- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- iPhone topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Yettel topik
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- A Pixel 10 minden színben és oldalról
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
dgabro
tag
válasz
dgyuri0123 #77476 üzenetére
"Alább kellene adni szolgáltatásban, vagy színvonalban mindenképp szerintem."
Megtörtént. Ezért vettem meg akkor az új Pio 423-at
-
dgabro
tag
válasz
Norbi 72 #77469 üzenetére
Értem értem, de 200-ba már majdnem befér a Pio 923-as szint, használt hangfalakkal az már nem az a szint amiről én beszélek
Én a 100-130 ezer, nagyon max. 150 ezres indulásról beszélek, mert szerintem átlagosan ez az a szint, ahol elkezdenek elmélkedni az emberek egy komplett indulásról. Az a szerencsésebb helyzet, aki aztán úgy van vele, hogy nem számít ha a 130-ból 200 lesz, vagy esetleg 250.
Mondjuk tényleg lehet, hogy pont abban az időben nem volt jó a használt piac, mert ahhoz szerencse is kell (ráadásul nekem számlás + garis megoldásra volt szükségem, de persze ez egyedi eset is lehet, ebből végképp nem akarok általánosítani), de én valóban nem találkoztam akkor 3D-s, HDMI ARC stb.. házi-mozi erősítővel az 50 ezres kategóriában (persze az is igaz, hogy éjjel-nappal nem a használt piacot bújtam), ami nagyságrendekkel jobb lett volna az új 423-nál.
Használt és új áránál a buktára én azért nem szoktam alapozni ebben az esetben, mert amiben abszolult kezdő vagyok, továbbra is tartom, hogy nem érdemes használtak között nézelődni. Egyszerűen kell egy bizonyos tapasztalat ahhoz, hogy tudd, mi az amit érdemes megvenni, mi az ami már esetleg agyon van járatva, mi az amire neked szükséged van, mi az amit a használt piacon keress, különben sokkal nagyobb ráfizetés lehet a használt rendszer, mint egy új, 2-3 év garanciával, amivel megtapasztalod mi is ez az egész, vagy amit esetleg legrosszabb esetben 14 napon belül vissza is küldhetsz a p*csába, mert neked nem tetszik mégsem (persze itt feltételezem, hogy az ember körbe néz, aztán neten rendel). És még mindig a belépő szintről beszélve. És még mindig állítva, hogy a használt piacon nézelődni egy tökéletes kezdőnek iszonyat nehéz.
Ráadásul a használtpiacot tényleg orrbaszájba bújni kell, ha az igényeidnek megfelelő szettet szeretnél tudásban és színben is összeállítani (mert gondolom azért csak fontos számotokra is az esztétikai értéke is ezeknek, ha már a nappaliban a központi helyen elég sok helyet foglalnak el, és csaknem a leglátványosabb elemek), és nagyon tisztában kell lenned azzal, hogy mit is akarsz, mit keresel.
"Alapvetően egyetértek veled,de kérdeznék valamit:
Van 200 ezred mozira,és tanácsot kérsz,két lehetőség lehet:Újonnan belépő cucc,vagy használtan 2,3 kategóriával feljebb lévő cucc.Melyiket választanád?"De, hogy erre is válaszoljak:
Amennyiben 200ezer forintom van, és szeretnék egy 5.0-val elindulni úgy, hogy pontosan tudom mi kell nekem, mit kell néznem, mi lesz a jó, akkor egyértelmű nekem is a használt kellene. Ez nem kérdés. Ha mindenben jobb, nyilván én sem lennék a magam ellensége. -
dgabro
tag
válasz
#09634560 #77437 üzenetére
Bocs, hogy beleszólok, de szerintem ne vegyétek ki a belépő szintet az első hsz.-ből.
Van annak ott helye, nekem nagy segítség volt, hogy merre felé induljak el teljesen "süket-némán"
Az már más kérdés, hogy nektek is helyén kell tudni kezelni (és ez a rész pont nem neked szól Sanci, mert sokat segítettél nekem az elején), hogy igenis van akinek megfelel a Denon X500 / Pio 423 erősítő kezdésnek, és nem lesz csalódott, mert nem olyanok az elvárásai mint nektek. Mindenki (vagyis a józanabb fajták) tudják, hogy összesen 100-150 ezerből nem lehet a csúcsra törni, és biztosan lehet a használtak között is jókat kifogni (bár a 3D-s, sok HDMI-s csatival ellátottak között azért én nem tudtam annyit válogatni a használtak között amikor aktuális volt, az 50-60 ezres kategóriában..), de ha valakinek nem ez a célja, akkor igenis jó iránymutatás neki az 1 hsz.-ben leírtak.
Kicsit ez olyan, mint a plazma topikban leszólni a 250ezres 60-as méretű LG plazmákat. Valóban jóval gyengébb mint, az 50-65-ös Panák (azok 350-800 ezerért), de akinek ennyi pénze van rá, igenis jobban jár vele mint egy LCD-vel, és tudomásul veszi, hogy nem lesz a csúcs minőség az otthonában. Valószínűleg LCD-ről vált aki LG plazma felé nézelődik, és neki igenis nagy öröm lesz, és nem fog csalódni, mert sokkal jobban jár így is. LG plazmáról nem sokan "panaszkodnak" ott (pedig van egy pár tulaj ott is), viszont Pana csúcsról ott is megy egy-két rossz szájízű gondolat, hiszen nagyobb pénzért az ember tényleg tökéletességet vár, és nagyobbat is tud csalódni, míg kevesebb pénzért tudomásul veszi, hogy vannak korlátok. Az analógiát itt úgy értem, hogy az LCD-ről váltás ebben az esetben a TV csipogóiról, a belépő erősítő+hangfalszettre váltás.
Ezzel csak azt szerettem volna mondani, hogy a magamfajta kezdőknek szerintem tényleg nagy segítség a belépő szinttel foglalkozás, csak el kell fogadni, hogy bizony van olyan, aki most kezd ismerkedni ezzel az egész házi-mozizással, vagy esetleg nem is annyira mindenvágya a csúcs hangzás, és neki az nem segítség, hogy ááhh 150ért felejtsd el az új komplett rendszert, inkább legyen ennyiért használt sztereo. Amivel egy avatott fül biztos, hogy jobban jár, de egy kezdő nem biztos, hogy azt kapja amit szeretne. Mozizáshoz, egyszerű HDMI kábelezéssel, 3D kutyafülével...
Nekem is sikerült az itt olvasottak alapján megvenni a Pio-423-at és nagy megelégedettséggel filmezünk vele, tökéletesen kielégíti a belépő igényünket, és biztos vagyok benne, hogy sokan lesznek még így vele. (egyébként nagy segítség volt már az is, hogy azonnal mondtátok, hogy ne a 323-at vegyem, hiszen nem sok a különbség, és érdemesebb akkor már azt a kb 5.000 Ft-ot rászánni legalább a 423-ra.. <- na ilyen egy kezdőnek a segítség szerintem ezen a szinten, nem az, hogy belinkelünk neki majdnem dupla áron egy sokkal jobb használtat, pontosabban nem csak az a segítség.)
Persze néhány év múlva talán majd tovább lépünk (ha szükségét érezzük majd), de most nagyon örülünk neki, hogy sok jelentősebb kiadás mellett, sikerült még ezt is beszorítani. Kiváltottam a TV hangját, és sokkal nagyobb élmény a filmezés még így is kicsi pénzből, extra belépő szinten.
Ha nincs ez a topic, tényleg fogalmam sincs merre indultam volna. Szóval nekem akárhogy nézem, nagy segítség volt.
-
dgabro
tag
válasz
Csabroncka #74234 üzenetére
Köszi szépen, megnézem.
-
dgabro
tag
Nos megjött a kis erősítőm és a hangfalak tegnap. Hosszabb élmenybeszámolót azért is nem írnék, mert nektek úgysem mérvadó egy ilyen alapszettel szerzett tapasztalat, na meg 1 nap után, 2 filmmel a hátunk mögött még csak a széles vigyor van, hogy nekünk ez így jó lesz most egy darabig első nekifutásra
Viszont. Minden szépen működik, ARC, CEC szépen bekapcsolva/párosítva, így teljesen okosan automatikusan váltogatja a kimeneteket a MED600 és TV között. A hangerő is szabályozható a TV távjával is. Szóval minden úgy van ahogy elképzeltem, egyetlen dolgot kivéve. Az erősítő nem kapcsol automatikusan ki/be amikor a TV-t ki/be kapcsolom. Rosszul gondolom, hogy ezt is tudnia kéne? Ehhez még be kéne kapcsolnom valamit, vagy esetleg ennyi jóra már ne számítsak?
Pio423 + Samsung E8000
-
dgabro
tag
Holnap érkezik meg az erősítő a hangfalakkal, és egy kérdés még bennem maradt
A célom az lenne, hogy a ps3, a med600 és a TV műsorok hangja is az új szetten szóljanak.
Jól gondolom, hogy akkor ehhez a feladatom, hogy a ps3 és a med600 menjen hdmi IN-be az erősítőn, a hdmi out-ból pedig megy a tv-be egy hdmi, és szükségem lesz még egy optikai kábelre ami majd a TV-ből vissza az erősítőbe, hogy annak a hangja is átmenjen?Mivel optikai kábelem nincs itthon, ezt még vennem kell holnap. Gondolom semmilyen kábelt nem adnak az erősítő mellé. Vagy igen?
-
dgabro
tag
Nagyjából leszűkítettem a három lehetséges hangfalszettet a Pio 423-as erősítőhöz, amikkel benne vagyok az erre szánt induló keretembe (bár a mélynyomóval együtt mindenképpen túl fogok szaladni a 130-as kereten is, de az már nem számít, nyilván azt hozzá rakom még):
Tehát:
Onkyo SKS-HT728 5.1 - itt van mélynyomó is a csomagban, de ez nem számít, a többihez is szándékozom venni majd
Tudom, hogy nem kiváló minőségűek ezek, és használtak között biztosan jobbakat lehetne találni ennyiért, de most ezek közül szeretnék választani, mert mindenképpen újat szeretnék, garanciával, számlával és nagyjából láthatjátok milyen árkategóriában.
Abban is biztos vagyok, hogy az én bot fülemnek, valamint a heti sorozatozásunknak és a hétvégi filmezéseinknek bármelyik jó társa lehet, főleg úgy, hogy az első házimozi szettem lesz.
Azonban mégis megkérdezném, hogy van-e esetleg olyan érv ami miatt a négy közül valamelyiket válasszam?Esetleg teljesen mindegy, mert mind a négy sz*r, és vegyem amelyik tetszik, esetleg jobban mutat majd a szobában, mert ezek úgyis csak porfogóknak jók, tehát mindegyikkel ugyanott vagyok (számomra ez is válasz a kérdésemre, és elfogadom).
-
dgabro
tag
válasz
Norbi 72 #73595 üzenetére
Hm hm, éreztem. Esetleg ezzel?
Végülis 100-130-ból szeretnék elindulni, abba ezzel is benne lennék
#73596 Tamoo: remekül hangzik, és sajnos el is hiszem, hogy így van, de először tényleg csak valami alappal indulnék, aztán ha elkap a gépszíj, hát hajrá...
-
dgabro
tag
Körvonalazódik bennem az elhatározás, hogy akkor a Pio 423 mint kezdő lépés nekem meg fog felelni.
Egy ilyen talán elmegy hozzá kezdésnek?
Végülis arra jutottunk, hogy csak kipróbálnánk itthon a térhangzással bohóckodást (ha már úgyis a filmezés a lényeg), annyit pedig megér, hogy kicsit előrébb mozgassuk a kanapét, és megoldjuk az elhelyezést.
Biztos nem egy csoda ez hangfalszett, mert nagyjából annyiba kerül (sőt olcsóbb..) mint pl. a hangfal párok amit korábban ajánlottatok, és az első hsz.-ben is világosan leírjátok, hogy az erősítő árának legalább dupláját érdemes rákölteni a hangfalakra. hm..hm.. -
dgabro
tag
válasz
#09634560 #73528 üzenetére
Hát mivel egyelőre a célom egy tényleg nagyon alap, kezdő "rendszer", csak hogy egy picit növeljem a filmezés élményét, és kiváltsam a TV hangszóróit (zene hallgatásra nem is lesz használva), most nem szeretnék még csak erősítőt venni 100ezerért
Kétségtelen, hogy biztosan jobb lenne, de most még a 323 helyett nyilván megvenném a 423-at, mert elenyésző az árbeli különbség, de az 5xx kedvéért nem biztos, hogy szívesen rádupláznék az árra.
-
dgabro
tag
válasz
Norbi 72 #73476 üzenetére
Nézegettem és nagyon hajlok a pioneer erősítő felé. Nagyjából 10ezer Ft a különbség a 323-as és a 423-as között.
Nem vészes ez az ár különbség, de konkrétan miért érdemesebb a 423-at venni inkább (gondolom érdemesebb ha azt ajánlottad inkább az induláshoz is)? Van valami lényeges, nem elhanyagolható különbség a kettő között ami nekem nem tűnik fel? -
dgabro
tag
válasz
slick-adam #73469 üzenetére
Igen, csak fogalmam sincs milyen a jó belép szintű avr
(vagy tök mindegy? például)
És ebben az esetben szaladgálhatok használt hangfalpárért, amit elkerülnék ha van rá mód.
Eddigi tapasztalataim szerint, mindig csak azután érdemes használtak között is nézelődni amikor már van némi fogalmam/tapasztalatom a témáról, és célirányosan keresek valamit, különben sokkal nehezebb dolog nem szutykot összeszedni.
Én az abszult hozzánemértésemmel biztos nagyon sikeresen válogatnék a használtak között... azt se tudom mit kell néznimintha édesanyámat elküldeném, hogy vegyen autót. Valamilyet. (lehet, hogy rossz az analógia, mert a hangfalaknál nem lehet annyira mellé fogni, de remélem érthető amit mondani szeretnék a használtak közötti keresgélésről).
Azért gondolkoztam valami egybe erősítő + hangfalszettben, mert valamiért csak összepárosította azt a gyártó. Vagy tévedek? Az ilyen kezdő mint én, hogy tapasztalatot szerezzen, 1-2 évig örömét lelje benne, nem találhat ilyet egy boltból megvéve egyben? Mint például a pioneer amit linkeltem korábban? Ott a pioneer-hez járó erősítő nem megfelelő alap egy későbbi továbblépésre ha a gyári hangfalait lecserélem (ha egyáltalán "kinövöm"?)
-
dgabro
tag
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Teljesen süket-néma vagyok a házimozi szettekhez.
Szeretnék maximum 100-130 ezer Ft-ból valamilyen filmélmény növelő szettet otthonra. Nem vagyok maximalista ilyen téren, tényleg csak a TV csipogóit szeretném kiváltani most már, hogy valamivel nagyobb élményt nyújtsanak az otthoni filmezések (nem várok el tökéletes mozi élményt sem).
Őszintén szólva, még a hangprojektorokban is gondolkoztam, talán az én igényeimet még azok is kielégítenék, de ettől függetlenül ezekről hamar lebeszéltek. Ezért is kérdezősködöm itt.
Az otthoni felállás ahova menne a hangszerkezet, egy Samsung E8000 plazma + MED600.
Amit szeretnék, hogy a TV-zés, és a MED-ről történő filmezés közben is már az új szerkezeten keresztül halljuk megszólalni a TV-t mindenféle átkapcsolagtás/átdugdosás nélkül, és ha lehet a TV ki/bekapcsolásával automatikusan kapcsoljon is ki/be a szett.5.1 vagy 2.1 igazából az is mindegy nekem (de valamiért a 2.1 szimpatikusabb talán, mert nem is óriási a nappali, és átrendezés nélkül nem is tudnám megoldani a hátsó hangfalak elhelyezését, persze megoldom ha arról van szó).
Bár ez épp 5.1-es, de azt néztem, hogy árban ez kiváló lenne, és talán valami ilyesmire gondolnék (ez jó egyáltalán, kielégíti azt az alapvető igényt amit szeretnék, vagy tökéletes pénzkidobás?):
Pioneer HTP-SLT200Nagyon a használtak között sem keresgélnék, mert abszolult a hülye, első házimozi szett felhasználó vagyok, aki szeretné egyben megvenni a kis szerkezetét, otthon összekötni a TV-vel, és csak használni. Na és persze azt sem bánom, hogy az újakhoz van garancia.
Ha a linkelt Pioneer esetleg pocsék, vagy értelmetlen számomra, tudnátok helyette ajánlani valamit amit érdemes lenne megnéznem, aztán pedig megvennem?
köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- Epson Workforce DS-530II dokumentumszkenner
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest