- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- VoLTE/VoWiFi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Anubis_9
addikt
válasz
Norbi 72 #90114 üzenetére
Kevés a magas...
Valóban, a Quick Setup-ban van. Eddig itt nem babráltam még...
Polkaudio TSx110B hátterek, Polkaudio TSx150C center, Jamo Cornet 195 frontok. Mínusz egy Yamaha mélynyomó, ami ma reggel kapitulált.axwel18: azt hittem mindenki fikázni fogja a Yamaha mélynyomót.
Kellemes meglepetés.
-
Iam The Ghos
csendes tag
válasz
Norbi 72 #90105 üzenetére
Sry, noob vagyok, de nem értem miről beszéltek.
A DVD-lejátszó az 5.1-el egy szett. Csak a DVD-be tudom csatlakoztatni az 5.1-t, mert azon vannak rajta a megfelelő csatlakozások. Se a TV-n, se a Blu-ray lejátszón nincs ilyen, szóval az 5.1-hez mindenképp szükségem van a DVD-lejátszóra is.
A Blu-Ray-en csak egy HDMI és egy koaxiális kiemenet van, így ezt a tv-vel csak HDMI-vel tudom csatlakoztatni. A DVD-n viszont nincs koaxiális be/kimenet, így azt nem tudom közvetlenül a Blu-ray-el összekapcsolni. Ezért van az, hogy az 5.1 az optikai kábelen keresztül szól, ami a tv-hez van kötve, a Blu-ray lejátszó képe pedig a tv-hez kapcsolt HDMI-n jön be.
Működik is, csak mint mondtam van egy kis csúszás a hangban, amit reményeim szerint lehetne orvosolni, de pottyára nem vennék ilyen HDMI elosztót, ha ez nem oldja meg. -
Borisz76
nagyúr
válasz
Norbi 72 #90100 üzenetére
Van neki egy Samsung HT-E350 típusú DVD-s bögreszettje
Meg egy külön BD játékos és egy TV....csak össze állt a kép.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #90087 üzenetére
Ha nem érdekes neki a 3D meg a 1,4-es HDMI, meg a 2- HDMI Out akkor szerintem jó választás a 3800. 130-150 környékén szokott elmenni, ha van egyáltalán belőle. A 3010-ért szerintem jóval jelentősebb összeget kell leszurkolni. Ha meg van vetítője is akkor meg a RX-V3900. Csak nem nagyon van kis hazánkban belőle, meg nem is nagyon adják el.
A v2600 és v3800 között nekem nincsen tapasztalatom (3800-at is haveromnál hallottam, ott lettem egy picit rabja a Yamaha-nak), külföldi fórumokon lehetett olvasni, hogy RX-V sorozatban a 500 végűek és a 800-as végűek között nagyon jót tett a változtatás. Bár olyat is olvastam, hogy a 1800 és a 3800 elektronikája nem sokban tér el, de nálam a szintek között elég sok különbség mutatkozott. Én mondjuk az RX-A-s szériát nyüstölöm. -
válasz
Norbi 72 #90047 üzenetére
"egy ezrest megérne,nem?"
Naná! A GS20-ak mennek 700-900-ért, ez a GS60 valószínűleg jóval több lesz ezrestől! (Ráadásul nincs szállítás Magyarországra. Aztán mire a futárral, meg az eladóval leegyezteted....... )
(#90049) Tamoo "Majd meg szeretnék hallgatni egy GS20-at, aztán mérlegelek."
Van egy kedves, jó ismerősöm, akinek épp van egy. Megadjam az elérhetőségét?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #90047 üzenetére
Nem. Egyelőre figyelgetem az árakat. Nem sürgős, jó most a GS10 is. Hátra meg nem is biztos hogy kellene jobb az RS1-től. Legalábbis a mostani elhelyezéssel biztosan nem. Majd meg szeretnék hallgatni egy GS20-at, aztán mérlegelek.
(#90045) Sefter: Köszi! Majd szép lassan. Egyelőre center van terítéken.
#90048) tomic: Azért nem akartam, mert árban (~) kétszerese a 3808-nak. Milyen jó lett volna ha a 3808-at értékelem jobbnak vagy kijön egálra.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #89827 üzenetére
Ez a 300 elég optimista becslés. Angol ebay-es árakat nem venném itthon mérvadónak.
Pl. a P1000-nél csak személyes átvétel van, ő hirdet egy procit is, de ott is kiemeli hogy csak angliaiak licitáljanak. Egyáltalán nem biztos, hogy rávehető hogy külföldre eladja. Még úgy sem, hogy te szervezed a futárt. Legalábbis vannak ilyenek. 300ért sokan rápróbálnálak erre a párosra ha itthon olyan egyszerűen elérhető lenne. -
sbazsi
veterán
válasz
Norbi 72 #89968 üzenetére
A bi-amp lényege nem pont az, hogy nincs mélyláda?
Jelen esetben két kábel megy 1 hangfalba, a közép-magas és a mély.Közben rájöttem, hogy rosszul kötöttem be, a magasat a zone2-re tettem, nem pedig a 7.1 extra hangfal csatijaira.
Most szól az első, és a hátsó hangszóró is a hangfalban.
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #89867 üzenetére
Az meg szerintem nem egy súlycsoport a 875-el. De senkinek nem akarom rontani az üzletét. Ha elhatározta, hogy érdekli az a 875- és megveszi, akkor vegye. Csak próbáljon ki rajta mindent. Ha minden rendben van vele, akkor fog az úgy szólni, hogy nem hagyja ott. A 3007-et meg talán azért nem venném, mert ennél jóval olcsóbban kap már 876 vagy ha kell a hálózat akkor 906-ot. De nem olyan rég ment el 135-ért RX-V3800 is patika állapotban. Nem tudom, hogy mi van a 3007-ben annyi plusz, ami megérje.
-
-
Tamoo
nagyúr
-
-
Il Dottore
tag
válasz
Norbi 72 #89736 üzenetére
Most láttam, köszi.
Közben beszéltem az ExtremeAudio-val, ők is egyértelműen a Yamaha-t ajánlják, azon belül is a 2040-et.
Megrendeltem+kipróbálom a popcorn A410-et (Az EA mondta, hogy a chipset gyártója felvásárolta a popcorn-t, így abba tették a legújabb fejlesztésüket elsődlegesen; szerinte szebb a képe--> egy próbát megér)
Köszi a tanácsokat.
-
Patice
nagyúr
válasz
Norbi 72 #89707 üzenetére
Ahogy olvastam 5,5 x 3,5 m-es a szoba. Bútorzat alapból 3,9 széles, szóval csak a hosszabb oldalra fér el.
Még ha a szekrényt szét is lehet húzni (kétlem, vagy asszony beleszól), akkor is túl távol lesznek a frontok egymástól. Nagy nehezen esetleg az egyenlő oldalú háromszög összehozható, de akkor meg a hallgatási pont a szemközti falra tolt ülőalkalmatosság kell legyen.
Erről meg tudjuk, hogy nem jó a hang szempontjából.
De mint írtam, ez az elrendezés, ez a bútor, meg az egész nappalis elképzelésbe (szvsz.) nem illik bele a mozi. A szekrénysort is akkor már úgy kellett volna kiválasztani.
(Saját kecó beszerzése közben én is vázoltam asszonynak az igényeimet a nappalit illetően. Lett belőle egy kis vita.
)
-
Gtaati
őstag
válasz
Norbi 72 #89682 üzenetére
Köszönöm a jó tanácsokat, lesz a tv-nek helye körben és mögötte is hely, hogy levegőzzön. Igazából a tv körül csak a centerrel vagyok bajban mert a jelenlegi méretében nem fér el normálisan. itt található képek a szekrényről méretekkel színekkel együtt. Keret max 100 ezer ft vagy kevesebb
Köszönöm még egyszer a segítségeteket!
-
Mankó
veterán
válasz
Norbi 72 #89554 üzenetére
Igen, ez az a rendszer. Sajnos én is lassan erre a megállapításra jutok, hogy jó ez az erősítő, a hangrendszer a szűk keresztmetszet. Na de milyenre lenne érdemes lecserélni a szettet, hogy minőségibb hangok jöjjenek belőle, de mégis szatelit dobozok maradjanak az elrendezés miatt?
Nem olyan rossz azért a helyzet, csak szeretnék rajta javítani.
Vagy egyszerűen békéljek meg a helyzettel, próbáljak az elhelyezéssel variálni, esetleg cserélgessem a kábeleket? -
Shokkolo
addikt
válasz
Norbi 72 #89545 üzenetére
tetszene, főleg a vas.
viszont a keretem sajnos szűkölt. közbejött egy nem vár ~45e -res kiadás.
ha megveszem a vasat, másra már aligha fogja futniemiatt gondolkoztam el a fontosságon is. a HDMI -t ki tudnám váltani a 2 optikával.
(a gépem és barátnőm laposához is van optika külső hangkártyával) -
allein
addikt
válasz
Norbi 72 #89498 üzenetére
Róla van szó? Mennyire számít a médialejátszó?
-
törölt tag
válasz
Norbi 72 #89436 üzenetére
Ezt mgegerősitem.. Bizony job volt szerintem a tavalyi denonnál zenében... Még simán be is merném vállalni..Denon 2100 melett befutó hpltversenyben, ha lesz lehetőségem hangfal fogja eldönteni az erősitőt..
Ja és van már benne HDMI védelem, ezt nem lehet kilöni, csak az az egy bement száll el ha áram alat csatlakoztatják és túláramot kapna emiatt. -
robi-k
őstag
válasz
Norbi 72 #89455 üzenetére
"Működhet ez így,hogy ne keljen állandóan dugdosni a kábeleket?".
Az elektronika füsttel működik, ha kijön belőle, onnantól kezdve már nem működikKomolyra fordítva a szót: nagyon nem ajánlott ezt tenni, hisz a készülékek nem lesznek galvanikusan leválasztva, így az egyik készülék végfoka rá fog dolgozni a másik készülék végfokára. Ez pedig, azon túl, hogy + terhelést jelent, rosszabb esetben akár zárlathoz is vezethethet (a sztereó erősítő és az AVR végfokok kialakítása, de legfőképpen a kiadott feszültségek nagysága nagymértékben eltérhet).
-
-
Shokkolo
addikt
válasz
Norbi 72 #89193 üzenetére
nem is az erő lenne az érdekes hanem az 5 hangszóró, és itt lenne helyben Debrecenben.
erő nélkül tetszene, abból meg vennék hozzá subot@Devil-K:
hol láttad?! nagyon érdekelne, mert ha nem vaterán vezsem legalább 10et le lehetne alkudni belőle...
érvelhetek h. nem fizet jutalékot. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Norbi 72 #89169 üzenetére
Ezeket már néztem.
Ez régebbi center mint ami nekem kell. Kizárólag GSLCR-re cserélném a mostanit, más nem jöhet szóba. Kár hogy erről 3évvel lemaradtam.
színben is passzolna. Biztos ami biztos ráírtam az eladóra, hogy mi lett a sorsa.
(#89166) MasterMark: Meg lehet, csak azt írtam hogy én addig sztereóban gondolkoznék.
-
Shokkolo
addikt
válasz
Norbi 72 #89087 üzenetére
ha lehet, akkor mondjuk 2 hdmi jó lenne, de legalább egy optikai bemenet (vagy 1 optika 1 hdmi...?!)
annyira nagy igényeim nincsenek.
főleg a gépem lenne a forrás film és zene esetében is.
Ha már úgyis a nappaliba szorult a dolgozóasztalom, az a legkényelmesebb megoldás.
Munkaállomás + htpc egyben -
Jamboo529
senior tag
válasz
Norbi 72 #88938 üzenetére
Neked, és a többieknek is köszönöm a segítséget, hozzászólásokat. Elkezdtem böngészni az ajánlott fórumokat, hátha akad valami a környéken. (ÉK-Mo) Ha jól sejtem külön kell majd megvennem az erősítőt és a hangfalakat, teljes szettet nem igen látok. Ha esetleg belebotlanátok valami belépő szintű, kihagyhatatlan ajánlatba, ne tartsátok magatokban.
-
vilmaboy
őstag
válasz
Norbi 72 #88990 üzenetére
Értem. Köszi a választ.
Van valami eszköz amit beköthetek még a rendszerbe? Gondolok itt olyasmira, ami fogadja a hdmi eszközöket stb. (amit manapság kell) és maga a Denon Avr-3801 pedig megoldja a hang erősítését a kapott jelekből. Kegyetlen jó hangú erősítő szerintem, emiatt 50-70ezerért biztosan nem válnék meg tőle. Van valami ötletetek?
-
djg
aktív tag
válasz
Norbi 72 #88900 üzenetére
Értem, köszi mindenkinek!
Van még egy eshetőség a fejemben, bár rendes házimozisok révén nem hiszem, hogy túl sokan támogatnák, viszont megvan benne minden, amit szeretnék és még áron belül is vagyunk:
- ezek már nevezhetők álló hangfalaknak (Norbi 72 leírása alapján a "vannak kisebbek is" kategóriában
Jobbak, mint a nagybögrék (?)
- mégis 5.1, viszont nagy előny, hogy a két hátsó vezeték nélküli, ami nekem nagyon szimpatikus
- tud mindent, amit szerettem volna, még többet is: wifi, dlna, miracast, bd lejátszás, stb.
- nagyon széles lejátszási lista (még anno, amikor a tévét vettem és beszéltünk róla, hogy mindenképp érdemes hozzá egy lejátszó, mert a leggagyibb is jobb a tévé beépítettjéhez képest, akkor géppel, xbmc-vel lett végül megoldva, most viszont erre nincs lehetőség, mert nagyon távol kerültek egymástól. Ezzel viszont meglenne a lejátszó is oldva)
- Sanci38 egy korábbi, olcsóbb Panát már jóváhagyott, mondván, hogy a Pana egész elfogadhatókat csinál
(Persze véletlenül sem szeretném kiforgatni a szavaid Sanci, csak szigorúan ár/érték arányban és az adott ársávban értem, amit írok, nyilván nem csúcsok csúcsa és ebből ennél jobbat is ki lehetne hozni egy rendes erősítő-hangfal párossal, de azért ezt is ajánlod ha így nézzük?
- gondolom azért jelentősen jobban járok ezzel is, mint egy hangprojektorral
- a Denon erősítő esetén keveseltétek a teljesítményt. Ennél milyen az 1200W?Tudom, hogy ez messze nem a csúcs és hogy akár ettől jobbat is összehoznátok még ekkora keretből is, ha hozzávesszük a szolgáltatásokat, az egyszerűbb kiépíthetőséget, stb, akkor azért rendben lehet? Sajna nem vagyok tényleg nagy szaki ezekben a rendszerekben és a kiépítésükben, bekötésükben, stb. Valamint designban is olyan szintet képvisel, amit el tudnék képzeni a nappaliban.
-
djg
aktív tag
-
djg
aktív tag
válasz
Norbi 72 #88668 üzenetére
Szia,
Igen, láttam már kis méretű álló hangfalat, de javíts ki, ha tévedek, viszont az pont ugyanolyan bögre, csak nagyobb talpra van helyezve, hogy álljon, nem? Vagyis a magasságához mérten a hangszórók aránya kb. 1:4, 1:5, de ettől még a teljesítménye a bögreszint, nem?
Akkor meg inkább veszek valami bögreméretet, vagy amiket linkeltem is 3 félét, amik valamivel nagyobbak (fél literes söröskorsók) de mégsem foglalnak felesleges helyet a földön, hanem polcra tehetők.
Amerikai konyhás a nappali, totál kb. 21nm. Ha a konyhát leválasztom, akkor kb. a nappali része 15 nm. Mindemellett a kanapé mögött már nincs hely és mellette is csak a bal oldalán lenne arra hely, hogy elhelyezzem a hátsó hangszórók egyikét. A jobb oldalra már nem tudnám betenni az 5.1 ide eső részét.
A keret amúgy nagyon változik, amikor az első igény felébredt, akkor 50-60k-ból akartam megoldani, aztán felment 100k-ra, aztán 200k-ra
De örülnék, ha nem 200k-ból lenne megoldva, főleg, mert a fenti leírás alapján érezhető, hogy az 5.1-nek itt nincs sok keresnivalója, sem az álló hangfalaknak.
Tehát erősítővel a korábban kérdezett nagybögrék vagy esetleg valami ilyesmi vagy marad a hangprojektor. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest