- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zomb€€
őstag
Np
Mellette konyha van igen, ez a nappali rész.Szóval a kérdés még mindig aktuális, a vagy b?
a, ilyen szűken pénzkidobás a két mennyezeti sugárzó, maradjon sima 5.1 a rendszer.
b, még iylen szűken telepítve is minőségileg emeli a setupot a két menynezeti sugárzó.mod: közben VoidXs voksolt is a b-re, köszi
-
BBéci
legenda
Az első generációsak hangja nekem is tetszett, még a másodiké is. A harmadikért nem adnék pénzt. Az A-5175 sem tetszett, pedig benne volt a pakliban, hogy a rendszerem fix tagja lesz.
#179286-KP-
22 éve tesztelek házimozis alkotóelemeket, ezen idő alatt elég sok centersugárzó volt nálam. Valóban jobban tetszett azok hangja, amikben a magas- és középsugárzó egymás alatt helyezkedtek el. De ennek az is lehetett az oka, hogy kategóriában a kipróbált mtm-ek felett álltak.
Saját centersugárzóm, amit 19 éve használok, szintén mtm, szeretem, semmi kifogást nem tudok felhozni ellene. Tapasztalatom szerint fontos, hogy a három hangszóró középpontja ne egy vízszintes vonalban legyen. Ha a magassugárzó pár centivel feljebb van, sokkal közelebb áll a hangzás az előbb említettekhéhez. -
skippper
senior tag
A kis szoba fogalma RT60 szempontjából (olvasmányaim alapján, majd kijavítanak az okosabbak, ha nem így van) kb. 100m^2 és ami alatta van, ott túlságosan dominálni fognak az elsődleges visszaverődések és fals/máshogy értelmezendő adatot kapsz (ezért jobb az ETC ilyenkor, azzal pontosan látod a korai visszaverődéseket, ami ezeknél a szobáknál a fontosabb tényező)
-
skippper
senior tag
Az első csúcs amikor közvetlenül elérte a hang a mikrofont, a többi csúcs pedig sorban a visszaverődésekből érkező ismétlődések. Skálán látszik, hogy milyen későn ért oda, abból meg a hangsebességből kimatekozhatod, hogy milyen messze van a visszaverődési pont, aztán kezelheted. A visszaverődési pontok hangerő-különbségéből kiolvashatod, hogy mennyire hangos a visszaverődés, Nálad 20ms-en belül estek a visszaverődések 15dB-t, ez teljesen jó.
olvasnivaló: [link]
néznivaló:
-
spiky03
veterán
Ááá én nem csalok.
Azt tettem, amit kért a program.De majd szeretném azért bemérertni rendes programmal is, hogy az mit mutat, hogy kiderüljön mennyire jó vagy rossz ez az ARC.
Ha nagyon rossz, akkor eladom az Anthemet és áttérek minPC-re külső hangkártyával meg egy végfokra.
-
powerup2
addikt
-
spiky03
veterán
Igen, mert innen másoltam át a szöveget, nem akartam 2x bepötyögni.
De elnézést kérek a kellemetlenségért!De ma megvolt délelőt a teszt az LCR-eknek.
Még csak székre raktam őket, arra voltam ugye kiváncsi, hogy én kihallom-e a különbséget a vízszintes vs függőleges elrendezés között.
Azt kell, hogy mondjam, hogy hallható volt valóban, vízszintesen teresebb volt a hang.
Eli könyve házbontásos jelenettel, meg jó pár Dolby/DTS demo vidóvel tesztelgettem.
Így majd vízszintesen mennek majd a falra vsz a vászon alá.De nagyon durva, amit tud ez az 5 db Jamo D6 LCR.
Pedig még be sem kalibráltam, csak rákötttem a Anthemre és a kikapcsoltam az ARC-ot, amit a Cantonokhoz csinált.
Ami legelőször feltűnt, hogy a frontokból is ugyan úgy szólt a beszéd, mint a centerből, meg ami nagyon meglepett, hogy a hátsókból is milyen hangok jöttek. Ilyet nem tudott a kis Canton, jó tudom az picit máskialakítású hangfal volt.
Szóval nagyon egyben volt a hang minden hangfalból.Nem is tudom miért vártam eddgi az LCR-ekkel?
Úgyogy majd ha a végleges helyükre kerülnek a frontok is meg a center is, mert azt is lehet, hogy beteszem a Tv alá a falig, csak nem a falra hanem csinálok neki fából egy "bakot" és arra teszem rá. Mert falra a hangfalkábel csövek, meg a konnektor miatt nem tudom.
-
python1
veterán
Azért fordítva az LCR-ek, nem annyira frankók.
Új drivereket kaptak az LCR-ek, most helyére került az a hiányzó 3-4dB 1,5kHz-től, tulajdonképpen eddig is megvolt, csak az energia hiányzott.
Cavern szépen rendbetette, de hiányzott abból a tartományból a valós energia, mintha "fantom" hangok lettek volna a helyén.
Konklúzió, a Cavern mindenre is képes, de kell hozzá a jó alapanyag, különben csak egy szép csolimázunk lesz, valós értékek nélkül. -
törölt tag
Egy kollégam PC-t használt mozizásra, valóban nem egy IT mérnök, de nemrég váltott pug&play eszközökre, mert mindig szívott vele.
Teljesen jogos, hogy use error, de egy otthoni rendszernél, aminek az lenne a funkciója, hogy egy fáradt nap után lepihensz és már működik is, erre megy szívás.. hát nem tudom.
Egyszer átmentem hozzá pár sörrel filmezni, mikor odaértem, már láttam, hogy be van feszülve, mert valamiért nem tudta elindítani a filmet.
Kínlódtunk vele egy sort, aztán filmből beszélgetés lett. -
ada19
senior tag
Minden második Windows frissítés után újra kell konfigolni az EQ APO-t, a HDR lejátszás is jópárszor teljesen behalt (szintén frissítések miatt). Gondolom ezek is amiatt vannak mert nem értek hozzá
Nyilván erre lehetne válasz hogy izolálni kell és tiltani a WAN elérést, meg hogy a HDR senkit nem érdekel, de a lényegen nem változtat: ha frissítve van a gép, folyamatos mókolás.
-
-
skippper
senior tag
Centernek még nincs végfok, illetve abban gondolkodtam, hogy eladom a centert és inkább fentebb lépek a frontokban, kialakítva egy fantomcentert, jobb minőségű hangsugárzókkal (korábbi beszélgetés során a gyenge minőségű center hanggal kapcsolatban ez volt az egyik javaslat). Ha megjön az UMIK (már vámkezelték
), akkor kipróbálgatom a különböző felállásokat. Ha nem jön be a fantomcenter, akkor természetesen az is játszik, hogy 1 sub + LCR van a miniDSP-n, csak a hosszú távú célom között szerepelt a dupla sub is, akkor meg megint nincs elég hely a 2x4-en... bonyolult (drága) egy hobbi ez
-
denesdr
addikt
-
denesdr
addikt
A BMS csak boosttal tudja a 20Hz-et 0dB-en szobában, zárt dobozban, mandjunak is 6dB-t kellett rátolnia alul, hogy meglegyen: [link]
Erre gondoltam csak. Mondjuk én is valószínűleg pro subot vennék a nagyobb hatásfok miatt, meg aztán amúgyis reflex dobozba építeném, úgy meglehet a 20Hz boost nélkül is.
De egyébként papíron nem rossz az RSS460HO, illetve pár hozzászólással ezelőtt olvashattunk valós tapasztalatot a kisebb 390-es verzióról. -
denesdr
addikt
-
tatárlaki
csendes tag
"Van akinek a 20hz hangnyomás mindenek felett való."
Amennyiben most eszmélnék rá, hogy ezek közé az emberek közé tartozom és zárt dobozban szeretném megépíteni a szubokat, mondjuk négyet egy 105 köbméteres helyiségben akkor véleményed szerint melyik hangszórókkal tudnám ezt elérni..? -
-
Persze, nem is nálam volt a gond😅 Hanem ugyan úgy, amit elvittek tőlem nálam fantasztikus volt, embernél otthon meg kaki, és nem értette😏 Érdekes amúgy, mert én viszont nem költöttem soha akusztikai panelekre meg ilyesmi, de valahogy a nappalinak annyira jó az akusztikája,hogy ott még lehet az a fentebb emlegetett Jamo is úgy szólna, mint egy Audio Solutions Virtuoso M
Viccet félretéve, rengeteg rendszer megfordult nálam a 20 év alatt amióta itt lakunk(sima mezei 4emeletes társasházban), de mindegyik jól szólt, volt itt a pár 100K-tól több milliósig, és tényleg amit lehetett mindegyik kihozott magából 😳
-
-
-
-
gab1ka
senior tag
Az a 320ezer inkább 219, ami a válság előtti időkben 159.000 volt. Kicsit ferdítés szagú ez az érv. Árgrafikon.. (korábban a teljes 5.0 szett állókkal 150 vagy 200 volt talán akciósan, a belépőben vissza is lehet keresni, bár ez nem fair, ha jól emlékszem bf ár volt)
Évek óta több csatornán is születtek tesztek meg vélemények erről a Jamo-ról, akkor sem volt érte oda különösebben senki. Még mindig érthetetlen a meglepettség, persze ha az ára az, akkor ébresztő, egy történelmi válság közepén vagyunk rekord gyenge forinttal. Attól a téma tárgya továbbra is egy csak 150$-ba kerülő belépő cucc.
-
-
-
Ott biztos, hogy valami más volt a ludas, mert az Aurum széria mindegyik tagja fenomenálisan szól! Volt teljes szettem ebből, és sírtam szó szerint amikor el kellett adjam
Az a helyzet, hogy a Quadral rengeteg vassal nincs jóban, és elég nehéz őket hajtani is, hogy megmutassák mit is tudnak valójában, mivel hajtottad?
Bocs most láttam, hogy nem a tiéd volt...
-
mettek
addikt
Ez volt
dinamikátlanabbul/halkabban is szólt és doboz hangja volt a monitor audio mellett.
https://hifi-solution.com/en/Sold/326-quadral-aurum-prestige-base-8.html -
python1
veterán
1kHz-ig szerintem simán mehet, az más kérdés, hogy ha van középsugárzó, akkor valóban jobb az alacsonyabb váltás.
denesdr
Igen pl 1kHz vagy magasabb váltásnál már kell a 4.-ed rendű váltás, ami nem jellemző passzív váltónál, vagy akkor az érzékenység rovására megy. Azért is keletkeznek olyan számomra förmedvények, amik 85 dB-re is képesek. -
skippper
senior tag
-
skippper
senior tag
Definiáld a jó hangot. Az ismerőseim 90%-a soundbart használ vagy tv hangszórót, nekik ez IMAX. Aztán amikor én átmegyek egy dedikált moziszobába, akkor nekem az lesz a komoly mozi. Csináltam elég sok részletes mérést, amik nem mutattak nagy hibákat, mérnökként képzem magam folyamatosan és tanulom ezt a részét is a szakmámnak és élvezem is a hangját a rendszernek, csak vannak ilyen apró elemek benne, amik nem minden filmnél állnak össze. Azért vagyunk itt, hogy az adott helyzetekből a legtöbbet hozzuk ki a rendszerből, a megoldás nem mindig a teljes átalakítás. Szóval a kérdésedre a válaszom egy határozott igen, kifejezetten jó hangja van ennek a szettnek, csak az az érzésem, hogy lehetne még jobb is, drasztikus változtatások nélkül is. Ha összehasonlítanám az egészet azzal amikor ugyanez a szett ugyanebben a szobában volt, de sok apró változtatással ezelőtt, kategóriákkal ótvarabb volt a hangja. A változtatások pedig többnyire kalibráció, célgörbe, hangszóró elhelyezés eredményei, nem pedig nagy átalakításoké.
-
-
-
python1
veterán
Most nem arról van szó, hogy randa vagy nem, az egy dolog, azmeg másik, hogy hogyan csomagolod.
Más
Kèszîtettem egy rakás frekvenciamenetet, görbèt, egyszerre tesztelgettem őket, èrdekes dologra jutottam.
Mind tetszik valamiben, ha hosszabb ideig hallgattam az egyiket, majd átkapcsoltam egy másikra az új mindig jobban tetszett vagyis, egy ideig hallgatva megszoktam ès èlvezetes volt hallgatni.
Termèszetesen torzítások rendben voltak mindig, egyèbkènt mozira az xcurve ami bejött, zenère a teljesen sima, de fordítva is pont olyan èlvezetes.
Ilyenkor mi a helyzet, van referencia hangzás, vagy valóban egyèni? -
python1
veterán
-
VoidXs
nagyúr
Megelőztél.
Annyi azért szóljon a hitgyülisek mellett, hogy ezek azért ahhoz készülnek, hogy egy hozzáértő majd beállítja, ők pedig jellemzően a beállítás koncepcióját is megvetik, helyette aktívan a placebót keresik kábelekben és hasonlókban. Nem csoda, hogy ilyen hozzáállással csak szar lesz a százezrekből. -
BIGi75
senior tag
Most vittek el pl. avx-en egy Rotel RB1075 végfokot 170k-ért, amin vakaróztam. +7-800k-ból meg összevadászgatnám a hangfalakat 1 mélynyomóval (egyenlőre), ez volt számomra egy opció passzív 5.0-val. Nem konkrét az említett klipsch szett, csak néztem, hogy RP sorozatból ~850k egy új 5.1, használt piacon ugye olcsóbb (de lehet ez Dali vagy MA…ez már egy köv. kérdés)
Vagy veszek újonnan mondjuk 5db JBL LSR308-at (vagy 3db 308 +4db 305) + 2db LSR310 subbal, garival aztán jónapot.
A múlt héten ment itt az értekezés, hogy az Arcam meg az Anthem AVR-ek többeknek tetszetősebben szólnak, jobb dinamikával. Milyen minőséget nyújthat egy ilyen aktív szett beépített erősítője, szemben egy Rotel, Emotiva végfokkal vagy Arcam AVR-el? Ebben vagyok homályos...tehát egyenlőre nem tudtam eldönteni az irányt sem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- ALIENWARE Area-51 R6 Threadripper Edition 1920X
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- 0% THM részletfizetés, beszámítás! ÚJ 27% 3 év AMD RX 7900 XT / 7900 XTX készletről KAMATMENTESEN!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest