- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Magisk
- iPhone topik
- Minden készen áll a Galaxy Unpackedre
- Élő adás Utazómajommal és Kerek Istvánnal az AI kapcsán
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #124413 üzenetére
ohh Norbi Bácsi
jó reggelt, már majdnem el is felejtettem hogy mi is, ki is az avatarom
no azoknak is utána nézek, de jelenleg nem akarok annyit költeni rá...
ismersz, próbálom az arany középutat megtalálni a pénztárcám és az erősítőm tudása között.hétalvó: annak a típusnak is utána olvasok hamarosan, köszönöm neked is a tippet
-
Pazolini
senior tag
válasz
Norbi 72 #124413 üzenetére
Kellenek a nők a topik(ok)ba!
Kedvesek, őszinték, pozitív érzelmeket visznek bele a kommerciális, a hadakozó, a vitakultúrát csak ugató férfiak fórumozásába. Ha már harc - és sokszor az, lásd legutóbb a plazmatopikot - inkább legyen harc Olivia hálájáért, kegyeiért, mosolyáért! Különben sem árt néha, egy kis időre legalább kijózanodnunk, mert a hi-fi, audiophile, high-end szenvedély öl, butít és nyomorba dönt. Béke porainkra... -
válasz
Norbi 72 #123863 üzenetére
Teljesen mindegy, mit olvasnánk szívesen tőlük, én a magam részéről megértem, elfogadom és tiszteletre méltónak tartom a távolmaradásukat.
"X hangfalhoz nem ajánlott,mert (....) kipróbáltuk. Vagy X hangfalhoz nem illik-ajánlott X vas,X kábel."
Tudom, hogy csak példának okáért írtad ezeket, de ha ilyeneket írnának, akkor az nagyon gáz lenne "szakmailag".
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #123805 üzenetére
Holnap fent lesz az elő/végfok cikk, benne azzal az érdekességgel, ami a tesztelés utolsó hetére megváltoztatta, ütősebbé varázsolta a hangzást.
(#123806) fehér_ember
Egyetértek Gyurival, az Atmosban sokkal több a mókusvakítás, mint a tényleges pozitívum. Amikor hallgatom, tetszik, de nélküle remekül tudom élvezni a filmeket, nem hiányzik a plusz 4 hangszóró, sem az objektum alapú marháskodás.
Valamint azért hibás a hasonlatod, mert a sztereó ma is a zenehallgatási sztenderd, a sokpontegy csak a filmekhez kell. Erősen kétlem, hogy a sztereósok inkább kétcsatornás hanggal nézik a filmeket. -
Szabikaa20
őstag
válasz
Norbi 72 #123439 üzenetére
A FAT32 az oké...de ezt írják a yamaha oldalán és egy másik oldalon is olvastam.
"This unit is equipped with a USB port that allows you to enjoy WAV (PCM format only), MP3 and WMA audio files from a USB memory device (USB flash drive" [Forrás]
Utódját?Melyiket?
Az szívás,ha tényleg viszi... :/ Angol használatiban pedig ezt találtam most...
You can enjoy playback of WAV (PCM format only), MP3, WMA, MPEG-4 AAC and FLAC files stored on your USB memory device or USB portable player connected to the USB port on the front panel of this unit. This unit supports USB mass storage class devices (FAT 16 or FAT 32 format, except USB HDDs). -
Szabikaa20
őstag
-
Acheron
őstag
válasz
Norbi 72 #123249 üzenetére
Meghallgatni én is meghallgatnám, de ez sajnos most nem fér bele, túl sok, magasabb prioritású kiadás lesz az év elején.
Egyelőre maradok kb a Lektorok árszintjén, részenként összerakva a rendszert, persze az ehhez tartozó hangminőséggel együtt. Nem mondom, ama többször linkelt akciós Lektor szett mozgatja a fantáziám, de ott is egyben kellene betolni a zsét, ami most sajnos nem játszik.
A Lektor 2 reflexnyílás kérdésre van esetleg valakinek ötlete?
(#123254) blakey: Most olvastam a válaszod, köszönöm!
A linket most nem tudom berakni, de a Jóf...ás -on a Lektor szóra keresve kidobja a találatok között.
(#123262) Nemir Ombe: Köszönöm! -
Acheron
őstag
válasz
Norbi 72 #122974 üzenetére
Most cseréltem a TV -t, tudatosan Full HD, 3D nélküli készüléket választottam - a 4K a szoba elrendezés miatt (is) esett ki, a 3D pedig egyszerűen nem jött be (az előző TV -n volt 3D, kétszer használtam 4 év alatt). Ilyen formán erősítőben is feleslegesek ezek a funkciók. Az internet elérés viszont számomra hasznos, így ez és talán a TrueHD megléte a 3310 felé billenti a mérleg nyelvét. Szerintem korrekt áron árulja az eladó.
-
gabika1969
aktív tag
válasz
Norbi 72 #122938 üzenetére
Jó persze, azóta átgondoltam és arra jutottam, hogy nem akarok nálad felfordulást, én sem örülnék, ha el kellene húzkodnom a szekrényeket stb. Majd a kábelteszteket megoldom a Streama-nél, meg persze otthon, de majd az új Popit azért elviszem, persze csak ha érdekel, meg a rendszeredre is kíváncsi vagyok. Úgyhogy a meghívást nem felejtem el
Majd viszek egy kis hazait
-
gabika1969
aktív tag
válasz
Norbi 72 #122933 üzenetére
Na fasza...így ötven felett, majd jól becsípődik a derekam, az asszony meg jöhet értem...de hangzásért mindent vállalok.
Tényleg kíváncsi lennék arra, hogy a kábelek közötti különbségeket én kihallom-e és közben potyázok is egy kicsit, meg mivel az én holmijaim még messze vannak a Te cuccaidhoz biztos lesz különbség
Devil madzagjait elírtam, Inakustik van nála...
Jól meghívattam magam -
gabika1969
aktív tag
válasz
Norbi 72 #122840 üzenetére
Aha, aha, igen!!! ......De nem hangosan!!
Viccen kívül, arra gondoltam, hogy vinnék más kábelt is, összekötőket, az 1-est is, Dynavoice-t meg esetleg Kimber-t. Na meg az új Popcorn 500-ast. Ezt akkor, ha majd hozom haza próbára őket. A Popi-megjelenés, sajnos újabb határidő módosulás miatt csak március közepén várható. Szóval akkor nagyon szívesen elmennék, ha fogadsz és csinálnánk egy ilyen "teszt" mókát...de majd pontosítunk...én meg utána az itthoni meghallgatást, meg a javaslataidat figyelembe véve döntenék a "madzagokról". Ha a Patrik esetleg akkor éppen Pesten lenne...a Dynavoice miatt, meg amúgy is jöhetne...
-
rootmin
tag
válasz
Norbi 72 #122406 üzenetére
Köszi, átolvastam. (Bár amúgy pont azért nem is kerestem rá én magam, mert hajlamos vagyok az ilyen témákra rárepülni, és most nagyon nem érek rá órákig a ezzel kapcsolatban bújni a netet
)
Szóval nem tudom mi volt a cél, de a linkelt totyik nem győzött meg. Sőt...
Elhangzik benne pár "érv" a forgalmazó, illetve 1-2 hívő részéről, alapvetően a thread nagy része a téma cáfolata, és ez így van rendjén.Végül csak guglizgattam, és úgy tűnik, hogy ez még a megkérdőjelezhető komolyságú audio témák között is ínyenc, és csak az igazán vallásosaknak való: annál nincs jobb érv, hogy "én hallom". (ja de, a húzásirány, ezt több helyen is olvastam, de erről is, sehol semmi részlet. beböffentésre beböffentés: AC
(Sokkal kevesebb a muníció, mint pl. a múltkor az USB kábel reklám alatt kivéreztett témában, vagy az ezüst HDMI kábelek esetén, ott legalább van miről vitázni, ettől függetlenül akár itt OFF-ban, akár a kistesó-topicban, akár privátban szívesen elcsevegek a témában, bár 1-2 hét múlva jobban ráérnék ilyesmire. Sőt, szívesen meg is hallgatnám, ha valakinek van otthon, és úgy gondolja, hogy nála működik.
)
-
válasz
Norbi 72 #122383 üzenetére
ááá itthon esélytelen, annyira kicsi piac vagyunk és csórók, hogy nem csoda, hogy megszűntek a házimozi magazinok, amiket amúgy rendszeresen vettem!
Amúgy ja már 5 éve, egy frontnyi meg is van már
Igazi 1.0 lenne. Abban reménykedek, hogy 4 év múlva ne legyen discontinued product...
-
Acheron
őstag
válasz
Norbi 72 #122197 üzenetére
Ez elég nyomós érv, nem nagyon hagy több kérdést
(#122200) dgyuri0123: Köszönöm!Mi a véleményetek , hasonló árban kétéves AVR x4000 + egy év garival, vagy valamilyen régebbi modell, pl 4 - 5 éves AVR 4311 gari nélkül érheti meg jobban?
A vásárlással valószínűleg megvárom a nappali átalakítást, de hátha beesik valami jó vétel közben. Most épp a két fenti típust láttam használtpiacon. Abban maradtam magammal, hogy először az erősítőt veszem meg - azt tudom hallgatni gyenge minőségű hangszórókkal is egy ideig, de a hangfalakat csak nézni tudnám erősítő nélkül.
-
Vcx007
újonc
válasz
Norbi 72 #122146 üzenetére
SZóval ahogy irjátok, inkább a DENON lenne a javasoltabb.Bár a MARANTZ designja fogott meg, végülis nem festményt veszek hanem hangkeltőt
A hangfal amivel hallgattam akkor valszeg az lesz amit irtál,de sajnos nekem az nagyon nagy.Elfelejtettem irni hogy egy 5x3,5 ösz szobám van csak.Abba kéne egy hangfal szettet keresni, ami akkor passzol a Denon hangvilágához.De ahogy nézegettem pl Streamaudion vagy más HIFI oldalakon, rengeteg gyártó van. Nemtudom pl a BOSE anno elég kicsi jól pakolható de jól szóló dolgokat csinált, hallottam egy ilyen másnál, nem tudtam megmondani honnan jön a zene, és jó telt dinamikus hangzása volt.de nagyon sokan irják a DALI-t,meg Boston akusztikot mostanság..
Tudom, meg kéne hallgatni a denont amennyivel csak lehet, és fül utján választani.
De pl ez a subwoofer amit irtál , brutál áron van , pl az erősitőhöz képest !tényleg ennyire fontos ez ?
-
gabika1969
aktív tag
válasz
Norbi 72 #121994 üzenetére
En meg semmit nem tudok hallgatni, azon gondolkodom, hogy lehozom a padlasrol a regi Videoton EA 6383 S -t. Meg megvan, ez volt az "elso".
Legalabb legyen valami hangzas, amig az Onkyo-t javitjak.
A 2016-os Csabai kolbaszfesztivalon varlak Titeket egy tot toltotkaposztara meg egy szaunara....ja meg egy filmre...
-
goranje
tag
válasz
Norbi 72 #121954 üzenetére
Ááá, van egy különálló sztereó, és egy HM láncom, csak hiányzik belőle egy netrádiós lehetőség.
Ezért gondoltam arra hogy felfejlesztem a HM erőlködőt, így olcsóbban kijövök mint egy hálózatos lejátszóval, és is jövőállóbb lesz a másik rendszer. (Esetleges 4K, meg ilyenek).
Összehallgatni jó lenne mindenképpen, de azért feltételezem hogy a Marantz nem lenne olyan nagy hátrányban a Pio N-P01, vagy valamilyen hasonló kategóriájú társával.
Csak éppen korlátozottak a lehetőségeim egy ilyen szeánszot összehozni. -
goranje
tag
válasz
Norbi 72 #121928 üzenetére
Köszi!
De mondjuk kifejtenéd bővebben hogy mi is szól szerinted a H/K ellen. Amit az utánolvasás során kiderült számomra a legnagyobb negatívum a puruttya OSD, és a táv. Na de még ezenkívül?
A Marantz ellen leginkább a körülményes beszerzés, és az ahhoz kapcsolódó időfaktor.
-
válasz
Norbi 72 #121204 üzenetére
Köszi Norbikám, rájuk nézek!
"Belépősúly 28 Kg"
Ez az, ez kell nekem, az AVC is 24 kiló!
bajnokpityu
Na, ezt a kérdést már én is terveztem feltenni a HTPC topikban, mert regger több mint 5 hete nem jelentkezett be. Remélem, nincs baja.
lemmy :
Köszi! A Marantzot hol hallottad? Otthon, saját hangdobozokkal?
-
válasz
Norbi 72 #121201 üzenetére
Ezek jó tippek, köszi, bíztam is benned!
OK, rájuk nézek. Az Arcam 400 lejjebb pozícionált mint az AVC, így nem igazán jön számításba. A hangját valamennyire ismerem. Jó az, de nem éreznék jelentős változást az AVC-hez képest.
(#121202) Tamoo "Végfoknak maradni kellett volna és procikat próbálgatni.
"
A proci-végfok páros az ár-tényező miatt bukott el, de hisz tudod.
"AVC-hez hasonló AVR-t nem sokat találsz."
Nem hasonlót akarok, pont ellenkezőleg.
Hasonló kategóriásat, de tudatosan más karaktert szeretnék megismerni otthoni körülmények között.
-
robi-k
őstag
válasz
Norbi 72 #121196 üzenetére
Ennek ellenére, ha továbbra is azt mondjátok placebo akkor elfogadom.. - ha szupravezetőket használtál volna közel -275 C fokon zéró induktivitás és kapacitás mellett, akkor azt mondanám, placebo.
De mivel valós körülmények között, induktivitással, ellenállással és kapacitással is rendelkező vezetőkről (kábelekről) van szó, nincs min csodálkozni. A technika ismeri a fizikát -
wolf033
senior tag
válasz
Norbi 72 #121107 üzenetére
MM-ben. Ez lesz ha nem bírok vele. Nincs jobb ötletem. Egyébként a tv leírását elolvasva ha hangot akarok kiszedni a tv-ből akkor az optikait kell használni, legalábbis Én így értelmeztem. Nekem csak a hang kéne mert ha filmet nézünk akkor azt pendrive-ról szoktuk amit a tv-be dugok.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #120960 üzenetére
Most már egyik Onkyora sem emlékszem, pedig volt négy is, hosszabb-rövidebb időre, majd megnézem a haveromnál. De emlékeim szerint én addig kínlódtam, amíg ki nem kapcsoltam a sztereó alól a sub-ot. A Yamin Staright-en sem szabad szólnia a szubnak, ha sztereó a bemenet. Szerintem.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #120942 üzenetére
Lehet, hogy én értelmezem félre, de Jozzz nem azt akarja csinálni, hogy sztereó forrás esetén is menjen a subwoofer. Directben nekem emlékeim szerint nem ment egyik Onkyon sem, és ez így is volt jól. Ha all ch stereót választ, szerintem akkor pl menni fog. Bár 1008-asom nem volt.
-
Jozzz
tag
válasz
Norbi 72 #120939 üzenetére
Mivel át van állítva 80hz vágásra a sub miatt ezért gondoltam, hogy sztereóban is a sub szolgáltatná a mélyet.
Egyébként a frontok mélye kicsit se gyenge...sokkal szebb és mélyebb mélye van mint amit vártam. A frontokkal teljesen meg vagyok elégedve, az igényemnek teljesen megfelel. Öröm és boldogság van
A subról még nyilatkozni nem tudok, pláne hogy nem tudom sztereóban miért nem működik...Update:
Ha Pc-ről indítok hanganyagot akkor működik...ha a popi VTEN-ről akkor nem... kipróbáltam több hangformátumot is és egyiknél sem...végig próbáltam mindent az audio beállításnál.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- PlayStation 5
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Humanoid robotokat visz az AI-szervergyárba az NVIDIA és a Foxconn
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Konteó topic
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Formula-1
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- AKCIÓ! Dell Alienware M17 R3 Gamer notebook - i7 10750H 16GB DDR4 1TB SSD RTX 2070 8GB WIN10
- Csere-beszámítás! Számítógép PC Játékra! I3 14100F / RTX 3060 12GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 7 5800X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged