Hirdetés
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- A középkategória egyik legjobb vétele - Dreame L40 Ultra AE
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- iPhone topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco M7 - lépésben Siófok felé
Új hozzászólás Aktív témák
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
Tanács kellene.
A történet. Ma neki veselkedtem kiporolni a PC-t, amikor kiszedtem a vinyókat, ssdket, letöröltem őket.
Ezzel eddig nem is volt semmi gond.
Majd visszatettem szépen mindent, bekötöttem mindet, majd indítottam a gépet.A HDD nem tudom elindulni, amit hallatott is, olyan hangokkal, mintha meg lenne benne szorulva a motor, vagy nem tudom, de igen erős, mély ciklikus morgás volt.
Ilyenkor a gép sem jutott tovább a UEFI-ben a háttértároló inicializáláson.
Próbaképpen lehúztam róla a sata-kábelt, így teljesen normális hanggal felpörgött, és elindult, ahogy szokott.
Kábel vissza dug, újra köhög, és kézbe véve érezhetően a morajjal együtt rázkódik az egész(mintha meg lenne szorulva.Ekkor vettem észre, hogy rossz sorrendben kötöttem vissza a kábeleket, vagyis a sata0-ra kötöttem,ahol eleddig az SSD volt, és az UEFI-ben be is van állítva, hogy az egy SSD, és nem HDD.
Megcseréltem a kábeleket, így a sata3-ra került, ahol HDD a beállítás, és gond nélkül elindult, felállt a rendszer, használom a gépet.Azonban...Erről a vinyóról váltogatja a Windows a háttereket, és hopp, az egyik háttér meg volt sérülve.
Ekkor tettem fel a HD Sentinelt, ami a következőket tapasztalja:
A kérdés, hogy károsodhatott-e a HDD, és valóban attól adhatott-e ilyen hangot, amit fentebb leírtam?
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Elektromos autók - motorok
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- alza vélemények - tapasztalatok
- Yettel topik
- Xbox tulajok OFF topicja
- Honda topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- LED / LCD TV topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- További aktív témák...
- ÚJ! BONTATLAN! ADATA SE 760 512GB ULTRA FAST USB-c,ÚJ! Verbatim VX500SSD 480GBusbcÚJADATA SD700512GB
- Számlával, Garanciával! Samsung 860 PRO 2.5 256GB
- Western Digital WD Purple 2TB - WD20PURZ - Új, bontatlan - Eladó!
- Samsung 990 PRO 4TB (MZ-V9P4T0BW) PCIe 4.0 NVMe M.2 - Garancia: 2028.12.03 -ig
- ÚJ! Bontatlan Gigabyte SSD 1TB
- Lenovo A485 Ryzen 5 pro 2500U, 16GB RAM, 256GB SSD, jó akku, számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3361
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- HP Thunderbolt-dokkoló, 120W G4 (4J0A2AA)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X390: i5-G8 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest