-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
medve21
újonc
válasz
Dorian #61904 üzenetére
Felcseréltem a tv és az erősítő közötti, valamint az erősítő és a mp közötti hdmi kábelt. A media playertől az erősítőig volt az Asus gyári kábele. A másik meg egy közmunkás fél havi bére 1,5 méterben
Eddig tökéletes. Nem gondoltam volna hogy van lényege 20e ft-ért Hdmi kábelt árulni! Köszi a segítséget! Este mozi!
-
Sefter
veterán
válasz
Dorian #61696 üzenetére
Igen, utána nézés nélkül írtam, de most pár tesztet elolvasva sem tűnik felsőbb kategóriának, inkább vakításnak hangzik ez a teljesen átdolgozott belső...pár szolgáltatás jött (3d, 1,4a hdmi...) pár ment (kevesebb bemenet), csodát nem várnék egy 1910 után...DE igazad van, nem próbáltam...
-
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #61185 üzenetére
Valami tapasztalatod parafával? Vagy bárki másnak?
Mostanában gondolkodom a hallgató mögötti falat bevonni vele... 50 cm. széles, 5 m. hosszú tekercsben lehet hozzájutni, 4 és 5 mm. vastagságban. Nem is oly bazi drága. 6000/tekercs.
Nem igazán a hő és hang szigetelés a célom, inkább az akusztika miatt! A középmagas és magas hangok ne verődjenek vissza. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #61167 üzenetére
Nálam 15m2-en van a T12 és eddig nem tűnik túl soknak. Zárhoz sokkal több kraft kell. Na meg nem is tűnik nagynak a Klisch után. Csinosabb... csak a lakk felület nem túl hálás.
Hangfalkábelt AB-ztem egész délután. Nem nekem való program. Még így több óra sz@rakodás után sem tudom igazából melyik a jobb. Mondjuk ez az én szegénységi bizonyítványom. Néhai kábel volt a másik.
Titan magas tartománya talán tisztább volt, de villantósabb. Vagy pont kihozta a MA magasának jellemzőit... nem tudom. Ply-ra azt mondanám kiegyenlített. Az a baj mindkettővel együtt tudok élni, de az egyiket el kellene adni. -
krx21
nagyúr
válasz
Dorian #61132 üzenetére
Így van, lehet... De PS4 esetében ezek a beállítások szerintem azt jelentik, hogy ha PCM-re teszem akkor a dekódolást a PS4 végzi, nem pedig az erősítő... Tehát nem sok értelme van, mert biztos hogy nem a tömörítetlen anyag van a rendelkezésére bocsájtva egy játék esetén...
Rosszul gondolom? -
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #61072 üzenetére
játszottem ezzel,nálam elég jól hallható,hogy 1 pontra fókuszál 1 mérés esetén, vagy 3 mérés esetén kicsit lazit a fókuszon. a 3 pont nekem a majd 4 méteres kanapé 3 fő hallgatási pozíciója méteres távolságokkal. nekem 3nál több mérés esetén nem tetszett a végeredmény. éppen ezért nem rakom újabb,további helyekre már egy ideje.
-
junkpod
veterán
válasz
Dorian #60888 üzenetére
Nálam egy villamossági rémálom van jelenleg: bejövő vezeték kétfelé osztva (egy fali és egy szerelt dugalj), szerelt dugalj 2x dugós (egyikben tv, másikba kapcsolós elosztó), kapcsolós elosztó 3x-os (pio521, dvd,mplayer).
Érdemes lehet ezt egy ilyen Alces valamivel megfejelni? És hová rakjam:
- a végső elosztóba a pio dugójához?
- a köztes 2x szerelt dugaljat váltsam ki? (Az működik, hogy ebbe az alcesbe hosszabbítót dugok vagy az pofon a sz@rnak?)
Mit javasoltok? -
nebulo5
senior tag
válasz
Dorian #60877 üzenetére
Lehet, én nem írtam eléggé érthetően.
A most (a műanyag keretet a ládához erősítő) behajtott csavarok helyére kellene olyan hosszú tüske, ami a műanyagot ugyan megszorítja a gyári állapotban hagyva, de 10 - 15 mm.-ert kinyúlik a műanyag keretből. Így, a ládába beépített fém dugótól (amibe a menet van fúrva. Nem jut eszembe az elnevezése), a tüske direktbe átveszi a vibrálást, amit a tüske hegyének korong alátét feltámasztásával, tökéletesen minimalizálni lehet a rezgés közvetítését a padlóra.
(bocsi, ha nem mindig érthetően fogalmazok, de most éppen melóhelyemen vagyok, és dolgoznom is kellene....) -
krx21
nagyúr
válasz
Dorian #60755 üzenetére
Én úgy tudom, hogy nem kifejezetten a hálózati zavart szűri... Hanem a kábelben, az adott hosszán indukálódott környezeti zavarokat zárja rövidre, tehát az abból fakadó zajokat csökkenti...
Minden kábelnek van elektromágneses tere, mely a szomszédos kábelbe nemkívánatos feszültséget indukálhat, pláne ha sok kábel megy egymáshoz közel...
A gyakorlati hasznát a ferritgyűrűnek még nem tapasztaltam, lehet műszerrel kellene kimérni... -
SpaceKombajn
aktív tag
válasz
Dorian #60474 üzenetére
Én is a Denon X2000-et és a Lektor 6-ot nézztem ki, először csak a frontokat, de aztán megláttam a szett árat. Vissza is olvastam és úgy néz ki, a Denon és a Dali jól illik egymáshoz. A sok olvasás közben rátaláltam a Focalokra is, hogy többen arra cserélték előző hangfalaikat, szóval rá is kerestem és megtaláltam a Chorus 716 hangfalakat, amelyeknek az ára a Dali Lektor 6-os szett árával megegyezik. Mennyivel jobb a Chorus 716 mint a Lektor 6? Gondolom jobb erősítő is kellene hozzá mint az X2000, hogy megmutassa mit is tud igazán. Régebben inkább a zene(gyári nyomott CD-n, Celine Dion, Madonna, Whitney Houston, Bon Jovi, Aerosmith, válogatás CD-k és 80-as 90-es évek mixei) volt túlnyomó többségében, mint a mozi, de most, hogy van jó TV, ez kb. fele-fele arány, filmek közül is inkább a sorozatok, de ha meglesznek az új cuccok akkor kiegészülnek ezek koncert felvételekkel is. Most egy régebbi pro logicos Onkyo van és egy pár régi JBL hangfal. Szóval javaslatokat kérnék, hogy milyen összeállítások lennének jók erre a fehasználásra (tudom, hogy használtat javasolna mindenki és jobb is az ár-érték arányuk, de inkább újat vennék). A meghallgatás az igazi, megyek is szombaton Pestre a Denon ás Dali párost kipróbálni, saját CD-vel.
-
Sefter
veterán
válasz
Dorian #60525 üzenetére
Nem mondtam, hogy átbaszás...csak, hogy kicsinyes
Akkor gondolom átbaszásnak, ha webshoppos vásárlás végén a fizetendő összegnél nem tüntetik fel...de ez az elmondásból nem derült ki..(#60531) cekkk
Ha ott hagyok ennyi pénzt a webshopjukban és kifizettetik a szállítást akkor igen, kicsinyesek...
Ha informatikában veszek valamit, ekkora összegnél kihozzák grátisz...
De ez az ÉN véleményem csak.. -
BBéci
legenda
válasz
Dorian #60489 üzenetére
Nincs arra időm és kedvem, hogy összehasonlítsam az állványos és a kézben tartott mikrofonos beméréseket. Ahogy azt sem fogom (önszántamból) kipróbálni, milyen a húsleves só nélkül, mert kell bele és pont.
A gyakorlat az, hogy rengetegen divikszet néznek, minimum bitrátás szinkronnal, empéhármat hallgatnak, de mégsem arra ajánlunk készülékeket, rendszereket.
-
BBéci
legenda
válasz
Dorian #60478 üzenetére
Anthemekhez bizonyára poénból mellékelnek mikrofonállványt és az összes mikrofon aljában súlycsökkentés miatt van M akárhányas furat, menet. Valamint a stúdiókban szívatásból nem foghatják kézbe az előadóművészek a mikrofonokat.
Komolyra fordítva: alapszabály, hogy stabil állványra kell helyezni a bemérő mikrofont. -
Mankó
veterán
válasz
Dorian #60429 üzenetére
Igen sajnos, tényleg az a fő baj, hogy nem fér el az álló hangfal, max a falra tudom felrakni vagy a szekrény polcára. Most csak egy Genius 5.1-em van, de attól lehet fényévekkel jobban szólna a linkelt 5.1 és egy hdmi-s erősítő kombó. Persze meggyőzhető vagyok max 100 ezerig hangfal ügyben, de abba mindenképpen bele kell férnie a subnak is.
-
válasz
Dorian #60425 üzenetére
Jol nezett ki, mission es egy hozzaszolas alapjan biztos bestbuy. Kb ennyibol tudtam kiindulni. A 90k uj arabol amit irtok mar eltudom kepzelni
. Anno kiakartam rakni abbol is az 5.0 t de osszesen kb 170k lett volna igy inkabb lemondtam rola. Valamivel lejebb pozicionalt szettet szeretnek arban. Elsodlegesen beernem egy joarasitott front-center komboval.
-
Toobee
veterán
válasz
Dorian #60418 üzenetére
Ez egy februári levél Szabó Zolitól:
"Szia,
A Dali Concept6 22e/pár, a center 9e/db, de ha 2pár +center a jelölt, akkor a centert mindössze 3e -ért számolnánk csak, azaz az egész cucc komplett 47e.
Amit jó tudni, a C6 magasai (>3,5khz) gyári állapotban szemből hallgatva 3dB-lel hangosabbak a kelleténél, emiatt magasba húz a hangzás balansza. A tuning folyamán ezt helyre tudjuk hozni, amitől relatíve dúsabb lesz a mély és közép tartomány. Mindenesetre méréssel tudom dokumentálni a változásokat, amit elküldök jpg-ben."Valószínűleg itt egy kis félreértés volt közöttünk, mert 2 pár C6 + CC kerülne ennyibe, gondolom a C1 olcsóbb.
-
Valkűr
addikt
válasz
Dorian #60379 üzenetére
Én is pont ezt mondtam a srácnak aki Conceptet akar lecserélni...Az a kat ahol tényleg van pozitív változás mindenben és meg is éri a kiadott pénzt, az nem ez a kategória lesz...DE aki meg a Conceptet hajtja, nem biztos, h van neki 6-700 ezre a komolyabb fejlesztésre, márpedig valahol ott van egy komolyabb feljebb lépés, jómagam is azért hasonló kategóriában gondolkodom.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #60225 üzenetére
Igen erre is gondoltam, hogy majd ezeket is felém fordítom, mint ahogy az Eltaxok is voltak.
A használatijában is az volt az egyik rajzon, hogy 130, 180 centire legyen a hangfal alja, ha jól láttam.
Jelenleg az alja 175 centire van a földtől, a magas pedig kb 200 centin.
A fül magasságtól pedig 80 centire van a magas.Hát kb most ezek a méretek vannak itthon.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #60199 üzenetére
Ez nem hiszem,h mozira jó lenne.. Sztem ez zenész sub. Mozira azért zártból kell vagy 3x akkora teljesitményű erősítő. Durva általánosítás, érzékenységtől nagyon függ,de azért mégis. Klipsch 225W erősítő volt,most vagy 600 kell a zárthoz,hogy nagyjából úgy szóljon. És még ez is necces,h elég-e.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #60194 üzenetére
azt azrért megnézem,hogy azért az árért,amennyiért keresel,találsz-e erőteljes,de gyors zárt subot. nekem eléggé bevált a t12,de az nem márkás, ráadásul drágább. de valóban a 2309 nem tudja a 3d-t.
egyébként én most pl úgy használom a htpc-t, hogy a két hdmi kijáratból egyik a mozivasba megy,másik meg a TVbe. és igy pl megúszható a 3d képesség.hangra amúgy milyen a 1911 a 2309hez képest?
-
válasz
Dorian #60122 üzenetére
Jolvan na, foleg telefonrol irok, kisebb bakik belefernek
Az a baj ez a hazimozi epites kulon szakma
Ennyire melyen meg nincs idom bele asni magam... mire atnyalazom igyis is az uj erosito kezikonyvet, hogy osszetudjam rakni lesz fel nap.. Ezert is irtam, eleg ha also-kozep kategorias hangfalakat, markat-tipust irtok ehez az erositohoz es igyekszem a kov 1-2 honapban osszevadaszni. Elsodlegesen biztos jolenne azonos markaju hangfalszettet epiteni, de ha talalnek jo aron center-front parost , akkor arra ruhaznek be elosszor.
(#60127) bajnokpityu Van win8am
, hogy erdemes osszekotni az erositt a szamitogeppel? optikai v hdmi kabellel? Hetfon akkor megrpobalom, ha tenyleg egyszeru
-
t-bali3
senior tag
válasz
Dorian #60100 üzenetére
Azt nem értem, hogy miért kell a legelső kalibrált hangfalat is elállítani korrekciónál
Az világos, hogy az elsőhöz képest a többit korrigálja +- értékkel, de azt, hogy az elsőt miért azt továbbra sem. Így a bemért 75 dB-hez belövi, de adott anyagok más hangerőn szólnak, azaz ez azt feltételezné, hogy minden anyagot azonos hangerőn hallgatok, vagy nem?
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #59865 üzenetére
Azt én is láttam. Biztos jó lehet az is.
Igaz nekem kicsit furán néz ki a láda.
De lehet, hogy olyan, mint a Chokito.Vagy próbáld ki ha lehet otthon aztán kiderül.
Még megvárom, hogy haver mit jelez vissza, hogy tudja-e kölcsönözni a kis Yamaháját, mert jelenleg lakás felújít.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Dorian #59756 üzenetére
A supra-t jól leszólta a mester.
Hiába na, túl sok forgott belőle, biztos nem tetszett neki.Nekem meg AB-zni kellene, túl sok kábel hever nálam. Tápból is el kellene dönteni, hogy Supra, Neotech vagy Néhai. Olyan eget rengető különbségeket nem hallok, hogy egyértelműen rá tudjak bökni egyre.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Dorian #59756 üzenetére
Igen,olvastam anno,amikor volt lesslossom. nem értettem,miért nem igazán jó a hangja. Azt mondták,hogy akkor lenne igazán jó,ha minden lessloss lenne a láncban. node,ha szűr, és csak szűr,akkor mi a francért kell mindent cserélni?
regger:pont ezt csináltam én is a saját usb kártyámon. egy extra alacsony zajú,kicsi kimenő ellenállású A osztályú tápot kapott a különálló bővítőkártya.
Tamoo: szélmalomharc. nálam már bizonyitott az emberünk.
-
bajnokpityu
félisten
-
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #59492 üzenetére
Szubban nem ragaszkodom a Focal-hoz.
Igen láttam azt a szubot is.Azért megnézném a Heco-t ha nem baj?
Max ha úgy alakul, hogy mégis a háttereket választom, akkor később veszek egy ideiglenesen egy kisebb szubot, amit tovább tudok majd adni.
@(#59493) Tamoo
Thx. Akkor jó szinten vagyok.Mert ugye BX volt az egyik kiszemelt.
-
spiky03
veterán
válasz
Dorian #59371 üzenetére
Köszi a lehetőséget. Lehet, hogy élek majd akkor vele.
Még havert kell rábeszélni, hogy legyen aki segít cipelni.
Nah meg egy olyan időpont kell, ami jó mindenkinek.
Persze minden attól függ, hogy mit ír vissza a tulaj.Sub kábelem az van, egy viszonylag normálisabb.
@(#59368) Toobee
Igen én is valahogy így gondoltam ezt.
Akkor azt mondod, hogy a Pio az kevés lesz a Focal-okhoz ha összejön a szett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest