-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
abéla
senior tag
válasz
Khaosz55 #171296 üzenetére
30m3 -és csak hogy bonyolítsam- lehet majd átcuccolok egy 55-60m3-be.
Ugye 115sw már csak ezért is kiesik. (szerk: lévén ezek igen kicsi, és kis-közepes méretű helyiségek, így nem hinném, hogy jól passzolna egy 15" membrános batár akármelyikbe, ráadásul főleg zenére)Egyben a többikenek is köszönöm az említett alternatívákat,
de jó lenne itthoni, importőrös/számlás beszerzés, a garanciát, egyéb előnyöket már nem is említem (de), mert akkor még a végén megint képbe kerül -hogy neadjaajóisten
- az SVS is .
Mindemellett a nagyon jónak ígérkező, de nekem még így, éhgyomorra kissé drága ELAC 2070 helyett, "belépős" alternatívaként,
-és tessék már megint itt tartok, hogy 200-300ezres cuccok gyak. belépő kat. ...nah de ilyen ez a popszakma-
az ELAC sub3030-ről van valami érdemi infó?
(mert erről sem találtam szinte semmit): igaz paraméteresen, ficsőr terén nagyon jónak néz ki, ráadásul nekem főleg zenére kellene és ez passzív membánosként valahol félúton lenne a 2 fő csoport között(már ha van ilyen).Érdekes egyébként -a több évnyi itteni hsz-irodalom végignyálazása után- látni, ahogy teret nyernek az épp aktuális trendek ..vagy épp az aktuális irány túlzott térnyerését követően -az egyébként szintén túlzásokba eső- korrekciók és hogy mindez miként, milyen személyes attribútumok, érzelmek mentén nyilvánul meg.
...bár nincs új a nap alatt, elég csak körülnézni, szinte mindenhol és minden szinten ez megy (max a digitális forr. katalizálta mindezt)
-
-KP-
addikt
válasz
Khaosz55 #171295 üzenetére
2db NSD+1 db xtz két darab zárt ulti ellen?
Már ne haragudj de két darab zárt 15 és két refis 18-as ég és föld kb. A 18-as hangszóró kapásból nagyobb érzékenységű jó néhány dB-vel. A nagyméretű doboz és a hangolás miatt meg úgy ráver vagy 10-15dB-t a zártra. (most nem néztem pontos számoknak, csak hasraütésszerűen mondtam).
Szóval fog egy SB4000-et ami tud kb. 90-95dB-t 20hz-en, és mellérak nem is egy, hanem két darab 18-as Martyt, ami tud 115-120dB-t és akkor szerinted nem fogja majd vissza őket? Mikor az egyik már a tüdejét kiköpné a másik kettő kb. malmozni fog még.
-
ada19
senior tag
válasz
Khaosz55 #170744 üzenetére
Én még sajnos nem, de nekem jelenleg ez az első a listámon amit mindenképp kipróbálnék fejlesztés esetén (bár meg vagyok elégedve a jelenlegivel is). Jókat olvastam róla (AVForums review alatt van pár felhasználói komment is), gyártótól közvetlenül veszed így kevesebb a sarc, és elég jutányos áron tudod otthon próbálni (max oda-vissza postát fizeted).
Az egyetlen hátrány amit több helyen is olvastam hogy zenélni nem túl acélos, főleg mélyláda nélkül bár engem ez a legkevésbé sem izgat, jelenleg is állványosok vannak fronton mert Michael Bubblé karácsonyi mixen kívül nem sok minden szólt még...
-
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #170472 üzenetére
"zenére nekem a HI-FI hangsugárzók tetszenek jobban. Így vagy úgy mérések ide-oda, én a hi-fi hangsugárzók hangját kellemesebbnek, finomabbnak, lágyabbak részletesebbnek ítélem meg a PA-val szemben, főleg egy szobában, de ez az én ízlésem."
"Szerintem más a hangzásvilága a PA cuccoknak."
"Kevesebb lett hátul a mély, de sokkal jobbnak ítéljük meg a mély hangokat."
"NSD fülre lényegesen jobb, igaz hangerőben nem"Pontosan, szó szerint ugyanez a véleményem.
-
-
denesdr
addikt
válasz
Khaosz55 #170465 üzenetére
Nyilván hangerő függő is a dolog, én személy szerint például nem tudom elviselni úgy a filmnézést, hogy a párbeszédeknek olyan hangerejük van mintha kiabálnának egymással a színészek, szóljon az bármilyen alacsony torzítású és magas hangminőségű hangrendszeren. Egy-egy demonstráció erejéig oké, de pár perc után már nem esik jól, legalábbis nekem, más nem tudom hogy van ezzel.
-
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #170462 üzenetére
Tulajdonképpen pont az ellenkezője miatt építettem ki így, kis hangerőn szinte 0 torzításuk van ezeknek, és annyira egyenletes az átvitelük. Viszont vannak szintek a mikrodinamikában is, pont emiatt nem is kell nagy hangerő. Mikor asszony meglátta, majdnem agyérgörcsöt kapott, hogy a másik "hifi" hangsugárzó is hangos volt, akkor ez? Aztán jött a boka lef..sás,
hogy hoppá, nem is hangos, viszont sokkal kellemesebb hallgatni, és egész nap mehet, és még akkor sem fárasztó. Egyelőre a látvány spártai tudom, de majd takarásban, semmi sem tűnik fel belőle. De ha kell üt, mer kell néha.
-
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #170462 üzenetére
Nem csak a hangerő a lényeg a nagyméretű hangsugárzóknal. Sokkal szebben is szólnak, mert kisebb kitérés == alacsonyabb torzítás.
A nem bírom a nagy hangerőt okai lehetnek:
- Kezeletlen szoba
- Magas torzítás, mert a torzítást hangerő növekedésként éli meg az ember.
- Hibásan beállított rendszer, 85dB helyett 80dB-vel kellene kalibrálni -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #170276 üzenetére
Na végre! Gratulálok!
Tamo
Tényleg jól néz ki a szubod, biztos profi volt aki .....
Most én is jövök a frontjaimmal, macskával.
Egyre jobb a hangjuk, ahogy járódnak a magassugárzók. A két oszlop közötti rész, kap egy bazi nagy centert, és egy akusztikai áteresztő vásznat, aztán a front befejezettnek tekinthető, ja meg dekoratív szövetetést a két oszlop. -
ada19
senior tag
válasz
Khaosz55 #170105 üzenetére
Az Atmos kizárja, de zárójelben azért megemlítem hogy nem kell analógot elvinni 8 méterre a jelenlegi csatlakozás minden maradhat. Amiről te beszélsz az amikor PC hangkártya a processzor is.
Én is ugyanúgy egyetlen HDMI-vel csatlakozok PC-ről AVR-re mint te, csak adott bemenetre kikapcsoltam MultEQ XT32-t és a PC-n az EQ APO korrigál automatikus Cavern mérés alapján.
-
BBéci
legenda
válasz
Khaosz55 #170087 üzenetére
Egyetértek Lemmyvel, nagyon jók azok az ELAC-ok.
Itthon nem hallottam, csak az elődjüket, azokat is szívesen megtartottam volna.#170096Vendettahc
Ha Marantz, akkor egyértelműen Totel. Tudni kell, hogy csakis eredeti gyári, esetleg azzal azonos minőségű alkatrészeket építenek be, amik drágák, ezért a javítási számlán is magas összeg lesz. -
Saughassy
aktív tag
válasz
Khaosz55 #169995 üzenetére
Az odáig oké, hogy nálad az a vászon mutat jól, de ha 4:3-ra álmodják meg a film vizuális világát akkor így jártál.
Egyszer már végighallgattam idős mtv-s kollégáktól, hogy semmi értelme a 16:9-nek, erre most erős de ja vu-m kezd lenni. Pedig még azokat az "érveket" sem hevertem ki. :) -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #169932 üzenetére
Igen, úgy mehet ha kisebb, én emiatt lágyindítoztam a nagy 3kW-os erősítőmet, állandóan leverte a kismegszakítót. Egyébként a firelének is 2 fajtája van, nem mindegy, hogy melyik van bekötve, mert ott is sokszor megszólalhat, ha nem megfelelő, A -től függetlenül.
Nálam én voltam a kivitelező is, nagyobb fogyasztókhoz ment 4-6-os keresztmetszetű a legvékonyabb pedig 2,5-ös vezeték a helyi EPH -t is (föld) is csillagba kötöttem a hurok elkerülése miatt. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #169926 üzenetére
Az óránál B - van, ha a lakás bármely kismegduakítója mondjuk C azaz lonhább mint a B, értelemszerűen az óránál lévő B-s hamarabb megszólal. De lehetnek különleges esetek, kíváncsi leszek, hogy mit mond majd a szerelő.
Talán kisebb ampreszámú kismegszakítónál lehet alkalmazni, mint a mért vezetéken lévő, más karakterisztikájú. -
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #169888 üzenetére
PC + REW - AVR - MINIDSP - végfok az útvonal. A hangfalakat nem kell levenned, csak a mélynyomót, mert egyszerre egy csatornára küldesz jelet.
Az nem elég, ha csak a minidsp-t nézed, mert mi van, ha 0dB esetén az már 2V-t küld ki? Akkor a végfokod már 0dB elött clippelni fog. De egyszerű, próbáld ki. 0-ás hangerő az AVR--en, -40dB mérőjel is csak suttogás lesz. Onnan fokozatosan tudod növelni a mérőjel jelszintjét.
-
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #169857 üzenetére
A kézikönyv ezt írja:
LIMIT LED INDICATORS
These LEDs illuminate if any section of the power amplifier'soutput are within 3dB of clipping. Occasional blinking of the LEDsare acceptable, but if they remain on more than intermittently youshould turn down either the power amplifier's level controls orreduce the output level of the preceding component to avoidaudible distortion.Ha tehát letekered a potmértert, majd ráadod 0-ás hangerőn a 0dB mérő jelet, és elkezded feltekerni a potit, addig kell elmenj, amig fel nem villan a limit led. Közben laptopon is tudod monitorozni a minidsp jelszintjét, hogy az se clippeljen. Más mérésre nem lesz szükséged. Problémát az okoz, ha csak akkor hajlandó működni a végfok, ha van rajta hangfal.
A bemeneti érzékenységről: röviden - minél magasabb, annál jobb. Ennek az oka, hogy rendszerben jelen lévő a zaj állandó, mindig erősítésre kerül. Értelemszerűen minél alacsonyabb a plafon, annál inkább lesz a zaj erősítve. Ha tehát növeled a bemeneti érzékenységet, akkor azzal javítod a végfok jel/zaj viszonyát, azaz a kapott hangminőséget. Csak abban az esetben szabad csökkenteni, ha az előfok nem tudja leadni a maximális teljesítményhez szükséges feszültséget.
A láncot midig úgy érdemes összeállítani, hogy az előfok túl tudja hajtani a végfokot, majd a végfokon kell korrigálni csillapítással.
-
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #169855 üzenetére
A bemeneti érzékenység definíciója, hogy ez az a feszültség, ami hatására a végfok a maximális teljesítményét leadja. Tehát igen, ha ennél magasabb feszültségű jelet küldesz rá, akkor túlvezérled és leégetheted a mélynyomót.
Mi okozza a problémát a tesztelésben? Nem lehet hajtani a végfokot ha nincs rákötve hangfal?
-
Quetz
őstag
válasz
Khaosz55 #169852 üzenetére
Nálam a végfok 1.4V-ra van állítva, a 2x4hd meg 2V-t tud kiadni maximum. Mérni nem mértem, de most végig gondolva azt csinálnám, hogy 0-ás hangerőn 0dB mérőjellel (megnézném pink nois-al és szinusszal is) annyira venném vissza a végfokot, hogy ne clippeljen. A mélynyomót lekötném persze
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #169828 üzenetére
Nálam is 3x2,5ös kábel lett behúzva, igaz csak fent ha jól tudom.
Igen ezt is írtam, hogy esetleg van e valakinek a környéken tesztre egy Crown vagy Berhinger.
Megköszönném azt a 10 percet, amíg bekötjük egy bekapcsolásig!@BBeci
Lehet egyesével kihuzom az összes kábelt és úgy is kipróbálom, hogy úgy mit mutat.
De ez legkorább hétvégén jön össze mert most terkövezés van. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #169804 üzenetére
Ennek van egy kis előélete, amúgy az életben nem terveztem volna egy ilyen projektet.
Kb 5-6 éve vettem egy pár OB falat, amiben ezek a hangszórók voltak, és annyira tetszett a karakterük (szélessávú) , hogy nem tudtam szabadulni a hangjuktól, így jött az ötlet, hogy akkor készítek belőlük egy falat. Először egy deszkamodellt készítettem kb 1-hónapja, és annyira bejött a hangja, na meg az a tény, hogy tulajdonképpen 22cm-t foglal csak a szobából, és szinte csak pozitív hatását éreztem eddig. Tényleg lassan cérnára kell fűzni a tarhonyát. -
python1
veterán
válasz
Khaosz55 #169489 üzenetére
Így már ok-s a dolog, én is likvidáltam a ventiket a végfokokból, eddig nem okozott problémát, igaz nem volt nagy mozi hangerő.
Más
Elkapott ismét a gépszíj, lehet vászon mögé rejtem a centersugárzót, holnap tesztelem majd úgy is, mennyit hoz hangban.
VoidXs nagyon profi munkát végeztél, ilyen 3D-s hangot csak IMAX-ban hallottam! -
dkess
őstag
válasz
Khaosz55 #168975 üzenetére
Igen, ez a tökéletes megoldás kb. Azonban azt sem érdemes elfelejteni, hogy maga a helyiség nem egy dedikált moziszoba (bár most még úgy néz ki, hogy az is lehetne a végeredmény), hanem egy nappali ...
Ezért javasoltam pl. az oldalfalra ilyen elhúzható függőnyszerű megoldást. Tud működni a helyiség, mint egy átlagos nappali - aztán, ha jön a házi filmszínházas rész, akkor elhúzzuk a függönyt a fal előtt. Ez nem a tökéletes megoldás, hanem talán a vállalható kompromisszumos ...
-
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #168720 üzenetére
Én is nézegetem őket.
Gyerekbarát lenne meg tuti egységes lenne az összes hangfal. Meg nekem mozi a fő szempont, így vsz ellennék velük.
Csak az a baj, hogy akkor vásznat is cserélném kellene mert ami van az nem hangáteresztő.
Én Jamo D600at nézegettem.Már bánom, hogy nem csaptam le rá amikor árulták az AVXen 120ért az 5.0t.
Ha nem jött volna be ugyanannyiért el lehetett volna újra adni. -
spiky03
veterán
válasz
Khaosz55 #168692 üzenetére
A Marantz oldalán mozgattam. Vagyis pontosabban a kábelt emelgettem és úgy volt, hogy néha mintha halkult volna a búgás.
Elég sok kábel fut a szekrény mögött, lehet azok zavarnak be neki?
Az RCA kábelt meg most gyártattam, Van Damme kábel. Az csak nem hibás?De majd kísérletezgetek még.
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Khaosz55 #168679 üzenetére
Azért a kánaánért az elhelyezés és a szoba méretei + egyéb paraméterei miatti frekimenet is kell.
Én ma méregettem, szerintem egész jó lett a szub helye, legalább is rew szerint.Cavern olyan mozit rakott össze belőle, hogy egy ezerszer látott film jelenetnél liba bőrös lettem.
Mintha egy más mastereléssel hallanám.
Megdöbbentő volt, de biztos vagyok benne még többet ki lehet hozni belőle idővel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- Kecskemét és környéke adok-veszek-beszélgetek
- vrob: Az IBM PC és a játékok a 80-as években
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Milyen légkondit a lakásba?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 16 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD - garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest