- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ár-érték bajnokot avatott a Poco?
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
válasz
Ed Parker #41739 üzenetére
Mindenhol azt hallom, hogy a denon túl sok a dalik mellé...gondoltam kiveszek belőle némi pénzt és marad az élmény a marantzcal is... vagy ez nem így működik?
Elötte marantz sr5003-am volt. Ahhoz képest hatalmas ugrás a denon... viszont a 6007 egy kategóriával magasabban helyezkedik el nála. Hallottam denon 2809-et dali c6-osokkal Doriannál, nekem az is tetszett. Gondolom a 6007 megüti a 2809 szintjét... vagy?
-
-
f27
senior tag
válasz
Ed Parker #39923 üzenetére
Igen halgattam több dobozt én is és több gyártotól.
Az 50ezrestől a milliós tételekig.
Nekem az a bajom hogy akiknél több milliós rendszerek voltak több 100W-os csöves erősítőkkel,mind mocártot és társait üvöltette amitöl én a falnak mentem,mikor betettem egy nekem megfelelő zenét akkor meg ő mászott a falra viszon ott már nem is szóltak anyira szépen azok a redszerekTöbbieknek a kérdésükre igen ez a DENON szólt stereoban..
És mielőt jönne az ááááááá mondat.
A DENON ref erősítői 2x 190W tud szolni studió minőségben 8 Ohm-on 0% torzitás mentesen sinusba!és mint dujuk DENON a ref 1 fer 2 erősítőit nemlehet megkapni a piacon.
Illetve a ref 2 már láttam piacon de ref 1 nemkerült a polcokra egyeltalán. -
f27
senior tag
válasz
Ed Parker #39918 üzenetére
egy 6miliós logan rendszer elég jó?
Nos a logan tulajdonosa bár nemtudom honnét de ő volt az egyetlen aki kihalotta a logan mélynyomot .Azt monta csak a loganál hallott ilyen (Ő szavaival mondva) selymes mélyhangokat.
Eből kifolyólag ő monta a legnagyobb sacolt hangfalárat 1párra értveaztán leült képszünetel hogy így még nemverték átt
Persze megnyugtattam hogy tényleg logan mélynyomó van benneAz új házamba ha elkészül (tavaszal kb) ,lesz egy 35m2 moziszoba kimondottam mozihoz,majd ott ellesz korektül rendezve minden mozizáshoz méltóan
-
ProdyG
őstag
válasz
Ed Parker #39888 üzenetére
én se
számít az erősítő, a hangfalak, a hangfalkábel, most ez is bejön a képbe, minden számít, kezdem már nagyon unni ezt az egészetegyszerűen nincs értelme, elvész az élvezet, ettől a sok szarakodástól...
úgyhogy veszek mindenből egy viszonylag jót, aztán elfelejtem az egészet -
ProdyG
őstag
válasz
Ed Parker #39884 üzenetére
annyit szánok rá, amennyinek van értelme
most egy 2 ezer ft-os koax kábellel van összekötve a blu-ray lejátszóm és az erősítőm.
hangrendszer: Monitor audio BX6 (pio vxs-1017)
ha veszek egy 10 ezer ft-osat az jobb lesz nekem?nem vagyok benne biztos, hogy éreznék bármit...
(akkor az optikai kábeleket felejtsem el?) -
-
Dorian
félisten
válasz
Ed Parker #39803 üzenetére
Egyébként elég nehéz ez a legalsó kategóriás ajánlgatás. Sokszor vannak az embereknek irreális elvárásaik: ne foglaljon helyet, de szóljon jól, mindezt kiciocco pénzből.
Haverommal is tele van a tököm emiatt.(#39755) nobeige:
Köszönöm, logikusabban átgondoltam, igazad van. -
zolaas
senior tag
válasz
Ed Parker #39708 üzenetére
bezony-bezony a sony már rég tudja, h a súly teszi az erősítőt...meg a kütyüket...bele is pakolnak csuda dolgokat. Nemrég mikor 1 ES szériás magnójukat kaptam szét, még gondoltam is, h itt vmi nem frankó, mert kurva nehéz..szétkapom, hát ha nem is 10mm az alja, akkor is 1 vicc volt
Szóval nem az elektronikától nehéz
viszont mostanság tuti nem veszek csuda dolgokat, mert költözöm, ha minden igaz sajátba végre
Ed: ha lesz időm fotózom
-
f27
senior tag
válasz
Ed Parker #39661 üzenetére
Mondjuk a 22év tapasztalat?
De egyépként sokmindentől függ az hogy kiszárad e a kondi egy erősítőbe vagy sem!
jól mondod az üzemórát max-tól maxig.
De
A kondikat ha jól összevannak válogatva akkor nem megy 105 fokon sőt még 30 fokon sem!
Ha egy 30V tápfeszen nem 35V kondi tátog ,hanem mondjuk egy 60 vagy egy 75V-os akkor ugye épp fele tudását használod ki ergó minek haldokolna olyan korán?
Egyépként már szedtem szétt 40 éves 10,000mF kondit, és tocsogott az olajba -
Parson
addikt
válasz
Ed Parker #39481 üzenetére
Egyéni döntés kérdése, kinek melyik 'skála-poziciója' van és oda hogyan 'méretez'. Pontosan ez a lényeg szerintem. De kövezzetek meg ha inkább mindenhova ugyanazt a rendszert tennétek.
Amúgy most hallgatok éppen az üres lakásban egy kis méllyel teli muzsikát... kapja a szomszéd rendesen (pedig nem is olyan gangos, sőt...) Kezd frusztrálni egy csöppet, vajon meddig egészséges elmenni a kölcsönös szimpátia megtartása érdekében...
-
putyu10
aktív tag
-
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #38837 üzenetére
Ez is így van.
Pl a TDK-ban Joker hangja nagyon durva. Azt Buci nem tudja visszaadni hiába is próbálta.
Optimus-ékról már nem is beszélve.Mondjuk én animációkat azokat magyarul nézek. De majd igyekszem őket eredetiben is megnézni, mert gondolom azért azok is csak jobbak úgy.
Most, hogy megvan a Hihetetlen család eredeti BD-n azt majd megnézem eredeti hangon is, biztos nagyot szól. Az már olyan mint egy rendes film, nem mint egy animáció.
Jah és ebben is van ugye egy magyar poén, ami szerintem szintén nem valami jó. "Ízi rájder öcsém!"
Meg ugye Jáksó szinkronja.Elvileg az Én, a robot-nak is elvan b@szva, mind a szinkron, mind a felirat, megölték benne a poénokat. ezt olvastam az egyik tesztjében.
mondjuk én nem vágom annyira az angolt, hogy mik lehettek ezek. -
Parson
addikt
válasz
Ed Parker #38505 üzenetére
Ez így van. Ennyire elvakult nézeteket nehéz meggyőzni, talán nem is kell (mert nem lehet pont az elvakultság miatt). Pedig érvelések sora is volt... de ha a fizikával jön az, aki pont nem fizika-i (értsd: elektronika) alapokon méretez egy kábelt, az mindent elárult magáról...
-
Old FatBoy
aktív tag
-
Nonner
tag
válasz
Ed Parker #38138 üzenetére
Melyik erősítődnél használtad a Supra tápkábelt? Mik a tapasztalataid vele kapcsolatban?
Nálam a Denon 3312-nál és az Oppo BDP 93-nál is a 2,5-es LoRad van használatban, meg vagyok vele elégedve, a gyári vackokhoz képest jelentősen megnőtt a dinamika, előjött sok apró részlet, tisztább lett a hangkép, eltűnt a zaj. A rezgéscsillapítás és az állvány csak fokozta ezt a hatást.A jó Supra HDMI tapasztalataim és ajánlás után választottam ezt a típust (kábelcserés próbálgatásra sajnos nincs lehetőségem, messze vagyok minden audio üzlettől, a MM felejtős), szerencsére nem fogtam mellé, bár egy sokkal drágább típus biztos hozna még némi pluszt, de ár-érték arányban szerintem nagyon megéri ez a kábel. Egy Isotekkel azért összehasonlítanám...
-
MPeter87
őstag
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #38138 üzenetére
De Te az Arcam-ról beszélsz ugye? Azért az egyébként is más kategória mint amiről itt gyakran szó van.
(#38139) mandju: 8e vagy mennyi? Túl nagy bukó nincs rajta ha el is adod utána. Gondolom úgysem nyugszol addig amíg ki nem próbálod.
Sokat ne várj tőle! Jó AB-zést!
-
Old FatBoy
aktív tag
válasz
Ed Parker #38007 üzenetére
Én megmértem anno és elborzadtam.
Hidd el nem ér annyit ez a kényelmi szolgáltatás,hogy használd.
Majd ha minden eszközben Hybrid trafó lessz akkor esetleg talán de akkor sem biztos mert pölö amikor ki akarod kapcsolni csak a tv-t és kikapcsol az erőssítő is,vagy fordítva csak az egyiket akarod bekapcsolni és mégis mindkettő bekapcsol az elég bosszantó. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Ed Parker #37945 üzenetére
Ettől még 2x fingott ki erősítőm a kütyüzésnek köszönhetően. Amikor kihúzod a tápot, a kondikban marad némi töltés. Pedig a lesslossra kíváncsi lettem volna...
Nálam sem profitált a végfok túl sokat,amikor a kb 40-50rugós valhallát lecseréltem alac 250rugós tápkábelére. dacnál viszont drasztikus volt a különbség.
-
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #37825 üzenetére
Nem kommentáltam volna, ha nem teszi hozzá az áremelkedést. Írjon egyetlen újkori vételárat, ami lehet a magasabbik és slussz!
Amikor 2004-ben kifutott az a JM Lab Electra sorozat, 1 M Ft-ért (3700 €) kaptam volna meg a 926 frontokból, 906 hátterekből és CC 900-ból álló szettet.
300-ért jó vétel, tehát nem a hirdető üzletét akarom rontani. -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #37823 üzenetére
Azért tettem hozzá, hogy érthető okokból, de az is lehet, hogy nem tud róla.
(#37814) szunya1
Figyelmetlenül olvastál és/vagy félreértetted Dorian mondanivalójának lényegét.
Az botorság, amikor valaki meghallgatás nélkül vesz hangtechnikai eszközt.A Quadral termékek kiválóak, a kedvenceim közé tartoznak, de a Quintas sorozat egyetlen előnye, hogy olcsó.
-
JohannZimu
senior tag
válasz
Ed Parker #37788 üzenetére
Nem a kockáztatásról van szó, hamarosan megválok tőle, eredeti állapotban szeretném eladni, a vevő majd eldönti, hogy felteszi vagy sem. Az LX-55 nekem már az a kategória, ahol nem biztos, hogy kockáztatnék.
Ezenkívül jelenleg együtt tudok élni a BDP-150 midéalejátszási képességeinek korlátaival, inkább minden szempontból jobb készülékre cserélem. -
BBéci
legenda
válasz
Ed Parker #37757 üzenetére
Tévedsz, a filmjeim, egyebeim 95 %-át azért őrzöm, mert szeretném máskor is megnézni. Amit vacaknak minősítek, az a kötelező idő letelte után megy a kukába.
Azért említettem a kitiltást, mert sokan mindent törölnek megtekintés után. Ezért ha nem a megjelenés utáni 1-2 héten, hanem hónapokkal később jut eszembe, hogy letölteném, akkor cseszhetem. A Kingdom-ot 3 hét alatt sikerült letölteni, mert senki, vagy legfeljebb egy ember osztotta meg. -
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #37761 üzenetére
Jaja tudom.
Abban a fórumban is résztvevő vagyok.
Most pl 39 KB/s-el megy felfelé a cucc a NAS-on, telcsiről elérem a TM-et.A NAS-on 131 torrent fut, a többi meg a laptopon.
De nekem jó így, hogy arról is megy a cucc, mert ugye amikor otthon vagyok akkor a gép is megy. -
spiky03
veterán
válasz
Ed Parker #37756 üzenetére
De most már csak onnan. Vagyis csak oda töltök már le.
Viszont amik a laptopon futottak azok futnak még most is, amikor orrhon vagyok és megy a laptop is. De estére már kikapcsolom, meg hétvégékre is. Eddig akkor is ment a gép. Most csak a NAS megy non-stop.
Igaz ott meg valami beállítási hiba vagy nem tudom, hogy mi lehet, mert nem tölti úgy vissza a cuccokat mint a laptop tette.
Pl ha elindítok egy olyan filmet, aminél 1 seed és millió leech van, akkor nagy nehezen leszedi addig ahol a többik tartanak, majd felfelé alig tölti.
Ha ugyan ilyet szedtem a laptoppal, akkor fullon behozta a többieket, majd fullon nyomta is vissza nekik.Így pl a Feláldozhatók 2-ből vissza töltöttem vagy 200 gigát.
Fura mert néha a NAS-on is megy a feltöltés 1 megával is.
Nah mindegy, azért jó, hogy emellett döntöttem.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Ed Parker #37642 üzenetére
Ez így van, bár utána a rosszabb is újra megszokható. Viszont egy 3808 nem biztos hogy különösebben visszalépés hangban.
Legalábbis akitől én vettem azt mondta volt neki 4310 is és a 3808 jobban tetszett valamivel. Bár lehet csak hatni akart rám, de az is lehet van benne valami. -
gyurczy
őstag
válasz
Ed Parker #37582 üzenetére
Ed Parker: Az Mezzo. Nermigen ad életjelet az e-mail megkeresésre az eladó. Fel kell hívjam.
mp54: Nem és, hanem vagy a reláció a szivacs és a kőzetgyapot között. A szivacs 5 cm volt, kőzetgyapotet 6 cm alatt nem találtam vakolhatóban, a többi eléggé laza. Testsűrűség most nincs meg, saccra 100 kg/m3 körüli, de guglizz rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NJOY Aster 3K 3000VA/2700W Rack Szünetmentes Táp
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged