- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
Új hozzászólás Aktív témák
-
Epimenides
csendes tag
válasz
liksoft #27067 üzenetére
Szia,
xp sp3, most nem tudom ez menyire releváns, de ugyanezzel a tel.xpvel soha nem volt gond abból, hogy nem ismerte akkorának, mint amekkora.
Új fejlemény volt a dologban, cserélgettem az ide kábeleket, és a legutolsó alkalommal a 100/0, megfeleződött
50/0, úgy érzem jön az apokalipszis -
D-Roy
tag
válasz
liksoft #27059 üzenetére
Egy ilyen profi alkalmazás minden platformra jól jönne.Az igazsághoz viszont az is hozzá tartozik,hogy korábban nem jutott eszembe,hogy vajon mac-re létezik e
Szerintem nem resetel a winyó,inkább csak parkolhat,de ez normális,hogy ilyen hangos?Csatt után azonnal elérem a tartalmakat,nincs "lagg" vagy késés(nem tudom mi a megfelelő kifejezés hdd-nél.)
Amennyiben ez mégis a másik variáció,a sentinelben ezt valamelyik értékből ki lehetne következtetni? -
törölt tag
válasz
liksoft #27044 üzenetére
Nekem a laptopban WD2500BEKT-75PVMT1 winyó van. 10.11-10.17ig 308at parkolt..
Hd sentinelben hiába kapcsolom ki az energia gazdálkodást, a következő újraindulásnál megint aktív (128).
Azt olvastam a WD honlapján a merevlemez pdf leírásában, hogy 600,000 parkolást bír..
Mondjuk engem is idegesít az állandó parkolás. Mi lehetne a megoldás? -
D-Roy
tag
válasz
liksoft #27054 üzenetére
Köszönöm a választ.
Még azt vettem észre,hogy a fordulat jól hallhatóan ingadozik,korábban ilyesmi sem tűnt fel a mbp-ban.
Emlékeim szerint nem "ugrált" fel-le,és becsapódások sem rémlenek.
Ezt a winyót garban cserélték,a meghibásodott elődjét nem az almában használtam,itt egy momentus volt.
Virtuális gépből nem tudom csekkolni hd sentinellel,van esetleg valamilyen hasonló mac-es natív app? -
8nemesis8
veterán
válasz
liksoft #26984 üzenetére
Oké, én amúgy eleve nem akartam formázni, mert ezt tudtam, hogy anélkül megoldható, formázás után pedig sokkal rosszabb.
GDB-t meg ismerem, sajnos nem 1szer kellett már használni, de a rövidítést nem tudtam mi.
Meg azért nem értettem a hsz-ed, mert a fejet falba verős smiley, mintha nekem szólt volna... -
Helmoras
őstag
válasz
liksoft #26966 üzenetére
5,Reallocated Sectors Count,10,252,252,OK,000000000000,0,Engedélyezve
197,Current Pending Sector Count,0,98,97,OK (Mindig rendben),000000000054,0,Engedélyezve
így néz ki.
a gyenge szektorokat fent egy ablakban irja az áttekintés fülnél, de szerintem az sem pontos mert az öntesztet nem tudja lefuttatni már arra is errort dob :S
-
Helmoras
őstag
válasz
liksoft #26964 üzenetére
Okés megigazitom, illetve megnézem(kétlem hogy ilyesmi lenne a dolog mögött de jobb kizárni mindent) amúgy már 84 re emelkedett a szektorok száma :S a 197 es számú sorban pedig 97-et ír.
Jó kábelezés van (mert nem én csináltam
) másfél éves a tápegység meg a vinyó is, alul van használva eléggé 70 wattos fogyasztás van egyszer megmértem, játéknál meg 250 körül.
Keresgélem akkor ezt a programot, köszi a segítséget.
-
Helmoras
őstag
-
Pista0001
addikt
válasz
liksoft #26959 üzenetére
A HD sentinelnél a gyege szektor nem a bad sector? Van hibás szektor is? Nem tudtam. Ha a következő vinyó hamar tönkremegy akkor lehet tápot cserélni, a vinyót meg újra garizni, ennyi. Amúgy az a vinyó nem valami jó konstrukció szerintem, egyik barátomnak is volt ilyen és hamar rossz/gyenge szektorosodott az is.
-
0805
tag
válasz
liksoft #26835 üzenetére
Akkor ne is rakjam gépbe??De nem azt fogják erre a sérülésre mondani h nem mert átvettem a csomagot és utána már nem fogadnak el reklamációt?Bár ahogy írtam is az összes cucc egy nagy dobozba érkezett...és nem volt rajta sérülés.Arra gondoltam h beüzemelem és ha meghalt nem müködik akkor irok nekik h rossz.De ilyenre h megsérült nem tudom milyen választ kapok..??
-
törölt tag
válasz
liksoft #26837 üzenetére
Zilált?
Ahogy néztem, csak le van törve, a réz tekercs az sértetlen, "csillogó"..
A családi képek többszörösen be vannak biztosítva..
-2x ki vannak írva dvd-re (4xesen, napfénytől elzárt helyen vannak), évente újraírom őket (7lemez)
- Be vannak mountolva mdf,mds-be és 4 merevlemezen is rajta vannak -
Pandaboy
tag
válasz
liksoft #26755 üzenetére
Quantum Fireball Plus AS, 20,5 GB - Ez a típusa. Nem pörög fel. Ez pedig nagy hiba.
A paneljén zöld led villog egyet bekapcsolásnál, de csak ennyi történik. Se Bios, se Windows nem látja. Hogy is látná ha el sem indul.
Elektronika cserével életre lehet még kelteni ? Nem a winyó a fontos, hanem az adatok amik rajta vannak.
Érdemes pénzért lementeni az adatokat winyó adat mentő céggel? -
-
PPatrik
aktív tag
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #26773 üzenetére
Mondjuk most bele gondolva a wd320 sata nem valami jól sikerült széria tényleg. Rengeteg bad sectroros volt belőlük. Maxtor meg jó volt ha hűtőtte az ember, de hát annak idején ez még nem volt divat. Én nekem most is jó pár darab rettegett vékony 20 gigás is
Kettő raid0 ban már jó is valamire, egymagában az erősebb usb2 pendrive-ok lelépik a fenébe. -
[HUN]Dani
őstag
válasz
liksoft #26766 üzenetére
Legalább 6 éve megvan mind a 2 vinyóm. Eddig semmi probléma nem volt, most pedig valamelyik rosszalkodik.
(#26768) djculture: Elég régi a gépem. 6 éves MSI alaplap, 4 éves 2x1gb kingston ram, a 2 vinyó 6 év körüli, talán a maxtor picivel több. Amd athlon 64 x2 5000+ és Sapphire ati radeon hd4670. Elég új játékokkal játszom. Pl. world of tanks, world of warcraft, metin2, call of duty 2 és modern warfare 3.
Mit tegyek? Esetleg kössem ki a maxtort és csak magába a wd legyen? Esetleg fordítva? Vegyek új vinyókat? Ötletek, javaslatok?
-
PPatrik
aktív tag
válasz
liksoft #26761 üzenetére
Windows 8 Release Preview 64bit
Ez eddig kezelte usb-vel szépen másoltam róla meg minden akkor pár óránként volt ilyen lecsatolás, de msot mielőtt kivettem valami miatt már pár másodpercenként volt. De ez már a múlt, úgyhogy mostantól a gépben lesz, csak egyenlőre megpróbálom megmenteni az adatokat, de utána ha rakok rá valamit vajon megint leformázza? Én az alaplapra gyanakszom, mert annak nincs sehova se írva, hogy kezeli, és ebből a lapból van egy r2.0ás verzió, na ott már van olyan, hogy tud bootolni 2tb-nál nagyobb hdd-ről. Bár elvileg így se kéne leformázni, bár elég olcsó lap, 15k-s.szerk: most a diskinternals partition recoveryvel próbálom beolvastatni. Eddig kicsit több mint 30 ezer fájlt talált.
-
Aramir
őstag
válasz
liksoft #26755 üzenetére
Én is kérdeznék. Van egy 160-as Samsungom, teljesen jó, kivéve egyetlen nyomorult hibás szektort, amit az istennek sem akar áthelyezni, próbáltam már HUtillal, Victoriával, MHDD-vel, Regeneratorral, stb., de csak kiírják, hogy javították, de közben semmi nem történik, nem változik a reallocated sectors (van pár amúgy, de nem egy magas érték, 150 alatt van valahol, most nem emlékszem fejből), a hibás szektor meg ugyan úgy ott van. Kiparticionáltam, szóval nem vészes, csak idegesít, hogy nem jövök rá a megoldásra, ha lenne egyátalán, mintha a SMART "beragadt" volna ezen az értéken valamiért. Van valami tipped?
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #26736 üzenetére
Két régi 20 gigás 5400rpm -es bőrgatyás haver is sokkal gyorsabbnak tünik raid0-ban mint egy samu 160gigás satás ami mellette van pedig az 7200-as
Csak póbából tettem bele múltkor egy haver gépébe de azután azt mondta ki ne vegyemPedig ezek igazi lassú hulladék vinyók, de kettő már valahogy még se olyan lassú, főleg a reagálási időbe ég és föld.
Az biztos hogy az ssd az igazi, de a megbízhatósága a béka hátsófele alatt van. -
toM517
aktív tag
válasz
liksoft #26659 üzenetére
Szia,
Ez igazan elszomorito...Bad Sector is smafu?
Egy macbookban es egy pcben teszteltem. Nem valoszinu, hogy mindketto hibas, de hetfon remelem megjon az uj konfigom es ujratesztelem azzal is. Van valami mod, hogy kinyirjam a vinyot? Persze a garancia elvesztese nelkul. Mert ha csak ugy cserelik a haldoklo vinyom, akkor megkapjak. -
szarnyalosas
tag
válasz
liksoft #26601 üzenetére
Sziasztok
Nehéz leirni, de megprobalom:
Van egy del studio laptop a kezembe, mikor indul kirja hogy nyomjak F1 et, mert a HDD bekrepal.l
Meglestem tesztelo progikkal es igen van egy ket bad sector rajta.
Megoldhato valamivel hogy a bad szektorokat lezarjam es menjen utana a cuc ?
elore is koszonom valaszotokat, privatban is irhatok.
-
Helvir
tag
válasz
liksoft #26631 üzenetére
Az adatok már nem számítanak, mert a barátnőm régi HDDjéről visszanyertem ami a legfontosabb (családi képek) ezek után már BÁRMIT LEHET! (az uccsó kérdésre a válasz, mert fasz voltam és figyelmetlen)
Laptop, és nem bonthatom meg, jó lenne anélkül megoldani (LIVE és MiniPE is van kéznél)
Esetleg valami más eszedbe jutna jó lenne! (egy MSI PR2000 a gép a vinyó meg bios szerint egy PM-WDC WD1600) Köszi -
MCGaiwer
addikt
válasz
liksoft #26587 üzenetére
most itt vitába nem nagyon akarok belemenni, de olyan, hogy adatmentés, mint szakma nincs. max egy informatikus/elektromérnök, aki ezzel foglalkozik. Ha annyi lenne egy fogorvosi meló, hogy egszer kifizetek 100$ egy programért, aztán ezentúl csak bekisérem és leültetem a vendéget a székbe, a többit meg vagy megcsinálja a program, vagy nem. Ha véletlenül nem betömi, hanem kihúzza a fogat, én csak széttárom a kezem: "bocs, menthetetlen volt, azért csak fizesd ki az árát"
most ezt a programot Te írtad? esetleg részvényes vagy, vagy valami folytán bevételed van tőlük? ha egyik se, akkor értem én, hogy Te ezt preferálod, meg hogy jó, de talán érdemes lenne az itteni közönségnek felajánlani egy ingyenes programot is, szigorúan hozzátéve, hogy a működése nem garantált, ezért ha valakinek mindenképpen kellenek az adatok, vegye meg a másikat, aminél nagyobbak az esélyek.
Jelen esetben nem egy leégett, 3x átírt, szétdarabolt adatokról van szó, ami fisszaállítása azért valóban komoly szakértelmet igényelne.
-
MCGaiwer
addikt
válasz
liksoft #26585 üzenetére
hát nyílván ha lenne, nem magam akarnék barkácsolni vele, hanem elvinném valahova ahol visszaállítják. Családi képek, meg videok vannak, csak eszmei értéke van. most az nem éppen segítség hogy vegyek egy baszott drága programot aztán az vagy megcsinálja, vagy nem...
ingyenes programok közül van valami ajánlat?
-
válasz
liksoft #26543 üzenetére
Van sok számtech szervíz aki megcsinálja ezt (garin belül-kivül) +pénzért persze, de ottvolt az írásomban, hogy "(elvileg)" , kitudja milyen bolt az ahol vette a HDD-t , azt nem tudhatjuk, de ha számtech bolt ahol service is van egybe ott megszokták csinálni (főleg ha ismerős / barát)
Lehetősége van otthon az adott programot lefuttatni és az adatokat lementeni azt útána bevinni a service-be a HDD-t. (de van aki ezt az oldalt / fórumot nem ismeri az egyből beviszi service-be és elmondja mit szeretne) - (adatmentés
) +csere gari esetén (ha lehetséges)
Papírt nem tudok róla adni !
L
-
-
djculture
félisten
válasz
liksoft #26440 üzenetére
Meg azt hogy ez a funkció csak regisztráció után használható biztos csak álmodom.
Konkrétan a hosszú tesztre ezt irja regisztrálás nélkül, mondom megnéztem.
A rövid tesztes rész az más kérdés azt kevertem szerintem hd tune progival ott meg az nem fut le ha regisztrálatlan. -
Patrick
addikt
válasz
liksoft #26337 üzenetére
Köszi!
Igazából vagy 3-4-szer biztos kivettem a procit és vissza raktam, már a srácnál, aztán nálam, no meg azért, hogy megnézzem a lap támogatja e ezt a procit, a lapkán volt ilyen azonosító kód, vagy a sapkán, vagy minek hívják.
Na akkor pasztáztam újra. Sztem a lábak a helyükön voltak, mert igazából ment a gép.
Mind használt lábakban, mind teljesítményben a proc más alap és protected üzemmódban.
Ezt jó tudni!
No ez pipa.
Köszi a segítséget Neked is.
-
Patrick
addikt
válasz
liksoft #26332 üzenetére
Most kapaszkodj!
Szal, amit csináltam, táp kihúz, cmos át, elem ki. Vártam kb 20 percet, közben raktam hővezető pasztát a procira, na nem mintha meleg lett volna, meg votl is rajta egy kevéske...50-55 fok körül volt.
Ok, hűtő vissza, elem vissza, cmos át, táp bedug. Megy, az egy dolog, de telepít! És már fent is van az XP + a driverek, minden frankón megy. Telepítés előtt 80 fokot írt a procira, mire végzett a telepítéssel és meg tudtam nézni biosban, már csak 51-et.
Most komolyan, elem ki és be? Mi köze volt? Mert cmos resetet eddig is csináltam.
Ehh... nehéz szülés volt.
-
haxiboy
veterán
válasz
liksoft #26321 üzenetére
Azt még értem hogy a munkabér meg az eszközök megtérülési költsége bele van kalkulálva, egy egy 15 ezer forintos HDD-nél mi a 20-30 anyagköltség?
Esetleg külömbségi mentés? (természetesen teljes mentés után)
Edit : Időközben sikerült felismertetni a vinyót Linux-al. A gond hogy belenyitni nem tud :S
-
haxiboy
veterán
válasz
liksoft #26312 üzenetére
Sajnos elég borsos árakat találtam a neten : 40-80 ezer!!! ezek meg vannak marhulva, lehet hogy cégeknek megéri, de egy magánembernek akinek ennyi a havi fizetése (vagy egy diáknak aki ennyit egy év alatt sem gyüjt össze) megfizethetetlen. Pedig jó lenne valahogy a fotókat lementeni róla.
-
bb.bocs
őstag
válasz
liksoft #26314 üzenetére
1 y kábellel használom. 2 eeez aa mk8032gax szériás vinyó.
hát a megmaradt épp helyet jó lenne használni rólasajnos mivel a gépem satás, csak usb n tudok próbálkozni, az ibook meg tönkrement tegnapelött...
ui: eddig a hd tuner pro már az elején hibát jelzett szektort, most vinyont ami ott volt ltünt! lehet működik a dolog? csak pöppet lassú? 1 bad szektor már eltünt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TV antenna és jelerősítés
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- Google Chrome
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Linux kezdőknek
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Crucial P310 1TB M.2 2230 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bontatlan - 7100-6000 MBs - Eladó!
- Samsung QVO 4TB - 100/100
- SAMSUNG 4TB 990 PRO M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új - 7450-6900 MBs - Eladó!
- 7DB 60GB SSD eladó kedvező áron
- Crucial T500 PRO 2 TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, Dobozos, Hűtőbordás - 7400-7000 MBs - Eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Beszámítás! Apple Mac mini 2023 M2 Pro 16GB 512GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RGB Számítógép PC játékra! R5 5600X / RTX 3060Ti 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H81M-PLUS H81 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest