- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nem azt mondtam, hogy el sem mondom a véleményem, hanem azt, hogy amikor látom, hogy mások meg más véleményen vannak, akkor nem kezdek el kitalálni házimozis szitukat, nem állok neki mindenáron cáfolni, téríteni. nekem meggyőződésem, hogy a tápkábelek körüli mizéria szimpla kamu, nincs mögötte valós tartalom. az elitistább arcok itt a fórumon ezen rögtön felhördülnek, aztán még azon is, hogy leelitistázom őket, ők úgy fogják érezni, hogy szimpla igényesség részükről, én meg botfülű vagyok. most van értelme nekünk nekiállni kardozni? vagy nekem valami csapdát állítani, amikor jól lebuknak, hogy ők sem hallanak különbséget?
-
de ez visszafelé is igaz. ha mondjuk itt a hangos többség abszolút elitista, ő meg mindenáron meg akarja változtatni, cáfolni őket, az ugyanúgy szól az el nem fogadásról. nézd meg az aláírásom, sejtheted a véleményem a százezres tápkábelekről... mégsem járok ide téríteni.
-
BBéci
legenda
Szerintem azért esik méltatlanul kevés szó a NAD-okról, mert korábbi importőre egyáltalán, a mostani alig foglalkozik vele. Múlt héten beszélgettünk a közeljövőben tesztelendő erősítőkről, ami során felvetettem, hogy régen, 14 hónapja írtunk NAD-ról, éppen itt az ideje.
Nagyon szeretem a hangjukat, bár Arcamot nem adnék értük.(#152958) Vicarious1
Szintén maximálisan elégedett voltam az X7200W zenei képességeivel. Azon kevés házimozi erősítők közé tartozik, amivel élvezet volt a zenehallgatás. Kicsit bánom, hogy nem vettem egy használtat 1000 euróért. -
Dorian
félisten
-
törölt tag
Persze tisztában vagyok vele...
Némileg poénnak szántam..
Csak arra próbáltam célozni, hogy hiába hozza fel referenciának a mozik hangját, szerintem minimális azoknak az embereknek a száma akik voltak olyan mozikba amikre ő gondol." Spec én nem szeretném ha távoznál a topikból, csak a "vadhajtásokból" lehetne kevesebb, na meg jó lenne, ha egy kicsit elfogadóbb lennél mások gondolataival, elvárásaival szemben."
Egyetértek..
-
VoidXs
nagyúr
Az az alapja, hogy tényleg így van. Lehet ezt szeretni, nincs azzal baj, de ne mondja senki, hogy ez referencia vagy valósághű, mert nem az. Rengeteg keverést hallottam stúdióban, a Denon attól messzebb nem is lehetne.
(#152874) Jigsaw04: Nincs emögött irigység, egy JBL Synthesisre például mindenki elismerően bólogat. Ott valahogy nincs megosztottság a hallgatóság körében, mint a nettó átverés kategóriába sorolható cuccoknál. Emellett van pár "fikázó", akinek bőven drágább felszerelése van, mint amit leszól, ha már erre kell gerjedni.
-
VoidXs
nagyúr
Pont ezért szól máshogy egy filmbe vágott zene, mint az album master. A mozira fejlesztésnek és keverésnek az a lényege, hogy műszakilag minél jobb (és pontosan definiálva van a "jobb") rendszert állítsanak elő, amin már könnyű egy másikat szimulálni, végtelen hangmérnöki eszköz (pl. Speakerphone) van erre.
(#152852) kpykpy: A számok alapján a Denon színezett, a Marantz nagyon erősen referenciaközeli, az Onkyo jól próbálkozik. Az egyik legrosszabb mozi, amit valaha hallottam, X8500-alapú volt, pedig a körítés is árba vágott, az egyik legjobb házimozi lehetne, ha mondjuk Marantzra épít, csak hogy ne pécézzek.
-
VoidXs
nagyúr
A projektor akkor jó, ha olyat játszol, ahol a késleltetés nem igazán szempont. Most a teljes Assassin's Creed szériát játszottam végig vetítve, kontrollerrel, az elég nagy élmény, de FPS-t már nem tudok ilyen formában elviselni. A hűtés miatt nem szoktam aggódni, hacsak nem erőszakolod meg a hardvert mindenféle effekttel, akkor elnyomja már a projektor hűtése is. Inkább a TV-seknek ajánlott a passzív borda.
-
Hohocali
aktív tag
Pont ez a bajom a PC hangkártyával most, hogy nem bírja követni a formátumváltásokat (pl. atmos).
Pedig kipróbálnám, de a sok hangfalról nem mondok le, mert nekem bejött.
PC használathoz:
Én magamnak monitort nem tudok már elképzelni. Laptop munkára, természetesen normális asztal/szék, "magamra húzom" az asztalt, így szó sincs görnyedésről, hátradőlve használom. Ez a mobilitás miatt is kell, meg nem keverem a munkagépet a többivel.
Viszont ha elszakadok a munkától (böngészés, játék, htpc, stb.), akkor nem értem miért "görnyedjek" egy sarokban a monitor előtt, mikor a fotelban is hátradőlhetek a 65"-os TV előtt egy mobil billentyűzettel. -
-
mpo
veterán
+1
Laptop nem rúg labdába és nem is fog.Azt meghagyom a feleségemnek, a 15,6"-os monitorával, nekem meg jó a 24"-os monitor.
A laptop az ergonómia megcsúfolása, napi többórás munkára (komolyabb feladatra) alkalmatlan.
A múltkor vettem neki egy ilyet, meg egy vezeték nélküli egeret, ne görnyedezzen a laptop fölött.
[link]Az enyém nem erőmű, gyors SSD, 16 GB RAM, pár TB HDD, így a NAS-t is pótolja.
-
python1
veterán
Én Asus sonar D2X-et használok,igen komoly paraméterekkel bír,és valóban igényel némi minimális PC ismeretet az alapszintű beállításokban,de egyszerűbb beállítani mint bármelyik AVR-t a grafikus megjelenítés miatt.Aki bonyolultabb beállítást szeretne,annak valóban el kell mélyülni a PC-s világban,de egy komolyabb processzor beállítása sem könnyebb kihívás.
Nem kell mindenkinek PC-s processzor nem azt mondom,mert valóban van még hiányosság,lemaradás atmos meg néhány dekódolás terén,de igen jó hangot produkál 5-7.1-es kialakításban.Csak én lepődtem meg a legjobban a kapott végeredményen. -
python1
veterán
-
windlord
őstag
Ez egy tok egyszeru rlc kor, amely allitja be a vagasi frekvenciat. Ezzel az elektronikaval tizedHz - re be tudod allitani az erteket. A hangfal akusztikajat ne keverd ide, mert az megint egy mas szakma.
De nem ertem, hogy a szog egyszeru dolgokon miert kell felhaborodnod?
Attol ez a kurva aramkor meg igy fog egy igy is mukodik.
Az aramkori elemeket meg hal'Istennek lehet merni par ezer forintos muszerekkel. Mielott meg nekemugrotok nem scope - ra gondoltam most, mert azzal akar a vegeredmenyt lehet vizsgalni.
Ha mar muszaki mernok vagy, javaslom az alap elekto kapcsolasok tanulmanyozasat az alap aramkori elemekkel egyetemben.
-
bajnokpityu
félisten
-
windlord
őstag
Hiper-szuper-csillivilli kondiknal tok egyszeruen. Par ezer forintos kapacitasmerovel. Megmondja 3mp alatt nF pontosan.
A bovlinal szinten.
A bovli csereje (vagy a jo csereje) utan mar
hangolodik is el a frekigorbe, es indul a vudu. Voala, mas hangja lesz.Roviden ez a megmagyarazhatatlan egy tok egyszeru aramkornel, mint egy keresztvalto.
Ugyanez egy elmelegedett ellenallasnal is. Csereled, mert elmaszott az ertek, valtozik mert valtozik az ertek. Hiba 2-3ohm a kulonbseg.
Van egy rosszul tekercselt vasmag, csereled egy ugyanolyan erteku tekercsre, de stabilabb, jobb a hatasfoka valtozik az aramkor-elmozgul a gorbe, mashol vag... Stb. Ez elektrotechnika barhogy is urtechnikanak van beallitva itt.
-
VoidXs
nagyúr
Logikusan lehet mérhető metrikákat kötni ezekhez a lazán értelmezhető fogalmakhoz: részletezés = csillapítás/lecsengés, hangszerhűség = frekvenciagörbe. Egy kondinak is vagy 10 metrikája van, és akkor még az egy egyszerű alkatrész.
Nincsenek szürke foltok, sem olyanok, hogy azonos mérést különbnek hallasz. Olyan persze van, hogy azt hiszed, vagy rosszul mérsz, de végső esetre ott az impulzusválasz (így a komplex frekvenciaválasz), ami egyértelműen azonosítja a hangkaraktert. Önmagában persze nem tudod értelmezni, hogy a változás miért is történt, csak hogy megtörtént.
-
dualcore
őstag
Pontosan ez a lényege.
Mivel a váltó karakterisztikája nem csak a beépített kondiktól függ, vagy annak kapacitásától, és ídőbeli változásától.
Mivel egy "tuning" esetén vezetékek, tekercsek, kondik változnak, és nem utolsó sorban forrasztások anyaga is befolyásol.
Szóval a helyes út megtalálása a cél, és ez nehezen kivitelezhető próbálgatással, ide azért kell a szaktudás.
Én értem windlord gondolkodásmenetét, ő az elektronika irányából közelít, ami sok esetben lehet is igaz akár, de ez hangfalak esetén milyen irányban változtat a karakterisztikán az a kérdéses. -
sixpak
nagyúr
Én is kb. 16nm-t (kicsit nagyobbat, mert a hossza valamivel több mint 4m) rendeztem be, azt mondom elég bőven, bár ez nem kifejezetten moziszoba, inkább egy hely, ahol tudok nyugodtan zenét hallgatni vagy megnézni egy filmet a családdal, társasozni a gyerekekkel, olvasni etc.
Lehet rakok képeket a kezdő topikba... -
Squirrel
őstag
Szinte semmit nem nézek magyarul. A "szinte" kivétel a gyerekeknek rajzfilmek, azokból sok nagyon jó szinkronosan is.
A mennyezeti hangsugárzókat most jelentősen egyszerűbb lenne beszerelni, mint esetleg később. De a normál dobozok elhelyezésével is szívesen várok tanácsokat.
-
Squirrel
őstag
Nagyon durva ez a szoba, gondolom brutális ára lehetett. Viszont az a processor és hegynyi végfok nem főzi meg egymást?
Így az eddigi beszélgetésből leszűrve a konklúziót, az én nappalimban sok értelmét nem látjátok mennyezeti hangsugárzóknak. Sajnos a hangzás amit ilyen szobában el lehet érni, biztos sose lesz összehasonlítható egy moziszobával, ezt tudomásul veszem.
Boldog karácsonyt kívánok minden Fórumtársnak!
-
mpo
veterán
A nappalikra gondoltam (meg a moziszobákra is).
Amikor az első autóm a Polski Fiat 126-os meglett, akkor azért ismertem a többit és tudtam a különbséget is.
A jó megoldások egy nappaliban ötletet adhatnak másoknak is, a moziszoba más kategória, de jó ha tudja egy kezdő is, hogy van ilyen és hogy néz ki.
Nem száll el a saját rendszerétől, hanem a helyén kezeli. -
BBéci
legenda
Hétszámjegyű összeg forintban.
(#152296) m3ss
Jártam riport készítés céljából olyan házakban, ahol egy plusz szárnyat építtetett a tulaj a kert rovására, amiből dedikált moziszoba lett. Mindegyikben megmaradt a (nem konyhás) nappaliban lévő, sokmilliós rendszer is. Azért, mert a tulajok hiába pakolták be a legjobb minőségű alkotóelemeket, valami hiányérzetük mindig megmaradt, pláne, amikor hazatértek egy demóról, vagy ismerősüktől. -
Quetz
őstag
Ezen az oldalon vannak, később le is írja a véleményét a két mélynyomóról.
-
-
BBéci
legenda
Volt nálam SB13-Ultra, nem volt rossz, sőt, de nem szerettem bele. Nem véletlenül álltak le a gyártásával. Az SB-4000 sokkal jobban tetszett, de nem kell a szobámba egy akkora monstrum. A méretükhöz képest óriás hangú szubládák tudnak lenyűgözni: Sunfire XTEQ 12, B&W DB4S és ami kicsit termetesebb, a Velodyne SPL 1200 Ultra.
Az SB-3000 még éppen elfogadható méretű: nagyjából 40x40x40 centis kocka. -
Mindent betartottam ahogy ajánlottak/tanácsoltak. 1 hónapig járatás zene/filmmel. Nos ezt kb 2 hétig bírta, aztán elhalkult és alig ad ki magából basszust. A tenyeremmel érzem, hogy dolgozik a membrán, de nem olyan erővel ahogy kellene neki. Olyan mintha lenne egy Ferrarid és lenne benne egy akksis bringának a motorja. Azt mondták, hogy a procedúrájuk szerint ha tényleg a mélyláda a hibás akkor le kell adniuk a sorozatszámát az SVSnek és majd egyszer valamikor az USAból érkezik az új elektronikai panelja. Ugyanis már ebben a helyzetben voltak már egyszer, csak az Ultra 16-al egy másik ügyféllel. Nos az a szomorú, hogy van nekik SB4000-es modeljük nem is egy, de nem az lesz, hogy adnak egyet nekem, ezt a hibásat meg viszik el és majd ők intézik, hanem had szívjak én és legyen szar karácsonyom meg ünnepekem... Nagyon mérges vagyok, tudom, hogy nem tehetnek ők sem erről és azt is h segítőkészek, de én tuti adnék ilyenre. Nagyon elveszi az ember kedvét az egész hobbytól
AVR reset, subwoofer reset megvolt, kábelek ki be kötése szintúgy. Az LFE jel kimegy az AVR-ből, de kellőképpen már cseszik azt rendesen felerősíteni. Ez a nagy helyzet. Legszívesebben fognék egy 10 kg faltörő kalapácsot, mert heves a természetem, de nem teszem, mert nincsen itthon, ja és lusta is vagyok elmenni a Praktikerbe érte.
-
gago1975
őstag
Szia.
A kérdést az volt, hogy a front-hozTriangle Opera 4mm²-es ill. a Surround/ Sr Back + Atmos hoz 2,5mm² szintén Opera 60m vagy jobb??
Az Opera 4mm² 2400Ft/m abból cca 15-20méter kellene + Opera 2,5mm² ami a Surround/ Back / Atmos hoz kell az pedig 1500Ft/m és kb 60m kell.
Viszont ha jobb kell ehhez a rendszerhez akkor milyen legyen, ha ez nem jó akkor max 4-6000Ft/m szánnék rá.Mint írtam kedden foglalózom a házat. A páromnak a moziba nincs beleszólása, ő rám bízza a döntést.
Vászont+vetítőt nem szeretnék, illetve 4K ban elég drága még, ezért tv lesz, a tv viszont nagyobb lesz, egy LG OLED65C8-as lesz a saját 240cm széles fa tv tartón.
Igen jobb lenne ha lehetne még kapni a SVS SB12-NSD-t. Most vettem egyet BF-alatt de már nem kapható sajnos. Az SVS SB-2000-es ami szinte u.a., ugyanúgy 12" csak +100w-al erősebb lenne a legközelebb hozzá.
Azért fontos most ezt az egészet letisztáznom mert az Opticon 8-ast 800K helyett 480K-ért ajándék, illetve az erősítőket is megvenném most, nem szeretném kihagyni amennyiben a hozzáértők is javasolják az esetlegesen felsorolt erősítőket mellé a hangfalakat. A center illetve a Surround-okat még ráérek megvenni,
A szoba minimálisan lesz módosítva. Sarok garnitúra vagy U alakú garnitúrát teszek bele + dohányzó asztal illetve egy keskeny polc rendszer a kandalló illetve a beépített vitrin közé. Ahol a fekete betét van oda kerülnének a front hangfalak.
-
m3ss
veterán
lehet en pont oldalra akarok lepni
zenere meg tok jo az egesz most is nekem... nagyobb center meg esetleg kicsit nagyobb frontok filmek meg hangero miatt kellenenek esetleg. mas fajta magassugarzo..de ez is fura, mert 13as hangeron pl vilagon semmi bajon nincs a magasaval. meg a rendszer dinamikajaval se. aztan 0-as hangeron mar egyikkel se vagyok igazan elegedett...ezert is lenne jo, ha pl egy tesztben azt is latnank, hogy x filmet y hangeron teszteltunk z meretu szobaban.
-
Dorian
félisten
Azért ezzel ésszel kell bánni, nem feltétlenül lesz megfelelő egy sokkal jobb szub.
Amikor a Dali Concept szetthez megvettem a T12-t, utána kénytelen voltam lecserélni sokkal drágábbra a Concept szettet, mert annyival jobb volt a szub, hogy teljesen kilógott. Nyilván most kategóriákkal jobb a hang, de ennek volt a szubok kívül is jelentős anyagi vonzata -
BBéci
legenda
Szinte folyamatosan van nálam valami szubláda tesztelésre, ezért magamnak nem vettem újat, tartalékként szolgál egy 2001-es évjáratú Yamaha YST-SW300. Azt írta róla valamelyik német magazin, hogy 1000 DM-ért messze a legjobb mélyláda, ami kapható. Az átszámítva 130000 Ft volt, az egyhavi bruttó átlagkereset pedig a mostaninak harmada.
Pár hete B&W DB4S szolgáltatja a szubbasszust, szívesen megtartanám, mert hihetetlen, amit produkál. -
VoidXs
nagyúr
Egy driver nem elég, túl sok probléma van vele a felhasználási területén. A 4642A is úgy adta a legjobb élményt, hogy volt belőle kettő, de egyedül se mondható rossznak. A 4641 kis teremben elfogadható, de nem esett le tőle az állam, 4645-öt viszont csak raktárban tudtam pofozgatni, az alapján jónak tűnik, de ez csak szükséges és nem elégséges feltétele, hogy tényleg jó is legyen.
-
BBéci
legenda
Ezt a JBL-t többször hallottam szólni, mozira remek, de koncertekhez kevésbé. Méghozzá éppen a 18 colos membrán viszonylagos lomhasága miatt. Nem vennék ilyet, az biztos.
Ha csúcs szubládát akarok, az JL Audio Gotham. Esetleg REL 212 SE. Persze a kettő nem egy ligában focizik, csupán azt akarom érzékeltetni, hogy inkább két kisebb membrán, mint egy hatalmas és böszme. -
Quetz
őstag
Az az érzésem, hogy egy Anthem proci volt a lelke annak a rendszernek. Azok úgy tűnik, hogy auto kalibráció után kb 10dB-vel hangosabbnak veszik a referencia hangerőt. Azaz ami nálam a 0, az az Anthemnek -10. Kivéve, ha mikrofonnal után van állítva.
Ha már csöng az ember füle, akkor az 120+dB. Nekem az Imax Dunkirk vetítés során volt ilyenben részem,. Imaxban mérte egy cikk író:
The IMAX levels were quite high: Leq (average RMS level over the entire length of the movie plus trailers) = 105.0 dBZ (flat), 88.9 dBA, 103.8 dBC; Lmax (maximum 1-second RMS level) = 122.6 dBZ; L10 (level exceeded 10% of the time) = 108.8 dBZ; L50 (level exceeded 50% of the time) = 94.3 dBZ -
Tonyka 2
tag
Kb. 2 hete hallgattam Crown, JBL Pro mozit, ott már fájt a fülem. A második nap után múlt el a sípolás, pedig még nem is volt igazán hajtva. Szóval azért lehet jó minőséggel is fájdalom küszöbig menni, azért azt nem meséljük be, h mind1 a hangnyomás csak jó minőség kell. Már amennyire a mozi hangot valóban jó minőségnek lehet nevezni.
-
Gabesz26
senior tag
Én meg proci - végfok kombót
. 1 milliót biztosan nem adnék ki egy AVR-ért sem. Ezeknek a mai csúcs AVR-eknek a teljesítményadatai kevesek 5 + csatorna terhelése esetén (szerintem), ami miatt dinamikában lesz/lehet hiányérzet (főleg ha egy kisebb érzékenységű dobozzal párosítják).
Ha valaki komolyan gondolja, és adottak a lehetőségek úgyis proci - végfoknál fog előbb-utóbb kikötni, akkor pedig már érdemesebb előbb
. 800 - 1000 ezer Ft-ból már egész komoly páros kihozható használt proci-végfokból, ami teljesítményben/minőségben bőven veri a listaáron ennyibe kerülő AVR-t (+ előny, hogy "csak" a processzort érinti a technológiai avulás, egy jó végfok szinte örök).
-
Szerintem is ez a helyes sorrend. Elac 2070 van nekem is.
Az Elac csak eq-t állít a többi hansugárzóhoz való viszonyát nem nézi, ezt az AVR tudja csak beállítani. Ezért én először a sub majd az AVR mérést futtattam le. Utána pedig az AVR- ben alapra állítottam a SUB eq-t, a többi beállítást meghagytam.
-
VoidXs
nagyúr
Sokszor próbáltam ugyanazzal felülmérni egy rendszert (pl. REW + REW, Audyssey + Audyssey), az ellenőrző méréseken mind rosszabb eredményt mutattak. De az ELAC nem Anthem rendszert használ, hanem sajátot, így az eredmény még távolabb lesz az ideálistól, harcolni fognak egymással.
-
-
VoidXs
nagyúr
Két helyen semmit nem érdemes mérni, mivel két különböző bemérő szinte mindig teljesen más elvek alapján működik, elcsavarják egymást rendesen, illetve teljesen mást kapsz a sorrend felcserélésével, ellenőrzés nélkül nem is tudhatod, melyik a kevésbé rossz. Ez ugyanakkora hiba, mint bemért rendszert újabb konfiggal kiegészíteni, láttam már mozit is ilyen okból gyönyörűen elrontva. Egy DSP-s subot elég csak a saját bemérőjével kikalapálni.
(#151610) -KP-: A szűrők száma csatornánként fix, nem globálisan.
-
Dorian
félisten
Minek hozzá állvány? Fotósállvány tökéletes.
A mikrofon sem annyira gagyi. Egyrészt nem mindegyik erősítőhöz ugyanaz jár, van típusszámuk. És az adott erősítőhöz tartozó mikrofon korrekciós görbéjét ismeri az az adott erősítő. Más részt a szobaakusztikai problémák legalább egy nagyságrenddel (!) nagyobbak, mint amennyire egy ilyen kis "gagyi" mikrofon pontatlan, így a gyakorlatban ez nem igazán számít.Egyébként pedig lehet, hogy veszek egy ILYEN szettet. Automatikusan mér, korrigál, és a korrekciós értéket a hangkimenethez adja. Garantáltan sokkal többet ér, mint mondjuk a tápkábelek hatása.
-
m3ss
veterán
en felrakom a 3 labu allvanyt a kanapera. pontosan odateszem ahol a fulem lenne. 10 cm-rel kanape hattamlajatol elore es lefele.
(#151482) Jigsaw04 fuggonykarnis mar keszenletben. nalam jo sok fuggony lesz..kivancsi vagyok majd audyssey gorbere fuggony elott es utan
konkret modellek esetleg? nem vetem el a dolgot, meg kellene hallgatnom par 300-400ezres hasznalt 5.0 rendszert ami szoba johetne..nem nagyon jelentkezett senki
amugy is nehez ugy ez a hasznaltan 5.0 vasarlas.
-
mpo
veterán
Múlt hétfőn jött meg a Denon X1500+Dali Spektor 6, még igazán kezdő vagyok.
A Denon X1500-on az Audyssey MultEQ ® XT-vel 8 ponton mértem, ezen a hétfőn a Dali Alteco is megjött, most is 8 ponton mértem. Itt meg azt írják nem kell annyi. Ketten nézünk filmet középről.
Nincs zavaró hangzás se zenénél se filmnél.Hány ponton mérjek?
Kb. 2 méterre vannak a hangfalak a hallgatói pozíciótól a 18 nm-es szobában, a tv a hosszú falnál van egy erre való szekrényen.A fotózásnál már értem a hisztogramot, alul- vagy túlexponált képnél.
Ha megnézem majd a görbét, melyik az elfogadható és melyik utal bármilyen hibára?Ezek jelenleg ki vannak kapcsolva, Audyssey Dynamic EQ ® and Audyssey Dynamic Volume ®.
Még nem értem a kézikönyv végére, kell-e nekem kezdőként kézzel babrálni a beállításokban?
Kell-e a Flat beállítás?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell USB-C, Thunderbolt 3, TB3, TB4 dokkolók (K20A) WD19TB/ WD19TBS/ WD22TB4, (K16A) TB16/ TB18DC
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest