- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sony25
tag
válasz
kimi02 #26295 üzenetére
Nebassz.5*59watt?stereoba 100w.Rá merik írni hogy 7*100watt mocskok.Betiltanám ezt.Csakis a mérési eredményt engedném rá írni.csöves más.10 watt sokat számit .35wattnál szoktak utcai bállt discót csinálni.De muszaj a wattokat néznem mivel nemtudom kipróbálni mindet.Valamihez kell viszonyulnom.
-
BBéci
legenda
-
Toobee
veterán
válasz
kimi02 #21187 üzenetére
Itt tudsz nézelődni. Még annyit hozzátennék, hogy beszéltem egy fuvarozós ismerőssel, ha Veszprémig el tudják juttatni, akkor onnan már le tudják küldeni nekem Szegedre, én meg felviszem Budapestre. Azért lenne jó, ha minél többet rendelnénk, hátha jobban hajlanának rá.
-
ricsik
őstag
válasz
kimi02 #20981 üzenetére
Én ezt próbáltam: [link]
Googlizva ez is kijött, de nem próbáltam: [link]
Azt viszont kipróbálhatná valaki, hogy mit mondanak ezek a progik arra, ha egy biztos eredeti flacotot mp3-ra butítunk, majd vissza flacba. Észreveszi tényleg a trükköt? Ezzel le lehet csekkolni többé kevésbé, hogy mennyire megbízhatóan találják el hogy az adott flac mp3 -e?
Nálam beletrafált, azokat a flacokat dobta ki, amik nekem is gyanúsak voltak a minőséget tekintve. -
xtremetuning
addikt
-
Ed Parker
nagyúr
-
cintula187
addikt
válasz
kimi02 #19693 üzenetére
"Nem kétség, sokatok hozzászokott a modern, kényelmes OSD-hez és irányító felületekhez, hálózati funkciókhoz, egyszerű beállítási lehetőségekhez. Ha ez rád is jellemző, akkor a 650R nem neked való. De ha értékeled a hangminőséget, különösen a sztereo hangzást, a házimozi felett akkor el leszel ragadtatva. Úgy teljesít, mint egy csúcskategóriás készülék, teljes mértékben. Ha főként sztereót hallgatsz ez a jó neked blabla
Amúgy felesleges bizonyítani, biztos nagyon jól teljesít.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #19631 üzenetére
Egy a biztos: meg kell hallgatni. De sztereó ban egy 320/360as denon lazán lezeneli a nad316ot, ca340/350et. Kommersz ven japán létére.
Ha HM erositot fejlesztenek, vennék 5-7 db meglévő olcsó vegfokot. Aztan fene tudja, nem hallottam meg. Arcán pl egész jo volt, de ok sztereot is tudtak olcsón. -
bajnokpityu
félisten
válasz
kimi02 #19611 üzenetére
Kicsit furi, hogy egy cég, aki képtelen olcsón jo sztereot, tud nagyon jo HM erősítő?
Mert gondolom valami meglévő olcsó kapcsolás használnak mozira.
Nád,ca ra egyaránt gondolok. Primare AB osztályban szerintem sztereó ban is szuper. Többet nézek ki belőlük.
Vagy akar Arcam.Emotiva, Beci nem amcsi? Nagy kedvenced volt.
-
Ed Parker
nagyúr
-
Poplacsek
senior tag
válasz
kimi02 #19604 üzenetére
Múltkor volt angol ebayen egy használt, de jó állapotú Primare SPA22HD titán színű, amihez még tartalék új fekete előlapot is adtak 550eFt körül. Na azt nem sokáig hirdették, de itt még mindig van nagyon akciós áron új, csak ebben lehet nincs benne a HD upgrade kártya?
-
ricsik
őstag
válasz
kimi02 #19597 üzenetére
Erre én is rájöttem szerencsére elég hamar. Itt van pl a Proson subom. Nem annyira kommersz cucc, mint pl a Jamo, vagy Polk, de iszonyatosan jó. CA-t régóta kedvelem. Mai napig nem mondtam le egy CA sztereóról. AVR tekintetében pedig a honlap szerint nem jött ki a 6-os 3D-s változata, csak az 5-ös. Nem mintha érdekelne a 3D. Mindenesetre kíváncsi lennék az mit tud. A 6-osról tényleg mindenhol csak jókat hallok.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #19406 üzenetére
Hasonlók fogalmazódtak meg bennem a Pimare SPA22 kapcsán, aminek fő hátránya a 3500 eurós ára.
CA is elsődleges szempontnak tekinti a hangminőséget.
Egyre inkább az európai gyártmányok, márkák híve lezdek lenni.
Kivételek persze vannak, pl. Mark Levinson, Krell, Accuphase, Parasound, tehát leginkább high-endben, ami számomra még használtan is megfizethetetlen.
Denonból még a 4808-at is "lezenélte" az Arcam AVR350. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #17036 üzenetére
Miért kellene bemásolni? Mennyiben tartozik a topik témájához?
Kit érdekel egy sértődött, magát megbántva érző ember véleménye?(#17052) orbano
Egyetértünk!
Amíg csak Trabantra lett volna pénzem, inkább BKV-val jártam és gyűjtöttem egy normálisabb autóra.
De a legfőbb probléma az, hogy az emberek nem képesek értelmezni a leírt szöveget. Kiragadnak valamit, félremagyarázzák és elméleteket gyártanak köré.
Ezt írtam: "addig voltam kizárólag DLP párti, amíg nem próbáltam ki a TW9000-et."
Erre mit válaszoltak rá: "Nem kéne annyira temetni a DLP-t"
Nem vette észre a kizárólag szót, ami azt jelenti, hogy a korábbival ellentétben már elfogadom, sőt elismerem az LCD vetítők képességeit is, nem kizárólag DLP-ben gondolkozom, eszemben sincs temetni.
Még sorolhatnám a hasonló csűrcsavarásokat. -
bajnokpityu
félisten
-
Patice
nagyúr
válasz
kimi02 #15240 üzenetére
Én Dune 301-est használok Lupus C MKIII DAC-kal. Elfogadható zenére.
Ha van sok eredeti (és akár írott) CD-d, akkor CD lejátszót keress.
Ha főként fájljaid vannak, akkor inkább a médialejátszó mellé egy DAC. (Ami meg megvan lemezen azt vagy benyomod vinyóra, vagy a Dune-re kötsz egy külső házas futóművet. Esetleg a saját blu-ray moduljukat.
-
-
Ed Parker
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #14047 üzenetére
Készülék szinten a hang rendben van, de moziszobában muszáj kezdeni valamit az akusztikával.
Viszont 200 ért csak űbergagyi vetítőt kapsz, még használtan is. Olyan képminőséggel, ami méltatlan az erősítődhöz és a hangdobozszetthez. Egy olyannak a képe a tévéd után/mellett nézhetetlennek fog tűnni. -
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #14002 üzenetére
Bocs, de eléggé furcsa elképzeléseid vannak az átlagemberekről. Melyik átlagembernek van igénye, lehetősége és 1 millió forintja moziszobára?
Mellesleg nem csillagászati összegekről írtam, csupán 50 százalékkal többről, másfél milláról. Ami persze erősen kompromisszumos, mert egy jó vetítő legalább a felét elvinné.
-
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #13286 üzenetére
Már bocs, de kibicnek semmi sem drága... 130-a van rá. Adsz neki még párszázat?
(Bocs, de ha valakinek ennyi pénze van, vagy ennyit szán rá, akkor ezt illik tudomásul venni és ebben gondolkodni)
Az ismerőseim túlnyomó többssége teljesen elégedett egy alap mozierősítő + hangfalszett minőségével zenére is, akkor is, ha ez nekünk nagyon kevés. Ilyen az átlagember.
Ilyen árban a sokpontegy vs. sztereót pedig csak ő döntheti el, úgy, hogy szán a dologra időt, energiát és elmegy meghallgatni hasonló rendszereket. Ha ezt nem akarja, akkor annyira nem érdekli, nem számít neki a minőség. -
Dorian
félisten
válasz
kimi02 #13277 üzenetére
Milyen felsőkategóriás? 130 az egész budget, ebben kell gondolkodni.
Vagy a sokpontegyet adja fel az ember, vagy a minőségi zenehallgatást.Viszont azt vegyétek figyelembe, hogy a nálunk kevésbé kockafejűeknek (=hétköznapi pógár
) szinte biztos, hogy a sokpontegyes film-élmény többet nyom a latba, ill. egy alap mozirendszer zenei minősége is bőven kielégítő, "minőséginek" számít.
-
BBéci
legenda
válasz
kimi02 #13249 üzenetére
Nem erről volt szó.
Igazad van a magad szempontjából és nem leszólni akarom a H/K receivereket.
Én is rengeteget hallgattam zenét Denon AVR-3802-vel, aztán az első Arcamot (AVR250) meghallva elment tőle a kedvem. Közben teszteltem a Yamaha, a Denon és a NAD csúcs házimozi erősítőit.
Itt járt az Arcam Solo, majd a még komolyabb sztereó gépek, Denon PMA 2010, Primare i32, végül a Norma, ami az eddigi legjobb. Ezek után, ezekhez mérve még az AVR400 sem elégít ki zenei téren.
Persze hallottam jobbakat is, de nem a saját nappalimban.
Konklúzió: zenét sztereó rendszeren jó hallgatni.(#13250) Godimodi
130-ból egész jó használt sztereó szettet vehetsz, házimoziból csak lényegesen gyengébb hangminőséget kapnál. -
pomk
őstag
válasz
kimi02 #12434 üzenetére
Egy kifogástalan állapotban lévő, megbecsült használt cucc biztos, hogy jobb vétel, mint egy 0 km-es új. Csak sajnos rossz tapasztalataim vannak a használt cuccot árulókkal. Ez persze nem általánosítás.
A linkelt Yamaha tudja a HDMI-n bejövő jel hang és kép szétválasztását? hangot hangfalra, képet másik HDMI-n TV-re? -
Toobee
veterán
válasz
kimi02 #12424 üzenetére
Ezt is néztem, mármint az Ő helyében nézném
Szemezgettem a használtak közül, kis túlzással, az összes jobb választás lenne, mint egy új 421-be beleugrani.
Sony STR-DB840 QS - ilyenem volt, szerettem. Kár, hogy meghalt.
Denon AVR-1905
Marantz SR6200
Pioneer VSX-908
Marantz SR 4001
Pioneer VSX 520
Denon AVR 3803 - ez már elég impozáns, valószínűleg nagyságrendekkel jobb hangminőséggel, mint az általad felsorolt belépők.
Sony STR DA1200ES
DENON AVR-2106
Pioneer VSX D1011
Denon AVR 1706
Sony STR-DB1080QS
PIONEER VSX-915
Yamaha RX-V800
Onkyo 800e
YAMAHA DSP A 2070Csak átfutottam a hirdetéseket. El kell dönteni, hogy a hangminőség számít, vagy az, hogy te vedd ki a dobozból, és a kitörölhesd a feneked, a sok papírral, amit adnak hozzá.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
kimi02 #10226 üzenetére
Nálam az 50e-s jungson ja66 sztereó agyonveri a H/K 360-at.
Viszont ha a H/K elé kötöm a lupus-t és analóg bemenetre tolom, akkor lényegesen jobban szól a harman is.
Bár nekem itteniszemmelfüllel mérve komolytalan hangfalaim vannak, de így is nagyon kijön a különbség. -
Ed Parker
nagyúr
válasz
kimi02 #10222 üzenetére
jah az biztos hogy nem. ezt én nem is állítottam.
a baj csak az,ha valakinek van 50ezer forintja,az vesz egy ilyen használt erősítőt,dob egy kis manit a tuningra és jobb hangot kap mint a 760-asod.
de még lehet hogy van olyan ami tuning nélkül is hozza azt a szintet.
de a denon 1510-es példád picit erős volterről egyébként könnyen meggyőződhetsz,rakd mellé egyszer egy nad 356 mellé. lesz döbbenet.
de ezalól az én erősítőm sem kivétel,ahogy a srácok is mondták,ezek a vasak ennyit tudnak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3 Gamer notebook.I5 10300H / 16GB DDR4 / GTX 1650 / 250SSD +500HDD
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged