- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
szazbolha
addikt
válasz
spiky03 #178168 üzenetére
Ez elég komoly összefoglaló és teszt.
Megnéztem a képeket is, azt hittem nagyobb tér kell a "vászon" mögött.Az eredeti problémám csak a centerre vonatkozott, én csak azt raknám a képernyő mögé, de úgy láttam van aki bepakolja a frontokat meg a mélynyomót is.
Ha nem túl széles a vászon, ennek sok értelmét nem látom -
python1
veterán
válasz
spiky03 #178168 üzenetére
legjobb költségvetési anyag Spandex/Milliskin matt Nincs meglepetés. Ez az anyag az AVSForum kedvence, és könnyen belátható, hogy miért. A spandex olyan hihetetlenül sima, semmilyen textúra nélküli ülőhely távolságból. Az akusztika is zseniális. Elég lenyűgöző ahhoz az anyaghoz képest, amely körülbelül 80 dollárba kerül mind az első, mind a hátsó rétegért egy 120 hüvelykes képernyő esetében! Ezt az anyagot használtam képernyő készítéséhez, és tapasztalatból mondhatom, hogy nagyon könnyű és elnéző a felszerelése, így nagyszerű választás a barkácsolók számára. A legtöbb ultrasima szövött anyaghoz hasonlóan az élesség miatt kopogtat, és az erősítése az alacsony oldalon van, 0,64.
Teljesen jò amit írnak róla.
Google automatikus fordítás. -
BBéci
legenda
válasz
spiky03 #178096 üzenetére
Tapasztalatom szerint nem annyival rosszabb a hang vászon alatti centersugárzóval, hogy megérje a jó minőségű, motoros ALR vásznadat az elképzelt (bonyolult, tákolt, macerás, ráadásul lycra) megoldásra cserélni. Ha profi szövött vászonra cserélnéd, egy szó ellenvetésem sem lenne.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #178089 üzenetére
Nem csak mondják, úgy is van!
Csak az èn vesszőfutásomat nèzzve kiderülhetett, de mèg az sem mindegy, hogy hogyan alkották meg a gyártók, rengeteg nagy nèv bukott már el a mèrèseken.
Számomra mèg mindig csoda ez a mèrès, egyszerűen minden kèrdèsre választ kapsz belőle, ès valóban fantasztikus vègeredmènyt èrhetünk el. -
python1
veterán
válasz
spiky03 #178017 üzenetére
Lassan, de bizonytalanul közeledik valami.
A végleges fürdőgatya anyagot is meg kell lassan rendelnem, még az is képlékeny, hogy fehér vagy szürke legyen.
Némi akusztikázás is szükséges még, jelenleg sikerült 500 ms alá süllyesztenem a lecsengési időket, szóval kevéske időmben, dolgozgatok az ügyön. -
python1
veterán
válasz
spiky03 #177853 üzenetére
Köszi!
Rendben
Amúgy került két zárt szub is közvetlen a kanapé mögé, az is pipa.
Ami érdekesség, hogy elől vagy oldalt semmit nem érnek nálam a szubok, így a kanapé mögött több mint elég.
Zenével nem is tűnik fel, hogy van centerem, annyira egyben van a frontvonal, finoman, szinte átmenet nélkül mozog a balansz.
Egyben van ez, de nagyon.
Köszi neked is Tamoo! -
lemmy9
őstag
válasz
spiky03 #177756 üzenetére
Meg. 5 db. De sajna amennyit nézzük az lófütty.
Az AT vászon mögül jövő hang számomra az egyik legjobb fejlesztés volt az elmúlt évtizedekben. Erősítő ide, erősítő oda, lejátszók garmadája fordult meg nálam, de az AT lett a befutó.
Igazából már a hang-kép sem érdekel, "kinőttem" ebből. Alsó kat. Denon erősítő, olcsó JVC vetítő, gombokért a D600, tyúkbél kábel, Minix box, 5.1.
Ez bőven elég a felhőtlen kikapcsolódáshoz. -
-KP-
addikt
válasz
spiky03 #177020 üzenetére
Két magassugárzó és közép kétoldalt, ami majdnem 90 fokot zár be hozzád képest. Veled szembe csak egy mélyközép. Szerintem ez nem fura, hanem egy elcseszett konstrukció. Ennyi erőből hozzácsaphattak volna még egy magasat és akkor lehetne rendes tripoláris felépítés. Kár érte, mert az LCR-ek például szimpatikusak.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #177010 üzenetére
15cm mélységben biztosan tudunk gondolkodni, holnap kezdem a következő 8db doboz építését, ami 15cm mély, és igen tekintélyes hangnyomásra képes, igaz a kerület az nem kicsi, de biztosan találunk valami nappali barát megoldást számodra is, KP -is adott egy jó ötletet.
Sőt, szubra is lesz nemsoká példa. -
python1
veterán
válasz
spiky03 #176686 üzenetére
Próbálom betölteni az itthoni űrt, és öregbíteni a DIY vonalat.
Hozzá kell tenni, hogy hobbiként művelem még mindig a projekteket, egyik, hogy ez is a tanulás része, másik, hogy ebből is finanszírozom a saját projektemet.
Nem hinném, hogy ebből gyártási sorozatok lennének, de azért pár embernek biztosan sikerül örömet okozni. -
-KP-
addikt
válasz
spiky03 #176458 üzenetére
Szerintem ez túl van lihegve picit. Volt olyan szettem, ahol más volt a center, a front, és a surround. Egy közös volt bennük, mindegyik normálisan megtervezett, kiegyenlített hangú cucc volt, egyik sem a hangot agyonszínező fajta. Tökéletesen lehetett mozizni vele, konkrétan egy év alatt egy olyan pár másodperces jelenet volt, ahol látványos volt, hogy nem egyformák. Pedig folyamatosan figyeltem, hogy mennyire térnek el. Nyilván ha csupa olyan hangsugárzót párosítasz össze amelyek gyárilag direkt úgy vannak megtervezve, hogy van egy igen jellegzetes saját karakterük, az egy nagy katyvasz lesz.
Meg volt például olyan szettem is, ami full ugyanazokkal a hangszórókkal volt felépítve,de ami mégis jobban szólt a régebbi Martin Logan centeremmel, mint a saját amúgy egyébként szintén elég jó és méretes centerével. Hiába hogy azzal volt egységes a hangszórókészlet. Mint center az ML magasabb szinten volt és ezt ki lehetett hallani.
Szóval fontos hogy egységes legyen a megszólalás, de a komponenseknél is igen fontos, hogy külön-külön milyen szintet képviselnek.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #176455 üzenetére
Nálam az LCR-ek nagyjából megegyeznek, vagyis van némi eltérés, enyhén zavaró csak, viszont a hátsóknál kihallom a különbséget, pedig 12"-os a mélyközép, és pontosan megegyező a driver is az LCR-ben lévővel.
Mikor azt hiszed, hogy minden ok, jön egy következő gyenge láncszem.
Hiába EQ-zom (CAVERN), akkor is borul némileg a gömbhatás, de ezt fogom kompenzálni a teljes hátsó szekció átdolgozásával, és így talán sikerül összehoznom az összes sugárzót.
Kifejezetten érzékeny vagyok a hátulról jövő hangokra, na meg a centersugárzóéra, ezért ezt ki is jelenthetem, hogy eddig otthoni környezetben sehol nem hallottam egységes összhatást.
Lehet csak nálam a toronyban van hiba.
Eddig németben a würzburgi IMAX-ban hallottam tökéletes 3D-s hanghatást. -
python1
veterán
válasz
spiky03 #176241 üzenetére
Köszönöm!
A belső kialakításban van az igazi fegyvertény, na az bármelyik gyárival össze merem engedni a hangját meg már leírták.
Én csak a doboz kialakításában, elkészítéséhez adtam a munkám, így a felső szegmensből válogatott hangszórókkal szerintem, nehéz bármilyen gyári megoldással túlszárnyalni. -
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #176224 üzenetére
Elviszed bútorfestőhöz, akkor lesz csak szebb. Én az ultikat a haverommal csináltam autófényező. A festék is autófényezési boltból való. Fához való alapozót vitt fel rá és utána festette, mert különben beszívja a fa. Persze mindent az autófényezési szaküzletben adtak hozzá, mert ilyen anyagokkal festik a konyhabútorokat is.
Készülj fel, nem lesz olcsó ha szép festést akarsz neki, és embert is kell hozzá találni, illetve nem kevés idő mire megcsinálják. Ha nem számít a szépség, akkor meg veszel matt fekete festéket és lefújod magad. -
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #176086 üzenetére
Te tudod de 1-2 dolgot vegyél figyelembe:
"De nem vagyok egy nagy hangfal cserélgető, meg mint Python1 is írta ez már végállomás lehetne akár nekem is."
Na ez az a vonat amire felszáll az ember és nincs végállomása szerintem."Meg phton is írta, hogy mennyiből hozta ki a sokkal jobb hangot."
Ez elég egyén függő kinek mi tetszik, meg kéne hallgatnod az alapján kéne dönti igén én ezt szeretném. -
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #176074 üzenetére
Én nem vágnék bele DIY 5.0. szett építésébe. Rengeteg buktató lehet benne és ha nem jön össze eladhatatlan, de ha összejön akkor is. Pénzt szerintem egyáltalán nem fogsz spórolni vele, ha mással csináltatod meg főleg. Ráadásul a ráfordított idő rengeteg. Ehhez rengeteg tapasztalt, idő és utánajárás kell, illetve pénz. A -40-en mozizáshoz meg kb szerintem felesleges is túlköltekezni.
Alapból nekem azzal lenne a bajom, hogy amit csinálok az egyáltalán jó-e. -
-
-KP-
addikt
válasz
spiky03 #176061 üzenetére
Hátra nem kell spirit 6, bőven elég a Spirit 2 is. 325 eur a pár. Spirit 6 darabja 280 eur. Szerintem akcióval bele fog férni a keretedbe. 350 ezer 5.0-ra a kereted azt mondtad, ez picit többe jönne ki. De szerintem azt az 50 eur pluszt megéri a Spirit 8. Én 3 darab Spirit 8-at vennék, 2 vagy 4 darab Spirit2-vel. Aztán mehet fel minden a falra, és nem kell attól tartani, hogy a gyerekek lelökik, vagy feldöntik.Esetleg várd meg a tavaszi vagy a bf akciót.
-
python1
veterán
válasz
spiky03 #176061 üzenetére
Én még gyűjtenék hozzá valamennyit aztán egy másik szett után néznék, vagy építünk egy végállomásnak tekinthető szettet.
Ha azt nézzük, hogy diy-ban úgy alakítjuk a dobozokat, hogy azok a helyiség kialakításához igazodjanak, akár lehetnek lila dobozok is, akkor nincs más alternatíva.
Valamennyit lehet még finomítani az áron, más hangszórókkal. -
denesdr
addikt
válasz
spiky03 #176048 üzenetére
16cm dobozmélységhez, mélyközép 8NMB420, magas DE360, tölcsér XT120, 1.8-2kHz körül váltva. Ezzel a kombóval kb 1cm marad belül a magassugárzó és a doboz hátlapja között, ha 18mm faanyaggal számolunk. Passzív váltót tudok gyártani hozzá, ha kell.
Olcsóbb alternatívaként mélynek jó lehet pl a B&C 8CL51, az érzékenysége valamivel alacsonyabb, de 90dB felett van bőven, itthon is van raktáron, akcióban a készlet erejéig: [link]. -
mettek
addikt
válasz
spiky03 #175595 üzenetére
Érdekes. Koszi.
Es akkor ehhez hozzájön még a virágboltos verziók konvertálása ahol megint csak belenyúlnak a minőségbe és sokszor hangerőt is módosítanak így megölve a dinamikát. Ma néztem meg újra a Prometheus c filmet ami az egyik kedvencem és ezen a verzión a dtshd olyan dinamikálan hogy az valami hihetetlen. Ellenben a magyar DD meg ütős rajta. Valamit tuti mókolt vele a készítője és nem 1-1-ben digitalizálta át.
-
Khaosz55
addikt
válasz
spiky03 #174952 üzenetére
Ehhez azért kellenek barkácsolási tapasztalatok, szerszámok, idő, utána járás, bútor festés stb és hely ahol mindent megcsinálsz, vagy mással megcsináltatsz, akkor meg nem tudom mennyire költséghatékony. Ha ezek megvannak hajrá. Csak a 2 ultim építésénél ami kb egy dobozban benne van egy hangsugárzó sok idő és rohangálás elment igaz nem bántam meg.
Ha végeredmény meg nem tetszik akkor meg kb eladhatatlan dolog. -
python1
veterán
válasz
spiky03 #174950 üzenetére
Mivel nem kell nagy méret, mindenképp valami pro hangszórószettet választanék hozzá.
Ez azt teszi lehetővé, hogy sokkal érzékenyebb (95dB feletti) hangsugárzókat tudsz gyártani, amit bármivel meg tudsz hajtani. Elég lenne 2-útban gondolkodni 8"-os mélyközép 1"-os driverekkel, megfelelő tölcsérrel, itt már össze lehet hozni megfelelő frekvenciamenetet, és a méretek sem lesznek nagyok. Mivel vágva lesznek 80-100Hz- nél felesleges is nagyobb méretben gondolkodni, árban is költséghatékonyabb lenne, hangváltót is egyszerűbb hozzá építeni, vagy venni és átalakítani.
Itt a pénztárcád szab határt milyen minőséget szeretnél elérni, oriási a választék hangszóróban, de már olcsón is tudsz kiváló teljesítményt és meglepően jó minőséget elérni.
Tudok segíteni ha kell, privátban bármikor kérdezz. -
spiky03
veterán
válasz
spiky03 #174928 üzenetére
A D600bol meg csak dipoleok vannak eladók. Az elsőket ott is keresik.
Itt van a D500 szett
linkNem tudom szub nélkül mennyiért adnák, ha egyáltalán úgy is eladnák?
Mert az Ulti mellé nem kell egy másik zárt, hanem majd egy reflexes.
A Teufelhez mondjuk azt adnak és ott egy 5.1 €1300 plusz egy 100as a szállítás. -
Khaosz55
addikt
-
mettek
addikt
válasz
spiky03 #174723 üzenetére
A jó bemérő rendszerek mint a dirac és az arc nagyon szépen kismítják a frekvenciasávot amihez a fülünk nincs hozzászokva ezért laposnal érezzük. Megoldás: nagyobb hangerőn hallgatod a rendszert így jobban érvényesül a mélyfrekvencia is, a másik hogy a szub erősítőjén vagy az anthem szub sávján emelsz pár decibelt.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #174688 üzenetére
Alapból nagyon hasonló, ofszetes dobozok, ezért a 8340A-t tudom javasolni, ami szimmetrikus (frontnak és centernek is jó), nekem is van a rendszerben. Az A-sok a műanyagok, de olyan kiváló munkák, hogy nem érződik a hangjában, rengeteg dobozt megszégyenítenek. Ha már előre ilyet veszel, hátra mehetne mondjuk 8320, ami ugyanez, csak kisebb. Ezeket hiába forgatod 90 fokban, mivel négyzet alakúak.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
spiky03 #174529 üzenetére
Ha nincs lekoppanás, akkor nem gáz. Minimális teljesítményt nyersz vele, de ha nincs okod rá, ne fejlessz.
#174528 powerup2: Miután ez lényegében az Audyssey Pro, csak nem kell hozzá megvenni a készletet, hanem a technikus helyett minden egyes felhasználót húznak le vele, így nem számítanék semmi változásra. Olyat viszont csinálhatunk, hogy küldtök Audyssey exportot és a Cavern ugyanezt megoldja, csak jobban.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- Milyen videókártyát?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- EAFC 25
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Metal topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest