-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
whatnot
őstag
Most kb. 40-50 a keretem, erre mondtátok, hogy inkább használt akkor. Arról nem beszélve, hogy következő lépésként majd rendes hangfalak kellenének ugyebár, nekem meg nincs több száz kilóm az elkövetkező időben sem, 150ezret irányzok elő összesen erre a célra a következő fél-egy évben.
Nem vágom, hogy milyen bonyolultságra gondolsz. -
Tudod, én azon gondolkozok ezzel kapcsolatban, hogy szerintem sokan valószínűleg nem elég jó, akár rossz hangképet hallgathatnak a bemérés és kalibrálás után, és nem is tudnak róla. Te is így voltál egy ideig, mert bíztál abban amit a gép beállított, és úgy hagytad. Biztos marha jó is tud lenni a kalibrált beállítás, sok mindent helyrehozhat, de többünk példája is azt mutatja, hogy a körmére kell nézni, az biztos.
-
Vagy állítsa be kalibráció nélkül, fülhallásra. Ha én a kalibrálás után megyek, kikezelhetetlen krónikus ízlésficamom alakult volna ki azóta.
(#95124) ProdyG "meg vagyok elégedve vele, nem sokkal-sokkal jobb a BX-nél, de érezhetően jobb."
Szerintem a silvernél is jobb, nem még a bronznál. Ha be lesz állítva.
(Én hajtok egy Gold, GSW12-re, kíváncsi vagyok rá!)
-
ProdyG
őstag
meg vagyok elégedve vele, nem sokkal-sokkal jobb a BX-nél, de érezhetően jobb.
Csak abban nem vagyok biztos, hogy jól van bekalibrálva. Hétvégén az Arcam-on megcsináltam a mikrofonos bemérést, a hangdbozok távolságát tökéletesen belőtte, de a szub esetében kb dupla távolságot mért, mint amennyi.
mondjuk a szubbal van a legnehezebb dolna, az biztos. ezt nem tudom, hogy korrigáljak-e kézzel valamit, vagy hagyjam úgy, ahogy most van.
illetve eléggé levette a szubnak a hangerejét az Arcam. ha így hagyom, akkor nem valami hangos az SVS, ez nekem kevés, nem elég ütősnem értem miért állította ilyen halkra.
-
brobi76hun
tag
Sziasztok!
A következő gondom lenne, ha ez az!? Van egy Samu led Tv-m, egy Onkyo erősítőm, ami össze van kötve a géppel, ami nvidia+intel kombós. Nos, ha be van kapcsolva a tv-m akkor azt irja az nvidia vezérlő pultban hogy, Riasztás! -Egy ismétlő csatlakozik a rendszerhez, -Egyes videóalkalmazások nem támogatják a HDCP-t, ha ismétlő van jelen. Ha kikapcsolom a tv-t eltünik. Mit lehet tenni, vagy ez nem hiba? Végülis müködik. -
dunkel
őstag
Nem vagyok meggyőződve hogy mozin sokat hozzá fognak tenni az állók ugyanezekkel a beállításokkal.
Majd erre térjünk vissza a próba utánAz állványodon volt korábban a TV? Ha felrakod a falra, leszeded az állvány felső polcát akkor úgy elfér a nagyobb center és nem kell újat venni/csináltatni.
-
hétalvó
addikt
ez arról szól, hogy itt az emberek nagy része segít a másiknak, barátnak tekinti a lakókat és mások pedig anyagi hasznot akatnak ebből húzni és ezt nem bírtam tovább hallgatni, mivel ez a 2. eset és pont én voltam az akinek a közeli barátai és aki segített annak aki hasznot húzott rajtuk.
tudtam minden számot és minden esetet.
csak szeretném erre felhívni a közösség figyelmét, hogy sokszor anyagi érdekek is húzodnak a háttérben. -
zozy84
senior tag
A frontokhoz szerelten. 2x3m. Ha csak 550ft\db áron számolom a csatikat akkor 1000fttal több, mint ha külön rendeltem volna. Egy ezressel többért meg ott gondolom jobban megcsinálják mint én itthon.
A többi kábel nem szerelve érkezik. Full lenulláztam magam szóval már nem lenne pénzem se több csatira. -
Mezga Aladár
veterán
Nem is úgy gondoltam.
Nekem viszont az jön be h. hallgatom sokat sokfélével. Ha azt hallom jobb a tér, hopp itt valami olyan részletet veszek észre amit a másikon nem, vagy fordítva, eltűnik valami, több/kevesebb a torzítás, milyen típusú zenékhez van kedvem. Az A/B teszt szerintem ilyen mélységig nem hozza ki.
De nem vagyunk egyformák. -
Mezga Aladár
veterán
Nem vagyunk egyformák.
Van egy eredeti légpárnás állványom.
Sokáig nem volt időm és menet közben mind a két belső defektes lett.
Lett időm, szétkaptam defektmentesítettem, installáltam. Valami eszement szarul szólt.
Vakartam a fejem mi a fr@nc lehet, csökkentettem a légnyomást és akkor jó lett.
Szerinted ez nem emlékezetből ment? -
Mezga Aladár
veterán
De mielőtt megveszed, sok helyen, lehetőség van az otthoni meghallgatásra is.
"Még mindig jobb így összehasonlítani két dobozt mint emlékezetből."
Én már, talán lustaságból, nem így hasonlítom össze a változásokat.
Ha adott rendszert, adott szobában sokáig használod, normál használat mellett is meghallod. De ehhez idő kell. -
-
-
cekkk
veterán
Németeknél is van eladó, 1990 euróért.
-
-
z123456789
addikt
(#94691) Tamoo
(#94690) Norbi 72
Akkor a Polk-kal szemben is inkább ezt ajánlanátok? Norbinál hallottam a Polk-ot, engem lehengerelt, de azt tudni kell hogy jelenleg nincs egyáltalán mélynyomóm. Meg azért Norbi jóval előbbre jár rendszerben mint én.
Sajnos nálam nem olyan egyszerű ez az "elhozom kipróbálom" téma. GYMS megye.
Viszont ha azt mondjátok hogy a Klipsch-sel jobban járhatok, akkor elmegyek érte szívesen. -
Csabroncka
addikt
"csak mostanában kezdem kihallani, hogy új egészen finom részletek is megjelentek a korábbi zenéknél."
Ez a mondatom erre utal!
Neem azért a színpadkép +irányú átalakulását egyértelműen megmondtam, helyére került minden! Valóban 2x váltottam kábelt, ez egyértelművé tette az előnyöket
-
Steady74
addikt
Nézd: ha te nem értesz valamihez, és vannak emberek, akik nálad magasabb szinten űznek valamit, akkor az ő ajánlásaik után tudsz elindulni valamerre olyan kérdésben, amiben nem mozogsz otthonosan. Lehet nem szakértők, lehet nem olyan profik, akikre Ti felnéztek, de mégis egy "zöldfülűnek" segítséget tudnak adni. Megtették páran, más irány is volt, én ezt választottam.
Kiröhögni nem kell, ha itt kérdez valamit az ember, olyan válaszokat kap, hogy azt nem köszöni meg.
-
Norbi 72
veterán
Jól van,még egy kis türelmet kérek,szombaton jön a vevő a Magnatokra,addig itt maradnak.Valamikor utána beszámolok.
(#94513) axwel18 Türelem...és nem fogok belső kábelezni..
(#94516) gyurczy Bevallom Diamond 2 -re gondoltam,még a forgalmazóval le kell játszani...de mondták,hogy lehet variálni.
-
kimi02
őstag
Lehetne ezt feszegetni.
Ebbe a kategóriába amibe a Polk RTI A7-es is van , és még ettől jóval feljebb is a gyári kábelek egy hulladékok szerintem.
Ettől jobb a Gotham , kimondottan a gyáritól.Valaki írta itt azt is hogy a drága Focal dobozokba is VDH CS122-es belső kábel van.Ha tévedek akkor elnézést.
Akkor az elé minek több 100ezres hangfalkábel ? -
Cseneles
őstag
Itt van még az Onkyo...
Már kezdem meg szokni mozin a Marantz-ot, zenén egy értelműen jobb, sokkal részletezőbb a magas tartomány és lágyabb talán teltebb a mélye
mozin is ezekre a tulajdonságokra lettem figyelmes, de valahogy kicsit lapos a TX-SR707 után
ott a hátterek jobban éltek nem tudom máshogy elmondani...ha valami elrepült a filmben felettem akkor azt úgy is hallottam itt kissé mérsékelt ez a hatás
-
Cseneles
őstag
Kicsit hallom igen pedig le van Kapva 80Hz alatt minden róluk, most lakás felújítás van pont és ezt a szobát hagytam a végére...ez kerül majd a legtöbbe
A szekrénysort dobom majd ki így még 60cm szélességet el érek vele és a mély is a sarokba 45 fokkal befordítva lesz jó helyen...4*4,6-os szoba
Talán jövő ilyenkorra meg lesz hangfalakkal együtt minden
Borisz76 : 97cm-es
-
Cseneles
őstag
Többen mondták és utána is olvastam, hogy ha nem is sokat de javít a hangképen, na meg ez örök ha egyszer megveszem
így számomra nem felesleges pénz kidobás...de mondjuk 30K-ért egy zavarszűrő az nem biztos hogy füllel hallható javulást okozna vagy ha még is azt hallani szeretném
Elég körül tekintő vagyok a műszaki cikkeim kiválasztásakor....tudom vannak hiányosságai a rendszeremnek melynek a következő elem cseréje mindenképpen egy hangfalszett lesz!
egyenlőre ez a fel állás -
pr0bi
senior tag
Harman Kardon AVR360-ról szeretnék én is váltani de nem tudom milyen irányba mozduljak. Dali C6 szett maradna, jelenleg két alternatívám van a használt árat is figyelembe véve:
Ez a CA 551R amiről beszéltek vagy Denon 3808. Mindkettőről jókat hallottam, személyesen nincs tapasztalatom velük. HK-val teljesen elégedett vagyok, mozin kiválóan teljesít így főleg ez után is ez lenne fő cél de jó lenne néha egy kis sztereó is.
-
Norbi 72
veterán
Nagyobb szobába.Új hangszóróval,elméletileg.
-
xxlongikaxx
aktív tag
Nem veszed, tudom nagyjabol hogy mire szamithatok ezert a penzert. Igazabol nem is akarok sokat kolteni, illetve helyem sincs nagy allo dobozoknak. Probalom megtalalni a legjobb ar ertek aranyt, es semmi csodat nem varok
Ez lesz az elso 5.1 es szetem, ha kesobb lesz ra igeny akkor lehet bovitek majd.
-
BBéci
legenda
Nálam az AVR750 és az AVR450 (ez még most is sok örömet okoz) felett és kétoldalt csak 8 centi szabad hely áll rendelkezésére a kiáramló levegőnek, de sosem forrósodott annyira, hogy aggódni kezdjek. Ettől függetlenül nem tartom feleslegesnek az általad alkalmazott plusz légkeverést.
-
sixer66
senior tag
20nm-es szobáról van szó és most egy kis magnat aktív sub van rákötve az erősítőre Heco szett mellé, de mondanom sem kell, hogy minőségre nem az igazi. Nem akarom üvöltetni, mivel panelban lakom, de ha halkan is szól legyen pontos. Tudom ez a 20-40K-s kategóriával nem fér össze. Az általad linkelt Klipsch se hangzik rosszul, csak egyelőre pestre nem tudok feljutni, ami azért necces, mert a legtöbb hirdetés ugye pesten van.
-
bazsy_
tag
Sejtettem hogy nem fog kijönni ennyiből akkor b verzióként arra gondoltam, hogy első körben vennék egy polk TSX440T + lecserélném az erősítőt a többit pedig később apránként. Persze ez a drágább verzió. A polkról jót olvastam és addig míg összejön a többi lemondok a térhatásról
Erről mi a vélemény?
-
Erősítő: Denon X2000 Front: Yamaha NS-555, Surround: Yamaha NS-P60, továbbá ideális elhelyezés majdnem (a hátsó hangfalak kicsit hátrább vannak, mint kéne, azaz nem oldalt), sajnos gránitlapos nappali, de nagyrészt szőnyeggel takarva, az egyik oldalán viszont nyitott a konyha felé. Nem tudom ezek kellettek-e, mint információ. Köszi.
-
gyurczy
őstag
Én azért csak kipróbálnám másik AVR-el. Amióta az Arcam van, azóta van probléma, ha jól értem. Az első panelt, amit 8 hónapig használtál cserélték, nem? Az új is pont ugyan azt a jelenséget produkálná? Elég pici az esélye. Vagy mindegyik szar, vagy máshol a hiba szvsz.
Írtam egy privátot, nem akarom már itt folytatni. - Tamoo
[ Módosította: Tamoo ]
-
bajnokpityu
félisten
no,akkor összefoglalva. van egy hibája a t12nek, ami csomó erősítőnél megkerülhető.arcammal nem. ha arcamos tulaj subot keres t12 árában, nem ajánljuk neki. talán igy jobban érthető, amit irtam.
a többi erősítő tulajnak meg ajánljuk, hogy tekerje fel tökig az erősítőben a sub jelszintet, és a subban vegye lentebb. egyébként én ugyanezt a teknikát javaslom olyan esetben is, amikor egy újabb előfok kerül a kombájn /proci mögé.
sztem most pont nem irtam véleményt az arcamról
devil-k: sztem tekerd feljebb erősítőben, biztos, ami biztos
-
bajnokpityu
félisten
azért mutogatok az arcamra, mert ott nem tudsz elegendő jelszintet beállítani. tehát nem ajánlott hozzá venni t12t. mindenféle más erősítővel nincs ez a gond. mindenki feltekeri a preoout szintjét, és ennyi.
denonod esetén se volt kellően feltekerve. itt 9/12n megy (azaz 6/12n) és nem fordul elő ilyen.
-
bajnokpityu
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest