- Milyen mobilnetet vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kigyi_23
addikt
válasz
andromedae #54490 üzenetére
Ha játék közben is csinálja az kellemetlen, mert ebben az esetben lehet ott kábel probléma is.
-
kigyi_23
addikt
válasz
andromedae #54488 üzenetére
Szerintem abban a korban amiből a 16GB-os lemez származik még nem volt Gold szériája a WD-nek, legalábbis én nem emlékszek rá, de nagyon 16-os lemezre sem, de ettől még lehetett is, régen volt.
Ha 16TB-os akkor valószínűleg a parkolás okoz gondot HDS-ben tudod csökkenteni a parkolások számát. Amikor abból felébred akkor szokott kerregni egy rövidet majd kicsit beakadni a rendszer, mert ugye addig nem fér hozzá az adatokhoz amíg nem indul el újra.
-
kigyi_23
addikt
válasz
ricsip #54454 üzenetére
Nem, csak a pending változott, ha jól emlékszem. Nem tudom hogy bizonyítsam, hogy nem jó, mert így használhatatlan számomra, hiszen bármikor bukhatom a rápakolt cuccaim. Fiók harmadlagos biztonsági másolatnak, meg luxus fenntartani ezt a 4TB-os csodát. Indítottam egy teljes öntesztet, lefutott gond nélkül az éjszaka.
-
kigyi_23
addikt
Sziasztok újra
Régen jártam már itt, de sajnos újra lett miért ide írni.
Olyan problémába futottam bele amivel még nem találkoztam eddig:
Van egy Toshiba P300-as HDD-m, tudom nem a megbízhatóság mintaképe, de ez van. Azt a hibát produkálja, hogy elkezd pending szektorokat gyártani amikor közel jár ahhoz, hogy megteljen. Lehetne erre az a megoldás, hogy ne toljam tele, de nem opció, mert néha előtte is nekiáll. Próbáltam belső és külső HDD-ként NAS-ban és PC-ben. Tehát kábelek, tápok kizárva.
Ha üres jó, ha már csak 40GB hiányzik akkor gyakorlatilag elszabadul és percenként több 100 gyenge szektort mutat, belassul kegyetlenül.
HDS-el teljes írás teszt végigmegy hiba nincs pending szektorok ugye eltűnnek. Mi a francot lehet ezzel csinálni ilyenkor? Gari van, de ilyen esetre most hogyan? Beküldöm megnézik hibátlan, ha végig tesztelik, de teleírva nem jó.Tippje valakinek? Mert én kifogytam. Még van 1 év garim rá. 1 évet állt, mert amikor megvettem belefutottam ebbe a hibába aztán hagytam a fenébe nem volt időm rá. Teleírni újra a 4TB-t, hogy majd letörölhesse a szerviz meg hát
Előre is köszi, ha valakinek valami eszébe jut.
És HDS teszt közben változik a pending szektorok száma is hol növekszik hol csökken.
[kép] -
kigyi_23
addikt
Dolgozik is vagy csak jelzi? Mert, ha ez utóbbi akkor szoftverhiba (FW) vagy az elektronika valahol téves visszajelzést küld.
Nekem egy Toshiba 2TB-os csinálja azt, hogy nem világít a visszajelző, de hallom, hogy Istentelenül dolgozik valamin...... Nem tudom mit csinál nem tudom miért, de csinálja és idegesített is egy darabig mára viszont ráhagytam hátránya csak a hangja ilyenkor. Persze, ha dolgoztatom akkor működik a visszajelző led is.
-
kigyi_23
addikt
Noti winyóknál már találkoztam hasonlóval minden tökéletesnek látja mégis meg-meg akad. Nekem is van egy a gépemben egyszer bemérgedek és kivágom belőle. Tökéletesen működik, de amikor adatok írására kerül sor akkor keresztbe áll a szeme a gépnek. Minden egyes alkalommal, ha egy file helye lefoglalásra kerül (én letöltéseknél úgy csinálom, hogy előre lefoglalja a file helyét méretének megfelelően ez minden más winyómnál tökéletesen működik ennél viszont 5-10GB már 15-20 másodpercig is eltart) nagyon lassan végzi el a műveletet. Nem is nagyon merek rábízni fontos adatokat csak apróságok tárolására használom, de mint írtam nem sokáig.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Lacielvtárs #41481 üzenetére
Valóban a mentés sohasem felesleges túlbiztosítás. Mindig minden művelethez ajánlott, ha az adatokra szükség van.
Viszont tény, hogy még sohasem jártam úgy, hogy gond lett volna egy ilyen művelet után (előtte nálam egy filerendszer ellenőrzés azért mindig van, mert abból azért akadhatnak problémák, ha hiba van.
-
kigyi_23
addikt
Nálam a Toshiba 1000-es csinálja ugyanezt (noti winyó csak átraktam az asztaliba, mert ez volt kéznél kevesebbet fogyaszt és nem számít a sebesség azoknál az adatoknál ami azon van, de nyikkan ez is sőt az adatok másolása közben is "nyikog" érdekes, de hibát még nem tapasztaltam nála).
-
kigyi_23
addikt
válasz
Dragon27 #41059 üzenetére
Azért a táp és adatkábelt a biztonság kedvéért én megnézném a helyedben sohasem lehet tudni. Adatátviteli hibákért és ebből adódó téves bejegyzésekért a smartban lehetnek felelősek ezek is akár. De ez csak egy tipp mielőtt lemondasz róla érdemes meglesni nem tar semeddig.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Ren Hoek #40932 üzenetére
Szerintem, mindenképpen a fontosabb adatokat mentsd (ez amúgy is szükséges fontos adatot legalább 2 helyre mentünk!!! nem akkor kapálózunk amikor elszállt minden). Ha lassú, de a Sentinel nem mutat semmit az már akkor is gyanús. Lehet ez egy egyszerű kábel gond is, de sohase bízz vakon adattárolóban
-
kigyi_23
addikt
válasz
DeathAdder #40753 üzenetére
Csak egy jótanács: a torrent kliensed úgy állítsd be, hogy foglalja le a teljes méretet a winyón egyszerre, mert amikor több cuccot töltesz akkor nem biztos, hogy sorba kerül a winyóra minden file, bár most már szinte minden egyben van (ISO, MKV), de azért előfordulnak még helyek ahol több darabban töltöd és ott problémás, ha 5-6 torrentet egyszerre adsz hozzá
Ez már nagyon off, de a winyó lassulási problémákat többnyire késlelteti.
-
kigyi_23
addikt
válasz
tankraid #40720 üzenetére
A lemezkezelésnél hoztál létre új partíciót? Alapból, ha újonnan vetted nincs rajta semmi csak egy üres partíció és filerendszer nélküli lemez
vezérlőpult->felügyeleti eszközök->lemezkezelés ill. valami hasonló úton jutsz el oda most fejből nem tudom mi a win8-as megfelelője itt nincs olyan gép amin az lenne
-
kigyi_23
addikt
A win 8.1 több dolgot is elsumákol. PL. a leállításnál optimalizál és a memória egy részét elmenti majd azt tölti vissza, sumákol a szemét és amikor elindítod gyorsabban indul, mert nem mindent kell elindítani 0-ról. Ebben az esetben a memory leak-es programok szemetét is visszapakolja tehát, ha ilyet használsz beáll a rendszer mint a gerely. Én is csak azért jöttem rá, mert volt egy ilyen programom és amikor belassult a gép, mert elfogyott a memória hiába léptem ki belőle bizony bent ragadt a mocsok folyamatosan a memóriában. Amíg ez nem lett javítva addig win 7 alatt leállítás esetén szokásos módon működött minden és újraindításnál is ez történt. Win 8.1 alatt viszont leállításkor elmentette a memória tartalmát és ezzel megpecsételte a gép sorsát a következő indításkor. Érdekes módon újraindítással ez a probléma kiküszöbölhető akkor teljes rendszer indítás van. A memória tartalmát ilyenkor nem menti, hanem teljes rendszer indítást csinál, nincs gyors indítás. Lehetséges, hogy más dolgokkal is spórol a kicsike. Ez természetesen csak a standard beállítás kikapcsolható, de bosszantó azoknak akik nem csak neteznek a gépen
-
kigyi_23
addikt
válasz
Kernel #40697 üzenetére
Igen, de szabályos leállításkor is csinálja, ha oprendszert váltok. Szóval szabályosan leállítom a gépet windows 8.1 fut rajta, majd a következő indításnál valamilyen okból a windows 7-et indítom el és jön az üzenet miszerint ellenőrizni szeretné... Ha megcsinálom akkor persze nincs hiba, ha nem csinálom meg, hanem a következő indításnál windows 8.1 indítás van akkor ott már nem írja ki nem foglalkozik vele.
Gondolom a kolléga is csak erre kíváncsi, hogy ez miért van, mert win-win, de mégis problémás
-
kigyi_23
addikt
-
kigyi_23
addikt
válasz
djculture #40632 üzenetére
Jah igen hatalmas winyókkal dolgoztunk akkoriban még a 3.2GB-os is csak egy álom volt, hogy majd valakinek lesz olyan, de vajon minek? Mit kezd vele annyi szabad hely csak pazarlás
Nosztalgiából holnap nekiesek az egyik régi gép "felújításának". Úgy is régen láttam win 3.1-et legalább telepítek egyet újra
-
kigyi_23
addikt
A napokban beszélgettetek HDD futáros, személyes beszerzéséről. El kell, hogy keserítsek mindenkit mivel több nagykerrel is kapcsolatban állunk van bőven tapasztalatom arról, hogy mi kis országunkban hogy viszonyulnak a szállítás, csomagolás párosához. 10-ből 8 nagykereskedő csak belerakja a dobozba aztán majd a többi csomag között jól el lesz alapon és a nagy számok törvénye alapján (gondolom kitapasztalták, hogy jó ez így). nem foglalkoznak extra csomagolással. Aztán van a másik véglet akik becsomagolják úgy, hogy éppen elég kihámozni a csomagolásából. Na a kettő között nincs
A tápcsatikról meg ennyit
[link]
-
kigyi_23
addikt
válasz
Agyzuzo #40554 üzenetére
Az tény, hogy mindegyiknek olyan hangja van mint, ha szét akarna most rögtön esni
Először napi rendszerességgel figyeltem a hangjukat, aggódtam, hogy mikor esnek szét teljesen, de aztán megszoktam, hogy ezeknél ez üzemszerű. Viszont sem smart-ból sem napi használatból hibát nem észleltem. A 4 éves darabon pl. napi szintű torrent és filmlejátszás ment média lejátszóban. Volt hónap amikor 900+GB adatforgalom mellett.... Hát bírta
-
kigyi_23
addikt
válasz
Gheldin #40551 üzenetére
Ha kompromisszum képes vagy akkor igen, mert pl. a DVD író nekem semmire sem kell már egy gépben sem szal annak a helyén jól érzi magát
djculture: Nincs annak a minőségével akkora gond mint amennyire szidja mindenki! Nálam több darab is megy évek óta (4-5 év) és jól érzik magukat csak egyet csapott agyon egy tápegység addig a 4 éves koráig teljesen jól hibátlanul működött nagyjából 20 órás napi igénybevétellel. (na igen lassúcska darabok, de amiben volt/van ahhoz bőven elég)
Most vettem egy Red-et kíváncsi vagyok ez hogy muzsikál majd. -
kigyi_23
addikt
válasz
Gheldin #40538 üzenetére
Nézd azért 55Mbit torrenten nem rossz sebesség mondjuk ott már a szeleteket kell írni rendesen ide oda. Mivel ez nem folyamatos írás hanem "össze vissza" a winyó felületén történik, hát előfordulhat ilyen malőr nem biztos, hogy egy notit pont erre készítettek fel
Ettől függetlenül azért lehetne gyorsabb is főleg egy i5-ös procival szerelt masinában. A folyamatos olvasási és írási műveletek úgy tűnik lefoglalják a winyót rendesen. Ezért raktam a notiba én pl egy másik winyót arra töltök le, ha azon a lemezművelet magas válaszidőt is eredményezne akkor sem zavarja a rendszer működését. 1 winyóval ez pont azt a problémát szüli ami ellen én ezt léptem bár nem futottam még bele csak volt másik és beleraktam.
-
kigyi_23
addikt
válasz
Balathruin #40399 üzenetére
Na akkor most hónapokig vadászhatok donorra
Remélem azért találok valahol. Szerencsére a képekről van mentésem a többi az meg csak azért fontos, mert rare zenei cuccok, hihetetlen sokáig gyűjtöttem őket.
-
kigyi_23
addikt
Srácok szörnyű és váratlan dolog történt elszállt egy 2TB-os winyóm... Élt hibamentesen 4 évet és 1 hónapot.
Egy WD Greenről van szó az történt, hogy ez benne volt egy multimédia lejátszóban amibe egy hibás táp lett csatlakoztatva a multimédia lejátszónak sanyi kivettem a winyót gépre dugva semmi ennek is annyi. Ilyenkor lehet még valamit csinálni? (teljes totálkárnak tűnik fel sem pörög minden halott). Az elektronika biztosan elszállt, de gondolom ilyenkor a motort semmi sem védi annak is annyi lenne?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen mobilnetet vegyek?
- Nintendo Switch
- Iqos cigaretta
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Amazon Kindle
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Xbox tulajok OFF topicja
- További aktív témák...
- Lenovo / SK Hynix 512GB M.2 NVME SSD 0 perces
- Western Digital (WD) Black SN850 NVMe M.2 2TB SSD meghajtó! 5300MB/s - 7000 MB/s
- WD Black SN850P 4TB M.2 NVME PCI-E 4.0 x4 - Új, bordás, PS5 - 7300-6600 MBs - Eladó!
- Crucial T705 2TB M.2 NVME PCI-E 5.0 x4 - Új - 14.400-12.700 MBs - Eladó!
- Western Digital SN820 4TB PCI-E Gen4 SSD! 6500/5800MB/s
- Eredeti Lenovo USB-C 65W töltő
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude 3540 - i5-4GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged