- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
Új hozzászólás Aktív témák
-
[HUN]Dani
őstag
válasz
petrelli86 #29606 üzenetére
Szia. Szerintem ha garanciás még akkor mindenképp cseréltesd ki.
-
[HUN]Dani
őstag
válasz
>>>W!nman* #29600 üzenetére
Sajnos nincs itthon másik vinyóm, de mindenképp kifogom próbálni másikkal is. A kábeleket kicseréltem, máshova dugtam, de semmi.
-
[HUN]Dani
őstag
Sziasztok!
Lenne egy elég nagy problémám a vinyómmal. Fogalmam sincsen mitől lehet az, hogy van amikor beáll a gép mint a szög. Ez azt jelenti, hogy játszom valami játékon, filmet nézek vagy akár csak internetezek és gondol egyet, puff beáll pár másodpercre vagy rosszabb esetben több percre is, aztán megy tovább ahogy eddig. Egy nap többször is csinálja hosszabb, rövidebb időközönként. Azt vettem észre, hogy ilyenkor a legmagasabb aktív időtartam felmegy 100%-ra. Érdekesség viszont hogy úgy "fagy le" a gép, hogy az egeret lehet mozgatni, ha épp fent vagyok skype vagy teamspeak ott hallják amit beszélek, de a gépen csinálni semmit nem tudok. Ritkán fordul csak elő, hogy fullosan lefagy, akkor az egér is meg minden. Hard Disk Sentilellel néztem a vinyóm állapotát, de 100% kondíciót és 100% teljesítményt mutat illetve valamivel több mint 1000 nap hátralevő időtartamot. Leformáztam többször is, tettem új operációs rendszert és nem lett jó.
Mellékelek egy SMART képet, lehet itt van a probléma.
Nem igazán értek a dologhoz, ezért is írtam ide. Ha valamilyen információra lenne szükségetek, hogy jobban lelehessen szűkíteni a hiba okát, írjátok bátran. Gondolok itt olyanra pl. memória, proci, táp, stb. Egyáltalán 100%-ra kivehető, hogy a vinyóval van a probléma?
szerk.: Némelyik program illetve játék telepítés közben is eszméletlenül bekattan. Legutóbb a metin2-t próbáltam volna feltenni, de kb 1.5cm ment fel a telepítőcsíkból 10 perc alatt, holott régen ennyi idő alatt régen az egészet feltelepítette. Ezalatt a 10 perc alatt nagyon sokszor bekattant. -
[HUN]Dani
őstag
válasz
djculture #26777 üzenetére
Hát ez szuper.. Megpróbálok rátenni egy 7-es windowst aztán lesz ami lesz. Előbb utóbb úgy is akarok egy teljesen új gépet, mert sokszor már elavultnak érzem. Komolyabb adatokat soha nem tartok a gépemen sokáig, mondjuk azok a fontosak is csak képek.
Képeken kívül csak filmek és játékok vannak, de azokat is kiszoktam írni pár hetente.
-
[HUN]Dani
őstag
válasz
[HUN]Dani #26775 üzenetére
Csináltam egyet a maxtoron is. Ott egyetlen piros négyzet sem volt. Picit több mint 20 percbe tellett.
Érdekesség lehet az, hogy amikor pl. a maxtorról másolok egy 4 gigás dvd filmet ugyanerre a vinyóra csak másik mappába akkor is lassú, de ha a wd-re másolnám akkor is lassú. Amikor a wd-ről másolok ugyanarra ugyanúgy egy 4 gigás dvd filmet akkor azt be is fejezi, igaz sok időbe telik. Elkezdi ~100.000kb/s-el, pikkpakk lemegy ~30.000kb/s-re és mintha le lenne korlátozva úgy másol tovább.
-
[HUN]Dani
őstag
válasz
liksoft #26766 üzenetére
Legalább 6 éve megvan mind a 2 vinyóm. Eddig semmi probléma nem volt, most pedig valamelyik rosszalkodik.
(#26768) djculture: Elég régi a gépem. 6 éves MSI alaplap, 4 éves 2x1gb kingston ram, a 2 vinyó 6 év körüli, talán a maxtor picivel több. Amd athlon 64 x2 5000+ és Sapphire ati radeon hd4670. Elég új játékokkal játszom. Pl. world of tanks, world of warcraft, metin2, call of duty 2 és modern warfare 3.
Mit tegyek? Esetleg kössem ki a maxtort és csak magába a wd legyen? Esetleg fordítva? Vegyek új vinyókat? Ötletek, javaslatok?
-
[HUN]Dani
őstag
Sziasztok. Nagyjából másfél hete jelentkezett nálam egy probléma a 2db SataII vinyómmal. Nem vagyok valami nagy hardver zseni így hozzátok fordulok. Az egyik vinyó 80gigás maxtor a másik pedig 320gigás wdc. A 80gigás a primary, azon van az operációs rendszer is. Szóval a problémám a következő lenne. Amikor játszom valami játékot akkor az eddiginél lassabban töltenek be a menük pályák, stb. illetve amikor másolok valamit az egyikről a másikra akkor teljesen jól elkezdi, de pár %-nál megáll teljesen. A hátralevő idő felmegy 200-300 maradék percre, aztán gondol egyet és visszaáll normálisra. Megint megy pár % és ismét megáll és felszökik a hátralevő idő. Raktam új op rendszert tegnap, hogy majd attól hátha jó lesz, de semmi változás. Mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Hobby elektronika
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Okos Otthon / Smart Home
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Spórolós topik
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- További aktív témák...
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest