Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• kenvelo_any

csendes tag

Sziasztok! Segítségeteket kérném HH password-del kapcsolatban! Leírom pár mondatban a gondomat! van 4 db 1TB-os WD10EZEX típusu HDD-m, melyek mindegyike jelszóval védett! TUDOM A JELSZÓT! Azért írom nagy betűvel, mert ezt sokan majd nem látják meg! Szóval jelszó megvan és ha a jelszót megadom azonnal a boot előtt(tehát még az oprendszer betöltődése előtt(egyébként windows11 vagy épp linux is lehet) akkor a gép kezeli is a HDD-k mindegyikét! Előtte ez egy netgear nas-ban voltak, ahol nem kért jelszót és ott nem is tudom kikapcsolni a jelszókérést! A jelszó magában a HDD firmware-ében van! A WD hetek alatt segítségadás helyett csak baszakodott, de semmit nem segítettek, végül kibüfögték, hogy a mérnökök.... meg, hogy nekik nincs is jelszó lehetőség a firmware-ben. Szóval az lenne a cél, hogy a jelszókérést ki tudjam kapcsolni, mert eztán a HDD-k egy NVR-be illetve routerbe kerülnének, amelyek sajnos nem támogatják a jelszóval védett HDD-k üzemelését. Kidobni nincs kedvem, mert ahhoz még mindig értékes darabok! Aki csinált már vagy hallott már ilyet, kérem jelezze! bios-ból nem tudom kikapcsolni a jelszókérést és sem linux sem win alól nem volt az a szoftver, ami megoldotta volna a problémát! Köszönöm a segítséget előre is! Aki megoldja a problémám az egy nagy sörözésre várom Prágában!

Új hozzászólás Aktív témák