- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Toobee #10953 üzenetére
és mi lenne ha nem banánt hanem villát használnál?
én most egy ilyen kábelt használok és nagyon praktikus a villás megoldás.
-
rigo88
aktív tag
válasz
Toobee #10814 üzenetére
Sanci38:
köszi a véleményt, csak mert adott egy cserelehetőség ERRŐL ERRE. és nem tudom, hogy belemenjek-e.Toobee:
hehe
az időtállóságát persze nem úgy értettem, mint a régi színestvknél. tehát nem hogy 30év múlva is hitechnek számítson, hanem hogy ne gagyi koreai alkatrészekből legyen elkészítve. pl yamahapárti vagyok, yamaha ugye japán, tehát "agyonverni" nem lehet.
meg hát IGAZÁN (!!) nem bántani akarom a (gyűjtőnéven) techno zenét hallgatókat, de én rock/metal zenét hallgatok ahol nem ritkán az első 10 mp-ben több és összetettebb hang szólal meg mint egy mai divatos "minimal" albumon összesen. nem mellesleg abszolút hallással áldott/átkozott meg a jóélet. pl ezért nem is nézem a megafaktor műsorokat
szal a kérdés adotta fent említett yamaha vagy a fent említett sony?
r -
Ed Parker
nagyúr
válasz
Toobee #10625 üzenetére
Nem lesz ez olyan rossz cucc, csak hát a piac eléggé árérzékeny.
Amikor a ces-en bemutatták a pana vt50-et azt írták hogy 4500$ lesz a legkisebb(50") modell ára.
Szerintem ekkora tv ennyiért nem lehet ma eladni.
Bele gondolva az én vt30-am 2000€, akkor mire a 2,5x ár?
Azt a napokban láttam az újságban ahonnan vettem az enyémet hogy 2300€ -
nebulo5
senior tag
válasz
Toobee #10580 üzenetére
Köszi! Egy tippnek nagyon jó: Samsung 51"
És 3 év garival van!
-
Ed Parker
nagyúr
válasz
Toobee #10518 üzenetére
Sajnos egy olyan világban élünk hogy ingyen a ló sem b.. ik,ezért felszámolnak valamit.
Ami sztem ennél sokkal idegesítőbb,mikor beadod a szervizbe,ül felette a mester órákat,aztán mikor nem tudja megcsinálni,bejelenti hogy nem javítható vagy drága lenne nagyon az alkatrész. De a semmiért elkéri az óradíjat,Te meg nemhogy beljebb lennél,még lerántanak pár ezerrel,hogy vizsgálati díj.
Aztán ki deríti ki az igazat,hogy csak pancser a szerelő vagy tényleg nem érdemes javítani? -
leonel
aktív tag
válasz
Toobee #10127 üzenetére
Persze az ésszerűség határain belül. Ár/érték arány számít.
Gagyit és csak a "neve nagy" dolgot nem veszek. Ha 20-30e Ft vagy a termék árának +25%-n belül van egy másik, ami ár/érték arányban jobban megéri akkor inkább spórolok és várok még egy kicsit.
A lejátszó is odébb lesz amíg megveszem - mert az első az erősítő - utána jönnek a hangfalak.
De addig is tudom mire kell spórolnom valamint figyelem a használt piacot - hátha felbukkan egy kihagyhatatlan vétel. -
spiky03
veterán
Igen tudom ezeket.
Igen jelenleg elégedett vagyok, de ez nagyon a belépő szint. (Yamaha HTR-6230/Eltax hangfalak)
Azért szeretnék majd kicsit fentebb lépni, olyan rendszerig ami azért hosszútávon kiszolgál majd. Mert úgy tervezem, hogy ha cserélem az erősítőmet és a hangfalakat akkor azokat úgy tervezem, hogy ott megállok, és persze olyan legyen, ami mondjuk egy 20-25nm-re is elegendő lenne. Gondolva a jövőre, ha nagyobb lakás lesz.
Ennyi csak a célom.#9951
Alkudni???
Azt itt is lehet, nem csak a piacon?@ Patice #9947
Gondolom egyik sem a szinkronos verzióban volt.
Mind eredeti DTS, vagy épp Hd hangokkal. -
spiky03
veterán
Értem.
Mivel tesztelted a két subot? Mi az erre legalkalmasabb filmrészlet?
És mit kell/érdemes figyelni a suboknál?
Mert nekem jelenleg egy kis Yamahám van, ami eddig teljesen megfelel.Meg egyik havernál hallottam Vödörfedél powercube 8-as, de lehet, hogy 10es volt, és az sem volt rossz.
Nah meg nekem szerintem a kisebb, az R8 is elég lenne a lakásba.
@BBéci
Persze, ezt gondoltam.
Gondolom egy ilyen kis mezei emberkének, mint én nem szívesen rendezik át az egész boltot. -
andorra
őstag
Gondolom akusztikai és nem stabilitási szempontból érdekel.... Senki sem tudja, mi lenne a különbség a kettő között a te rendszeredben és azt sem lehet tudni, hogy te melyiket hallanád jobbnak. Mint ahogy az sem tudható, jót tesz-e a rendszerednek, ha homokkal töltöd ki az állványt és ha igen, akkor sem biztos, hogy akkor a legjobb, ha tele van töltve, a homok mennyiségével hangolni lehet. Kísérletezés nélkül, mindez csak vakrepülés.
-
HornedReaper
senior tag
Lehet csak az arany színét tüntették fel azzal, hogy gold-plated
Hama GmbH, Németben azért csak leellenőrzik a minőségetDe ha az árnyékolásnak lehet hinni, már megérte
A mélyláda gerjedt sima RCA-RCA dugóval feltekert hangerőn, terhelés nélkül. Ugyanilyen típusú Hamával jóformán megszűnt a gerjedés!A PC mögött mennek el a vezetékek, és a PC-ről szól minden.
Szerintem ezt a fajtát kivonják a forgalomból, mert van egy újabbnak tűnő, amin nincs rajta, hogy duplán árnyékolt.
-
jcage
tag
+1
Mindig jön valaki és kezdődik minden újra...
Én rájöttem, hogy nem akarok ebben ennyire elmélyedni, mert annyi pénz a világon nincs, de még az én otthoni szarjaimon is kijött a különbség hangfal kábel cserénél is, meg HDMI kábel cserénél is. Pedig utóbbi digitális, de villamosmérnök létemre mégsem akartam emiatt felvágni az ereimet, mert számok és mérések ide-oda, láttam-hallottam a difit...
Back to RO...
-
passz, lövésem sincs.
ha a kábel felépítésében nincs semmi "egyirányú", akkor elméletileg is kizárt, hogy valóban számítson. nem esik akkora feszültség egy hangfalkábelre, hogy az "átrendezze az atomokat", magyarán hosszútávú változást, bejáratódást idézzen elő. épp ezért az "eddig én balról jobbra hallgattam, te is úgy csináld, mert úgy szól jól" dolognak sincs értelme.
hogy létezik-e (egyáltalán létezhet-e) kifejezetten arra készített kábel, hogy balról jobbra jobban hömpölyögjenek rajta az elektronok, mint fordítva, az beyond me. igazából utáltam a fizikát mindig.
-
elnézést, valóban pontatlan voltam: statisztikailag releváns. a szórás miatt kisebb elemszámú mintánál nem érdemes levonni a következtetést.
"Akkor már azt meg se merem említeni, hogy mondjuk Szabó Zoli szerint érdemes egy gyertyát gyújtani, mert az ember ősidőktől kezdve megnyugszik a tűz láttán, ezért sokkal élvezhetőbben/elmélyültebben hallgatható a zene is."
de ezzel nincs is semmi gond, ez baromira így lehet. a hallás egy szubjektív, érzékszervi dolog. lehet, hogy egy pohár bor után másképp hallok. lehet, hogy álmosan is. ez mind tök oké. de a digitális jel nem lesz más, csak én hallom másképp.
-
nebulo5
senior tag
Nálam is van egy Hivox által gyártott jitter "szűrő" (azt sem tudom, mi is a pontos neve).
Tesztelgettük a napokban, de be kell ismerjem, még nem tudtam eldönteni, hogy jobb vagy csak másabb a cd forrásról a hang. A media player-hez használva, egyértelmű a javulás! És ez főképp a térérzet szélesedésében/pontosodásában jut kifejezésre.Ami egy másik érdekes észrevétel: a Pio 600 dvd játékosnak is egész becsületes zenei hangja lett! A napokban még tesztelgetem délutánonként! Aki esetleg kíváncsi rá, szívesen látom egy kis fülelésre! Talán, segíthet eldönteni az előnyét, esetleges hátrányát a ketyerének! -
bajnokpityu
félisten
8xx 9xx szériánál meglepődnél,mennyire pici a differencia az integrált, és az elő+végfok párosnál. Végfokok kapcsolása ugyanaz. Előny abból van,h külön trafóról megy az előfok(és nyilván jobb minőségű maga az előfok is), de ennél azért többet vártam volna, mielőtt végignéztem őket..
Namost, egy márkánál, aki a 80as évek elején fejlesztett sokat, majd 10éven át a 8xx 9xx ben végig tök ugyanazt csinálta, hát meglepődnék, ha a 10-15ben komoly újitásokat hoztak volna. Forgalmazó mondta egy 970esre, hogy a 156x tök ugyanaz a minőség.
-
igen, írtam, hogy én a helyében magasról leszarnám ezeket, meg a 17.1-et, meg dolby ex ultra pro gfx turbo, meg mittomén.
4600 usd volt újonnan, nagyon durvákat írnak róla. az egyetlen, ami nem volt szimpi, hogy rákerestem a típusra, és volt egy pár hirdetés ilyenről az utóbbi hónapokban, miközben nem hiszem, hogy túl gyakori volna. ha pedig többször gazdát cserélt pár hónapon belül, akkor kuketto...
szerk: sőt, itt is egy... hát nemtom. ki ad el egy ilyet és miért? vesz 2-3m ft-ért egy másikat, mert azon van hdmi? és ha van is ilyen, mennyi az esélye, hogy pár hónapon belül 3-4 ember teszi ugyanezt?
közben persze én is meghallgatnám, brutális vas, és ebből azért nincs kispórolva semmi.
-
spiky03
veterán
Én azért járok moziba is, mert azért vannak olyan filmek, amiket ott kell megnézni.
Legalábbis szerintem.
Idén lesz pár ilyen.
Csak pár példa a nyárra.
MIB3, Pókember, Prometheus, Batman3 és még sorolhatnámHa minden jól megy akkor pár hónap múlva meglesz nagy tv is, és így teljes lesz az egérmozim is itthon.
-
spiky03
veterán
Szerintem is jó mind a két film.
Én moziban néztem mind a kettőt.
A Sherlockban az erdős jelenet nagyon kemény. Tervezem, hogy itthon is megnézem majd, igaz csak DVD-n 5.1el, de remélem azért vissza ad valamit a moziból.
A M:I4 szintén egy jó kis akció film, vicces jelenetekkel. A múltkor néztük havernál angol DTS-el, jók a hangok, még ha nem is 7.1be volt.A Bosszúállókat látta valaki?
Szerintem nagyon ott van az a film is. IMAXben jó volt és jövő héten nézem sima 2Dben ismét ha lesz haver aki újra nézi velem.
Igaz szeretem az összes képregény filmet. -
bajnokpityu
félisten
Semmi. Nagyon szeretem ahogy van, zeném szinte semmi nincs 96os.
Meg én elméletem, tapasztalatom szerint szinte semmi zeneiségi előnye nincs összeillő láncon a nagy felbontásnak. Hangulat, zene az nem felbontásfüggő, szerinem.Ezért viszont lehet kikapok, sőőt lehet én is megváltoztatom a véleményemet később: Amikor múltkor csináltunk néhány próbát, hogy 5e Ftos ICktől, egyre jobb erősitőkkel hallgattunk zenét, ahogy normális kábelezés került a rendszerbe, alig volt előnye a HDnek. Aztán több millás láncnál lehet megint fordul a kocka, meg lehet csak az én ócsó láncom viselkedik így.
Mozinál sem látom, hogy a HDnek akkora előnye lenne.2309es Denonnak azért már minimálisan sztem villantania kellene a HDből. Sztem csak a masteringet rontják el picit a kisebb felbontások esetén, de magának a teknikának sztem nincs kézzelfogható előnye. Nagyon picikét jobb a jelenlétérzet,ha már meg kéne fogalmaznom,h mi az előnye.
A HDMI átvitelnek, az én kábeleimmel viszont van a koaxszal szemben
Nyugodtan vitázhatunk, mondjátok el saját láncaitokon, mi volt a vélemény, tapasztalat!
-
malagutif122
tag
20.000.- től többet nem akarok kiadni.
2db Front hangfalért.
de a Jamotol nagyon elment a kedvvem nagyon rossz.
ezek nem rosszak haveromnak is ilyen technics van jol szolnak -
malagutif122
tag
szia
nekem zenehallgatásra kell csak
disco zenéket hallgatni nem alakitok ki házimozi rendszert!
először épiteni akartam két hangfalt de nem foglalkozok vele
mert a hangváltót nem tudom megcsinalni rajta hangváltó nélkül
meg a hangszórók mennének tönkre.
vagy van még egy Technics CS95 erről mi a véleményed ? -
medek3
aktív tag
97-ben építettem egy mozi rendszert B&W 600 szériából 700Eft értékben. Akkoriban még a pro logic volt a menő, de ennek ellenére hatalmasat dörrent. Már bánom, hogy anno eladtam.
Ismerem milyen a szépen szóló rendszer. Csak azóta lett két gyerkőc és sok más terv.
Lehet le kellene mondanom az 5.1 vagy a 7.1 ről és venni egy pár B&W-t olcsóbb mozi erősítővel vagy egy aktív erősítős genelec-et. -
jó, hát így én is tudok érvelni
mindegy, arra jutottam magamban, hogy ha valaha építkeznénk, akkor inkább kap egy masszív szűrőt/szünetmentest az egész rendszer, valamint fizetek némi extra árnyékolást a fali vezetékekre. egyrészt, talán többet számít, másrészt, ha ezek mind megvannak, na akkor jöhet a dedikált aranyozott konnektor
, meg a zsír tápkábel.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest