-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
BBéci
legenda
Mi a csudáért kellene átdugdosni? A frontokat hajtja a sztereó erősítő és kész. Nálam mindig ez a felállás, ha itt a Norma.
Te a 3808 mellé tehetnél egy PMA-1500 sztereót és nagyságrendet javulna a zene hangminősége.
Liszi útja azért tűnik egyértelműen célravezetőbbnek, mert az AVC-A11XVA hangja messze felülmúlja a PMA-1500-ét és csak 165000 forintba kerül. Mindemellett házimozin is megközelíti a high endet. -
Perillustris
senior tag
Minimum 10cm legyen fölötte.... Olyan nincs hogy nem megoldható
Azért ez elég merész kijelentés. Persze értem a jószándékot (köszönöm is), és nem is kétlem, hogy ez az optimális, de ezzel gazdálkodunk. Az elrendezés és a szín is más, de a bal szélső 60 cm széles elem az, lent fiókkal, felette nyitott résszel az erősítőnek (20 cm).
-
Perillustris
senior tag
Na én megelégszem, ha annak a felét elköltöm. Sajnos (vagy nem), kell számla róla.
A 2000-es felett kb. 2,5 cm hely marad szellőzésre, az ezresnél nagyjából 4.
Egyébként pár hónapja megégettem magam egy használt SACD lejátszóval, azért sem erőltetném (ha egyébként van számomra megfelelő típus újonnan).
-
gutentag
tag
Igyekszem minden körülményt fokozatosan rendbe rakni és általában próbálok úgy fejleszteni, hogy a jövőben a lehető legkevesebb komponenst kelljen cserélni, és egy viszonylag jó házimozit összehozni.
Utána olvastam a Supra Ply 3.4-nek is és elég jó véleményeket írnak róla a külföldi a fórumokon is.
Hol lehetne meghallgatni szerinted? Vagy tapasztalatod szerint ezzel nem nyúlhatok mellé, és rendeljem nyugodtan? Szerelve érdemes venni? Sajnos nem budapesti vagyok, így nehéz a hallgatózás.Egyébként írtam, hogy kábelra max 10e a keret/m + a dugózás.
-
Nonner
tag
Mik lennének az Ikonok hátrányai?
Ha jól tudom, ezek hátsó reflexnyílásúak, így ezt az elhelyezésnél is figyelembe kell vennem, mert tetőtér szobában vagyok, valamennyire ez is bekorlátoz.
Hangfalakat sok-sok évre tervezek, túl drága ahhoz egy minőségi rendszer, hogy gyakran cserélje az ember, ezért kell egy komoly, amiben még van tartalék egy későbbi elektronikai továbblépéshez is.
-
BBéci
legenda
Pontosan értettem a hozzászólásodat.
Csak azt meséltem el, hogy szerintem a Denon AVR-3808 megérdemli, hogy Kimber 8TC kategóriájú, hangminőségű kábellel csatlakoztassuk hozzá a hangdobozokat. Nem felesleges. Persze feltételezve azt, hogy az 1:2 arányt is betartjuk.
X2100-hoz valóban túlzás, a felébe kerülők is bőven megfelelnek. -
BBéci
legenda
-
CharlieDrop
veterán
-
Patice
nagyúr
Nemrég volt alkalmam itthon összehallgatni a saját RX1-eseimet MaTTeS Concept 6-osaival. OK. Állványos vs. alló doboz nem egy liga a mélyek tekintetében, de az MA-nak jobbak voltak a közepei, magasai, és pontosabb a térleképzése.
De nem egy kategóriányival, ebben egyezik a véleményünk.
RX1-et inkább zenére, Concept6-ot inkább mozira ajánlanám. Concept kifutott szettként nagyon jó árban van. Ebből nagyon jó kis közepes mozi építhető, csak azért ki kell valamennyire a Concepteket is szolgálni.
RX1-is meghálálja a jobb elektronikát és forrsást. Mostanában kezdem csak érezni a korlátait, mióta megvan a Bladelius DAC.
Dali és Monitor Audio szimplán csak más világ hangzásban, ahogy még egy üde színfolt a Focal is, de akár ide írhatnám még a Polk Audiot (RTI széria) is.
Ikon 6-okat hallottam Denon 720-as sztereó erősítővel. Nagyon jó páros volt, még viszonylag egyszerű kábelezéssel is. Ikon 6 elég bitangul szólt, bírja a hajtást rendesen és nagyon nagy tere van. Megfelelő forrással elég mélyre le tud menni és itt már szerencsére nem a 'loudness-es' hangolás miatt, hanem a megfelelő mennyiségű hangszórónak köszönhetően.
Régen jobb árban voltak az Ikon-ok, most eszméletlen drágák. (Akinél hallottam, az a StreamAudio-nál vette az erősítővel együtt kb. 280-300 között akcióban a pár Ikon 6-ot...
)
-
robi-k
őstag
A 4310/4810 denonoknak pont ez a HDMI processzor nyák a leggyengébb pontja (mondjuk, én pont ezt a nyákot tuningoltam a sajátomon), ez gyakran meghibásodik, ha valaki bekapcsolt készüléknél dugdossa a HDMI-t (de erre minden készülék érzékeny), és ami a 4310/4810 sajátossága, akkor is meg tud hibásodni, ha a netet vagy az USB-t is bekapcsolt állapotban dugdossuk.
A hiába általában abban jelentkezik, hogy nincs net vagy nem működik az USB. Lehet vennni új nyákot, de nem olcsó.
A 3808/4308 ill. a későbbi 4311 mentes ezen problémától.
-
Dorian
félisten
Persze, hogy van benne kockázat, ezt felesleges elhallgatni. Viszont az árkülönbözet ezt bőven kompenzálja. Aki esetleg maximálisan kockázatkerülő, annak ott az új, az a szempont is érthető.
Annyi minden funkciót tudnak ezek az erősítők, meg a sok ki-bemenet amit esetleg sosem használt az előző tulaj, hogy előfordulhat legjobb szándék esetén is az ilyesmi. Az új Denonon az USB-t pl. még ki sem próbáltam. -
nuke7
veterán
mert egyáltalán nem biztos, hogy belül az ellenállások, a váltó, a csillapítás, a doboz felépítése, stb.
(tehát gyakorlatilag bármi, ami a tervezési folyamatban úgy volt tervezve, hogy nem belül lesz összekötve, hanem jumper-el) kedvez a belső összekötésnek; vagy jobb hangot tud úgy elérni. -
spiky03
veterán
Nem nagyon tudom, itt ajánlottátok a VDH kábelt, hogy az jó lehet a Focal-okhoz.
Nah meg én úgy tervezem, hogy nem cserélgetem a kábeleket, nah meg szerintem nem is nagyon hallanám meg köztük a különbséget sem.
Ezért valami jobb kábelt akarok, mint ami most van az Inakustik Star helyett.
Nekem csak ennyi kellene.Pl most lenne még egy 1,5 méter meg egy 1,2 méteres CS 122-es kábel, de így ugye a centerhez nem lenne.
De pl ez a kábel nem lehet jó?
Chord Carnival Silverscreen vagy a QED Silver Anniversary XTA Hifibarlangban sokáig ezzel demóztak, meg ez is ezüstözött.
Jó azt tudom, buknék rajta ha eladnám, de ezt nem tervezem mint írtam
nah meg ez kb annyiba lenne mint a használt VDH, és annyit még adnék kábelért.
-
hétalvó
addikt
Lehet nincs tapasztalod, addig ne mond ezt, szerintem pedig tapkabel a kezdes a gyari helyett, felolem mtk is lehet csak legyen. Kapjon az az erosito legalabb eselyt, hogy szoljon.
Tapkabeleimet tobbre tartom, mint a hangfalat, onnan indul minden. Ami ott nem megy be azon mar nincs mit valtoztatni. -
bajnokpityu
félisten
-
devil-k
nagyúr
"és mi a garancia hogy az a kábel a másik erősítőhöz is passzol."
Ezek szerint előfordulhat, hogy ami az X2000-hez passzol, az az X4000-hez nem? (Nekem ez furcsa lenne).
Szigorúan márkán belüli váltásra gondoltam, nem pl. Denonról NAD-ra, mert ott nem lepődnék meg, ha így lenne/így van.(#80699) Dorian
Nyilván az ár-érték arányt szemmel kell tartani. Vicces lenne, ha X2000-nél 30.000 Ft/m kábelt vennék, 100.000 Ft-os tápkábelt stb... De azért van egy minimum szint, amit illik megütni. Szerintem. Amikor nemrég a Kimber 8TC-ről beszéltem, hogy meg akarom hallgatni, nem az X2000 járt a fejemben, hogy ahhoz milyen jól megy, hanem már előre gondolkoztam és gondolkozok. (X2000 > X4000 v 4100) -
hétalvó
addikt
Imadom mikor kabeleztek
1000/m alatt ne vegyunk, mondjuk kacsa4mm iranyjelolt. Olcsonak ott a supra utana.
Audioquestek gibraltarig hallgathatatlanok.
X2000-hez kezdesnek tapkabel mindenkeppen. Legyen supra abbol is.
De ugy is lehet gondolkozni veszek jobb kabelt es kesobb cserelek erositot. -
devil-k
nagyúr
Gyanítom azért, hogy a Te rendszered szintben fentebb van, mint az enyém, ahhoz képest kábelekben nem léptél akkorát. A 7.000 Ft/m ár egy bőven vállalható árkategória a frontokhoz és a centerhez.
Az a baj, hogy sokan úgy véleményeznek 1-2 rendszert, hogy még nem hallották élőben. Biztos vagyok benne, hogy egy X4000-es bőven dob az egészen, de azért az alatt is van élet.
Vagy mint a múltkori tüske téma. Szerintem egy Dali 6 megérdemel egy Soundcare tüskeszettet, persze nem a 40.000 vagy 100.000 Ft-osra gondolok, mert az valóban vicces lenne.
Dorian
Tükör? Miért is?
Ezek szerint Te minden rendszert hallottál már? -
devil-k
nagyúr
Az Te vagy. Nem tudom, hogy miért nézitek le ennyire ezt az X2000-t. Ennyi erővel az X500-as erősítőhöz meg 300 Ft-os kábelt vegyen az ember?
Egyébként most hallgatóztam egy moziszobában, ahol az általam említett Inakustik kábel volt kötve egy 2,5 gurigás vashoz. Akkor ez meg eretnekség?
-
KisTücsök
addikt
...Meg új szaga is legyen, meg garanciális legyen, meg kell a wifi meg kompakt, kis méretű legyen, szép fényes alumíniumból is legyen. És persze szépen szóljon, zenén is meg mozin is, ez a legfontosabb
De szerencsére most nem.
CharlieDrop: Ne menj el. Én még nem hagytam annyiban.
Kersztes hadjáratom még nem ért véget. Nagyjából visszaolvastam. Mindent azért nem, ha korábban elhangzott, bocs. Azt a 3x1.5 hasznos teret hogy érted? Monitorsugárzókon nem gondolkodtál? Pl DALI C2+center+C1+ egy mindent tudó erősítő+ egy kisebb sub. 250 alatt megúsznád.
-
CharlieDrop
veterán
Hjah, ilyen a popszakma
BDS850 + HKTS 5(vagy 16), mint írtam tegnap BDS860 néven van 250-ért.Értem, hogy azoknak akiknek számít az überhangzás, azoknak mehetnek a levesbe a vezeték nélküli megszólalások.
Nekem meg akinek hetente van max 2 órája zenét hallgatni, annak megfelel ez is. Képzeld, zenét mostanában egy Lenov ThinkPad T410 hangszóróján hallgatok otthon, mert azt nem kell bedugjam konnektorba, vagy telefonon fülessel.
Egyszerűen helyem nincs egy normál rendszerre
És írtam, miről mire váltanék, nekem tuti jobb lenne, majd ha az kevés lesz remélhetőleg lesz helyem rendes rendszerre
@(#80591) Norbi 72
Majdnem. Nagy és nincs benne optikai lejátszó.
Mellesleg nem sietek, több hónap is eltelhet még -
hétalvó
addikt
Teljesen megertem, mert hazibuli airplay nelkul nem lehet.
Pl el fogom adni az lx-em, de a legnagyobb problemam, hogy tudnam megtartani az osszes szolgaltatasat.
Nem lesz olcso...Nem akarunk csinalni egy topicot, minosegi zenek ajanlasara es vele egyutt pl mozifilmekre is?
Kittosz: kesz a rendszered?
-
Gsx-rr
veterán
Nem venném meg így egyből ,csak rámutatott arra ,hogy ilyesmi lenne esetleg megfelelő nekem.
Amúgy sem venném meg ennyiért ,nálam a szabály ha valami akár 1 napos is akkor az áfát már bukja sajnos a termék!Erősen hajlok inkább valamelyik Marantz-erősítőre. Nálunk senki sem vájtfülű ,de azért szeretem a minőségi dolgokat ,ha tehetem ,viszont pl az Airplay támogatás jól jöhet ha a házimozi erősítő mellet döntök.
-
Dorian
félisten
Most próbálgattam, bevallom már magam sem tudom. Lehet mégis inkább a két erősítő átvitele közt volt különbség és nem ennek a beállításai közt.
Egy kérdés: Ugye van rá lehetőség, hogy direct/stereo módban vágja a frontokat és használjon szub-ot, pure directben pedig teljes spektrumon csak a frontokat?
-
bajnokpityu
félisten
előbb irtam, hogy csak tudjon róla, h szinez,
ha tovább akar esetleg később lépni, akkor ezeket a kábeleket nem szabad etalonnak tekinteni. Ami drótom van, elég pontosan tudom, hogy mit csinál a hanggal. minden szinez egyébként valamennyire, és simán van olyan, hogy láncbaillés is.
nuke7: csak arra akartam utalni, hogy találni használt gyáriban is ilyen szintű kábeleket, hasonló áron. néhai meg ráadásul még szuperakciósan se olcsó.
-
pFEFErohni
tag
Denon x1000, castle knight 5, knight 1 háterekkel, meg Tannoy ts2.10 Sub! Félre értés ne essék, iszonyat meg vagyok elégedve, csak motoszkál a tudat, hogy ennyi pénzbôl bőven lehetett volna jobb is!
Amúgy majd az erősítő csere is hoz majd előrelépést szerintem, mert nem érzem úgy hogy ki lennének szolgálva ezek a remek hangfalak... -
Gombinyó
őstag
Volt, hogy én is keresgéltem kábelt Arcam AVR250 és Dali Concept közé és a barátom adott 2 hétre 8TC-t tesztelni, de nálam nem hozott értékelhető javulást a jóval olcsóbb Sinus Live L3.0-08-hoz képest.
Ami számomra még meglepőbb volt, hogy mikor visszavittem neki akkor átvittem a sajátom is hallgatózni és a sztereó rendszerén nem hogy én, Ő nem tudta megmondani éppen melyik kábel van bekötve. -
"Amúgy avx-en van fent jelenleg 8TC"
És azt honnan lehet tudni, hogy ez eredeti-e? És nem k@rva drága ez véletlenül? (Nézve a régebbi eladásokat.) Szeretnék már centerhez is olyan kábelt, mint ami a frontoknál van, ez pont jó lenne, még a mérete is stimmel. Valaki már ajánlotta nekem ezt Electrákhoz és Arcamhoz! Ki is volt az?
-
devil-k
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Honor Magic 7 Pro - Fekete - Új kipróbált készülék! Karcmentes gyárilag független! 512GB Memória!
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Microsoft Surface Book 3 - 15 col, i7, 32GB, GTX1660Ti
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged