- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Leica kamerákat kap a Xiaomi Mix Flip 2 is
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #126136 üzenetére
fél perc alatt segít a gugli.
bármely komolyabb valitára van infláció kalkulátor.robi-k: kapcsolási rajzokat nézegetni sztem tévút. ha a legeslegolcsóbb kondi helyett egy azonos kapacitású, de jobb hangút beraknak, a kapcsolási rajzon semmi se látszik, ellenben jobb hangot kapsz. kapcsolás az a hang max. fele. a másik fele az alkalmazott alkatrészkészlet.
norbi72: 2500USDt találtam USAban a 4308ra, és 4500at az 5308ra., és 1600at a 3808ra. hát, akkor akár mégiscsak lehet 600as ár. Akkoriban 180-200Ft körül volt az USD.
-
robi-k
őstag
válasz
liszi70 #126131 üzenetére
Nem igazán értem ezt a "listaár szerint xxx került" összehasonlítást, teljesen fals következtetést lehet levonni belőle.
Ne felejtsük el, hogy az újabb készülékek esetében pl. az alkalmazott, hasonló tudásu vagy funkcionalitású IC-k gyártási költsége általában kisebb, ami egyrészt a technológai fejlődsnek is köszönhető (új anyagok, kisebb réteg vastág, stb.).
És az sem mellékes, hogy amíg régebben u.a. a funkcióra akár egy egyész nyákra volt szükség sok-sok alkatrészesszel, azt már manapság sokszor vagy egy IC, vagy akár egy nagy PLC (pl. Xilinx) egy kis része helyettesíti.Ha már összehasonlítás, én mindig igyekszem előkeríteni a kapcsolási rajzot (vagy a Service Manual-t), na az már jó támpont ahhoz, hogy lássam, miben jobb/rosszabb a mai készülék a korábbi (vagy egy másik gyártótól származó) készülékhez képest. Ha nincs kapcsolási rajz vagy SM, akkor sok esetben a belsőről készített fotó(k) is segíthetnek.
-
Heffi
őstag
válasz
liszi70 #126111 üzenetére
Szia Liszi!
A képen látható piros keretes rész nem volt ott, amikor hozzászólást írtam, helyette a link-nél megszokott, kékkel keretezett ablak jött elő.
Lehet valami bug volt a rendszerben. Vagy nem iszom rendesen
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
liszi70 #125951 üzenetére
Ha hazaérek, ráhallgatok. Most hirtelen nem jut eszembe, pedig van bőven. Természetesen nem minden másodpercben érthetetlen a hang, csak akkor, amikor a beszéddel párhuzamosan pl. háttérzene, vagy "akció" hangok is érkeznek. Olyankor jön elő ez a jelenség.
De, ha átváltok eredeti hangra ugyanott, egyből hangosabban szól a beszédhang, minden egyéb hanghoz képest. Érthető az eredeti nyelv, nem érzem kínlódásnak, hogy megértsem a beszédet. És mindegy, hogy DD, vagy DTS.
Amúgy sem nagyon értem, mi a sz@rért' kell effekt hangokat rákeverni a "beszédcsatornára" ? Van, hogy hosszú percekig semmi más nem szól, csak a centersugárzó. Mintha a többi nem is létezne... bezzeg a zenét is odaküldi ugyanakkor a barom hangmérnök, még véletlenül sem a frontokra, amik csak állnak bután, szótlanul... Szvsz. De biztosan csak engem zavar ez. -
dgyuri0123
nagyúr
-
válasz
liszi70 #125791 üzenetére
pedig direkt kipróbáltam optikaival és több féle koaxszal is...váltva a bementek közt, ne legyen emlékezésből hang. Egyedül a LX71-es BD lejátszómat nem kötöttem rá. Igaz azt rá akarom kötni analógra is, közvetlen a sztereó erősítőmre.
A forrásom Dune HD Base 3.0 és egy philips cd950 volt. Az erősítő egy moddingolt Philips FA950-es.
-
lemmy9
őstag
válasz
liszi70 #125722 üzenetére
Tudom, hogy ha digitálisan küldöd ki a jelet akkor futóműként szerepel. Viszont ha zajos egy futómű, az nem olyan jó ómen.
A Dune BD Prime-ról volt szó, hogy analógon szar. Erre írtam, hogy használja futóműnek, de az nem az erőssége a említett gépnek. De Béci szerint viszont jó.Tehát reszeljük a fingot.
-
Mezga Aladár
veterán
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #125535 üzenetére
Van, amiben számit, és van, amiben elhanyagolhtóan. akkor én most melyik tábor vagyok?
Tudod, villanymérnök barátok arcát le kellett volna fotózni, amikor ezeket a dolgokat megmutattam. AB után A-nál már odajöttek, és figyelték a kezem, hogy ez lehetetlen. Szerencsére ők voltak olyan nyitottak, hogy nem hitették el az agyukkal, hogy nem úgy van, nem hall ő semmit.
-
devil-k
nagyúr
válasz
liszi70 #125525 üzenetére
"Szerintem a hifi-házimozi világban is sokan kételkedhetnétek picit jobban. Az arra sarkallná őket, hogy normálisan teszteljenek, akkor néhány dolog más megvilágításba kerülne"
Ami nem is baj, de azért na, ne utasítsunk el élből mindent.
Bár ahogy Norbi fentebb írta, ahhoz a régi f*s vezetékhez képest biztos, hogy lesz "valami".
-
Patice
nagyúr
válasz
liszi70 #125521 üzenetére
Fali kábel jobbra cserélésének hatását én magam még nem éltem át, de akik megcsinálták, azoknak elhiszem.
Viszont tápkábelek hatását hallottam már elégszer, hogy meggyőzzön. És ha a tápkábel csere hatásos, akkor a többi szakasz cseréje jobb minőségűre miért ne lenne az?
Ezért nem kételkedem.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #125411 üzenetére
Ezért kell “megbizható helyről” vásárolni és nem (csak) a “nagy nevekhez kapcsolt” olcsó árakat nézni.
A nevetlen/olcsó/kinai “tömegtermék” meg mindenhol gagyi,mindegy hol veszed.
(de amikor egy pl “AQ Wolf” melett egy 99$-os árcédulát látsz + az eladó nevénél azt,hogy pl John Lee,akkor biztos lehetsz benne,hogy nem azt kapod amit szeretnél
)
-
bexinho23
őstag
válasz
liszi70 #125196 üzenetére
Köszi. Igen, Ebayen rengeteg pár száz forintos konvertert lehet találni. Sajnos azokról korábban nem olvastam jókat. Pontosabban voltak olyan termékek, amik nem is működtek (vásárlói tapasztalatok). Így lehet inkább mo-i beszerzést fogok megejteni.
Esetleg van olyan topik, ahol átalakítókkal kapcsolatos témákról van szó? Mert eddig nem találtam olyat, ahol érdeklődhetnék ezügyben. Ezért is jöttem ide.
-
krichd1
addikt
válasz
liszi70 #124943 üzenetére
Nem tudom milyen tiltó jogszabályok vannak rá. Én használtam pár hónapig frízzel bevont kőzetgyapot paneleket, de inkább megszabadultam tőlük, mivel nem tudni biztosan az egészségügyi következményeket. Aztán megcsináltam az Auratech féle nádszövet paneleket és azokkal is elégedett vagyok, pedig csak 4 darab van belőle a kritikus helyeken. Ha lesz időm, energiám, kipróbálom majd a fagyapotot is, arra azt írják néhány helyen, hogy még jobb hangelnyelő, mint a kőzetgyapot.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #124935 üzenetére
"A kompromisszumos megoldásokkal mindig az a baj, hogy valamelyik funkciója "csorbul"
Nem mondod! Komolyan???"
Értsd úgy, hogy mi szükséged egy olyan valamire, ami esetleg; ronda, de működik, szép, de sz@rt sem ér, működik, ronda és "egészségtelen" vagy vagy szép, de sz@rt sem ér és még egészségtelen is.
.....szóval (kicsit részletesebben) csak ennyi a bajom a kompromisszumokkal (jelen esetben)
De mivel mindenkinek más az elképzelése/világképe/ízlése/értékrendje/stb. aki akar nyugodtan kísérletezzen, legalább több lesz a "tapasztalat".
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #124932 üzenetére
A kompromisszumos megoldásokkal mindig az a baj, hogy valamelyik funkciója "csorbul", a kompromisszum miatt. (jelen esetben vagy szép, vagy hatásos, vagy valamelyik párosításban "egészségtelen")
De lehet, hogy csak az én "fóbiám", hogy ilyen anyagokat (nád, kőzet/üveggyapot, papírpép, stb) nem viszek/vinnék a lakásba. Sőt, az egyik "mániám" az, hogy ha valamit csinálok, az mind funkciójában, mind esztétikumában legyen megfelelő, addig neki sem állok, amíg ezek nem állnak/álltak össze.
Amiket linkeltem csak pár példa volt, nézz körül még a neten, van még jó pár ötlet.
spiky03:
Nálad nincs olyan sok egybefüggő üres/sima felület ami komolyabb akusztikus csillapítást igényelne, szerintem(!) teljesen elég lesz nálad a "tervezett", de ha kevés még mindig "kitömheted" a képeket valamivel.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #124920 üzenetére
"Sarokba lehet összegöngyölt formában, oszlopként mély hang csillapításra is."
Ez renben van, arre a célra még nagyon sok minden más is alkalmas.
"A nádszövet jól működik 10 cm vastagságban. Az elemeket egymás mellett elforgatott száliránnyal érdemes feltenni. Kb. 18dB csillapítása van 100Hz-től-12 kHz-ig. Faltól ellógatva 5cm-re ez lemehet 80 Hz-ig."
Ezt sem megerősíteni, sem megcáfolni nem tudom (nem mértem még soha), de ha a "nád" annyira jó csillapító tulajdonságokkal rendelkezne, akkor szélesebb körben alkalmaznák erre a célra. De eddig nem sok helyen találkoztam vele. (ez lehet az én hiányosságom
)
(értem én, hogy mindenki a lehető legolcsóbban/legdizájnosabban/leghatékonyabban akarja/próbálja megoldani ezt a dolgot, de ez is olyan mint egy hifi/hm rendszer összeállítása, itt sincsenek csodák és olcsó pénzből, nem odavaló anyagokkal/elemekkel/technológiákkal csak nem fog "összeállni" a dolog, de közben "minden sz@rt behord az ember a lakásába", ahogy előttem is írták
Én az "ilyen tipusu" panelekben jobban "hiszek/bizok", még úgy is, ha hangáteresztő szövet van eléjük feszítve, szükség esetén az elhelyezéssel variálva vagy kombinálva basszus csapdákkal:
és pl. "igazi fanatikusoknak":
...de persze nagyon sok függ attól is, hogy ki, mit mennyire szeretne/kellene csillapítani.
Gabesz26
Már önmagában a "keret" is képes megtörni a sima felületet, így már önmagában is "hatékonyabb" tud lenni. Persze mindennél van jobb, de egy átlag nappaliról beszélünk sok esetben.
Süketszobában már láttam kemény ék/hullám/tüske és egyéb felületet ugyanilyet/hasonlót, de "natúr kőzetgyapot borítást" önmagában még nem. (de lehet, hogy csak én kerültem el az ilyen helyeket)
Persze, én sem vitát akarok/akartam generálni, csak a véleményem írtam le.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #124918 üzenetére
Mert “jelentős” hangelnyelő/hangszigetelő/hangcsillapító tulajdonsággal nem rendelkezik. (esetenként a kerítésen hatékony,hogy a szomszéd ne lásson át
)
Leginkább akkor van/lehet értelme,ha “hullámosra hajtogatva” teszed/tennéd a falra,ez meg ízlés/lakberendezési hajlam kérdése.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #124902 üzenetére
Minden “külső változtatással” az “alapfunkcióját” sikerül megváltoztatni. (kivéve,hogy a mérete(i) folytán megtöri a sima felületet)
Ritka légátéresztő anyag -> nem véd a kiporzástól,lakkozás/festés -> rideg-hangvisszaverővé teszi (+ dúsithatja a kiporzást,mivel nem tud rendesen megtapadni a felületen),sűrű szövésű anyag -> detto mint egyel feljebb....stb
(senki ne értse félre,nem a panelekkel van “próblémám”,csak a felhasznált anyagokkal/elkészítési módokkal, nem mellesleg még egyetlen studioban sem láttam ilyen módon/ilyen anyagokkal elkészített paneleket,de ez nem zàrja ki,hogy léteznek....
)
(nem mellesleg én személy szerint egy lakószobába/nappaliba,ahol az otthoni élet egy/nagy része zajlik,nem szivesen tennék “szálasított” szigetelőanyagot semmilyen formában,20 éve még az azbeszt is teljesen elfogadott volt,ma meg ....)
-
Dorian
félisten
válasz
liszi70 #124635 üzenetére
Köszi, az megvan, csak beállítani nem tudtam.
De ma már nem is foglalkozom vele, ugyanis nagy az öröm, a letört USB-s külső vinyómba sikerült annyi életet lehelni, hogy megtudjam: hiánytalanul megvannak az előző 15 évem régi mentett képeim és doksijaim egy másik, fiókba tett HDD-n. Elkezdtem róla kimenteni a dokumentumfilmeket is akkor már, de közben újra kapitulált. Mindegy, a fontos dolgaim megvannak, a filmeket meg le lehet újra tölteni. Holnap újrainicializálom ezt a 2 TB-os vinyót és megy ez is a NAS-ba. De most iszom. Sokat. -
fehér_ember
addikt
válasz
liszi70 #124229 üzenetére
Köszi!
Akkor ez a nem szokványos "olcsóbbra" fejlesztés, csak a csavaros kötés forrasztottra cserélése miatt lett.
Nálam is még talonba van ez a legolcsóbb megoldás de nagyon gondolkozom azon hogy az erősítő oldalra ilyeneket vegyek, mert a blankolt vezetéket odatudom szorítani fajinul a belső falhoz és a hasítékon hozzáférek leónozni, ráadásul mivel a hegy foglalatban van az egyik végen, talán alaktartóbb mint a kácsás. Ugyanis az én 2.5mm² kábelem nem töltené teljesen ki a hegy belső részét, de látom nálad ilyen gond nincs.
A hangdoboz oldalra is talán az említett volna a legjobb, de meggondolandó számomra még ez a derékszögű is, és a kábel szépen "eshetne" lefele a csatlakozóknál. -
fehér_ember
addikt
válasz
liszi70 #124196 üzenetére
"És ezek a pszichés igények sokszor többet nyomnak a latba, mint a valós hangi különbségek. Most pontosan ugyanígy jártam a banándugóimmal."
Ha már elkezdted ...
akkor mond végig
Van aki kíváncsi, hogy pontosan mi váltotta a végül elbaltázottat. Ezek szerint "részben" (legalább nekem tudtál demózni) feleslegesen.
-
windlord
őstag
válasz
liszi70 #124212 üzenetére
Amikor valami mogott muszaki tartalom van, foleg egy halado muszaki topicban, azt szeretem olvasni.
Kezdo vagyok egy halado topicban.
Olyan dolgokrol olvasok, melyekrol tan sosem lesz tapasztalatom...
Megsem trollkodok szet semmit.
Liszi!
Nem rolad beszelek!
Csak reagaltam! -
törölt tag
válasz
liszi70 #124184 üzenetére
Nyilván feltételezünk egy általános korrekt minőségben gyártott kábelt.
Sosem láttad célzott HDMI cserénél - ha volt ilyen - kékebbnek a kéket, szebbnek és kontrasztosabbnak az általános képminőséget? Abszolúte természetes jelenségnek vélem egyébként. Izgalmas mikor milliószor látott demó-jeleneteket figyelve némi idő elteltével a kék kezd egyre jobban hasonlítani a régi kábellel tapasztalt kékre. Amíg nem csináltam legalább sufni tesztet, átéltem ugyanezt.
Ezután jogos a kérdés lenne, hogy A-B HDMI hang? Nem fogom megcsinálni. Szándékosan.
Ahogy abban is van valami, hogy ha a kábel nem illik a láncba, nincs vele komfortérzet mert kilóg onnan, akár ár-érték viszonylatban, mindig vágyni fogunk lecserélni.
-
törölt tag
válasz
liszi70 #124167 üzenetére
Csináltam korábban is, szerintem 2013 és 14-ben is, csak szét lett trollkodva médialejátszósban és kigyomlálták a többivel együtt. Legbetegebb mikor Sony után a W7000-es DLP-zajával.
Szürkeskála árnyalatai eltérő fényerő mellett szépen mutatja a zajokat, megnéztem különböző kábelekkel milyen. De projecta vászon után is vizsgáltam teljesen eltérő felülettel rendelkező fix-szel. Ciki de még nem mentem át a képteszten soha, de a Vodka hangját felismerem 1000 közül is.
Hangsúlyozom ez azért a nagy összességben csak néhány kábelt jelent, sosem 10 vagy jóval 10 méter felett! Következő alkalom saját rendszerben majd a nagyobb vásznon lesz.
Egyébként aki lát különbséget, költsön csak ha jót tesz a lelkének. Mindenféle trükkökkel fejlesztünk forrást, ha jelentős a difi, egész biztos ez a legkönnyebb előrelépési út. Képre valószínűleg az utolsó 5%-ot rendbe rakhatja (még ha az valós vagy placebo is), ha minden egyéb már okés a láncból. De magam némi tapasztalat után abszolút legutolsó helyre tenném.
Hangot szvsz az összes kábel tekintetében, vagy amennyit befolyásolhat, húzhat akár negatív irányba, 50% is lehet ugyanez az arány. kb szvsz.
Nyilván nem csak HDMI kábelre gondolva.
-
tomic
addikt
válasz
liszi70 #124164 üzenetére
Nem mindenáron akarok elkölteni több tízezret. De gondoltam az egyik legfontosabb elem a rendszernek,hogy a hang a forrásból az erősítőbe milyen kábelen megy keresztül.
Palesz írta is,hogy pl a Harmonicot dicsérték.Nem tudom elhinni,hogy a hdmi kábel nem szól bele a hangba ha a képbe látványos javulást ér el.
Most,hogy AVR csere volt, és én valószínűleg egy ideig nem lépek feljebb így arra gondoltam megadom neki amit érdemel. Bár lehet csak placebó lenne az eredmény, de mindenképp személyesen szeretném kipróbálni a hatását.Robi-k Ha a saját fülemmel is hallom elhiszem. De mint írtam,hogy ha a hangfal kábelek,tápkábelek és egyéb kábelek között létezik hangi különbség,akkor nem tudom elhinni ,hogy a hdmi kivétel lenne.Ezért gondolom,hogy létezik erre a célra jobb.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #124087 üzenetére
Nagyon sokan elkövetik azt a "hibát", hogy felbontást hajtják, különösen a magas tartomány felbontását, ill. széles mély teret kergetik (ami egyébkén gyakran nicns is a felvételeken, de akár a valóságban se). Ami nagyon gyakran egyébként szimplán torzítás, illetve a dinamikával való játék (apró neszek felnagyítása), tehát a természetesség kárára megy. Ha ehelyett a cél a minél természetesebb megszólalás, akkor a végén kisebb torzításod, hosszabban hallgatható hangod lesz. Aztán egyszercsak hallgatható lesz a fos master is, akár mp3ból is. Félre ne érts, nyilván hallani a különbséget akár a különböző CD ripek között is, csak nem lesz olyanod, hogy állandóan a következő tracket nyomkodod, és húde fos, hanem mondjuk kicsit visszaveszel az üvöltő hangerőből, és végighallgatod a lemezt, közben meg jár a lábad.
Háát, nekem nincsenek illúzióim. Amikor megvettem a cuccaimat, általában hallottam hol a gyengéjük, és hol az erősségük. Ezekból legóztam össze egy olyat, ami számomra elég jó, és pont nem érdekel, h másnak mennyire tetszik. Tehát középszerű, kompromisszumos, átlagos.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
liszi70 #124075 üzenetére
Hd hang ad az élvezethez. A dsd-vel az a legnagyobb nyűgöm, a lejátszó/dac párosnak támogatni kell. Ha pedig a felhasználó elvan a "szerény" high-end rendszerével dsd nélkül, akkor a gyártok a fejük tetejére állhatnak akkor sem fog elterjedni.
Még a hd felbontású zenének sincs létjogosultsága egy átlagos hifi rendszerben, és a dsd-nek sincs. -
bajnokpityu
félisten
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #124071 üzenetére
Szerintem a ”gonosz kapitalista” gyártók csak a pénzt akarják kihúzni az emberek zsebéből az ilyen “újdonságokkal”,amúgy semmi szükség nincs rájuk.
Liszi:
Rendben,de azért van egy “ésszerű” határ,a “valóban felesleges” és a ”használható újdonság” között. Csak nagyon kevesen veszik ezt észre. -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
liszi70 #123849 üzenetére
számtalan topicot nem látogatok, mióta a helyi kereskedők nyomják a saját "véleményüket". ez az egyik kivétel. itt én még kereskedőtől félrevezetést nem olvastam. ehhez képest az egyik legolvasottabb topic a témában. szóval időnként túltöltődök ugyan, de még mindig vissza-vissza térek, mert kiváncsi vagyok az értelmesebb topiclakókra.
nézd meg mi lett a dacos, fejhallgatós topicokkal. rég nem jártam ezeken, de gondolom továbbra is az alattomos befolyásolás megy, ami éveken át jellemző volt. hasonló sorsra van itélve a projis is.
gondolj inkább abba bele, hogy évek alatt Streamék hányszor nem szóltak bele, amikor a termékeiket minősítették (tük). az, h felhivták a figyelmet néhány elfuserált jogszabályra, szvsz teljesen tiszta ügy volt.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #123849 üzenetére
..... szerintem csak egy kis “plusz kedvezményre” hajtanak ...
.... mellesleg szerintem magánemberként a “streameseknek”, nyugodtan lehetne “véleményük” akár itt is, mert néha “nem kereskedőktől” is lehet itt olyan ”marketingrizsát” olvasni,hogy .....
.... az,hogy (elvileg) szakmai egy fórum vagy nem,azt meg a “hozzáértő írások” száma határozza meg,amiben - valjuk be - nem mindig bővelkedik ez a fórum sem ....
-
fehér_ember
addikt
válasz
liszi70 #123808 üzenetére
Köszi!
Azt gondoltam a hegy valami masszívabb fémrészbe folytatódik, és hogy abba a fémrészbe van kialakítva a csavarok helye (menetes furata) is.
Így viszont tényleg felesleges lenne számomra.
Mondjuk én először fűrészlappal próbálkoztam volna
Máskor azért jobban odafigyelek miket kérdezek, miattam igazán nem kellett volna tönkretenni a hifi-det.
(#123812) Dorian
Az is számításba van véve. De abból nem láttam ródiumosat (pedig valamiért az vonzana). És azt se bánnám ha a hegy azért egy masszívabb fémrészbe folytatódna, amibe egy kicsit a kábel burkolatos részét is be tudnám tolni, hogy jobb tartása legyen a kilépő vezetéknek. -
fehér_ember
addikt
válasz
liszi70 #123787 üzenetére
Köszönöm a választ!
Mivel én is hasonlóan vagyok ezzel a "tudatilag zavar az oxidáció" dologgal, ezért akarok mindenképp forrasztani. Csavaros meg összenyomunk befogatással engem meg nem lehet meggyőzni, oxidáció szempontjából.
Amúgy legszívesebben nem használnék csatlakozókat a hangfalkábelekre, de mivel majd szeretnék tesztelgetni Vandamme vs. HiDiamond esetleg Chord hangfalkábeleket, és ráadás a sztereó és házimozierősítő között is majd próbálgatni szeretném őket, meg talán majd a hangdobozokat is cserélgetném, ezért kellenek a csatlakozók. A kábel "szálaival" állandóan vacakolni nagyon tré, hameg csak simán összeforrasztom az összesodort szálakat, akkor beszorítva a kis érintkezési felület tudata zavar (ami az oxidációt is megelőzi)(#123784) dunkel
(#123785) bajnokpityu
(#123788) krichd1
Nektek is köszönöm a válaszokat.(#123788) krichd1
Az a villa azért olyan olcsó, mert sokkal kisebb mint a normálok, ezért az nem használható a banáncsatlakozók külső részére. Az általad linkelt villa belső nyílása csak 4mm széles (külseje, azaz a szélessége 8,2mm), azok eredetileg valami Furutech IEC tápcsatlakozókhoz valók. -
stream1
csendes tag
válasz
liszi70 #123678 üzenetére
Bár személyesen nem ismerjük egymást (lehet igen, de nézd el nekem, hogy nickném alapján nem tudom ki vagy) viszont, mivel időszakosan olvassuk mi is a fórumokat (ez sem újdonság nektek) és bár időnk, kedvünk nincs (na meg nem is igazán megtűrt "személy" egy kereskedő ("akinek akkor higgy mikor ló legel a sírján") azért pár gondolatot a tisztán látás, vagy a valós igazság végett engedj, engedjetek meg nekem:
1. A Velodyne akciót nem mi találtuk ki...szólt a gyártó, hogy adnának kicsivel jobb árat ha legalább 10db mélysugárzót veszünk típusonként! Ezt a kedvezményt a saját árrésünkből még tovább csökkentve, olyan ütős árat találtunk ki, ami egyedi és nem állandó dolog. A készlet annyiban limitált, hogy ha elfogy a 10db (még 4 van szabadon) akkor ha úgy döntünk rendelhetünk megint 10db-ot, ha nem akkor nem. Ez rajtunk áll, de ha ezt a mennyiséget nem vállaljuk akkor marad az eredeti ár!
(ugyanez volt a Lektor 6 pár / szett dobozokkal is, ahol mindneki csak mesélt mindent, de azt nem tudta, hogy két céggel karöltve osztoztunk az utolsó készleteken...)
2. Vannak tőlünk független, más cégek, gyártók által kitalált akciók melyekre semmilyen ráhatásunk nincs...hogy ők hogyan képzik az áraikat, és azok mennyire "eredeti ár, fölé írt drágább, áthúz és tessék akciós ár"...azzal mi nem tudunk mit tenni. Ezeket, ha épp viszonteladói vagyunk a terméknek mi is csak használjuk.
3. A minden nap egy nappal hosszabodó akció pedig ismét logikus, és szükséges csak megint nem látjátok a teljes valóságot, és persze " a szemét kereskedő marketingel" címszóval féligazságok kerülnek ki a nyilvánosságra, ahelyett, hogy valaki megkérdezné, utánna járna és csak a tudás és valóság teljes birtokában mondana tutit. TEHÁT azért "hosszabodik" az akció, mert törvény írja elő, hogy az akciós termékeknél ki kell írni az akció időtartamát. Namármost, ha csak egy dátumot adunk meg...és az időközben elévül és mi elfelejtjük hosszabítani (sajnos a sok száz hülye akciós dolgot naprakészen tartani, és mindezek mellett száz másik dolggal foglalkozni (főleg, hogy a mi cégünk két személyes és nem egy nagyvállalat...bár nem is akar az lenni) nem túl egyszerű.
EZÉRT az, ami akciós az vagy az adott időtaramig, vagy a készlet erejéig az. A törvény azt is szabályozza, hogy az akció időtartama nem lehet végtelen...ezért nem írhatjuk azt ki, hogy fél évig akciós valami...a jelenlegi megoldás (a készlet ereje, vagy a napokkal változó időtartamú akció) egy kiskapu, ami törvényes keretek között használható, büntetés nélkül. Senkit nem kényszerít vásárlásra, ha valaki felhív és ez miatt parázik, akkor mindig elmondjuk, hogy a készlet erejéig, vagy a visszavonásig érvényes az akció, így ne kapkodjon, viszont ha holnap véget vetnek az akciónak, vagy elfogy a készlet, akkor lehet lemarad. Ez van, mindenki mérlegeljen...felnőttek vagyunk! (minden esetre 1000x hallgattam már meg telefonon a "tegnap még akciós volt, már gondolkodok rajta 3 hónapja, de most már nem akciós, akkor lecsúsztam róla?" szöveget)Mindezt csak a tisztán látás végett írtam le...nem kívánunk sem szakmailag, sem kereskedelmileg jelen lenni az oldalon, mert úgysem lehetnénk elfogadottak hiszen "csak egy kereskedő vagyunk, akiknek akkor higgy ha ló legel a sírján" de azért van és lesz olyan alkalom, amikor kommentálni fogjuk az olyan féligazságokat és "szerintem" véleményeket, amelyek nem állnak meg a maga teljes valóságában!
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #123664 üzenetére
.... hàt igen....mûszaki àllapot,koràbbi tulaj(ok) hasznàlati szokàsai,stb .... de nem “csak” ez volt a lényege annak amit írta.... természetesen vsz.....
dgyuri0123:
....nem is kimondottan neked és nem is a Rotel-nek szólt .... általánosságban jegyeztem meg ..... “címzett” nélkül........ azzal pedig kimondottan egyet tudok érteni,hogy “csak ficsőr” miatt nem szabad/nem érdemes erõsítõt cserélni .... elõszõr érdemes összerakni egy “valòban jò” 5.1-et,majd ha ez meg van lehet tovàbblépni.... több hangszòrò,több szolgàltatàs àltalàban nem egyenlõ a jobb minõséggel (egy bizonyos szint alatt) .... sok esetben a kevesebb,több ....
-
xxlongikaxx
aktív tag
válasz
liszi70 #123587 üzenetére
En csak azt kerem hogyha ez mar egy halado forum akkro kozelitsuk mar meg tudomanyos es fizikai alapon a kerdest, ne pedig van rajta lyuk van nincs rajta alapon.
Eleg csak ranezni egy impedancia gorbere es maris latszik hogy mennyi koze van a zart dobozhoz.
@Nemir Ombe: Azert azt kijelenteni hogy zart doboznal az energia csillapitasra hasznosul, nekem eleg firan hangzik am. Lassan odalyukadunk ki hogy azert epitunk zart dobozt hogy csillapitsuk a membrant.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
liszi70 #123584 üzenetére
.... az általad kölcsönvett idézetekben is ott van a “működési elv” kifejezés,ezen senki nem vitatkozik, én a “konstukcióra” írtam a zárt vs nyitott jelzőket .... csak a példa kedvéért akkor egy bandpass dobozt milyennek “minősítenél”.....!!??
....de rághatjuk bármeddig ezt a ”csontot” ....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BestBuy ruhás topik
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Linux kezdőknek
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Távcső topik
- nVidia tulajok OFF topikja
- Vezetékes FÜLhallgatók
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest