más megfogalmazásban. Nem akartam a HD sentinelt szapulni mert alapnak kitűnő minden van benne ami a hdd teszteléshez kell: nem kell a SMART-ot bogarászni egyből kidobja ha valami nem megfelelő, írási és olvasási tesztek, elérési idő stb. Mondjuk az biztos hogyha a saját programja hibát dob akkor lehet hogy már az adatokat se lehet rendesen lementeni róla vagyis előrejelzésnek jó, bár minden ellen nem véd.
-
spista222
addikt
válasz medek3 #23090 üzenetére
Nem tudom mit nem értesz azon hogy az avast miatt nem települt fel rendesen a seatools és erre írtam hogy akkor használd a boot cd -s verziót mert ott az avastnak semmi köze se lesz hozzá. Mint írták a garancia ügyintézés ipon- nagyker- gyár-nagyker-ipon-te vagyis ha csak mindenhova 1 napot számolsz már 5 nap. Ha a Seatools hibát dob és azt a hibakódot leírod akkor nem is kell nekik tesztelni egyből küldhetik a gyárba.
Ha kell gép akkor meg hardveraprón vegyél 1-2 ezerért egy használható hdd-t és kihúzod amíg megkapod az újat. A HD sentinel semmit sem jelent a gyártónak a gyártónak csak a saját pogramja a mérvadó.Kuruc2: Az egy hetes szállítás kerül ennyibe így egy héten belül megkapod a hdd-t, te döntesz hogy gyorsan kell vagy olcsón. Meg kellene mérni egy infrás hőmérővel hogy tényleg 50°C-os vagy csak a benne lévő szenzor mér hibásan. egyébként a sentinelnek van egy olyan funkciója hogy online ellenörzés SMART értékek összehasonlítása azonos tipusú merevlemezzel ott meg tudod nézni hogy a többi is ilyen meleg-e.
-
spista222
addikt
válasz medek3 #23086 üzenetére
A Hd sentinel kiírta hogy hibás mert van rajta sok rossz szektor, de ez semmit nem jelent ha a saját gyári programja nem ír hibát(gyors vagy lassú teszt esetleg csak S.M.A.R.T alapján) még csak nem is kötelesek cserélni de lehet hogy némely bolt megteszi.
Én is most töltöttem le a SEagate oldaláról a Seatools-t. jó vicc hogy vírusos lenne inkább csak olyan mélyen akar hozzáférni a hardverhez amit már az avast nem enged. Az hogy neked nem ment az valószínűleg azért van mert az avast miatt nem telepítette fel. Ha már nem tudod kikapcsolni az avastot akkor letölthetted volna a CD-iso változatát amit kiírsz bootolsz és biztos nem köt bele az avast!.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz BigBlackDog #23017 üzenetére
Felesleges formázni változtatni nem fog semmin és csak időt pazarolsz vele mert a hiba nem a felülettel van hanem a táppal amit előttem is írtak. A teljes tesztel meg egyébként is végigmegy az egész hdd-n mint a formázás.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz chala12 #22963 üzenetére
Hol ütköztél problémába? Jobb gomb és nem volt felajánlva a meghajtóbetűjel hozzárendelés?
A formázás biztos nem segít és úgy biztos elvesznek az adataid.zalman90 a lemezkezelő milyen fájlrendszernek írja a 2. hdd-t? Nem segít hogyha meghajtóbetűjelet állítasz be neki vagy nem engedi?
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
válasz remington2 #22925 üzenetére
Az IDE mód nem lassabb az AHCI-nál csak az AHCI több szolgáltatást foglal magában. Ennek nem kéne gondnak lennie. Az 50MB/s az okés akár ha a 2TB os hdd egyik partíciójáról másolsz egy másikra akár a régiről az újra. Az első esetben azért mert az átlagos sebesség 124,6MB/ s amit lefelez mert írnia és olvasnia kell vagyis 60MB/s körül de ez még csökken a seek miatt. A második esetben meg azért mert a 320 as átlagosan 59,5MB/s el tud másolni. Azt nem tudom hogy miért szaggat mert ezek a másolási értékek ha nem is a legjobbak de ekkora sebességgel nem kellene bajnak lennie.
Írási gyorsítótár be van kapcsolva mindkét lemeznél?[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
-
spista222
addikt
A sata 2 maximális átviteli sebessége 300MB/s
Az USB 1.0 és 1.1 sebessége 1,5 MB/s
2.0 sebessége 60 MB/s
3.0 sebessége 640 MB/sA sata képes elérni a maximális sebességet míg az USB nem. Nálam 1.0 ban 1MB körül másolt 2.0 esetén 30MB körül és az elérési idők/ processzor használat is sokkal nagyobb mintha belső sata portra lenne kötve a hdd. Még annyit megjegyeznék hogy egy átlagos hdd olyan 50- 100MB/s között tud olvasni és írni vagyis ha csak nem USB 3.0-ás "tok"-ot használsz akkor lassabb lesz.
Winne: Gyorsformázás? Ha igen akkor Get data back ha nem akkor nemtudom
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
Marhaság nem húzza le a gépet a nagyobb tárkapacitás, esetleg téged mert több adatod veszhet el egyszerre
Nézd meg itt össze vannak gyűjtve az árak, így megtalálhatod a legolcsóbbat.Winne:: ahogy nézem ugyanaz a két hdd csak a kapacitás nagyobb. Lehet hogy egy kicsivel nagyobb a sebessége az adatsűrűség növekedése miatt de szerintem nem ér meg egy cserét és egy újratelepítést.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Kuruc2 #22794 üzenetére
Ő úgy tapasztalta te meg így mindkettőnek megvan a maga oka.
Most írtad hogy alatta van a másik hdd. Ez azért jó mert a meleg levegő felfele száll és fűti a seagatet, nem csoda hogy meleg. Milyen távol vannak egymástól?1-3 hely van köztük?
A samsung-ok alapba csalnak lefele pár fokot. -
spista222
addikt
válasz Kuruc2 #22766 üzenetére
Ha van is rajta BS attól nem kell megtalálnia felület ellenőrzéskor mert jobb esetben a hibás szektorokat a tartalék területből pótolja így esetleg csak a sebesség csökken a hibás területen.
A Sentinel ha csak nem kéred meg menüből nem tesztel semmit csak kiolvassa a SMART értékeket és azokból következtet statisztika szerint hogy milyen állapotban van a hdd-d. Szerintem linkelj egy SMART oldalt sentinelből és ha jön valaki akkor egyből megtudja mondani hogy lesz e problémád a hdd-vel. -
spista222
addikt
válasz Kuruc2 #22764 üzenetére
Én is most kutatok a táp után hogy megbízható e. Egy FSP 400W biztos elég lenne de ezt nem tudom.
Ahogy néztem több gyártó van ezzel a típusszámmal valószínűleg csak átcímkézték őket.A LINKWORLD az nem ajánlott ezzel a típusszámmal.
Ha magasabb a fezsültsége akkor a hdd is jobban melegszik. Hibás hdd-t nem vennék vagy csak nagyon olcsón és meg kellene tudni hogy hogy keletkeztek a BS-ek nehogy elszaporodjanak. Ha van valami mechanikai baja attól is melegedhet jobban mint ahogy kellene.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz Kuruc2 #22758 üzenetére
Ha nincs egy rendes venti a gépben akkor a zárt gépház felér egy takaróval vagyis nem tudja leadni a hőt. A hdd elé raknák minimum egy 8cm es 12V-os ventit 5V-on járatva. Azért elég az 5V hogy ne legyen hangos de még legyen valamekkora légmozgás a hdd körül. és szerintem egy 10-15°C nyerni fogsz.
-
spista222
addikt
válasz volvoguy #22751 üzenetére
Sebességben szinte semmi különbség nincs csak az AHCI-nek több szolgáltatása van.
Kék halált kapsz. Ezt kell tenni hogy ne legyen BSOD -
spista222
addikt
válasz kellerpeti #22714 üzenetére
Ha hibás a meghajtó azt formázás nem fogja megjavítani. Futtass rajta egy HDS felülettesztet és az megmondja hogyha vannak rajta BS-ek és a helyét is megtudod így kitudod zárni a használhatatlan részt.
-
spista222
addikt
válasz fenergie84 #22568 üzenetére
Szia,
ha az utolsó két sorra gondolsz amikor a zöld elkezd sötétülni akkor azért van mert az alacsonyabb sebességhez sötétebb zöld árnyalat tartozik. Ezt úgy láthatod legegyszerűbben hogy ráhúzod sz egeret a sötétre és bal alul kiírja hogy mekkora volt az adott szektor olvasási sebessége és ezt összehasonlítod egy világosabbal.
Természetesen "minden" hdd lassul a vége fele ezért is kell ha lehet a rendszert az első particióra rakni.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz littlerock #22430 üzenetére
"W7 lemezkezelője látja is, de nem tudok vele semmit se kezdeni..."
Akkor ezek szerint ha belemész a lenmezkezelőbe jobb klikk arra a partícióra és ott minden szürke? Ha nem akkor rendelj hozzá egy betűjelet és működni fog. -
spista222
addikt
válasz Fr@nkieWilde #22394 üzenetére
Nincs mit.
Kellemes Ünnepeket Mindenkinek. -
spista222
addikt
válasz Fr@nkieWilde #22392 üzenetére
Szia,
Lemezkezelőben (ha nem tudod hol van akkor keress rá itt fórumon egy párszor már le van írva) létrehozol egy partíciót és leformázod. Ezután látni fogod sajátgépben. -
spista222
addikt
válasz LamerGyuri #22202 üzenetére
Egy sima telepítő lemez berak automatikus javítás nem oldaná meg a gondodat?
Ha ne akkor fixboot fixmbr parancsok a parancssoros üzemmódban. -
spista222
addikt
válasz Iceman9305 #22184 üzenetére
Sentinellel nézted már a vinyót?
Amikor újraraktad a gépet akkor teljes formázást választottál vagy csak gyorsat? -
spista222
addikt
válasz jonasg #22164 üzenetére
Ha a 160 gigás berakása után lelassult akkor valszeg a 160 as vinyó valamennyire de hibás vagy a kábele. Indíts el egy hd sentinelt hogy kiderüljön melyikkel van a baj. Lehet hogy a 160 ast ha tényleg rossz le se tudod formázni vagy ha igen akkor rettentően sokáig fog tartani, de ez is kiderül a sentinelből.
Mivel a leirtakból az adódik hogy a 160 as lehet hogy rossz arra nem tennék rendszert.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz banderasz77 #22160 üzenetére
Sajnos nem tudok olyan programot amivel kívülről lehetne rendszerleíró adatbázist módosítani.
-
spista222
addikt
válasz banderasz77 #22158 üzenetére
Nem tudod visszarakni a régi gépbe?
Ha véletlen vissza is tudod állítani IDE-re akkor is a lehető leghamarabb újra kellene rakni a wint mert lassú lesz az esetleges kék halálok felbukkanása is valószínűbb.[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz banderasz77 #22156 üzenetére
Visszafele nem kompatibilis?
Próbáltad már elindítani azzal a hdd-vel ?
Amennyire én tudom csak abban a Windowsban lehet módosítani ezt amelyik éppen fut, nem tudom hogy másik Windows alól egyáltalán bármit is tudsz e csinálni. Lehet hogyha visszaállítod akkor se fog menni mert valami megakassza. Megoldás újratelepítés.liksoft Semmi gond
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz varmi2 #22140 üzenetére
Akkor nem ha akkor nem azon volt a virtuális memória vagy rendszer mert akkor nem volt képes megfogni a gépet legfeljebb csak az átállás volt lassabb arra a meghajtóra ami viszont nem zavart. Egy próbát megér, veszteni nem veszthetsz vele.
Zellerrrr Mivel a hibás szektorok megmaradnak csak helyettük a tartalék területről vesz el szektorokat így az ilyen tesztek során nem bukik ki. Attól a hibás és gyenge szektorok száma megmarad. Ezt tárolja a SMART. Maxtor hdd-k esetében ha ráengeded a saját kis dosos progiját általában nőni szokott a kondíció.
[ Szerkesztve ]
-
spista222
addikt
válasz varmi2 #22136 üzenetére
A saját diagnosztikai programját kellene ráengedni dosban. Ha az is hibát talál akkor tényleg van valami gond a hddvel. Nem lehet hogy csak energiatakarékossági okokból kikapcsolja a hdd magát? A green szokott ilyet csinálni. Olvass kicsit visszább mert pont most volt valaki akinek a noti hdd je 4 másodperc vagy perc után kikapcsolt még akkor is ha ment róla valami.
-
-
spista222
addikt
Igen de ha leszigeteled az szerintem inkább növelni fogja a hőmérsékletet A táp ventilátor úgy van méretezve hogy elég legyen. Ha nagyobb légszállításút raksz bele az nem baj csak a hőfokok lesznek alacsonyabbak de szerintem ott már lehet hogy szabályozva is van így lehet hogy nem forog maximális sebességen. Általában a nagyobb légszállítású ventik hangosabbak is.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Torrent meghívó kunyeráló
- Renault, Dacia topik
- Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Milyen monitort vegyek?
- Még mindig itt tartunk jelenleg...
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest