- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
Új hozzászólás Aktív témák
-
Bandee2
tag
válasz
djculture #23350 üzenetére
Be tudom állítani, hogy a rack-ről induljon, de amint nem használom a rack-et, visszaáll és ha újra használom a rack-et, megint be kell állítani bios-ban, hogy arról induljon..
Nem tudom számít-e, de a fix vinyóra való win 7 telepítéskor nem hozott létre 100 megás "Rendszer számára fenntartott" partíciót a telepítő...
-
Bandee2
tag
válasz
djculture #23341 üzenetére
Tényleg benéztem az útmutatóban, mert a jumper beállítások a PATA vinyóra érvényesek, SATA-hoz nem ír semmit, hogy mit jelentenek a tüskék.. (mondjuk nem értem mi ebben a költségcsökkentés, mert ha kivennék a PATA-ra vonatkozó részt, még spórolnának is vele egy oldalt + tintát)
Viszont mostmár teljesen összezavarodtam ebben a SATA boot sorrendes dologban, neten nem találok egy normális leírást, hogy akkor most miszerint dől el, h melyik lemezről boot-ol.. Annyit tudtam eddig tenni, hogy a fixen berakott vinyó boot menüjébe hozzáadtam a rack-es vinyó op.rendszerét az EasyBCD programmal és így most választhatok indulásnál, hogy melyik induljon.. nem tudom mennyire rossz ez így, hogy a fix vinyó boot managerével indul a rack-es, de jobb lenne, ha a saját boot managerével indulna alapból anélkül, hogy bios-ban minden indításnál ki kéne választani.. (remélem érthető)
A Windows javítás se oldotta meg.. csak van valami megoldás a teljes újratelepítésen kívül, nemrég raktam újra.. :\
Nem gondoltam, hogy számít, bent van-e telepítéskor a másik vinyó is, először használok több SATA-s vinyót egyszerre... -
Bandee2
tag
-
Bandee2
tag
Sziasztok,
Egy bootolási gondom van, nem tudom sehogyse elérni, hogy két winchester közül a sajátomról boot-oljon alapértelmezettként.
Szóval adott rack-ben egy Samsung SpinPoint F3 500GB (HD502HJ), hátulján 8 pin master-re állítva, alaplapon (Asrock H61M) a SATA0 helyre csatlakoztatva és adott egy fixen berakott Seagate Barracuda 7200.10 80GB (ST380815AS) hátulján 4 pin-nel, amivel nem lehet slave-re állítani, csak arra jó, hogy lekorlátozza 32GB-ra, csatlakoztatva a SATA1-es helyre az alaplapon.
A rack-et akkor kapcsolom be, mikor én használom. Viszont bios-ban hiába állítom át, hogy az enyémről boot-oljon, csak addig jó, míg mindkettő vinyó megy, amint kikapcsolom a rack-et és a másikat használják, elfelejti a beállítást és legközelebb is mindig a fixről indul.
Kábelt is cserélgettem már, pöcköt is mindenhogy raktam már, sehogy se jó. Így most manuálisan kell kiválasztanom minden induláskor, hogy az enyémről bootoljon... Valami megoldás nincs erre?
Köszönöm előre is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Torrent meghívó kunyeráló
- Milyen egeret válasszak?
- PlayStation 1 / 2
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest