- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Toobee
veterán
Igaz, ezt kifelejtettem.
Más: szerdán voltunk XPA-2-t hallgatni. Nagyon egyben volt a rendszer. A dobozt leszámítva, vittem volna az egészet. CD-rõl hallgatóztunk. Otthonról vittünk zenét és lelombozó volt. Annyira élettelen és fakó volt az egész, hogy komolyam fontolgatom a CD-re váltást. Ráadásul a jó felvételeket írtuk ki. Aztán tett be a srác eredeti kiadványokat. Az összes jobban szólt, mint az otthoni válogatás.
A rendszer: Audiomeca Mephisto 1 MK2 futó,
siltech hf9 g3 aes/ebu digit kábel,
Harman Kardon signature 1.0
előfok, 2db siltech sq88 xlr
összekötő, emotiva xpa2 végfok,
siltech spx 800 tápkábelek, crystal
hangfal kábel, Jbl l-65 monitor hangfalak. -
hétalvó
addikt
hogy is mondjam, kicsit laposak ezek a denon-ok, kevés bennük a dinamika és az erő.
levacakozni az avianot lehet, de szerintem simán leszólja az itt istenített dalikat, már a 902i-m is elverte a concept1-et. hallgattuk elac-okkal is a 3311-et annyival nem szólt jobban. Házimozivas kevés már nekem zenére. de a hétvégén még meghallgatok egy pár focal 807v-is, de a kocsimban kb az a hangszórókészlet van, sokat nem várok tőle.
-
luigi106
tag
Dorian, Krampesz, Ed parker, Tamoo, és BBéci.
Köszönöm a válaszokat, még a hétvégén meghalgatom a hm erősítőmet egy Mf M1 DAC-al megtámogatva, és utána döntök, hogy szükségem van-e egyáltalán sztereó erősítőre, vagy elég lessz nekem így is. De így legalább már képben vagyok. Mégegyszer köszönöm mindenkinek.
-
Gaben360
senior tag
Hát pedig az,hidd el.A szinteket pedig a mikrofon állította be,és levette a subot -7dB-re és távolabb tette mint a frontokat és a centert,pedig a centerrel egyvonalba van.
Amit vettem tápkábelt a subhoz,azzal jobb lett,mint a gyárival,de most kénytelen voltam a denonhoz tenni,mert nem kaptam mellé kábelt.
Majd egyszer veszek valami jobbat,de most be kell érjem a gyárijával. -
Gaben360
senior tag
Hát ha 0dB-ig vagy tök hangerőn megy az erősítő,akkor lehet hogy elég az általad megadott érték,de kultúrált hangerőn,ahogy Én vagyok kénytelen mozizni,így nem elég még a +3dB se.
Ennyi erővel mehetne a tv-ről is a hang.
A sub meg nem hiszem,hogy kicsi lenne,de lehet tévedek. -
pr0bi
senior tag
Minden esetben ideális méretű volt a sub a helység méretéhez viszonyítva? Gondolom ez attól is függ mennyit hajtasz egy időben. Nálam sajnos fordított a helyzet, nagyobb helység van egy kisebb teljesítményű ládával, messze nem tökéletes akusztikával ezért muszáj kicsit trükközni.
-
ProdyG
őstag
ha az erősítőről beszélünk, akkor azt 2009 elején vettem használtan 90k-ért, és akkor volt újonnan boltban 150k. ennyit tudok, az hogy most mennyit érhet, fogalmam sincs
de akkor ezek szerint nem rossz darab....
már csak olyan 5.1-es rendszert kell hozzá találnom, ami passzol (jelenleg 2 esélyes van: Monitor Audio RS/BX széria vagy Dali Concept). -
-
Nonner
tag
Igen, ebben az árkategóriában már elvárható, hogy alapból ne rezegjen, de egy átlag, közép vagy akár felsőkategóriás terméknél nagyon is elkelhet egy ilyen csillapítástuning.
Az említett két teszt engem meggyőzött és a beruházásommal maximálisan elégedett vagyok (ill. leszek, ha teljesen kiépül.).
Az foQ gyári hifiállvány sem lehet piskóta, igaz az ára sem az.
Valamit tudnak a japán kutatók, az biztos...
Bbéci, szerinted a Dali Ikon hangfalcsalád mennyire passzolna a Denon 3312-höz és az Oppo BDP93-hoz?
Ez lenne a távlati cél. A Zensor szerintem kevés lehet ide, ha rendesen ki akarom használni az erősítő és a lejátszó tudását.
Frontnak a 6-os vagy a 7-es Ikon lenne jobb választás, mekkora hangzásbeli különbség van köztük? Hátsó hangfalaknak melyiket javasolnád ebből a családból egy 5.1-es kiépítés esetén? Az Ikon sub gondolom jó.
Ha majd egyszer eljutok Pestre, igyekszem meghallgatni őket.
Kb 25 nm-es tetőtéri a szoba, téglalap alapterületű, gipszkarton falakkal, de nem szimmetrikus.
Valamikor majd készítek róla és a rendszerről képeket. -
cdl
senior tag
A légtér és a nm meglenne, csak messze lakik az eladó sajna.
A ház kialakításából adódóan csak kis hangerőn tudok mozizni esténként.
Erre keresgélek két álló frontot, meg egy centert a használtpiacon.
Dali concept 6-al szemezgetek, hátha felbukkan 1.
Esetleg más otlet valakitől? -
cekkk
veterán
Igen és? És ki mondta, hogy mondott ilyet,én mondtam? Komolyan annyira kiforgatod a mások szavait, hogy hihetetlen.
A mondandóján még mindig nem változtat, hogy az a lényeg, hogy átmenjen a jel, de ennek nem feltétele, hogy 50 ezres legyen egy kábel, mert kb le írt két számot és nem írta, hogy minimum, még mindig.
Tudom miket használ, de majd kérdezd meg tőle, hogyan alakult mostanság erről a véleménye. -
cekkk
veterán
Azért kérlek ne ferdíts jó? Egy szóval nem írta azt, hogy 50 ezer forintos a minimum, ezt már te teszed hozzá
Ezt írta:
véleményem szerint ha a drót jó és átmegy minden adat,akkor az(I) mindegy hogy 50 vagy 500ezerbe kerül(/I).
Most le írt egy összeget és a lényeg, hogy jó legyen a kábel, nem írta, oda, hogy egy kábel csak minimum 50 ezertől lesz jóMíg ellenben ezt már te megint a saját álláspontod felé akarod billenteni.
-
bajnokpityu
félisten
50x-nél még nincs "4pi" kupak. A régi Elacokból a legnagyobbakon ugyanilyen kupak volt, furcsálltam is,h nincs a mai csúcsmodellen.
XT csak arra akart utalni, hogy az új , és a néhány hónapos használt közötti ár nagyon különböző. Magam részéről ezt kevéssé sajnálom, autóban sem veszek fingszüzet. Sztem a többi mainstream márka is hasonlóan bukja árát.
Ha lenne ennyim hangfalra, sztem már rohannék is. 507est hallottam, 607 sem lehet rossz
-
Tuto
aktív tag
"Az is elképzelhető, hogy a használaton kívüli időben főkapcsolóval áramtalanítjuk az erősítőt."
Nálam pont így van egy távirányítós konektor kapcsolóval (ez a kényelem azért kell)
bár ez ellen megy a hálózati kábel témakörnek. Ebben ilyen szinten elmerülni, 100-200eftért venni szerintem pénzkidobás (nekem legalább is), főleg, hogy alapból vacak a hálózati energia. Alapból már ott kellene kezdeni, hogy ezt szűri az ember. Érdemes erre ennyi anyagi és időbefektetést fordítani? Attól függ kinek miből mennyi szabad felhasználható kerete van -
szabi__memo
nagyúr
Uhh tényleg elirtam
A samu vakumcsoves cuccairol mi a velemenyetek? Eleg jo ertekeleseket olvastam roluk, de nem tudom mennyire van belepo vagy kozepszintu yamaha, onkyo cuccokkal partiban. Arban kb ugyanott vannak.
Amugy abszolut nem vagyok biztos h a E5550 es ezek kozott hallanek kulonbseget. Tuti hallanek? Mert azert ez +100eFt, a semmiert nagy plusz :S -
szabi__memo
nagyúr
E5550et irtam, de gondolom a minoseg ugyanaz mint az E5500nal amit te irtal. Igazabol nem is a HD hang erdekel, csakhogy ne kelljen vacaolni a hangok dekodolasaval, a HTPC tolja ki ugy ahogy van (akar DTS, akar hd). Hogy megszolal e vagy sem, azt en amugy sem biztos, hogy meghallanam akarmilyen is az erősitő
Köszönöm a segitséget, igazából az optikai kábel is csak most esett le, miközben itt kérdeztem, hogy lehet, de akkor jól értem, hogy kell összekötni, a megerősitésre volt szükségem, hogy nem csinálok, hülyeséget ha megveszem a hangrendszert. Nincs benne tapasztalatom, abban sem voltam biztos, hogy a HDMI bemeneten jövő DTS,HD hangokat tudja ez a vacak dekódolni és nemcsak BD lemezről...
Ha mégis van még valami fontos amire figyelnem kellene még egy darabig nézegetem ezt a topikot
Köszönöm szépen mégegyszer -
Parson
addikt
(#38008) Old FatBoy
'A hdmi passthrough az más tészta.
Ha támogatja az erőssítő akkor kikapcsolt hdmi kontrol mellett is átmegy a jel úgy,hogy a készülék készenlétben van.'Ezt papoltam én is a manualra hivatkozva...
Az már csak hab a tortán hogy a HDMI Ctrl témában is szépen leirta amit szintén igazolt a manual.Persze mindehhez hozzáteszem, hogy méréssel még mindig nem igazoltam az állitásom, csak 'vakon' a manual alapján irom amit irok, bizva abban, hogy ezen a területen nincs olyan 'átvágás' mint a korábban cekkk által is emlitett kimenő teljesitmény értékeinél.
-
Old FatBoy
aktív tag
Akkor olvassd el figyelmesen légyszíves!
Ha így sem érthető akkor barátod a google nézz utánna a témának,bár ennél szájbarágósabban már nehezen lehet taglalni a kérdést!
Egyébbként ne vedd bántásnak de nem gondoltam volna,hogy egy ekkora tesztguru kábelszakértő stb emberen kifog ez az egyszerű kérdés mármint a hdmi kontroll bekapcsolásával fellépő jelentős áramfogyasztás. -
Parson
addikt
Pl ez a Pro Logic II Movie is.
Az oké, hogy ezekhez elég a digi koax is, itt nem a kábelen van a hangsuly, hanem a kényelmen... ne kelljen állandóan hallkitgatni a Tv-t ha az automatika megteszi helyetted.
ARC funkció lehetne egy másik példa, ott is müködik külön útvonalon is a műsor visszavezetése, de minek, ha a HDMI-n is vissza tud vándorolni.
HDMI meg talán nem ront a hangminőségen a digi koaxhoz képest (irjátok meg, ha igen), az egyszeri többletköltség meg nem téma. Én igy kompaktabbnak érzem a rendszert. (Feltételezve hogy a HDMI Through opció bekapcsolt állapota miatt nem megy galyra az erősitő)
-
Parson
addikt
Értem és elfogadom a nézeted, én viszont szeretem a Tv-t az erősitő hangfalain hallgatni, nem csak 5.1 esetén hanem egyéb opciókkal is... és ehhez a tv hangszórójának hallkitgatása (visszhanghatás miatt) nélkül.
Ez az 5x 60 watt meg elég csúnya dolog... de ha ez van, akkor nincs mit tenni, el kell fogadni... -
Parson
addikt
Hello,
(sorry de már késő volt és leléptem aludni)
Először is, Onkyo HT-R548-ról beszélünk, Manual itt.
Miért reméled, hogy nem a set top box (STB) miatt? Szentségtörés rákötni a STB-ot az erősítőre? Annak ellenére, hogy van erre dedikált HDMI bemenete az erősítőnek (13. o.)? De tegyük fel, hogy ezt nem tudjuk, akkor mik a lehetőségeim? Feltételezve, hogy elég kábelem van:
1. TV-re direktben van kötve a STB - nem tudom élvezni HD adás esetén az erősitő adta lehetőségeket, max ha optikai kábelen visszavezetem az erősitőbe a hangot... ez elég nyakatekertnek tűnik (felhasználást is bonyolitja), de végülis opció lehetne
2. Erősitő közbe van iktatva - HDMI Through ki van kapcsolva:
No ekkor van ez az eset:
a) erősitőn szeretném hallgatni a TV műsort - no problemo - csak be kell kapcsolni az erősitőt is
b) TV-n szeretném hallgatni a TV műsort - nyakatekert megoldás jön:
TV bekapcs
Erősitő bekapcs
Erősitő menüjében lépdelgetés és HDMI Through opció bekapcsolása, menüből kilépésTV-nézés végén Erősitő menüjében lépdelgetés és HDMI Through kikapcsolás, menüből kilépés
Erősitő kikapcs
TV kikapcs3. Erősítő közbe van iktatva - HDMI Through be van kapcsolva
Tv-t bekapcsolom, TV-n szól az adás
Erősitőt is bekapcsolom, erősitő hangfalain szól az adásNem logikus a fentiek tükrében a HDMI Through használata, mikor annak 24 órán keresztüli bekapcsolt állapotának erősítőt rongáló hatása nincs feltűntetve? Jó, lehet, hogy a kikapcsolással kimélni lehet az erősitőt, de még jobban lehet kimélni, ha be se kötöd az erősitőt a hálózatba, és még jobban, ha eleve meg se veszed... Nem véletlenül találták ki a HDMI Through opciót.
-
-
Winne
nagyúr
Világos, csak ez most egyelőre nem a végleges állás, de az új hely még csak évek múlva (2-3 év magassága) lesz esedékes, ami egy home made házimozi szoba lesz szekrények és fali alkalmatosságok nélkül. A gép mellett is digitális megoldást használok és minőségi forrásokat igyekszem beszerezni, de egyre jobban gondolkozom egy olyan megoldáson, hogy hogyan tudom a házimozim mellé rákötni ezt a Canton párat is rákötni és valamilyen megoldással átkapcsolni, hogy melyik hangfalak kapjanak jelet. Ez teljesen hülyeség? Egy AVR132-es Harman Kardon van, nem mai darab, de jól szuperál.
-
Parson
addikt
No pontosan ezesetben lenne az hasznos amit Cekk irt... hazamész, TV-zni szeretnél. de erősitő nélkül, ekkor:
Tv, erősitő bekapcs
erősitőn opció bekapcs
erősitő kikapcsTv nézés végén meg:
erősitő bekapcs
opció kikapcs
erősitő kikapcs
TV kikapcsugye senki nem gondolja komolyan hogy onkyo és egyéb gyártóknál a mérnökök ezt igy oldották meg, és ezen lépések kihagyása nélkül (ha valóban káros, akkor) 31 [W] os teljesitményfelvétellel fárasztja az elektromos hálózat az erősitőt a nap 24 órájában...?
-
cekkk
veterán
Ezt írja:
1. minden ki van kapcsolva, erősitő fogyasztása 0.03 [W] - az opció be van kapcsolva !
2. TV be van kapcsolva, erősitő nincs bekapcsolva - megugrik a fogyasztás 31 [W]-ra - az opció be van kapcsolva
Én ezt nem hiszem el, hogy bekapcsolt opció mellett ha minden ki van kapcsolva akkor vissza megy a fogyasztás 0.03Wra és ha TV bekapcsol akkor meg megnő, mert ezek folyamatosan fogyasztanak 31W-t pont azért, hogy a jel áttudjon menni, nem csak akkor kezd el fogyasztani ha valami bekapcsol. nem? -
cekkk
veterán
De kikapcsolt standby állapotban fogyaszt 31W és én azzal számoltam. Mert ha bekapcsoljuk akkor meg nem 31Wot fogyaszt.
Vagy annak mi értelme, hogy bekapcsolod az erősítőt majd bekapcsolod ezt a funkciót és utána kikapcsolod az erősítőt, hogy addig átmenjen a hang.Akkor minek erősítő? Most én nem értek valamit
-
bajnokpityu
félisten
párban?
509et láttam pár hónapja 1körül németeknél. De a régi Pi sorozat is hasonlóan bukja árát,mint a régi Focalok, szóval van remény. Vagy haver T+A TML160asa is bőven milla fölött volt új korában,most meg 200alatt mennek.
Azt mondjuk nem tudom,hogy az időt, és a teknológia fejlődését a hangminőség javítására, vagy a gyártási költségek csökkentésére fordították. -
törölt tag
Elírtam a Yamaha típusát,lejárt a szerkesztési idő sorry.YAMAHA RX-V373
-
törölt tag
Rendben ,lehetséges,hogy félreértettem,sorry az érintettől
Ellenben azért nem prekoncepciókból kellene kiindulni és feltételezni,hogy valaki próba nélkül vesz meg valamit (ilyen nem is írtam eleve ) Grazban van egy nagyon jó kis hely, ahol szinte mindent meg lehet hallgatni élőben, akár saját cuccot bevíve is [link] Nekem egy vadiúj belépő szintű Yamaha RX-V367 hez kellett hangrendszer.Az is szempont volt ,hogy a későbbiekben bővíthető a rendszer az 5000 ezres [link]sorozat center és hátsó dobozaival 120 Eurós áron.Az Elac 5.1 1200, a KEF 800 Eurós áron volt.Én nem hallottam ki ezt az árkülönbözetet a quintas kárára.Vagy legalábbis ennyit semmiképpen sem.
-
Toobee
veterán
807-es Onkyo 920 Electra párossal most néztem az elsõ filmet. A Skyfall volt az. Csak lestem, hogy meddig lemegy. Úgy néz ki, hogy én mozin leszek igénytelenebb, mert nálam az elfogadható kategóriában volt. Egyébként nem a center hiányzott legjobban, vagy a sub, hanem a hátsó dobozok.
-
z123456789
addikt
Te ajánlottad egyébként a DUNE 303D-t nekem.
Mint média lejátszó megállja a helyét azért remélem.PanaGT50-nel lenne használva.Mert amúgy hangsúlyozom nagyon tetszik a készülék, és most már erösen hajlok arra hogy a torrentezést másra bízom, viszont akkor a lejátszó legyen egy jó kategóriás cucc.
-
Ed Parker
nagyúr
Ezért kell azokat 1€-s bd lemezekre kiírni es nem foglalja a helyet a merevlemezen.
Én a szabályok szerint visszatöltöm es törlöm, ha trágya a film, márpedig azokból mostanság elég sok van.
A másik meg hogy mindig jönnek újak akik beállnak a seedbe es a többiek akik kilépnek belőle.
Egy nagy oldalon nem egy hamar döglik be a link.
Ha viszont mégis, valaki ujra feltölti és minden megy tovább.Kittosz: ezt neked kell eldönteni hogy kockáztatsz vagy veszel mellé egy médiajátszót is
-
Sefter
veterán
Ok, de amíg Ti "megtehetitek", hogy pl: egyszer nézhető filmeket/egész sorozatokat letöltötök, Én csak a ritka gyöngyszemeket szedem le magamnak... A többit elhozom havertől, akinek van erre alkalmasabb net elérése..
(#37733) z123456789
A 303-asra tuti rakható utólag torrent kliens -
spiky03
veterán
Thx, igyekszik az ember.
Nah meg ugye vannak a szabályok is.
De lassan törölni kell majd pár dolgot, mert az 500-as winyó lassan beteleik a NAS-ban.
De ez van ha az ember szed BD25-öt is.
Nah meg van rajta jó pár giga megnézendő film is, amit utána törlök. Pl a Jóbarátok 1.évasa HD-ben. Nah jó ez pont nem film, hanem sorozat. -
z123456789
addikt
Fú!Hát én sajnos nem tudom itt annyit böngészni a fórumot mint ti, esetleg nem ugrik be hogy ezen a topicon futott a dolog, vagy másikban?Mert az rohadt jó lenne.Persze ha tényleg működik.
NAS-t semmiképp nem akarok.Tényleg srácok.Ha van más ami média lejátszóval működik, inkább azt eröltetném.
(#37715) tipcsibacsi
és olyat hol veszek?
AZ nem régi?3D-t nem tudja, vagy? -
-
nemeth989
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged