Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
Új hozzászólás Aktív témák
-
lazydog
addikt
válasz Aranygyerek #1047 üzenetére
Nem jól tudod, négy darab elsődleges partíció lehet bármelyik vinyón.
Quick brown fox jumps over the lazy dog - but can't the Gigabyte!
-
strebacom
senior tag
Sziasztok!! Kaptam egy új 160GB sata vinyót, beletettem a gépbe, létrehoztam, 4 particiót, majd felettem az XP-t, na mikor indul a gép néha bedobja hogy:''lemezolvasási hiba-ujrainditás alt-cont-del...'', megcsináltam a vinyó tesztet a samsung oldaláról letöltött progival és semmilyen hibát nem mutatott, mi lehet????
-
cimopata
csendes tag
Üdvözletem!
Az lenne a problémám hogy mostanába rohadt lassú a gépem a vincsaszternek a ledje sokszor folyamatosan ég pedig nem csinálok a géppel semmi komolyat.
Nmetudom hogy tényleg azzal lehet e a baj?
Egyébként már lassan 5 éves lesz 40GB Maxtor 5400-as fordulat.
Elképzelhető hogy az miatt olyan lassu és hamarosan bedobja a törölközőt?
És ha vannék egy ujat akkor észrevennék valamilyen különbséget a régi vincseszterekhez képest? -
Gabi[mf]
aktív tag
-
mr_ricsi
veterán
válasz HellGreg #1030 üzenetére
''A két vinyót külön tettem, most gyorsabban másolnak egymás közt.''
Akkor legalább a DVD íródat rakd át a secondary slave-re.
''az egyik csavar beakadt valahogy, egyszerűen meg se mozdul. ilyenkor mi a fenét lehet csinálni???''
Egy jól illeszkedő csavarhúzó kell, és a nyers férfierő. (Egyébként új menetet vágtál a vinyóba, attól szorult meg a csavar.)Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
mr_ricsi
veterán
válasz Remington #1029 üzenetére
''vadiúj samsung 250gb-os sata2-es vinyóm folyatamosan seekel ! ''
A gépindulás elején a biosképernyőnél nyomj neki egy Pausét, aztán várj egy-két percet. Ha ekkor is seekel, akkor a vinyódban keresd a hibát, ellenkező esetben a windowsodban.Sokkal kellemesebb úgy hibát keresni, ha tudod, hogy másban kell!
-
Gabi[mf]
aktív tag
akkor ide is beírom: csá all
azt írja ki hogy: INT13/02h READ ERROR (ax=0101, DL=80)
windóz winter edition (sp2) installnál az első újraindítás után írja ezt ki, a lap nforce 4 ultra, a vinyó seagate 80gb sata150 8mb.
nos közben rájöttem arra, hogy valszeg az mbr-rel van vmi gond, mert mintha azt nem tudná olvasni vagy lehet hogy bele sem írta a win install hogy onnan bútoljon,
hogyan lehet satán mbr-t frissíteni vagy kitörölni?jeeeeee
-
addikt
válasz liksoft #1033 üzenetére
Szia.
A vincsi teljesen új, én csomagoltam ki két hete, de kéz alatt vettem nincs gari.
HD sentinelt felteszem és majd elküldöm a riportot.
A táp egy 300W-os Codegen, igen tudom milyen vélemények vannak róla. Szerinted az is gyanúsítható? Egy SocketA minimál konfigot el kellene vinnie nem?
Köszönöm válaszod!nofene
-
liksoft
nagyúr
Hát nem mai típus. El is öregedhetett már.
Küldj mail-ben egy riportot. Ha lehet, a HDSentinel Beállítások/Riport alól nyers riportot kérnék.
A tápcsatlakozót megnézném. Apropó, milyen a tápegységed, és milyen idős?Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
addikt
Sziasztok.
Kérnék segítséget a Smart adatokhoz. A vincsi egy Seagate ST3402111A (40GB).
A vincsi percenként cicereg egyet-kettőt, valamint egyre gyakrabban újraindul a gép.
A smart adatok között igen nagy számok látható itt:
-Raw Read Error Rate
-Seek Error Rate
-Hardware ECC Recovered
Ugyanakkor ezekre utána azt írja, hogy az érték normális...
Köszi, üdv: csiginofene
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz HellGreg #1030 üzenetére
Flex.
A csavar fejét megfogod valami oldalcsípővel, vagy fogóval és óvatosan kicsavarod.Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
HellGreg
őstag
válasz mr_ricsi #1028 üzenetére
A két vinyót külön tettem, most gyorsabban másolnak egymás közt. nem láttam hogy írtál. de most van baj, ugyanis a WD-t nem lehet kicsavarozni, az egyik csavar beakadt valahogy, egyszerűen meg se mozdul. ilyenkor mi a fenét lehet csinálni??? tudom, hogy közvetetten vág csak témába, de szerintem nem sokszor történik ilyen.
-
Remington
őstag
hello
vadiúj samsung 250gb-os sata2-es vinyóm folyatamosan seekel ! találkoztatok már ilyennel? néha abbahagyja, néha szaggatottan csinálja, néha meg folyamatosan ! az or szűz, frissítések is fennt vannak.
tudtok vmi megoldást?https://hardverapro.hu/tag/remington#aprohirdetesei
-
hektor24
aktív tag
Jó estét mindenkinek!
Haverom vett egy Seagate 320GB SATA2 16MB 7200.10-es winyót és naponta egyszer, ha épp nem dolgozik keményen a merevlemez, akkor hall egy kattanó hangot. Valakinek valami ötlet, hogy mitől van? (Állítólag elég idegesítő) Köszi a segítséget előre is!!!!! -
liksoft
nagyúr
válasz HellGreg #1022 üzenetére
Erre inkább Mr_Ricsitől várj választ. Én sebességet nem szoktam figyelni, munkám miatt inkább a biztonság a fontos. Így számomra inkább az eszközök összeférhetősége dönt. Viszont összeállítok egy-egy konfigurációt, és 1-2 évig azzal dolgozom.
Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
HellGreg
őstag
Lenne még egy kérdésem:
van egy 250-es WD és egy 120-as maxtorom. a legnagyobb sebesség érdekében mindegy, hogy pl.
a WD primary master, Dvd-író slave
a Maxtor secondary Master
vagy a két vinyó legyen 1 kábelen? vagy mi a jobb?
köszi -
Zaza1234
csendes tag
Sziasztok! van egy problémám,mégpedig az hogy van egy samsung winyóm 160gb-s (sp1654n)! akár mit csinálok csak udma 2 -t használ amikor tudja az udma5-öt és az alaplapom is! valami ötlet? előre is köszönöm!
Üdv! -
HellGreg
őstag
Hi!
A gépem fagyogat, főleg ha pl. zenét hallgatok, vagy internetezek. Csak újraindítással lehet helyreállítani. Lehet-e ez winchester miatt? Merthogy a HDD tune szerint 2107 reallocated sector van rajta, a HDDLife pro pedig 0%-ot ad meg CONDITIONnek. lehet, hogy haldoklik, és azért fagy a gép?
köszi -
liksoft
nagyúr
Ha előre beteszel egy 8 cm-est, hátulra inkább 9 cm-est tegyél. Célszerű minőségi ventit venni, mert harmad, negyed akkora a zaja mint a párszáz forintosé. Valamint ha tudod, lásd el fordulatszám szabályozással. Vagy a hőmérsékletre automatikussal, vagy kézivel. Így nyáron ugyan hangos, de jól hűt, télen viszont amikor nincs akkora meleg, visszavéve halkabb lesz.
Minden gép egyedi, több próba után lesz végleges.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
Az oldalfalak hiánya a videokártya és proc hűtését segítheti, de a winyó fiókjában így megáll a levegő. Ebben az esetben ne csodálkozz, ha túlmelegszik.
A levegő átáramlását a házban meg kell tervezni. Minden hűtére váró eszközhöz oda kell jutnia a hűvös kinti sevegőnek, és gondoskodni kell a meleg eltávolításáról. Ha irodai gépről van szó, elegendő lehet a tápegység ventillátora. Ha viszont erőgépről, akkor a ház elején befúvó, hátul a házból kiszívó ventillátorokat is célszerű elhelyezni. A kiszívó által szállított levegő mennyisége lehetőleg legyen a duplája mint a befúvotté. Így az egyéb réseken - főleg a winyófiókon - keresztül is kívülről a hűvös levegő áramlik be a házba.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
A Codegen táp nem életbiztosítás. Mindenképp célszerű lenne cserélni.
A melegedést alapvetően a szellőztetéssel (hűtéssel) lehet csökkenteni. A fiók fogadó részének elhelyezkedése (alatta felette mi van) és ventillátora nagyon fontos. Lehet, hogy a te gépedben nem húzza át a levegőt a fiókon a venti. Így nem csoda, ha felmelegszik. A légáramlást komolyan tervezni és kialakítani kell. Egy nyitott ház, a hátlapon kihagyott slot lezárások mind-mind a fals levegőt segítik.Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
liksoft
nagyúr
Ha szerencséd van, még menthetőek az adataid. Ehhez másik winyóra kell felinstallálni az OS-t, majd utána másodiknak betenni a hibás drive-ot. A fontos adatokat ezután próbáld átmásolni a friss rendszer mellé. Vigyázz, a boot során ha a chkdsk el akarna indulni, NE engedd! Az mindent hazavághat.
Szerk: Ha viszont nagyon dadog a winyó, akkor gondold végig mennyire fontosak az adatok. Ugyanis gyorsan tönkre mehet. Ilyenkor célszerű adatmentéses szakemberhez fordulni (nem a szomszéd ügyes Pistikéjét megkeresni). Az adatmentés nem olcsó, de sokszor olcsóbb mint az elvesztett adatok.
[Szerkesztve]Murphy él és dolgozik (Ami el tud romlani, az el is romlik).
-
vricsi
tag
válasz Aranygyerek #1001 üzenetére
Hali!
Sajnos muszály mert nap mint nap hurcolom....
De enyém nem 41°C hanem úgy hogy semmit nem csinál a gép csak tölt netről.. 2 óra alatt elére az 55°C-t.
Ötlet?
Üdv -
Aranygyerek
aktív tag
Szerintem nem neked akartam.
-
Zolike
csendes tag
Sziasztok! A gépem dobott egy kék halált (ezidáig atomstabil volt), majd restart után a következő hibaüzenetet kaptam:
''Pri Master Hard Disk Smart Status Bad Backup and Replace Press F1 to Resume''
Mi a baj a vinyómmal? Hiába nyomok F1et, nem történik semmi, csak fekete képernyő. Ugye nem vesznek el az adataim????
Mi a teendő? Mi a franc történt?"Akármilyen betegek is vagyunk, csak egészségünk az legyen..."
-
Lejszi
senior tag
válasz Aranygyerek #1001 üzenetére
nekem a maxtor volt a legforrób ( a 20Gigásat 61fokig ''birtam'' felheviteni
a seagate kb 30fokos, a samu pedig 19.
a maxtoroktól megszabadultam
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Golden Series Silicon Power microSDXC 32GB UHS-I V30 (SP032GBSTHDV3V1HSP) + SD adapter új
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Western Digital 8TB RED Plus - SATA3, 5640 Rpm, 256MB - Gari 2026.05.19. -ig - Eladó!
- AKCIÓ! 10TB Western Digital DC HC330 HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! 1TB Samsung 870 QVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest