- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Azonnali navigációs kérdések órája
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
Mert a pre-out-ból a main-in-be kell dugni.
Amit az olyan erősítőn a pre-out-ot a main-in-el egy jumper köti össze.
Hogy a main-in-be tudja dugni a HM erősítő pre-out-ját, ahhoz ki kell venni a jumpert, így már csak végfok lesz a sztereó erősítő, a többi bemenet nem fog menni. -
sunnysys
tag
köszi! tudom, rákerestem az audyssey és a mikrofon szavakra, mielőtt írtam.
a baj azonban egyrészt, hogy teljesen laikus vagyok, így szeretném mikrofonnal kalibrálni, és, ha szükséges, akkor szeretném az eredetileg hozzávaló mikrofonnal kalibrálni. másrészt a későbbi esetleges eladást is megnehezítheti, ha nincs meg a mikrofon.
-
cekkk
veterán
-
Laca0
addikt
Például ilyenre, amit adtál is, hogy "egy darabból van a vezetősín". Gondolom ez a teljesítmény leadásához fontos paraméter. Már szedtem szép több elosztót, de nem tudom most vizuálisan elképzelni, hogy milyen lehet belül. Amiket eddig láttam, abban 2 rézlemez csík volt összeszegecselve, a villásdugók helyénél kiszélesítve (a 2 lemez közé megy a villásdugó vége). Ill. olyat is láttam, ahol csak réz papucsok voltak a villásdugóknál és azok csavarral vagy szegeccsel kapcsolódtak az alul-felül futó vezető sínekhez.
Valószínűleg itt a vezető sínek vastagsága és persze minősége is számít. -
Toobee
veterán
Valószínűleg, ha belekezdenél te is és beszereznéd az összes elérhető árú vezetőt, akkor előbb utóbb neked is összejönne egy "eltalált" kábel. Ennek ellenére a görög muki is diy kábellel hajtotta a Grande Utopiát, de szinte biztos vagyok benne, hogy ott is minőségi, egyedileg legyártatott vezetőkből készült a kábel, nem riasztókábelből...
-
z123456789
addikt
-
z123456789
addikt
Do It Yourself?
Na én olyat nem fogok soha a büdös életben csinálni.Tehát akkor ami túlfeszvédös, az egyenlö az "antiáramingadozóssal" is?
Mondjuk ezt linkelte tegnap valaki.Ez egy olcsó kategóriás zaj/túlfesz/áramingadozás szürös elosztó?
Ami nem mindig jó.
Ne haragudjatok, de akkor mi a rossebbe dugjátok be a gépeket, ha sem a zajszürös, sem a túlfeszvédös, sem a tesco-s elosztó nem jó?
(OK Tamoo, te csinálsz magadnak, többiek?) -
-
z123456789
addikt
..én meg mégy annyit hogy ezek a zajszürös elosztók (amiket ajánlottatok, furutech, isotek stb) gondolom az áramingadozás ellen is megoldást nyújtanak nem?
Csak mert mindig van egy kérdés.
-szünetmentes ront a minöségen
-túlfeszvédös is
-zajszürös jó
-mi van az áramingadozással?Az nem ront a minöségen, vagy a komponens élettartamán, müködésén? -
z123456789
addikt
(#53104) bajnokpityu
(#53101) Tamoo
Hm...
Akkor ha már nektek szegeztem a kérdéseket, és egyelőre még csak gondolati síkon fut az erősítő, meg a hangfalak, szerintetek amiket feljebb linkeltem azok közül valamelyik értelmes választás lenne?
Mondjuk ez.Csak mert Béci mondta hogy szünetmentesbe nem kötné a hang cuccot.
Ebben nincs szünetmentes, viszont az olcsóbb kategóriás túlfeszvédős elosztók között már itt emlegettétek.(#53102) Norbi 72
ALCES -
Norbi 72
veterán
Köszi a lehetőségeket,a lectort már régebben is ajánlottad,tegnap az MM-ban BD filmeket nézegettem,és a terem másik végéből hallottam,hogy valamilyen hangszórókat hallgatnak,hát lector 8-as volt,baromi szépen szóltak(akciósak,350K).
A Sonusokat ajánlották már itt másnak(cecil talán?),ránéztem,szép darabok.
Még nincs köbe vésve semmi,gyüjtöm az infókat,mindent meg kell hallgatnom,és meg is kell keresni a rávalót..
Kábeltipusok közül esetleg egy ajánlás?
-
Rebell
senior tag
huhh tényleg, úgy látszik, hogy már 1sort is nehéz elolvasnom a mai napon! 72óra alatt, ha 10órát aludtam.
#53015) bajnokpityu : A Főbb célpont a mozi élmény, jelenleg még csak 1 Wharfedale Obsidian 5.1es rendszer van, de , ha ezt később eladnám akkor is talán jó alap lenne az Onkyo egy alap Házimozihoz. vagy rosszul gondolom?
53024) ithomas : zene inkább elektronikus, de kitudja mit hozz a jövő!
-
BBéci
legenda
""vállalható" ... gyengéi?
Érdemes rászánni a plusz pénzt egy 100e körüli reflexeshez képest?"
Azért fogalmaztam így, mert szerintem zenéhez nem kell szubláda, kivéve a koncertfilmeket, de azoknál sem mindegy, mi adja és hogyan, a 80 hz alatti tartományt.
Igen, érdemes rászánni a plusz pénzt.(#52829) Thom!
Semmivel nem megy kevésbé mélyre, mint amire 25 hertzet ad meg a gyártó. Persze ugyanabban az árkategóriában. -
Oldfighter
senior tag
"Ez a részletesség téma amit írtál, nem biztos hogy stimmel."
Ezt leginkább arra értem, hogy jobb ha van egy hangdoboznak külön közép/vagy mélyközép sugárzója, illetve mélysugárzója mintha csak egy mélyközepe lenne a magas sugárzó mellett. Jobban érvényesülnek így szerintem ama bizonyos frekvenciák. Persze tudom jól, hogy vannak kiváló monitorsugárzók is, de az áruk is borsósabb.
-
szityo83
tag
Én is elégedett vagyok az RX szettel
1 hónapon belül érkezik majd az RXW12 is. Kíváncsi leszek...
Azt hiszem én is újra nézek majd 1-2 filmet
Amúgy én se bántam meg a 18 nm-re az RX6-ot. Az RXW12 az lehet nagy lesz ide... de remélem hamarosan majd egy nagyobb nappaliban fog szólni
Csak hát ez az ingatlanpiac... -
bajnokpityu
félisten
azonos erősítőnél, gondolom hasonló doboz, és reflexnyilással szinte biztos a 30as esetén a lassabb hang.
Ettől függetlenül, mozinál mérlegelés kérdése,hogy azonos árból gyorsabb, vagy ütősebb hangot akarunk.Ami nálam volt kölcsibe REL T1 pl gyorsabb volt,mint a Klipsh, de mégsem volt kérdés,melyik maradjon. Árban ugyanannyi a két cucc. És sajnos a T1 még nem annyival gyorsabb, hogy ellensúlyozza többi hibáját.
-
qpakcovboy
őstag
Ezt én is meg tudom erősíteni
110 000 szántam a házimozira lejátszóval együtt, de 200 000-at költöttem úgyhogy most a csekkek várnai fognak egy kicsit.
Tegnap sikerült beszereznem egy Amiko HD-8240 boxot. Aki sokat néz TV-t annak ajánlom nagyon. Végre összeállt a kép és indulhat a moziszezon. Köszönöm a segítségeteket mégy egyszer!
Utolsó apróságként még a hátsó hangszórókhoz szeretnék venni egy állítható konzolt, mert most "arccal előre" vannak felfúrva a falra és emiatt alig lehet hallani. Valami egyszerűbb típusra gondoltam pl. erre.
-
Dorian
félisten
Az átlagos hifik szokásos problémáit jól orvosolja az Alces (terjengő mélyek, izgága magasak, térábrázolás), és a negatív hatásai még nem érzékelhetőek. Aztán ha az ember esetleg (jóval )feljebb lép és a problémákat a rendszer többi részének fejlesztésével megoldja az ember, úgy a korábban pozitív hatásokat okozó dolgok lesznek a korlátok (kisebb dinamika, sávszélek).
Viszont épp a napokban próbáltam ki újra "képileg": a jelenlegi Pana tévém képén is egyértelműen javít. -
xtremetuning
addikt
-
xtremetuning
addikt
Absortionsförmåga (mounted directly to the wall):
63 Hz: 0%
125 Hz: 10%
250 Hz: 25%
500 Hz: 50%
1000 Hz: 75%
2000 Hz: 90%
4000 Hz: 95%
8000 Hz: 95%Absortionsförmåga (fitted with a 25 mm air gap):
63 Hz: 0%
125 Hz: 17%
250 Hz: 40%
500 Hz: 75%
1000 Hz: 85%
2000 Hz: 90%
4000 Hz: 95%
8000 Hz: 95%Én kimondottan a közép és a magasak csillapítására hoztam. Magyarul csörgővisszhangot csillapít elég jól.
-
Patice
nagyúr
Frontok Large beállításánál (azt feltételezve, hogy nincs mélynyomó a rendszerben) nem azt lehet állítani, hogy az LFE csatorna jele hány Hz-től menjen a frontokra? (Csak tippelek.)
Amúgy a házimozi helyiségedben én is mindent small-ra raknék, hiszen van ládád. A vágási freki meg doboz és ízlés függő.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Okos Otthon / Smart Home
- Path of Exile (ARPG)
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen légkondit a lakásba?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Quadro FX 570 eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest