- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Satyricon
addikt
válasz
Norbi 72 #80149 üzenetére
Hello
Nem vettem még meg, úgy volt, hogy elcserélem egy Z-5500-ra. Majd veszek hozzá 5.0-s cuccot és külön 1 sub-ot. De ez még a jövő zenéje, nem sürgős se a Z eladása, sem a hangcucc vásárlás. Még nagyon gyerek cipőben jár ez a projektem!
Ja, amit ajánlottatok 5.0-t AVX-ről, nagyon bejön! Pont fekete hangfalakat akarok, és a dizájn is valami ilyesmi lenne. Csak egyelőre még nincs rá pénzem.
Köszi azért mindenkinek!
Üdv
-
Kroland25
tag
válasz
Norbi 72 #79509 üzenetére
Mozira kellene,de nehéz a választás nem szeretnék mostanában cserélni,Egyre jobban húz a szívem a focal-ok felé,de egy jó szett rohadt drága nemrég kaptam ajánlatot egy Focal W szettre is,csak ehez cserélnem kellene az erősítőt is meg egy új kábelezés sem ártana..jajj de nehéz is ez
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #79472 üzenetére
Nyilván tudnak ár/értékben gondolkodni, szvsz az akkori versenytársakra, pl Pio VSX-920, Denon 1911 is ráaggatható jelző, inkább ízlésbéli különbségek vannak. Ma már elé biggyesztik, hogy preisklassen
Ettől függetlenül abban a sávban, ahol versenyzik, kiemelkedő HM darab. A tegnapi 3010-es összefüggés értetlenségem is abból akad, hogy miért nem a 1010 és 5010 közé pozicionálták. Mind minőségben, mind árkategóriában, ott lett volna a helye, nem az 5010 közvetlen közelében.
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #79391 üzenetére
Toobee is írta múltkor, h nem tudok linkelni, de ahogy nézem más baj is van
Igen, teljesen felesleges. Már a 3010 és 5010 piaci leképzését, árképzését sem értettem, annak közelségét. Az AreaDVD alaposan szokott vizsgálódni, a 3010-re kiválót írtak (ami náluk szart jelent
) az 5010-re pedig mesterművet. Ott sincs minden rendben. A 1010 és 5010 között pedig hatalmas az árrés, hangminőség különbség szintén, de talán nem 2x.
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #79383 üzenetére
Sancival volt anno egy privát beszélgetésünk, ahol kiderült, hogy van egy közös ismerősünk, aki a Norbi, és őt üdvözöltem, mire Te megjelentél.
Még a 72 is stimmel, mint születési évszám
Mondjuk gyanus volt, hogy HM erősítő szinten is mozogsz, mert az általam ismert Norbert nem ez a tipus volt, ám eltelt 20 év, hogy utoljára láttam, tehát lehet eső, lehet hó -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #79374 üzenetére
Norbikám, kicsi leányom, úgy énekelnék már egy kis István a Királyt, de hát nincs kivel, egyedül meg hülyén jönne ki Anglia közepén ... No de majd!
Azt a 906-ot bevállalnám, de 150 miles innen, az 300 oda-vissza, és nem vállal postázást az ürge, tehát Oxfordiak előnyben, nekem kiesik. De vannak erre is cuccok azért. ITT egy 609 pl, azért ez sem rossz, na
Amúgy igazat adok Sancinak, mit ingerelsz itt ilyesmivel? -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #79251 üzenetére
Otthoni, pl nappali stb korulmenyek kozott szvsz nem sok ertelmet latom, de virtualis mivolta miatt meg dedikalt helyisegben is kerdeses. Gondolom ezt latatlanban, tehat csak tippelgetve, moziban majd sort keritek ra. Szoktam mondani, h egy jol kevert 640-es Dolbyval is ellenek, ettol fuggetlenul izgalmasan hangzik.
Sanci
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #79114 üzenetére
Jöttek nagyok Dolby Atmos támogatással. Kéne vennem még néhány LS-t, hogy kihasználjam
, úgyhogy egyelőre nem cserélek nemmondjukki nagy dögöt.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #79179 üzenetére
Én ugyan nem értek hozzá, de nálam volt egy AVR 660, na az mozin közel úgy szólt ahogyan a 906-os, és zenén sem volt annyira csapongó. Szóval ha nincsen proji meg tv egyszerre, akkor nem vetném el az AVR365 (+3D), 460-at sem, olcsón hozzájuk lehet jutni a rossz hírük miatt. Nekem a Denon nem jött be annyira a JBL-el, de az a Polk RTi-A7-el sem szólt jól. Nekem eddig a ES-el a legneutrálisabban a Yamaha-val (RX-A820)szólt a cucc, csak az meg gyenge volt teljesítményben. Szóval egy RX-V3800 lehet, hogy jó lenne alá. Én is régóta tervezem a kipróbálását.
-
demars
addikt
válasz
Norbi 72 #79081 üzenetére
Egy ismerősöm nem ajánlja a használt erősítőt, hátha szét van hajtva, vagy egyéb hibái vannak...
Ha garanciális még mindenképp lehet használt is.
Tudom, hogy iszonyat drágák a jó erősítők.. pár napja nézegetem amiket ti használtok...
Én egy belépő szintűre gondoltam 50 k ért kb. -
Peat;)
veterán
válasz
Norbi 72 #79024 üzenetére
Elolvastam köszi, nézelődni fogok erősítő+hangfal szett ügyben is természetesen. Az erősítő pl elég jónak tűnik, fülesekről ismert is a márka, ott meg én vagyok kicsit elvetemült, mert az mp3/flac lejátszóm és füles együtt többe volt mint amit most költenék a nappali hangra
Amiért megkaphatom tök jogosan a kritikát az az, hogy nem akarom szétcseszni a szoba képét és a linkelt hangszóró szett nem illik be oda. Tudom hülyeség, de sokat melóztam a kéróval hogy olyan legyen amilyen, maradjon meg az összképDe az oldalt nem ismertem és nézegetem.
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #79013 üzenetére
"Fullmozira" sem ajánlanám, esetleg botfülűeknek. Az erőltetett dögösség dominál, elnyom minden mást, legfőképpen a finom, apró részleteket. Azok nélkül fabatkát sem ér a házimozi.
Akik azzal a felkiáltással keresnek rendszert, hogy jó sok mélye legyen, azoknak ajánlható. Pedig igazából nem sok a mély, csupán a többi kevés és a mélye, ami van, az sem kellően pontos, megfogott és részletező.
Mindez természetesen SZVSZ.(#79014) Peat
Engedd meg nekem, hogy ne TV hangjához viszonyítsam a házimozi rendszerekét. Ennek a topiknak a címében nem véletlenül szerepel ez a két szó: házimozi erősítő.
Ha téged kielégít, hogy nem rettenetesen szar lesz a hangzás, hanem csak nagyon, akkor rajta, de ne várd tőlünk, hogy tapsoljunk hozzá. -
greike
tag
válasz
Norbi 72 #78928 üzenetére
Igen a Marantz 10 éves persze ,hogy van benne némi rizikó ahogy a pár éves Onkyokba is Hdmi problémák miatt!Amire érdemes figyelni milyen helyen volt használva.Elég hely volt a szellőzésre,mindegyik hangfal kimenet ellenőrzése,optikai,koax működése!Ezek rendben működnek akkor nem hiszem,hogy bármi gondod lesz a masinával!
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #77898 üzenetére
A THX Select nem elismerés.
Ha fizetsz érte, megkaphatod.
Anthem, Arcam, Denon, Marantz, NAD, Yamaha, stb. erősítőkön (1-2 kivételtől eltekintve) nem díszeleg az a három betű, mégis eléggé jó a hangjuk.
Szerintem mókusvakítás.Mindenkinek.
Amikor ilyen remek, napsütéses az idő, hogy vagytok képesek filmeket nézni egy zárt, sötét szobában? -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #77873 üzenetére
Ha itt filmekről összességében beszélünk, ott megértem az off-ba tételt, de technikai, kép és hangminőségről szóló hozzászólásoknál nem igazán. Többnyire ezek minél jobb minőségű élvezetéért építünk mozit vagy valamit, ami hasonlít hozzá,
szvsz nem számít off-nak, hisz enélkül mit sem ér az egész. Egyébként a Stalingrad egy tipikus B-mozi pocsékabbnál pocsékabb színészekkel, egyetlen pozitívuma a BD kiadvány, amihez remek transzfer készült, de ebben ki is merül. A Herkules legendája pedig az a kategória, amin semmi sem segít, azon kívül ha felgyújtod a korongot 1 perc után. 2014-ben ilyet művelni filmkészítés címszó alatt szégyen.
-
spiky03
veterán
válasz
Norbi 72 #77843 üzenetére
A Jack Ryan-t én is ma toltam végig délelőtt.
Egyszer azt is meglehet nézni.De ha jó kis tesztelős filmet akartok akkor nézzétek meg a Sztálingrád-ot.
Kivételesen a magyar hang is jól sikerült, mert úgy néztem, annyira nem vonzott az orosz.A 3 nap meg még a listán van, a NAS-on csücsül csak idő kell rá.
Jah és tesztesnek még A túlélő is fasza.
-
-
BBéci
legenda
válasz
Norbi 72 #77806 üzenetére
Nem arra fel jöttem a NAD végfokkal, (nem millás, újonnan 750000 forintért megvehető) hanem a korábban nálam vendégeskedő házimozi rádióerősítőkhöz hasonlítottam, amik szintén ebbe az árkategóriába tartoztak. Mégpedig azért, mert ha valóban nagy teljesítményről beszélünk, akkor különálló végfok a megoldás.
És ennek apropója az általad említett 40 watt volt, hogy az bőven elegendő.
Tök mindegy, szerinted mennyit vesz fel az Onkyo, akkor is karcsú, mind leadott teljesítményben, mind hangzásban. A teljesítmény mérhető, Te linkelted. Nudli a 7x40 W. -
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #77709 üzenetére
Ha pontosítanom kellene, akkor 15 nm2-re elég, de 25 nm2-re már nem hiszem, főleg, hogy a kérdezőnek az van!
De egyébként 25 nm2-re lehet, hogy egy "nagyobb" Dali családba ruháznék be.
(#77709) Norbi 72 update 2.
Azzal valóban nem!
Kíváncsi vagyok, hogy a kérdező melyik irányba fog elmenni. -
törölt tag
válasz
Norbi 72 #77648 üzenetére
Mini Synthesis-ek,
mozin szép előrelépés a Studio 590-hez képest, center egészen brutális, ahogy az 550 vs 120p sub is, de ki kell szolgálni az egész rendszert. Az biztos, hogy nem leánynevelde, ezért pl fórumtárshoz akkora helyiségbe szvsz felesleges 2db 120-as sub, inkább kábelek, erősítő fronton nézelődnék.
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #77645 üzenetére
A 922-vel kategóriájába nincs baj, de az LS40-hez kb olyan, mintha vízzel etetnél egy sportautót és csodálkoznál, hogy nem megy. Kb a Denon 3313 kategóriáját tudnám elképzelni, vagy használt megfelelőjét évekre visszamenőleg, esetleg a közelmúltban említett LX-eket. Az LS80 nálam már 4310 és Onkyo 5010 kategória, ezek hozták ki belőle, amit tud.
-
válasz
Norbi 72 #77517 üzenetére
"Új hifi-bútorzat?"
Hát igen, már írtam, ha meglátnátok a jelenlegi elhelyezésemet, anginás dührohamot és röhögőgörcsöt kapnátok egyszerre, úgyhogy az egészségetek védelmében nem fotóztam le eddig.
"Hátterekre lesz megoldás?"
Nem. Plafon. Egyébként most vettem egy Focal-JMlab Chorus 706 S-t, tizedike környékén jut el hozzám. Ismeri valaki?
-
válasz
Norbi 72 #77515 üzenetére
Köszi, azt már láttam, személyes tapasztalat érdekelne.
"Nem nyugszol?"
Nem ARRÓL van szó. Nagyon szeretem a Focal SW800 hangját, de a leendő új hifi-bútorzattal alig férek majd el vele. Magasságban és mélységben is kisebb kellene, de legalább olyan jó hangú, mint a focal, mert abból nem engedek. Csak a méret miatt nézelődök, mert hangilag teljesen rendben van.
-
dgabro
tag
válasz
Norbi 72 #77469 üzenetére
Értem értem, de 200-ba már majdnem befér a Pio 923-as szint, használt hangfalakkal az már nem az a szint amiről én beszélek
Én a 100-130 ezer, nagyon max. 150 ezres indulásról beszélek, mert szerintem átlagosan ez az a szint, ahol elkezdenek elmélkedni az emberek egy komplett indulásról. Az a szerencsésebb helyzet, aki aztán úgy van vele, hogy nem számít ha a 130-ból 200 lesz, vagy esetleg 250.
Mondjuk tényleg lehet, hogy pont abban az időben nem volt jó a használt piac, mert ahhoz szerencse is kell (ráadásul nekem számlás + garis megoldásra volt szükségem, de persze ez egyedi eset is lehet, ebből végképp nem akarok általánosítani), de én valóban nem találkoztam akkor 3D-s, HDMI ARC stb.. házi-mozi erősítővel az 50 ezres kategóriában (persze az is igaz, hogy éjjel-nappal nem a használt piacot bújtam), ami nagyságrendekkel jobb lett volna az új 423-nál.
Használt és új áránál a buktára én azért nem szoktam alapozni ebben az esetben, mert amiben abszolult kezdő vagyok, továbbra is tartom, hogy nem érdemes használtak között nézelődni. Egyszerűen kell egy bizonyos tapasztalat ahhoz, hogy tudd, mi az amit érdemes megvenni, mi az ami már esetleg agyon van járatva, mi az amire neked szükséged van, mi az amit a használt piacon keress, különben sokkal nagyobb ráfizetés lehet a használt rendszer, mint egy új, 2-3 év garanciával, amivel megtapasztalod mi is ez az egész, vagy amit esetleg legrosszabb esetben 14 napon belül vissza is küldhetsz a p*csába, mert neked nem tetszik mégsem (persze itt feltételezem, hogy az ember körbe néz, aztán neten rendel). És még mindig a belépő szintről beszélve. És még mindig állítva, hogy a használt piacon nézelődni egy tökéletes kezdőnek iszonyat nehéz.
Ráadásul a használtpiacot tényleg orrbaszájba bújni kell, ha az igényeidnek megfelelő szettet szeretnél tudásban és színben is összeállítani (mert gondolom azért csak fontos számotokra is az esztétikai értéke is ezeknek, ha már a nappaliban a központi helyen elég sok helyet foglalnak el, és csaknem a leglátványosabb elemek), és nagyon tisztában kell lenned azzal, hogy mit is akarsz, mit keresel.
"Alapvetően egyetértek veled,de kérdeznék valamit:
Van 200 ezred mozira,és tanácsot kérsz,két lehetőség lehet:Újonnan belépő cucc,vagy használtan 2,3 kategóriával feljebb lévő cucc.Melyiket választanád?"De, hogy erre is válaszoljak:
Amennyiben 200ezer forintom van, és szeretnék egy 5.0-val elindulni úgy, hogy pontosan tudom mi kell nekem, mit kell néznem, mi lesz a jó, akkor egyértelmű nekem is a használt kellene. Ez nem kérdés. Ha mindenben jobb, nyilván én sem lennék a magam ellensége. -
bigdee888
tag
válasz
Norbi 72 #77435 üzenetére
Na azért ezt nem húzhatod rá arra, hogy olcsó.
Már ne is haragudj, de ha valamit hirdetnek HDMI-nek, 3D-nek vagy a fene tudja még minek, annak bizony kutya kötelessége működni, különben nem hirdethetnék annak, ami.(Az 1. hsz. belépő szintű ajánlott erősítőknél ott figyel az Onkyo 313-as, ami ugyanaz (csak a neve más), mint az enyém.)
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #77420 üzenetére
Köszi a választ! A Polktól nem félek, mondják hogy ilyen zenére (is) nagyon jó. Valószínű sokáig kitartok a stílus mellett, aztán ha konszolidálódnék, akkor még mindig cserélhetem egy "zeneibb" típusra.
Igazából esélyes, hogy a mozit a közeljövőben átalakítom/átköltöztetem, és azon vacilálok, hogy megéri-e a plusz munkát és persze pénzt egy komoly rendszer (szerintem ezt már nevezhetem komolynak
), vagy jobban járnék az egyszerűbb és olcsóbb sztereó berendezéssel. Köszi még egyszer a választ, neki is állok, elolvasom a tesztet!
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Norbi 72 #77411 üzenetére
Így ha várok 2 hónapot talán 200, de már a kábelnek is benne kell lennie az az mindennel...
Tv-ben 50W829-est nézem most, de ha beakcióznának egy 55W805/815-öt rá is mennék...
Előtte amúgy Pana TX-L55ET60E volt, de ugye vissza kellett vinni, és utólag rájöttem hogy Sony lenne a legjobb mert játékra is használnám majd, és az input lagja azoknak a legalacsonyabb.
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Norbi 72 #77406 üzenetére
Tv-t is Sony lesz (sajnos vettem egy Panát és pixeles volt, így visszakaptam az árát, most meg várok hátha lesz Sony-nak VB előtti akciója), így dukálna hozzá, mármint logóban csak..
. De akkor arra jutottam erősítő-hangfal terén, hogy végül várok 1-2 hónapot, és csak valami normálisabb használt szettet veszek, ha mindenki ezen a véleményen van...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7800X3D Processzor!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest