- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
VoidXs #150299 üzenetére
Szemmel láthatóan csípi a szemed, hogy valaki számodra érthetetlen nagyságrendű összeget költ pl kábelre vagy bármire... Miért foglalkozol ezzel?? Mindenki arra, és annyit költ amennyit szeretne..
" Másoknak se mindig jut, de egy eladott autó itt, egy felújítatlan rohadó tetőszerkezet ott, és máris megvan a "magasabb kategóriás" AQ HDMI "
Jómagam nem egy embert ismerek akik igazi hifisták, nagyon komoly rendszerrel/kábelezéssel stb... (akiket Te sz@rba nem veszel), de elhiheted, hogy mindnek ott a garázsába az autó, és a tetőszerkezet is rendben van..
-
Snoop-y
veterán
válasz
VoidXs #150295 üzenetére
Szerintem szakmadbol adodoan rossz a mintavetelezesed nyilvan ha profi cuccokkal foglalkozol nem atlagjozsival fogsz talalkozni a prohardverrol minthogy en sem mondom ,hogy mindenki suket vagy eppen audiologus mivel munkam soran eleg sokkal talalkozom.
Az atlag hifis max ilyen tizen huszon (+-20K) parezres kabelekkel tesztelget abbol max a piros szonyeget tudod megvenni de lehet ,hogy azt sem.
Egy szaros 250*350 -es szonyeg 100K volt az IKEA-ban...
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #149507 üzenetére
Gyakorlatilag pont a szoba közepén ülök sajnos. Nem tudom hátrébb tolni, bár szeretném.
Ilyenkor hangszóró helyezgetéssel lehet valamit elérni? A frontokat nemigazán tudom máshova rakni. Esetleg ha a szubot átteszem az oldalfalhoz az segíthet?
---
más: Xonar D1 és D2-ből inkább a PCI vagy a külön tápcsatlakozós PCI-Express verzió a jobb? (DX, D2X)
-
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #149621 üzenetére
mikrofondontes?
mikrofonos kalibralast hany ponton erdemes amugy elvegzeni? eloszor elvegeztem ulohelyeken, 3-4 ponton, de igy nem volt optimalis kozepen a terhangzas. utana mar csak 1 ponton csinaltam. olvasok olyat avforumon, hogy fo ulopozicio korul kellene megcsinalnom egy korben? -
mpo
veterán
válasz
VoidXs #149601 üzenetére
HTPC (Házimozi PC) topik
Minden ami HTPC, legyen akár hardveres akár szoftveres kérdés!A fenti topikot nem olvasom, mert a DVD lejátszós 5.1 házimozimról szeretnék valami másra áttérni, mert a 4K filmekre ezt nem tudom használni. Eladni nincs értelme, talán a hangfalait felhasználhatom.
Ezért jövök ide tanulni, akkor is, ha nem költök erre 3 milliót.
Kíváncsiságból megnéztem, hány hozzászólásod volt a fenti topikban:
VoidXs: 0, azaz nulla.Eddig olvastam, amit írtál, de mivel ez engem nem érint, ezután kihagyom.
Remélem, nem haragszol. -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #149576 üzenetére
Ha már az ár/érték aránynál tartunk...
Korábbi hsz-ben említetted a Blackmagic és a Digigram gyártókat a szimmetrikus kimenetekkel kapcsolatban.
Blackmagic-től nem találtam olyat amin lenne HDMI ( ha már külső ) bemenet, és szimmetrikus kimenet.
Milyen interface, csatlakozó, átalakító, akármi kell hogy össze lehessen kötni egy PC-vel?
Digigrammal mi a helyzet? Ugyanez?Konkrét linket árral tudnál küldeni?
Kiváncsi lennék csak egy szimmetrikus kimenetű 8 csatornás hangkártya mennyibe kerülne újonnan egy olyan PC-ben, ami 150.000 Ft-ból megvan .
Szóval mennyiből lehetne összerakni egy nem gagyi tápos, és legalább 8 csatornás szimmetrikus kimenettel is rendelkező PC-t?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
VoidXs #149590 üzenetére
hát, ha pc is van a láncban, akkor ez úgyse sikerülhet 100%osan
hát, még a dupla pcs zenészek is elismerik, hogy nem 100%os.
olyannal nem tudok mit kezdeni, hogy 2.5éve hibátlanul szalad minden, majd egyszerre nincs hang. minden beállítás fixálva van, gondolva a kiskorúakra, és mégis. de biztos más jobban ért hozzá, nem vitás.
-
válasz
VoidXs #149570 üzenetére
Szerintem meg ez a topik házimozi, a mozira akár létrehozhatsz egy másik topikot is, ha akarsz.
Az összefoglaló is benne van a PC alapú lejátszó, csak egy a sok lehetőség közül.
Eredeti neve ennek a topiknak "Házimozierősítő és minden ami hozzá kapcsolható", vagyis itt a lényeg a házimozierősítő és a hangsugárzók, minden másnak van saját topikja.
-
törölt tag
válasz
VoidXs #149565 üzenetére
" De azt nem tudod elhitetni velem, hogy bármilyen értékrend szerint megéri pl. 600000-et kiadni egy olyan BD-lejátszóért, ami éppen csak kapargatja egy 150000-be fájó egész PC minőségét."
Nem is elhinned, sokkal inkább megértened kell, hogy az anyagi szempontok mindenkénél más, és más.. Ismerek olyat, aki egy hideg téli napon (őrzött parkolóban) cirka 5 órán át járatta az Audiját, hogy az ne hűljön ki amíg ő a tárgyaláson van...
-
fehér_ember
addikt
válasz
VoidXs #149559 üzenetére
"Már régóta akarok írni egy cikket arról, miért és hogyan rakj össze könnyen egy PC-alapú mozit, csak túlságosan elfoglalt vagyok hozzá, hogy megfelelő minőségű legyen. Majd egyszer."
Jó lesz az majd a jövőben is. Pár év múlva be fogjuk vasalni rajtad
Elfogadom a pc-s alapú hm-et is, de te is próbáld meg elfogadni, hogy nem mindenkinek az azzal való kütyüzéshez van kedve. Meg amúgy is sokaknak már megvannak a külön készülékeik és azokat akarják használni nem pedig helyettük becsavarozni egy blu-ray olvasót a pc-be. Persze biztos azoknak a becsatlakoztatását is meg lehetne valahogy oldani, de a hm vas hátulján már alapból ott figyelnek erre a célra az aljzatok. Úgyhogy igen, ára van a kényelemnek is; de ez mindig is így volt.
Amúgy a te mozis hájpolásodat meg a legtöbben úgysem tudjuk hová tenni, mert sokunk még életében nem halott minőségi, de mégcsak elfogadható hangot sem, mozikban. Én is csak max. a nagy kép és hangerő miatt jártam néha (de sajnos a legtöbben már hangerő sincs). Szóval ha rendes mozira hivatkozol, meg mozis cuccokra, arról mi nem minőségre, hanem torz hangzásra asszociálunk. Ilyeneket emlegetni nem jó referencia, és nem is támad tőle kedvünk, olyanokat vásárolni.
Szokott lenni a hifishow-n is moziszoba, ahol pl. tök jó filmet hallgatni/nézni, de pl. amikor benyomtak a klipsch rendszerre egy koncertrészletet, akkor nagyon csúnyán beégett az addig "jó mozi". Ezzel csak azt akarom mondani hogy ami jó mozira az még lehet totál alkalmatlan zenére (fura, de így van; a mozi az nem minőségi hangzás, a mozi jó esetben is csak megnyerő/lehengerlő hangorkán folyamatos aláfestéssel, de nem valóságos, a valóságosabbat sokkal unalmasabb lenne végigülni).
Viszont amit mi úgy-ahogy próbálunk magunknak összehozni az általad lenézett hm erősítőinkkel, az általában zenére is jó. Szóval rendes, profi mozis cuccokra hiába is hivatkozol, nem tudsz minket meggyőzni, hiába is emlegeted azoknak vagy pc-s hangkariknak a mérési eredményeit.
Sokan próbálgattunk pc-s hangkarikat (persze csak a becsapós hallásunkkal, bizonyító erejű vakteszt, meg mérés, meg tudományos magyarázat nélkül) és valahogy szinte mindig rosszabb minőségűeknek tűntek mint a külső hangkarik, meg a "rendes" dac-ok.
-
törölt tag
válasz
VoidXs #149553 üzenetére
" Olyan cuki, ahogy mindenki azonnal ráugrik a számára ismeretlen PC-re, mert nem képes elfogadni, hogy meg tudná kapni a mostani cuccának értékét harmad-negyed áron.
Tényleg csúnyán agymosott a piac."
Amennyiben neked megvan a szakértelmed, és a lehetőséged arra, hogy jóval az audiotechnikai eszközök ára alatt össze tudj hozni egy rendszert: Akkor hajrá, senki nem fog ebben megakadályozni..
Azonban fogadd el, hogy itt nem a PC-s eszközök, illetve a mozitermek referenciái az elsődleges szempontok.Van nem egy ismerősöm, akik havi, sőt heti szinten váltogatják a rendszerük elemeit, csupán azért mert szeretik ezeket az eszközöket, és nem a fillérb@szó mentalitás vezérli őket, hanem a hobbijuk iránti szenvedély.
(#149556) fehér_ember: Minden szavaddal egyetértek..
-
fehér_ember
addikt
válasz
VoidXs #149553 üzenetére
"Ezek bár drágák, még mindig olcsóbbak, mint házimozival hülyéskedni,"
Azért ilyet nem kéne egy házimozi fórumonAmúgy meg nem mindenki ad ki sok pénzt. Én is pl. 52000Ft-ért vettem használtan a Denon AVC-A1D-t, a Yamaha RX-V3800-ast meg 70000-ért. Kétlem hogy ezt a minőséget olcsóbban kihoznád, bármilyen használt PC-s dacból meg 5 csatornás végfokból.
Aki meg megteheti hogy újonnan veszi, az neked miért fáj
És azt is be kellene látnod, mint már említettem, hogy nem mindenkinek van kedve beletanulni új dolgokba.
A hm vas használata egyszerűbb, nem beszélve azokról akiknek már nem ez az első erősítőjük; különben is pl. a pc-s bemérőprogramok rejtelmeivel a legtöbben abszolút nem vagyunk képben.
Erről jut eszembe, ha rá akarsz venni embereket a htpc használatára akkor inkább írhatnál egy jó kis magyar nyelvű használatit egy pc-s bemérőprogi használatához és a korrekciók véghezvitelének menetéről; hasznosabb lenne mint a feszültséget szítani.
Meg persze az is jó lenne, ha elszakadnál egy kicsit a számoktól meg adatoktól meg mérési eredményektől és inkább meghallgatás után/útján mondanál véleményt.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #149520 üzenetére
Sajnos az átlagember feature-lista alapján vásárol, így üzletileg jó döntés nettó hangminőség helyett ebbe fektetni.
Denon professionalként jegyzett termékekre is vonatkozik a véleményed, vagy úgy a teljes Denon brandra?
Nem követem a piacot, ezért kérlek mutass nekem olyan HTPC-t, aminek profi pl. toroid trafós tápellátása, és min 5.1 vagy több szimmetrikus kimenetei vannak, továbbá 400k környékén újonnan mo-i garanciával kapható.
Nem mellesleg - pár éve már - a hálóban üzemel a Denon 1604-em. Első tulaj vagyok, minden funkciója tökéletesen üzemel, és az elmúlt 15 év minden egyes napján használatban volt.
A szobaakusztikát meg lehetőleg nem szoftveresen célszerű megoldani, az csak szükség vagy félmegoldás, de minden csak nem optimális, mondom ezt azzal együtt hogy a moziszobámban EQ APO-t használok elnyelők, diffuzorok mellett.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #149378 üzenetére
Én is gondolkodtam rajta. Biztos jó ötlet az a perforált vászon? Nem vágja tönkre a magasakat? Egészséges dolog EQ-val rádobni, amit a vászon korábban levágott?! Azért vannak kétségeim!
Center témában.
Korábbi rendszerem 2 pár front, 1 center, és egy sub volt.
Kib.ul zavart, hogy amikor a főhős -miközben beszélt- átment a másik oldalra, úgy változott a hang magassága.
A jelenlegi építése előtt annyit akartam, hogy legyen öt egyforma doboz. Nem is igazán értem mi a jó abban ha különböznek a dobozok, de nyilván én vagyok balf.sz, ha többség különböző darabokból álló szettet választott.
-
m3ss
veterán
válasz
VoidXs #149288 üzenetére
ha adnak hozza gumi talpat, kihagyom a 6x fontos tuske vasarlast
df vagy ff sub? majdnem a sarokban lenne, kanape mellett/mogott, idealis nezo poziciotol kb 2m-re, parkettan.hangfal boritot ugye adnak hozza? macska nehogy rossz helyen akarja edzeni a kormeit
auto on / off mondjuk engem bosszant, hogy nincs...svs pb1000-nel jobban szol ez a 400-as bk?
-
-
-
törölt tag
válasz
VoidXs #149156 üzenetére
" nincs különbség két bitstreamelt hang közt."
Személy szerint, én teljesen mást tapasztaltam.
Apropó: Akartam írni a hálózati elosztóról, amire szintén azt mondtad, hogy nem okozhat változást a cseréje. Nos miután többször felhívtad a figyelmemet, hogy valószínűleg Placebó áldozattá váltam, vettem a fáradtságot, és csináltunk kollégámmal egy vaktesztet...
Megkértem, hogy húzgáljon egy kicsit...
6 alkalommal cserélt elosztót, 3-szor a túlfesz védős Hamát, 3-szor a Kontasetet kötötte be.. 1 konkrét jelenettel teszteltük, és hallottam mikor van bent a Kontaset...
Sőt a kollégámnak fogalma nem volt melyik a jobb elosztó, direkt nem mondtam neki, de még ő is a Kontasetre szavazott, pedig nem sok köze van a hangtechnikához.Ne értsd félre, nem téged akarlak meghazudtolni, csak leírtam a tapasztalatomat. Aztán ki-ki szűrje le amit szeretne..
-
Hohocali
aktív tag
válasz
VoidXs #149135 üzenetére
Nyilván nem egyszerű, de előbb-utóbb feljebb kell lépni, nem? Már egy vacak mobiltelefon is 60Hz-el videózik!
Már az is jó lenne, ha 30Hz-re állnának, ehhez nem kéne "szabványugrás", ebből már "könnyen" lehet 60Hz-et csinálni.(#149139) MasterMark: vsync off, és folyamatos. Lesz "törés" mozgáskor, de még mindig jobb, mint az ugrálás. Freesync jó, de csak akkor ér valamit, ha mindenben benne lesz. Jelenleg se a TV-k, se az nVidia nem támogatja.
-
Hohocali
aktív tag
-
Ayg0
senior tag
válasz
VoidXs #148399 üzenetére
Igen, elvileg jack méretű konnektor, és lényegében a kábelem is ugyanilyen. Annyi a különbség a linkelthez képest, hogy gyárilag toslink - toslink mindkét vége, de az egyikre húztam egy átalakítót, tehát végeredményben ugyanazt kellene kapnom, és mégsem, mert nem ad hangot. Valami ötlet?
-
mettek
addikt
válasz
VoidXs #148364 üzenetére
Elégge képben vagy
Nem 4230. Ez a mozi specifikációja.Dolby XE Digital hang,Christie 4220 vetítőgép (4K és HFR 3D),mozis fotelek,minden igényt kielégítő mozi büfé,X-Pand aktívszemüveges 3D rendszer
Baromi minőségi. A hang is fényévekkel a plázás cinema city előtt jár. Ez most nagy élmény volt. Sajnos csak most szereztem tudomást róla hogy felújították és ilyen technika van benne.
Csak sajnos kevés filmet játszanak. -
Tonyka 2
tag
válasz
VoidXs #148256 üzenetére
Egyáltalán nem kell őt fikázni. Értelmes faszi, most éppen ekézi az almát, kiveszett belőle a Jobs féle hajtóerő. Maximálisan igaza van, ami nem jó azt megmondja. Abban meg 100% igazsága van, meglátta az elektromos autókban lévő lehetőséget. Kb. akkora hatása lesz a világra amekkora anno az Iphone hatása volt. A közlekedési reform folyamatban van, persze ennek sokan nem örülnek. Mit tuningoljunk pl. egy autón ami teszem azt 1.8-9 alatt van százon, aztán a motorja áll 6 egész alkatrészből. Sokak bütykére rálép majd az elektromos autók forradalma. Igazán jó, ha egy Handrás forma közelebb hozza az emberekhez, igényes videókon keresztül. Szűkség is van rá, mert az emberek többségének a fejeben órási sötétség uralkodik ezzel kapcsolatban. A 120 millás Lambo pont jó példa a sznobizmus legfelső szintjeire. Sosem gondoltam volna, de valóban csak egy szép felfújt lufi az az autó. Jól tud durrogtatni vele a Pesti utcákon a gazdag mókus, vagy a fia. Ahogy a videóból kiderül egy felébe kerülő ferka, minőségibb cucc. Akkor miről is szól ez? Biztos forrásból tudom, h idehaza nem egy tehetős ember úgy rendeli az komplett moziját. Neki mind1, csak drágább legyen mint x - y - é. Ilyeneknél van, h 2 év múlva kérik a proji meg egyebek cseréjét, azt nincs benne 200 óra. Persze a " régit " jó áron beszámolják, aztán megy az új helyette. Ilyen emberekre érdemes cégeket építeni, vaskos árcédulákkal, mást el sem fogadnának.
-
nubreed
veterán
válasz
VoidXs #148256 üzenetére
Elképesztő vehemenciával volt képes habzó szájjal védeni az apple -t és aszem ezenkívűl még a quadral és/vagy klipsch hangsugárzókat. Mindenki aki mást mert mondani vagy favorizálni azt nemes egyszerűséggel lehülyézte. Elképesztően nagy arccal állt hozzá, és mindenki máshoz aki mást mert mondani. És most mi YT oldala nyitó videója? "Viszlát Apple"??
Nem vagyok hajlandó megnézni a videót de ez meg mi? handras MO első számú Apple szószólója erről csinál videót?
-
Tonyka 2
tag
válasz
VoidXs #148245 üzenetére
Nem fekete, és fehér ez a lehúzás dolog. Magam úgy látom, h az emberek egy része igényli ezt. Természetesen a pénzes rétegről van szó. Ha igény van akkor azt ki kell szolgálni. Szóval nem feltétlen a cégek tehetnek az irgalmatlan árakról, ami valóban egyértelműen pofátlan lehúzás. Nem akarnék pszichológiai dolgokba belemenni. Az ember olyan, szeret kitűnni, szereti azt érezni ő különb a tömegektől. Én megérdemlem, nekem olyan legyen ami keveseknek stb. Ez az élet minden szegmensére rányomja a bélyegét. A legegyszerűbben úgy éri el ezt az érzést ha pénzért megvásárolható keveseknek elérhető tárgyakkal veszi körül magát. Legyen ez ingatlan, kocsi, yacht, óra, vagy bármi ami eléggé drága. Semmivel nem különb egy méregdrága vackos táska, mint egy túlárazott hangfal. Abba a nyüves táskában sincs egy kisebb vagyon beépítve. Egyszerűen státusz. Aztán vannak az alsóbb rétegek akik felfelé ácsingóznak, mivel elérhetetlen, de a gazdagok így nyomják, így ők is vágynak rá, különös aurát szőnek köré. Mert hát ha a gazdagok veszik akkor tuti valami elképesztő dolog lehet. Én pl. nem kedvelem a hobbink körül kialakult árcédulás elbírálást. Sokan pusztán az árcédula alapján ítélnek meg cuccokat. Ha méregdrága, akkor tuti, h hibátlan hanggal ajándékoznak meg minket. Pedig ezeket a termékeket a fenti igények hozzák létre, Hülye lenne egy gyártó nem kihasználni ezt. Ha feljut valaki az elit márkák közé, akkor gyakorlatilag annyit kér amennyit akar. Sőt minél többet kér, annál jobb megítélés alá esik. Miközben a valóságban közel sem akkora durranás, mint az árcédula. Kedvencem pl. Handrás Lambo tesztje. Mindannyian álmodozunk a piszok mutatós Lamboról 120 milláért. Azt már kevesebben tudjuk, h csapnivalóan rossz az árához képest. Státusznak viszont kiváló a rengeteg pénzel rendelkezőknek. Hát pont ugyanezért találták ki a Focal Grande, és tsa kategóriát. Legyen mire elverni a pénzüket a gazdagoknak. Mi meg vágyunk rá, így mozgatjuk a piac alsóbb szegmenseit. Persze ott is kiszolgálnak minket késéggel. Szóval ne a cégeket kárhoztasd, ők csak élnek a lehetőséggel, az emberek alapvető tulajdonságára alapozva.
-
palesz53
senior tag
válasz
VoidXs #148193 üzenetére
Csak tudod a rendszert (és részeit) én fogom hallgatni, nem egy mikrofon. (Ettől még persze mérjünk, nem vagyok ellene! De ne kizárólag mérési eredményekre támaszkodjunk, mert az vmi mindenek felett álló vmi!)
A gondom az, hogy mozitermekből indulsz ki (ha jól értem), és a mindenekfeletti mérésekből. (Halkan kérdezem csak, miért nincs tucatjával kiváló hangzású terem a mozikban?)
Legtöbbünknek nincs dedikált helyisége.
A másik - én a sztereó, a zene, a koncert felől jöttem. Nem nagyrészt mesterséges hangzásból. Ahol a minőség talán (bár nem biztos) messze nem annyira lényeges. Vagy fogalmazok inkább úgy, más megközelítést igényel.
(Ott, sztereóban is elenyésző a valóban minőségi felvétel egyébiránt. Ami sajnos a hi-res felbontás megjelenésével sem változott óriásit.)Azzal, ahogy minősítesz dolgokat (kb ami drága (definiáljuk már konkrétan mit jelent ez itt, mert van akinek 1 millió is az, máshol $45k az), az nem éri meg), azzal mondjuk vagy 40 év fejlesztői munkáját (és az összes résztvevőt) degradálod. Mindenki rosszul tudja, a többség hülye?
(A marketing bullshitet most vegyük ki innen, mert abból rengeteg van, ez nem kérdés.)(Az megint más kérdés, hogy egyes kereskedők csupán a pénzt látják egy hozzá nem (vagy kevésbé) értő pénzes vevőben.)
Kicsit olyan "hitháború" ez. Az elmúlt 25 évben ez mindig is így volt (lásd mondjuk vki egy darabig istenítette a rezet, de egyszercsak belezúgott az ezüstbe, és onnantól kezdve azt követte a rajongótábor).
Csupán a vakhitet nem értettem soha egyik oldalon sem... Ki így, ki úgy gondolja. A hittérítés az, ami nekem legalábbis nem túl szimpatikus.
(Ettől még a szakmai tudásod miatt tisztellek.) -
törölt tag
válasz
VoidXs #148215 üzenetére
Őszintén szólva engem már jobban érdekel ennek a témának a mentális oldala, mint sem a szakmai...
Tényleg érdekel, hogy miért akarod mindenáron ennyire bizonygatni görcsösen az igazadat?? Tudod te is, hogy ez egy parttalan vita....Aki megteheti, hogy megvegye, és hall különbséget, az ne haragudj a kifejezésért, de (függetlenül a nagy szakmai szavaktól amit rendre használsz.) körberöhög.
Többször említetted, hogy magas beosztású mérnök, hangmérnök, meg még nem tudom, hogy mi vagy...?! Amennyiben olyan mértékű tudással/tapasztalattal rendelkezel, mint itt nagyon kevés ember, akkor miért nem sz@rsz az egészbe, és keresed a nagy lóvét, építed a jövőd stb... ahelyett, hogy folyamatosan vitázol egy hifisták által hemzsegő szakmai fórumon??
Elnézést, ha túlzottan személyes lett, nyilván nem muszáj válaszolnod, de tényleg érdekel...
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #148213 üzenetére
Nem hiszek el vakon mindent, ill. semmit. De nem hülyézek le mindenkit katagorikusan, aki birtokol valamit, ami szerintem már hülyeség árkategória. Ismerek jó néhány kereskedőt, és nyilván a vevőik között vannak sznobok, meg akik csak megörökölték a javakat bőven, de sokan közülök egyáltalán nem buta emberek, és azért tartanak ott, hogy megengedhetnek egy ilyen méregdrága valamit, mert valamit ügyesen csináltak az életben. Szóval azért óvatosan a jelzőkkel.
Van az egyik véglet, az igazi kábelhívők, de te meg a totál másik véglet. Szerintem egyik se szerencsés.
Ja egyébként perpillanat sima rézkábeleket hallgatok itthon, 5 ezer forintos kácsás hdmi kábellel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Építő/felújító topik
- Futás, futópályák
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Google Pixel topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo Legion Pro 5 16IRX9
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest