- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
z123456789
addikt
válasz
gabo01 #109531 üzenetére
Ez tényleg nem kicsi.
Ha már otthoni projektek prezentálása van...
A múlt héten már én sem bírtam nézni a centerem megrongált felületét. (Még anno így vettem.) Megvolt minden hozzávaló, csak sosem volt időm megcsinálni.
Próbáltam finom lenni és nőies, szerintem nem lett vészes a végeredmény. 1000x jobb mint volt, esztétikusabb. 2 db csavarral fogatta fel az előző tulaj(ok egyike), ami rendesen nyomot hagyott.
-szépen becsomagoltam a membránokat és a nyílásokat
-először 1000-es polír csiszólópapírral álltam neki de az alig fogott rajta, a 200-as már hatásosabb volt
-Trilak mestertapasszal lekentem a kitakarított lyukakat (Gilette penge volt a legfinomabb eszköz amit otthon találtam a javításhoz)
-majd vártam hogy száradjon
-megcsiszoltam
-lekentem újra
-majd megcsiszoltam újra
-lefestettem Poli Farbe paliszander vízbázísú lazúrral 2x talán 3x is...
...és ez lett a végeredmény.
A telefonom vakuja csodákra képes. A felület szépen egybefüggő feketét mutat, nem szürkét mint a képeken. A lyukak helyei pedig már csak akkor látszanak ha nagyon vizslatjuk.
Képek.(#109535) gabo01
Ugyan ilyen polcot szeretnék én is. A tervek már megvannak. Remélem 1-2 hónapon belül meglesz. Apropó. Az avx-en van egy hirdetés, ott is egy ilyen állvány szerepel, csak tölgyből. Lehet rámartam volna, de a jővőbeli terveimhez mérve kicsi lenne valószínúleg. Esetleg ha valakit érdekel, szerintem külön is eladó. -
Tamoo
nagyúr
válasz
gabo01 #107266 üzenetére
Szemezni én is szemeztem, de táppal/dobozolva nem fért most bele a büdzsébe kísérletezgetésképpen.
(#107264) BBéci: Óriási különbséget nem is várt senki. Hozta a várt szintet a PMA. Mozierősítőkből kiindulva a karaktere volt "meglepetés". Eddig inkább a forrás nem hozott annyit mint reméltem. De azért még reménykedem.... próbálkozok.
-
törölt tag
válasz
gabo01 #106716 üzenetére
A dizájn nagyon hasonló, igy megint déja-vu érzésem van.
A készülékek már hiányoltak egy megfelelő frontsugárzót. Nálam a PC és a bringa mellett most nem fútja egy közel ilyen rendszer felépitésére. Maradok a középszerű élményeket nyújtó szinten még egy darabig. Azért jó néhanapján meghallgatni ilyen készülékeket, és tervezgetni nekem is valami szépet.
-
törölt tag
válasz
gabo01 #106714 üzenetére
A képen nem látszik rendesen, de alul egy Marantz lehet és fellette mintha egy Technics és egy Denon volna, de lehet tévedek. A képen a Marantz erősitő van bekapcsolva. Csak kiváncsiságból kérdezem, elég hozzá a teljesitménye? Tudom a Marantz erősitőknél mindig kevesebb teljesitményt adnak meg, mint amire számitanál... A meghallgatás közben persze mindig többnek hat.
-
törölt tag
válasz
gabo01 #106698 üzenetére
Hi-Fi rajongásom egyik nagy élménye is egy Infinity hangfalhoz köthető. Döntött előlapja máig sem tudom miféle anyagból készült, de az egész hangfal nagyon nehéz volt. Kérdéses volt mivel lehetne egy ilyet kihajtani. Valaki elugrott autóval, mi addig kicsomagoltuk (elméletileg a tengerentúlról érkezett) és borozgattunk. Kellemes májusi nap volt. Megérkezett az erősitő és a DAC is. ROTEL monoblokkok és a hozzávaló DAC és egy High End CD lejátszóról érkezett a Telarc 20bit HDCD müsoranyag. Olyan hamar elrepült az idő, hogy már ránk esteledett. Örültem, hogy részese lehettem ennek az eseménynek.
-
BBéci
legenda
válasz
gabo01 #106252 üzenetére
Ne haragudj, de amennyiben nem zavar, hogy a center teljesen más, akkor bármit vehetsz, mert nem rendelkezel olyan kifinomult hallással, hogy gondot kelljen csinálni a hangdoboz kérdésből. Vagyunk néhányan, akiknek bántja a fülét, ha a center más kábellel van bekötve, mint a frontok. Nálam éppen ez a helyzet, nincs Furutech SpeakerFlux centerkábel a gyártó kínálatában.
-
BBéci
legenda
válasz
gabo01 #106249 üzenetére
A frontoknak és a centernek egy családból kell származnia, a háttérsugárzók esetleg lehetnek eltérő, de feltétlenül hasonló hangkarakterűek.
Hatalmas hibát készülsz elkövetni.(#106250) Alx.Mercer
MPC-HC, MadVR-rel kiváló képminőségre képes, de a beállításával kell kicsit foglalkozni. -
ozzy711
őstag
válasz
gabo01 #104666 üzenetére
Ezt lájkolnom kell! Pofás darab,csupa minőségi alkatrész! Grat. hozzá.
(#104664) Tucsok04 : Azok a kondik szerinted a hangszóró részei? Megválaszolom: nem. Azok egy ( feltehetően ) elsőfokú hangváltó elemei, amelyeket ráforrasztották a hangszórók kivezetéseire. Az egyébként rejtély, hogyan tud úgy eldurranni a kondi, miközben az utána sorba kötött hangszórók sértetlenek maradnak?
Ennyire alul lettek volna gyárilag méretezve vagy csak úgy találomra valaki kicserélte az eredetit egy másik éppen kéznél lévő alacsonyabb értékűre? ( én erre tippelek )
-
válasz
gabo01 #104552 üzenetére
"Pont ezzel szívja a véremet vagy 2 hete!.................... Úgy látom ennek az ülőgarnitúrának mennie kell"
Ezt nagyon-nagyon becsüld meg, mert az ilyen project nagyon ritka! Elhanyagolható azon esetek száma, amikor a házimozi-hifi hangzás érdekében tett lakás-átalakító befektetések nem csak hogy elfogadásra találnak, hanem kifejezett támogatást nyernek a ház asszonya részéről!
-
Norbi 72
veterán
válasz
gabo01 #104518 üzenetére
Te mint profi hangfal és szobarendező milyen elrendezést javasolsz?
Ennek rossz vége lesz...
Tehát a szemközti falnál lenne a mozi,rögtön szélesebbre veheted a frontokat,falon a tv,elötte a 120-as vászon,mennyezeten a proji,
oszlopon(nincs meg a szimetria,a lépcsőről konzolon belógatva/falon a dipól hátterek.Ez tuti frankó lenne!(#104520) whatnot Ki mit szeret..
-
dio001
tag
válasz
gabo01 #104448 üzenetére
Szia!
A baloldali szekrény mellett van az ajtó? A radiátor oldalon van még egy erkélyajtó? Hülyeségnek tűnik ha azt mondom hogy nyomj egy 180 fokos fordulatot? Úgyhogy: 2 polc közötti rész kivesz, át tesz a szembe lévő falra, kanapé a polcok elé olyan 1-2 méterrel, kanapé-polcok közé a surround. jobb ötletem nincs. -
Csabroncka
addikt
válasz
gabo01 #104459 üzenetére
A háromszög nem csak a zenehallgatáshoz kell! Pontosan tudom, hogy HM-ezel.
Mérd le milyen távolságra van a frontok vonalától a kanapé, és számold ki milyen távolságra kell ehhez tenni egymástól a frontokat.BBéci:
Szeg = falba verik kalapáccsalSzög = geometriai fogalom
Namost akkor például hogy mondanád azt hogy szöged Szögediesen
-
Csabroncka
addikt
válasz
gabo01 #104457 üzenetére
"Melyik a fontosabb a radiátortól távolodni vagy nagyobb távolságra tenni a frontokat?"
A frontok közötti távolság alapból meghatározza az optimális hallgatói távolságot - középről (fronttávolság x gyök3/2).
Ez például 2 méter esetén ~ 1,7 méter ami szerintem nagyon közel van, 3 méter esetén már jóval barátibb ~ 2,6 méter.
Nem okoskodás miatt tettem oda az egyenlő oldalú 3 szöget!
-
BBéci
legenda
válasz
gabo01 #104455 üzenetére
Rendben, értem. De ameddig azok a bútordarabok a jelenlegi helyükön maradnak, a hangzás bármilyen módon történő javítási kísérletének eredménye, erősen kétséges.
Elegendő a radiátor közvetlen közelében lévő hangdobozt említeni. De a másik mögötti szekrény legalább annyira gázos.
Amikor a nemrég emlegetett, akusztikai méréseket is végző ismerősöm meglátta, hogy a frontsugárzóim 35 centire vannak a 60 cm magas hifiállványtól, meglehetősen neheztelt rám. Hozzáértőként miként követhetek el ilyen hibát. Pedig a hangdoboz legalacsonyabban elhelyezkedő hangszórójának az alja 70 centire van a padlótól. Szerencsére jobbra és balra 70-80 centire vannak a falak. Szóval nálam is vannak hibák, pedig a szobát és a berendezést direkt házimozis szempontok figyelembevételével terveztem. -
BBéci
legenda
válasz
gabo01 #104448 üzenetére
Az összes szekrényt eltenném onnan! A nyitottak a rendetlenség - bocsánat a kifejezésért - a tipikus kupleráj megtestesítői, a zárt, fiókos pedig a jó hang ősi ellensége.
(#104453) devil-k
És akkor mi van, nem fér bele az idődbe?A megfelelő célszerszámmal 10 másodperc alatt portalanítható. Egyébként nálam bőven elegendő 4-5 naponta elvégezni, a készülékek tetejével és az állvány, valamint a center és a frontok felső lapjával együtt. Összesen 3 percet vesz igénybe, plusz a pamacs kirázása, ami további egy perc.
-
Gergőke88
addikt
válasz
gabo01 #104443 üzenetére
Mert az eddigi képeket elnézve nem tudom, hogy hova fogod tudni elhelyezni azt a subot.
Az elhelyezés eddig is kompromisszumos volt.dunkel: nem erről van szó. Nem is mozdultam rá mert "nem érdekel".
Továbbá nézd meg ezt a képet. Tv a centeren, frontok egymáshoz közel..... -
Tamoo
nagyúr
válasz
gabo01 #103950 üzenetére
A kanapé mögött van valamennyi hely ugye?
Én sokkal alacsonyabbra nem tenném. Viszont akkor szintén nem árt dönteni... Sonus ráadásul pont ellenkező irányba van faragva... Nehéz ügy. Ezt csak valami egyedi fém konzollal tudnám elképzelni....
Vagy rárakod valami sarokpolcra (lehetőleg keményfából) fülmagasságban. Ha elfér még a kanapétól.
Más nemigazán jut eszembe és azt se tudom biztosra, hogy ezekkel milyen lenne... -
Norbi 72
veterán
válasz
gabo01 #102668 üzenetére
Használ vagy használt már valaki 2 polcsugárzót összekötve centerként?
Ilyet még nem is hallottam...
Várjál egy Sonus centerre,a 2 doboz pedig mehet háttérnek.
Szerk:Ezek talán passzolnának hangkarakterben az épített frontjaimhoz!
Mi az hogy talán?
Meg se hallgattad őket?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gabo01 #100831 üzenetére
múkod rendesen azóta?
Te segitesz nekem, én segitek Neked, így kerek a világ.nekem ugyen egy időre lezárult a denonos korszak, de nagyon szép emlék. nem gondoltam, hogy valaha is megválok tőle, remélem nem bánom meg. azt már tudom, hogy nagyon sok munkám lesz az újjal.
itt valahogy másoknak is tetszett. nem tudom a többi hogy dolgozik, de a 4308A nekem megmarad a szivem csücske. nagyon kerek egész volt a produkciója. volt hangulata, kiegyensúlyozottsága, dinamikája. Jó volt filmen, koncerten, és sztem nagyon sokaknek sztereoje nem tud olyat,mint ez tudott.
megmarad az emlék, amikor szegedi, és pesti barátok ijedeztek a Herculesen. -
Norbi 72
veterán
válasz
gabo01 #99715 üzenetére
Világos.Hát nem lesz egyszerű a centerkérdés.De egy kérdést megérne a Streamnál,hogy ők mit ajánlanának hozzá.
Más: Észrevettem,hogy a pio tetejére tetted a lejátszót.Azt sürgősen vedd ki onnan,ha nem akarsz bajt.Tedd egy polccal lejjebb,ami meg ott van,tedd a center mellé.A végfokot is középre raknám,nem a falhoz szorítva.A kisebb berendezéseknek keress más helyet.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Elkaszálja az autóipart célzó üzletágát az Intel
- Exkluzív órák
- Óra topik
- Beperelték az Apple-t a részvényesei, mert túlzott az AI-fejlesztések kapcsán
- OLED TV topic
- Robogó, kismotor
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Óvodások homokozója
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Álláskeresés, interjú, önéletrajz
- További aktív témák...
- Új monitor állvány - csak össze lett szerelve
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest