-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
igazából ABX teszttel minden állítás verifikálható. itt van jó sok ABX adat, bár kicsit régi.
-
Zanik
addikt
Ott van pl. az állandóan előrángatott "médiák" szó, amit a sok okostojás elfogadhatatlannak tart, mivel a latin "media" szó már a "medium" többeszámának tekinthető, és szerintük a "médiumok" lenne a megfelelő alak. Persze ugyanezek az emberek, ugyanezt az analógiát követve, a szintén latin eredetű "fólia" szó (folium, folia) esetében már nem akarják a "fóliumok"-at használni többes számú alakként. Gyakori dolog, hogy bizonyos idegen eredetű szavak helytelenül, hibás alakban épülnek be a magyar nyelvbe. Ha viszont a többség elfogadja azt, és használja, akkor nagyon nincs mit tenni ellene, bele kell törődni. Ilyen a médiák szó, vagy éppenséggel az is, hogy valaki a köznyelvben súlyt mond tömeg helyett. Bocsánatos bűn.
Akinek meg nincs jobb szórakozása, minthogy az emberek által használt, a köznyelvbe rosszul beépült nyelvi tévedéseken rugózzon folyamatosan, az meg is érdemli!
-
Patice
nagyúr
-
jozseftamas
csendes tag
Jelenleg egy bögreszettem van (a hozzá tartozó erősítő tönkrement), de jövőre tervezek költözni egy nagyobb lakásba, ahova már egy komolyabb hangfalrendszert szeretnék vásárolni (a jelenlegi kis lyukba nem férne el). Ez majd a következő kérdésem lesz.
Így gondolván a jövőre lenne szükségem egy ilyen teljesítményű erősítőre (amit a következő 10 évben nem szándékozok cserélni)...
-
törölt tag
Sajnos a jelenség nem szűnt meg. A kimenetet beállítottam amit ajánlottál (mind a Dune-nél mind az AVR-nél), de nem segített.
Milyen kábelt ajánlanál?
De ami érdekes, hogy van amikor sűrűn előfordul(egy percen belül 5-6-szor), de van, hogy ritkán (kb. 1 szakadás 1órán belül)A firmware-t magától frissítette, mikor a hálózatra csatlakozott, próbálkozzak régebbivel szerinted, vagy az nem oldaná meg?
-
kigyi_23
addikt
-
-
Lipton
őstag
Azok a régi szép idők, Technics volt nálunk a favorit::
SU-VZ-320 sztereo majd SA-HE100 (Panasonic) házimozi erősítő (ezek a mai napig használatban vannak
RS-TR232 / deck
SH-GE70 / Equalizer
SL-PD7 / 5 lemezes CD
NV-HD650 / VHS video (Panasonic)Mindenhez van számla, gyári leírások és egy részéhez a doboz is
Nem elképzelhetetlen, hogy ez a katalógus megtalálható nálunk eredetiben...
-
Patice
nagyúr
Ez a katalógus megvolt valamikor 2002-2003 terén eredetiben.
Az akkori hifi boltokban volt szerencsém egyszer hallani is egy olyan "DVD-Audio Ready" házimozirendszert. Épp az U-571 ment rajta és persze a mélységi aknás jelenet. A méretéhez képest nagyon jól szólt.
Akkoriban teljesen lenyűgözött.
-
Ed Parker
nagyúr
ez nem a csúcs,ennél van jobb,ez:http://www.paradoxautohifi.hu/hazimozi/erosito/denon-pma-a100.html
a hk990 egy elég komoly cucc
-
BBéci
legenda
Most találkoztál vele először?
Másfél éve volt nálam a 2010-es CD-játszóval, szuper hangot adtak, fájó szívvel adtam vissza.
Azért a Norma Revo nem kicsit jobb, inkább annál maradok. Megéri a dupla árat (5000 euró), nem véletlenül választottuk referenciának.(#9708) kigyi_23
Szerintem nem érdemes belépő kategóriában HD hangokkal foglalkozni. Még a DTS core-ban rejlő lehetőségeket sem használják ki. -
ricsik
őstag
Követem a fórumot, de nem tudom fejben tartani, kinek milyen cucca van, milyen hitvallást követ, pláne nem azt hogy mikor változik az álláspontja és mitől. Öregszem.
Nem tudom még mindig a magyarázatot, csak arra tippelek, hogy a kísérlet kedvéért vettél egy 2x drágábbat, hátha meggyőz amit látsz. -
ricsik
őstag
Mért nem elégszel meg a legolcsóbbal, pl 1000 Ft-os Hdmi kábellel és miért vennél 7 ezerért inakustikot, ha egyszer az aláírásodban is az szerepel és azt is vallod, hogy szinte elenyésző (szinte semmi) a hdmi kábelek közti különbség? Összezavarodtam. Vagy csak beláttad az egyértelműt, hogy bizony sok a különbség?
. Nem kötekszem, csak ellentétet érzek.
-
-
BBéci
legenda
Ha már HAMA, akkor Avinity, olyat is használok, a csúcsmodelljüket, szerintem kiváló. De a Kácsás ezüst is remek, valamint az AQ Cinnamon.
A "komoly" jelző erősen relatív, amiket felsoroltam, csak a középkategória alján tanyáznak, viszont kiváló az ár/érték arányuk.
Azokhoz a készülékekhez nem is kell jobb, drágább. A Kácsást ajánlom. -
Toobee
veterán
Nekem is van egy boxom, majd valamikor kipróbálom, hogy milyen térhanggal játszani. Én sose dugtam rá az erősítőre, sőt ki is szoktam kapcsolni a hangját, mert rohadtul idegesít Hajdú B. hangja
Bár mi lakótársammal hetente lenyomunk 3-4 meccs ivós Fifa-t, aztán ennyi.
Na, ezen csak HDMI van, optikai nincs. Akkor marad minden a régiben.
-
törölt tag
Ha annyira hibamentes a digitális átvitel, akkor arra kérnék választ: mire jó a túlmintavételezés,a redundancia-elv és mit takar a FEC érték? Mi szükség lenne rájuk ha annyira hibamentes???
Jött válasz?
Ernesztó: messze nem akkora a különbség,ha visszaolvasol, rájöhetnél, leírtuk Béci,én de XT is: hogy nagyon kis különbségek vannak,de érzékelhetőek,küszöbérték közeliek is de észrevehetőek is.Új hangot biztos nem fogsz észrevenni és a képen se fog egy tömegjelenetben új arc megjelenni. -
törölt tag
ERzt sejtettem és nem is kételkedem benne.
Én is rég foglalkozok hifivel, HM-val 1997 óta, igy én se vagyok mai gyerek, tehát ne tegyük nevetségessé egymást, és ne civakodjunk.. elfogadom hogy értezs hozzá,és azt is hogy te nem hallod, én meg azt hogy meghalottam a sajátomon.Fiziológiához meg én értek valamennyire:, ennek a vérnyomásnak nem a 10x-én de már a dupláján is komoly bajok lennének veled.. 280 felett nem is léteznél: megalvadna a véred az ereidben, ha még nem durrrognának szét.. -
BBéci
legenda
"a 2 dolláros és a sokszáz dolláros HDMI között nincs olyan mértékű minőségi különbség, melyet az ára sejtet"
Ez nyilvánvaló, soha senki nem állította az ellenkezőjét- Az a lényeg, hogy van különbség.Azt sem mondta senki, hogy szebben szól az SSD, de az arról lejátszott zene mégis más, mint a külső merevlemezről érkező.
-
-
xtremetuning
addikt
Értsétek meg : NEM AKAROK ennyi plusz pénzért semmit belehallani.
És a lét is el tudnám másik hobbimra költeni.És nem azon van a hangsúly, hogy miért hallom gyengébbnek az usb bemenetet.
Azt el tudom képzelni, hogy direkt más a jelút, mint azt egy pár napja kifejtettem.
De ugyanazon a 'más' usb jelúton is különbözik 2 fajta usb kábel hangja.
Figyelek. -
bajnokpityu
félisten
Konkrétan egy naim network playert hallottam már, és nem egy kategória az Emblával.
Ha az is ilyen 0 jitteres teknika volt, akkor valaki valamit elszúrt.
Egyébként márott sántit a 0 jitter, hogy ez kb lehetetlen. 1mm vezetőn máris van jitter.
minden forrasztásról(különböző anyagok határán, és emiatt magán a vezetőn belül is rossz anyag miatt) picit visszaverődik a jel, szintén oda a tökéletes digitális átvitel. -
xtremetuning
addikt
Nem akarok a digitbe belefolyni de :
Ha a belső ssd-met használom, akkor nagyon rövid jelút van a nyákon.
A külső vinyóm 1 méteres usb kábelén, a kábel anyagminősége miatt nem lehet, hogy veszik el adat ???Komolyan kérdezem !
Parci : totál higgadt vagyok. Max. csak erőteljesebben hangsúlyozok. És a bogyóimat is bevettem
-
BBéci
legenda
Azért hoztam fel példának a villásdugót, mert annak a hatásában sem hittem.
Ezzel mérhető a tápkábelek és szűrők hatása.
Nem csak a régebbi készülékekre van hatással, hanem a legújabbakra is. Egyes elosztókon LED jelzi, ha helyes állásban van bedugva a csatlakozó.(#9114) lancerboy
Amíg valamit nem próbáltál ki, ne mondj róla véleményt!!!
Márpedig a Föld lapos! -
xtremetuning
addikt
Akkor félreértettél.
Max. a hszed hangnemében válaszoltam. Nincs problémám veletek kétkedőkkel.
A bajom csak az, hogy úgy véleményeztek, hogy a közelébe nem jártatok ezeknek a cuccoknak. Mindegy, hogy milyen okokból pénz, idő, akarat hiányában. A lényeg, hogy
ültök otthon és megmondjátok a tutit a karosszékből. Persze mi vagyunk a hülyék, mert csilliókat költünk kábelekre, de ti hátradőlve megmondjátok hogy hiába.
Honnan a retkes f.szomból tudjátok ?????
Mert én együtt élek vele nap mint nap. Építem x éve és beleöltem rengeteg munkaórát.
Teszteltem nagyon sokat. Vettem a fáradtságot és bejártam az országot, hogy más rendszereket is meghallgassak.
A nejem hazajön és az ajtóból beköpi : - mitől lett jobb a hang ?
Biztos placebo nála isÉn elhiszem, hogy szerintetek az egész humbug és lehúzás, de ÉN mondhatok véleményt, hiszen kipróbáltam. Ti ??? Olvastatok a neten ? Beszéltetek a rokonnal, aki már épített hi-fit ? És ? Hol van egy szinten egy céggel, aki 10-20 fős mérnökgárdát tart, milliárdos szobába teszteli a legyártott-fejlesztett kábel hatását ? Én hiszek a diy-ben, nem is akarok leszólni senkit, de nekem meg Parci rokona nem mérvadó.
-
törölt tag
Erről nemrég olvastam jókat, azért egy meghallgatásnyi időt rászánnék. Mozira kifejezetten érdekelne, főleg ár/érték viszonylatban.
-
McBJani
tag
Szia!
Nálam is ugyanez a helyzet
Ha a frontok mellé hajolok vagy kimegyek a szobából, akkor jóval több mélyet hallok mint, ha elé állok.
(Kicsi a szobám 3,5x3,5-ös.)
A két hangfal a tv állvány mellett van egymástól 130cm-re, minimálisan beforgatva, amit lehet nem kellene.
Szerintem is kioltás van a dologban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy ruhás topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Project Motor Racing-Straight4 Studios
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Óvodások homokozója
- Medence topik
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RTX 4070 12GB ZALMAN S2 TG EVGA 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged