- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
Aktív témák
-
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #10384 üzenetére
Ugye mint tudod ezt adott szobára lövi be az erősítő... így csak annyit tudok mondani, hogy a magas, mély 0 dB-en legyen, ne állíts rajta, a sub meg hangerő felén működjön! Hagyj jó néhány hetet amíg bejáródik a Mission, elő fognak jönni a mélyebb hangok! Ha 120-on hagyod, ki sem tudod aknázni majd amit tud ez az álló front!
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #10380 üzenetére
Ha 80 hertzre állítva nem jó a hang, ott valami nagyon nagy baj van.
Mint említettem, saját Yamahámon 40-re (az a legalsó állás) szoktam állítani a keresztváltót és a reflexnyílásből kiáramló levegő lebegteti a nadrágszáramat. Ez nem vicc halálosan komoly. Egyik kollégámat megvicceltem, nézegetett az asztal alá, mi fújja a lábszárát, pedig 3,8 méterre volt a láda.
Látod, kellene a hangnyomásmérő!
Felejtsd el a 120-at örökre!!!
-
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #10241 üzenetére
Ezt hivjak alapzajnak, kezd alakulni. Ezert jo a beleposzint, elhuzza a mezesmadzagot, nehogy azt hidd, hogy a 607-nek sincs. A Marantz-omnak is van, de nem megyek ra, hogy eszrevegyem. Van ez az ertek jel/zaj viszonynak hijjak, nem veletlen.
Placi58: Azt az SA-XR55-ot ne tessek leszolni, nagyon komoly kis cucc az am, van par forum ahol istenitik, selyem dom-hoz vissza is vennem. 55 bruttoert lehetett venni, abban az arkategoriaban pedig vegkeppen parja nem volt.
BBeci azt a Velodyne-t megvetted vagy csak tesztelgeted?
Mer azert az meg engem is fel tud izgatni picit
-
O_L_I
őstag
válasz
vtechun #10234 üzenetére
Én arra tippelek hogy nálam addig nem is kapcsol be a végfok az erősítőn amig nincs jel a HDMI bemeneten. De lehet hogy tök hülyeséget mondtam
.
Szerintem én úgy tudnám ezt a bizonyos zajt meghallani ha mondjuk egy üres wavot kezdenék el lejátszani, (vagy csak simán egy analóg bemenetre kapcoslnám az erősítőt és úgy hangosítanám fel?) na majd este otthon kipróbálom.
-
törölt tag
válasz
vtechun #10246 üzenetére
Amit írtál az jel-zaj arány,az emlitett zajt inkább a benne levő áramköri elemek,vezetékek,kondenzátorok.. keltik. De az Onkyod jel-zaj aránya nagyon jó, 106 ha jol tudom ezt még a régi hifi szabvány de még az én erőlkődőm se érte el. Lehet inkább a mélynyomód érzékeny csak rá.MS-al egyből elmulik.Én nem törődnék vele,ennnyi erővel irigykedhetnék a Rotelre.,Inkább élvezem rajta a zenét és a filmeket habár én is le fogom télen cserélni.Valószinűleg Onkyóra vagy Pionerra ,Denonra,H/K-ra esetleg Sonyra cserélem.
-
PLaci58
addikt
válasz
vtechun #10238 üzenetére
Nálam nincs ilyen zaj. Jól működik a "Mute"
CAT CS907, analóg bemeneten discman, pillanat állj-al megállítva.
Brumm az van a subon, de hangerőtől független, viszont ezen nem csodálkozom, mert egy autós szubcső és vagy 4 m sima árnyékolt vezeték van előtt összetekerve (amit hozzá adtak). Mióta rátettem a szubcsövet, valahogy eltűnt az egydobozos házimozihoz adott mélynyomó hangjaMár az hittem kinyekkent a subcsatorna végfoka, de nem, szól az csak más tartományban.
Az az 1-2 másodperces csend is azért van valakinél, aki írta, hogy a lámpa felkapcsolásakor elhallgat az erősítő, mert szerintem a védelem beindul az impulzusra. Azt szünetmentessel nem lehet kivédeni. Ráadásul a szünetmentes még több digitális zajt hoz bele a rendszerbe. Nem véletlenül vannak ezek az erősítők "süketítve" bekapcsoláskor.
-
törölt tag
válasz
vtechun #10241 üzenetére
Valóban,Azt elég sztem középállás fölé tolni,nem kell maxig. Igen, az erősitő saját zaja.Ami van ugyan mivel minden erősitőnek van rezonanciája,max észrevehetetlen.Pl az emlitett Rotelt is csak akkor,ha a füled a hangszóróhóz rakod.Szoba közepén már nem észlelhető. Ugy Dabadab is hallaná sztem az övét. Alatta semmi.
Azért kiváncsi lennék egy jófajta sztereó rendszerre is. Ott tuti teljesen észrevehetetlen lenne még fülhalgatón is. -
törölt tag
válasz
vtechun #10238 üzenetére
Nekem régifajta Yamaha 1400 RDs van, és az akkoriban jónak számított,tehát THX 1.kiadású DPL IIx és DTS diccrete... tehát felső-közép kategória volt akkoriban. Az rmlitettt zaj a mélynyomon csak a -80 tol +32ig terjedő skálán 12-től jelenik meg és a hangfalakon valamivel alatta fülhallgatón pedig már -10től..Egy ismerösnek milliós értékű Rotelja van és ott is megjelenik a lgefelső 10 % on(ott azt is kijelzi),pedig az különblokkos tehát külön vezérlő és az erősitő egység.Épp a napokba lett ez téma nálunk. haveroknál.. Onkyot még nem néztem,de sztem teljesen zajtalan erösitőt nem is találsz,mivel nem is létezhet,max olyan kis zajút mely észrevehetetlen,pl az emlitettt 607-es.Vagy az O.L.I barátunknak leromlott a hallása a sok rocktól.
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #10225 üzenetére
latod
mondtam, hogy hamar ki lehet noni egy 308-ast, minel tobbet hallgatod annal tobb hibajat fogod eszrevenni. Egyebkent mindenhol van egy kis "sugas" alapzaj. Ezzel ne foglalkozz szerintem.
Egyebkent analog az erositod is, maximum van digitalis bemenete, de a vegfok az nem. Panasonic/ES Sony-k azok pl. full digik, ott tenyleg nincs ilyen, de nekem pl azoknak nem tetszik a hangja(SA-XR55 utan). (BBeci, tudom vannak komoly darabok, de nem 100k-s kat)Ha megjon a sub-od a front-okat az erositon, tedd small-ba, a frekivagas legyen 80HZ.
-
PLaci58
addikt
válasz
vtechun #10222 üzenetére
Ha meglesz a subláda, akkor az az Orion már csak mélyközépnek lesz nevezhető
Ha valakit érdekelne itt egy demo anyag, amivel le lehet ellenőrizni, hogy hogy szól a berendezés. Beállításra nem alkalmas, csak ellenőrzésre. Sima sztereó, audio CD-re ki lehet írni (700MB). Különböző, főleg akusztikus hangszerek vannak összeválogatva, 3-4 perces részek.
Ez egy mix a trackekből, hogy akinek már megvan vagy nem érdekli, az ne töltse feleslegesen : Demo_mix.mp3
A felvételek jó minőségűek, ha valami nem jól szól, vagy kevés a magas, esetleg a mély, akkor a berendezést érdemes megvizsgálni. A hangzások természetesek.
Demo_part1
Demo_part2
Demo_part3Hangerővel vigyázni, mert vannak benne elég dinamikus részek is!
A DSP-t és minden hangzás módosító áramkört érdemes kikapcsolni. -
törölt tag
válasz
vtechun #10208 üzenetére
Valóban de nem magát a mélynyomót állitja hanem a rá kiküldöt jelet és a vágási frekit is.Pl. ha a vágási frekit feltekered maxra a mission mellé akkor is csak 80Hzre fogja beállitani,mivel a Missionod képes akár ennél alacsonyabbat is előállítani. És ha a hangerőt tolod fel vagy le,akkor az Audysssey is váltogatja a jelszintet. És a jobb (drágább) mélynyomókon is van önbemérő,ami nemcsak a frekit,hanem a hangnyomást,az állóhullámok szintjét és a nemrég emlitett Phase-t is beállitja.
-
törölt tag
válasz
vtechun #10200 üzenetére
A mélynyomót is beállitja az Audysssey.Tehát nem kell kikapcsolnia akinek van,söt be kell,és még a vágási szintet is beállitja. Fülre hagyatkozva kell beállitanod,+ távolságot beirogatva,jelszinteket egyenlőre hozni,vagy szerzel egy hangnyomásmérőt valakitől pl.ha van hangmérnök ismerősöd.
-
KTTech
veterán
válasz
vtechun #10193 üzenetére
Tippelhetek, hogy energiatakarékos izzót használsz? Azzal nem nagyon fogsz tudni mit kezdeni (csak ha lecseréled hagyományosra vagy LED-re, persze nem mind csinálja, nekem 3 fajta van, ebből egy a zűrös), nekem is ezt csinálja, csak a teljes HDMI jelet szétszakítja a TV fele (ráadásul rövid kábel, ferrit szűrővel ellátva)... Természetesen zavarszűrt a TV és a WDTV is...
-
lean
aktív tag
válasz
vtechun #10200 üzenetére
nem, mennie kell 64biten is, én csak felraktam a TMT 3 170-es patch-t, Ati HDMI driver kell mindenképpen, mert a realtekkel szaggat, win 7 lejátszóeszközöknél beállítani 5.1-re aztán a tmt 3 audió fülén kiválasztani az ATI HDMI outputot és Using primary Audió, ja és még egy fontos dolog nekem az erősítőnél a PC (HDMI 5 )bementre megy a hang a gépből, ehhez három audio beállítás van:
- analóg
-optikai
-Hdmi
értelemszerűen a hdmi-t kell megadni, ha optikai van beállítva csak DTS fog átmenni.
működnie kell.szerk:
Onkyo 608-am van.
Adussey nélkül a füledre kell hagyatkozni. Adusseyvel pl. a hangszóró távolságokat, level szintet lövi be az erősítő, a hallgatási pozició környékén 3 pontban. (jelen esetben) és neked is ezeket kell beállítani. -
törölt tag
válasz
vtechun #10193 üzenetére
Érdemes 310 Wattot(kb.600 VA) meghaladó szünetmentes tápot venned.vagy erösebbet is,pl ha szgép is onnan megy akkor legalább 800 VA,méginkább 1000 VA-est.Valóban lehetséges a feszültségszint leesése miatt,vagy túl sok van rákötve 1 elosztóra,pl. ha onnan megy a szgép és a tv. is.
-
törölt tag
válasz
vtechun #10178 üzenetére
Annyit elárulok hogy a fülünk kevésbé érzékenyebbb az alacsony frekvenciák által kibocsátott hanghullámokra-ezért is kell külön mélynyomó. A double bas rendszer(ha jól értelmeztem a Gugli-forditást
)nem nyul bele csak ha "large" hangfalaid vannak és SWF "no",csak akkor emeli meg néhány decibellel az alacsonyabb frekvenciák erösitését. Tehát ezért is érezted "Nagyon üt"-nek a hangást,tehát egyáltalán nem kellemetlenül,nem rontsa el az öszképet,inkáb javit rajta.Mélynyomón már valóban ugy állitod,ahogy akarod.Pontosabban akkor van jól beálllitva,ha nem "szól ki" a többi közül normál hangoknál.Attól még dübörögni fog amikor kell,(de már volt szó a beállitásáról sokszor.) Akkor passziv lesz a double bass.(Ha jól értelmeztem,de ha nem majd kisegit vki.)
Ja és sztem jó választás hozzá de csak "papirilag",nem ismerem ezt a mélynyomót,de már volt dolgom MS hangfalakkal. -
hétalvó
addikt
-
Zozzy
aktív tag
-
vtechun
veterán
válasz
vtechun #10084 üzenetére
picasaweb.google.com/m/photo?uname=vtechun&id=5469998342738718722&aid=5444287660579246833&start=7
n, ez az a jbl melynyomo, nem ertem, mert netes cuccok szerint 36x37x41 centis, 20 centis membrannal, viszont ezt megmertem es : 36x41x46 centi, 25 centis membrannal, mindez 56 ezerert, csak az az erdekes, hogy a hatara a balboa sub 10/230 van irva, na, kerdesem az lenne, hogy ez eri meg jobban vagy a polkaudio psw 110 ?
ui : telorol vagyok
-
Thuglife
senior tag
válasz
vtechun #10059 üzenetére
Nincs vmi ismerősöd akitől tudsz kölcsön kérni egy Audyssey mikrofont? Mert hallom most már nem adnak az alapkategóriás Onkyokhoz!
Amíg nincs sub-od addig úgyis minden mélyet a frontokra nyom az erősítő! Állítsd be úgy, hogy front large, center small, surr. small, sub none (vagyis nincs)!
Ha már van mélyed akkor újra állítani az egészet... én először 80Hz-re állítottam de egy kis hallgatással rájöttem, hogy a 100 Hz jobban áll a frontoknak.. és így is lőtte be magát az Audyssey!U.i.: SZVSZ azt az Oriont nagyon gyorsan leszeded és elrakod a szekrénybe
Annál még a frontok is több mélyet nyomnak!
-
Diplomata
aktív tag
válasz
vtechun #9988 üzenetére
Megfelelő lesz ekkora térben,nem fogsz csalódni benne szerintem.A magnathoz képest nagy valószínűséggel egy pontosabb,gyorsabb,egyenletesebb frekvenciamenetű sub-ot kapsz a polk-al.Én is igazán autóhifis időkből(régen sokat szereltem,foglalkoztam ezzel) ismerem a magnatot,és volt egy motion 880-as frontom is tőlük,de a papíron olvasottak köszönő viszonyban sem voltak a valósággal,és legjobban a tuc-tuc zene ment neki.
-
törölt tag
válasz
vtechun #9708 üzenetére
Értettem én. Azért irtam hogy lehet hogy el fog tünni.már ha jól adtad meg a távolságot. Egyébként sikerült kiküszöbölni? Ha nem sikerült,csalj egy kicsit mintha közelebb ülnél a hátsókhoz,veygél le a távolságukbol és vedd picit magasabbra a hangerejüket.Már ha megy Így az onkyódon.
-
-
lean
aktív tag
válasz
vtechun #9692 üzenetére
nem próbáltam csak ps3al, egy 507esen, nekem az erőlködőm hiányzik a láncból, (erősen gondolkodok h kölcsönkérek egy erősítőt kipróbálni) de ahogy írtam működnie kell.
hétalvó:még jobban bekavarod...csak a tmt3 ra tudok hivatkozni, csak értenek hozzá, link
Bitstreaming on ATI 5xxx cards REQUIRES use of the ATI version of the HDMI audio driver. Using the Realtek version WILL NOT WORK.
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #9694 üzenetére
akkor megy a hdmi hangod. innentol mar csak a megfelelo lejatszo szoftver kell
es jon a szokasos szivasdesktop-ra az annyi, hogy csak ott szol ahol az elsodleges kijelzo van
somogyit sose vegyel 2.-es alapszabaly
az a mission szett mar inkab amit alant linkeltek, vagy a kis jbl nekem az se teccik, de inkabb mint egy somogy, lehetoleg selyem dom legyen a magas.
ez is nagyon gagyi es nagyon kicsi, de occso es nem somogyi : eltax
-
Diplomata
aktív tag
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #9690 üzenetére
erosito-n bekapcsolod a hdmi hangot(nem pass through), hozzarendeled egy bemenethez a hdmi-t, odaallitod az erosito bemenet valasztojat.
pc-n vezerlopult/audio : alapertelmezett lejatszoezkoz ati hdmi/ atvaltod a desktop-t a tv-re es ha minden igaz megy, meg majd be kell allitani, hogy mit tudjon, de DTS-MA-hoz nem lesz eleg egy media player, powerdvd asszem a jo ati-hoz.Onkyo-kbol pedig sok a szurkeimport, azokhoz ketes a gari es nincs magyarnyelvu, mm es tarsai se = mo-i behozatallal, ez van par ezerert az anyjukat is eladjak a magyar kereskedok.
bbeci, 507 4, 308 2
akkor az 507 2x olyan jo
-
BBéci
legenda
válasz
vtechun #9629 üzenetére
A csíptetős csatlakozó egy kalap kaki, ez tény, de nem csak a beletuszkolható kábel korlátozott vatagsága miatt. Valamirevaló rendszerben a kábelek végére banán vagy Z dugót, esetleg villát szerelnek, mert azokkal kielégítő a kapcsolat.
Az, hogy csak 310 wattot vesz fel a hálózatból, még nem tragédia, egy belépő szintű készüléktől nem is lehet többet elvárni. A hatásfoka minden bizonnyal ugyanolyan, mint a többieké. -
Vidala
senior tag
válasz
vtechun #9649 üzenetére
Ok, bocs igazad van. Kicsit zanzásítottam. A kis okfejtésemben nem kizárólag a 308-as volt az alany, hanem az Onkyo marketingstratégiája. Viszont a kettő ezzel együtt nincs összefüggésben. A HDMI verziótól független a videó és a hang jelek ilyen kezelése. Az a "processzoron" múlik, tehát én így nem jelenteném ki általánosságban. Az már más lapra tartozik, hogy ha már felszerelik 1.4-es csatival illik is tudnia.
-
hétalvó
addikt
válasz
vtechun #9629 üzenetére
Mert neked az van, masnak nem kell azt ajanlani. Es nem kell onigazolast keresni.
IC-s vegfok belenezel es 2db nagy fekete ic van a hutobordara erositve, nem pedig sok szep kis fet vagy tranyo. Na ezek altalaban mocskos rondan szolnak, se dinamika, se tisztasag.
A teljesitmenye pedig hat na, osszuk vissza es jo ha 30watt lesz az csatornankent. Melylada nelkul halott ugy mozizni ahogy van. (par watt-on meg jok, satellitek) Talan jo a D osztalyuak. Autoradiokba valoak. igy neznek ki
Tessek 507-eset venni, a 308-asat pedig elfelejteni.
Akinek eleg a 1,5 kabel, annak eleg, aki teljesitmenyt is akar vinni messzire, annak nem.
-
soma165
tag
válasz
vtechun #9508 üzenetére
hello
,örülök hogy végre valaki tud tapasztalatbol nyilatkozni az uj onkyo 308 rol
magyar nyelvü menüvel gondolom nem rendelkezik,de
nincs valami lehetöség/firmware/ vagy más hogy magyarosodjon?
esetleg valakinek tippje létezik e olyan erösitö gyárto amiben van magyar menü
elegge gyenge lábakon állok idegen nyelvek terén -
-
törölt tag
válasz
vtechun #9409 üzenetére
Engem speciel a több bemenet érdekel többek közt a Phono bemenet is.Mert azért van 4-5 készülék amit rákötök,pl video, DVD felvevő, lejátszó, lemezjátszó ,magnódeck,késöbb esetleg Blu-ray vagy szgép is szóba jöhet.Nem utolsósorban a tv. Nem találtam viszont jel-zaj arányt (még) a X08as sorozatban.de 606-ost hallottam már és brutál jó, nekem bejött.Azért is érdekelne a leendő 708-as.
-
x64
aktív tag
válasz
vtechun #9405 üzenetére
Tudnak több csatornát kezelni, meg szebben szólnak. Feltéve ha van hozzá füled...
Nekem egyébként még valószínűleg a 308-Mission mv8-hoz se nagyon van, de mindegy. Legalább jól néz ki!
(mikor még koliban laktam, egy Genius Home Theater volt a klubban, nekem még az is bejött...
)
-
x64
aktív tag
válasz
vtechun #9398 üzenetére
Weben keresztül vettem, de személyes átvétellel (nem mintha a kipróbálhatóság szempontjából ez bármit számítana...), az üzletvezető azt mondta, hogy szerinte mivel ott a bolti blokk a garanciára rátűzve, ezért ez igazából bolti vételnek számít.
Mindenesetre visszavették, és ennek nagyon örülök! -
törölt tag
válasz
vtechun #9400 üzenetére
Én is remélem.csak sztem ne a tévén keresztül kösd be hanem inkább az erösitőn keresztül. A Hdmi-n átmegy a HD hang az tuti.Én lehet hogy a 608ra gyüjtök,vagy megvárom a nagytestvéreket(708-808) és ha elérhetöek lesznek azok egyikébe ruházok be,mivel volt Onkyom és még ahova eladtam,ma is üzemel,pedig nem mai lányka... :-).
HD hangot akarsz én meg elfelejtettem(Én hüle,pedig én is 6.1et használok!!!)nagyon nem jó a terv!Megérdemlem a letolásokat...! A surrokat tedd elörébb a hallgatási poziciódba pont magad mellé! És hátra rakj 2 darab Surround back hangfalat!
Melyik fele hosszabb a szobádnak,vagy négyzetes?
Szerk:ja ha 5.1 akkor más!
Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Black Ops 6
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
- OLED monitor topik
- Futás, futópályák
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Mesterséges intelligencia topik
- Házimozi belépő szinten
- Elemlámpa, zseblámpa
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó ANDROID TV box 4/64GB tárhely / 12 hónap jótállás
- AKCIÓ! Acer Predator Triton Neo 16 15 notebook - Ultra 9 185H 32GB RAM 2TB SSD RTX 4070 WIN11
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 6000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest