- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- One mobilszolgáltatások
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Hitelesítették az S26 Ultra csalódást keltő telepét
- Párizsi ősz, új Huawei órák
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Poco F7 Pro - jó, de az amatőr sem rossz
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
pincehely
addikt
Sziasztok!
Tanács kellene.
A történet. Ma neki veselkedtem kiporolni a PC-t, amikor kiszedtem a vinyókat, ssdket, letöröltem őket.
Ezzel eddig nem is volt semmi gond.
Majd visszatettem szépen mindent, bekötöttem mindet, majd indítottam a gépet.A HDD nem tudom elindulni, amit hallatott is, olyan hangokkal, mintha meg lenne benne szorulva a motor, vagy nem tudom, de igen erős, mély ciklikus morgás volt.
Ilyenkor a gép sem jutott tovább a UEFI-ben a háttértároló inicializáláson.
Próbaképpen lehúztam róla a sata-kábelt, így teljesen normális hanggal felpörgött, és elindult, ahogy szokott.
Kábel vissza dug, újra köhög, és kézbe véve érezhetően a morajjal együtt rázkódik az egész(mintha meg lenne szorulva.Ekkor vettem észre, hogy rossz sorrendben kötöttem vissza a kábeleket, vagyis a sata0-ra kötöttem,ahol eleddig az SSD volt, és az UEFI-ben be is van állítva, hogy az egy SSD, és nem HDD.
Megcseréltem a kábeleket, így a sata3-ra került, ahol HDD a beállítás, és gond nélkül elindult, felállt a rendszer, használom a gépet.Azonban...Erről a vinyóról váltogatja a Windows a háttereket, és hopp, az egyik háttér meg volt sérülve.
Ekkor tettem fel a HD Sentinelt, ami a következőket tapasztalja:A kérdés, hogy károsodhatott-e a HDD, és valóban attól adhatott-e ilyen hangot, amit fentebb leírtam?
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 64GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3167, 100% Akkumulátor
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 Pro Max 256GB Pacific Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2116, 100% Akkumul
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest