- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz
gabo01 #126320 üzenetére
Itt egész jókat írnak róla.Frankó a feketéje?
Türelemmel találsz háttereket.
És van rendes front motyóis...
-
-
kabar
senior tag
válasz
gabo01 #125445 üzenetére
Ezzel nem mész 20 ezer fölé biztosan:
Kábelek.
De előre mondom, hogy majd mindjárt megkapom, hogy ezen 384%-al kevesebb színt látsz, és a kontrasztod is csökkenni fog 572%-al. Én mindenkinek azt mondom, hogy megvesz egy olcsót, és aztán kikölcsönöz egy drágát. Ha látja a különbséget, akkor bukott 5000HUF-ot, ami a drága kábelnak töredéke, de legalább marad neki standby-ban. Ha meg nem lát (lássuk be, van rá esély gazdagon), akkora drágát visszaviszi, és megtakarít egy rahedli pénzt. -
Joshi
titán
válasz
gabo01 #125162 üzenetére
Amennyire ki van emelve minőségileg a Mad Max hangja, annyira gagyi lett a szinkron. Nekem azért furcsa ez, mert úgy vettem észre, hogy a beszéd nem szokott probléma lenni. Lehet hogy inkább az effektekre hegyezték ki a hangsúlyt és beáldozták az egyéb sallangot. Na nem mintha a Mad Max ne lenne nézhető akár beszéd nélkül is, mert nem kimondottan egy elmét megmozgató alkotás, de akkor is gagyi a magyar szinkron.
(#125163) Ragadozó nem próbára kell, egyszerűen csak egy jó kábel kellene. Van értelme egy 290+235 dobozhoz túlvariálni a kábel témát vagy nem?
-
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
gabo01 #124543 üzenetére
Tamoo-nak igaza van abban, hogy LFE+ Main módban a sub jelét is megkapja a front. Ennek a beállításnak gyenge sub esetén vagy extrém helyzetben (nagy helység) van/lehet jelentősége, értelme. Minden más esetben a csatornák minél jobb elválasztása (lenne) a cél.
A frekivágásnak pedig nem a dobozok vagy a bennük lévő hangszórók mérete miatt van/nincs értelme, hanem a mély hangok levágásával tehermentesít(het)ed az erősítőt, így jobb hangminőség érhető el, még akkor is, ha frontokat külön erősítővel/végfokkal hajtod.
Persze ezek nem "kőbe vésett szabályok", mindenképp úgy hallgasd ahogy neked jobban tetszik.
(#124546) Remete1
Egy kis felárért "plusz lelki nyugalmat" kapsz, hogy a jobb minőséget vetted.
-
-
Gabesz26
senior tag
válasz
gabo01 #119617 üzenetére
Lehet hülye kérdés, de Kodiban az audio résznél a passtrough engedélyezve van? Ha nincs, akkor a kodi kódolja a hangot, és az lehet esetleg a hiba oka. Volt még valami ami a HTPC korszakom elején szivatott engem is, és hasonló hibajelenséget reprodukált, azt hiszem a video settings-ben volt rá a megoldás, de sajna már nem emlékszem pontosan mi volt az
.
De ha regger majd erre jár, biztos lesz pár hasznos ötlete
-
Csabroncka
addikt
válasz
gabo01 #117484 üzenetére
Azért gondolom, hogy szoftver oldali, mert (gondolom én) bitstream-ben tolod a hangot és ez kevesebb sávszélességet foglal el, mint a kép. Vagyis ha nem elég a kábel sávszélessége az hangban és képben is jelentkezne, vagy elsősorban képben és hamar észrevennéd.
VGA driver cserét nem próbáltad? szerintem az lesz a ludas!
-
Dorian
félisten
válasz
gabo01 #117480 üzenetére
Nálam nem pattog semmilyen film (Denon 3808 + Dune D1) Mondjuk ez az említett kettő nem is tudna már, mert nagyon gyorsan töröltem őket
Biztos, hogy a számítógépes lejátszás beállításai nem stimmelnek. Esetleg nem a HDMI kábeled adatátvitele lehet kevés a nagy bitrátához? -
ozzy711
őstag
válasz
gabo01 #110644 üzenetére
"Gondolod, hogy egy kondenzátor 20-30 évig tudja azt az értéket amit új korában?"
A bipoláris biztosan nem, de a polipropilének nagy valószínűséggel tartják az értéküket, persze az más kérdés, hogy én is kicseréltem volna!
Egyébként ez a váltó-alkatrész mizéria tök felesleges. Vannak törvényszerűségek, x meredekségű váltóhoz y mennyiségű alkatrész ( kondenzátor, induktivitás ) szükséges. ( minél nagyobb meredekségű annál több )
Ehhez hozzájönnek a hangszórók tulajdonságaiból adódó szükséges szűrőtagok ( LCR stb. szűrők ) + az érzékenység különbségek kompenzálásához szükséges ellenállások ( vagy L-pad ).Itt a hangsúly azon van, hogy ha egy hangszóró ( vagy egy adott hangsugárzó hangszórói ) minél jobb minőségű, ( netán egyforma érzékenységűek ) annál kevésbé van szükség kompenzáló tagokra, így viszonylag kevés elemből álló váltó is elég hozzá.
Persze nyilván ez nem jelent semmit, hiszen méregdrága hangszóróknak is lehet bonyolult váltójuk, ha így tudják "kifutni" magukat.
Amiket belinkeltél szerintem nem igazán ritkák ( jó pár régebbi JBL dobozban is hasonlóan bonyolult váltók vannak ), viszont ebből a hangminőségre következtetni nem igazán lehet.
Egyébként nekem inkább az a tapasztalatom, hogy a gagyi dobozokban vannak egyszerű hangváltók.
Volt egy háromutas Pio csodám ( CS501 ha jól emlékszem ). A mély direktben kapta a jelet, a középhez és a magashoz egy-egy bipoláris kondi volt sorba kötve. Igazán minimalista konstrukció volt. -
BBéci
legenda
válasz
gabo01 #110649 üzenetére
Igen, kivétel. Igazán ügyes vagy, hogy ezeket megtaláltad. De ha már annyira keresgélhetnéked van, centersugárzó keresztváltót mutass!
Az Aida cirka 90000 euróba kerül, az árában is kivételes, akárcsak a Grande Utopia.
Nem értem, mi a nyavalyán vitatkozunk! A hifiben, házimoziban elfogadott és alkalmazott alapelv, amit az előbb leírtam. Nem én találtam ki, eleinte számomra is furcsa volt, éppen az ellenkezőjét gondoltam logikusnak, aztán be kellett látnom, hogy tévedtem.
Nekem aztán tök mindegy, hány kiló alkatrészt zsúfolsz a hangdobozodba.
Miért veszed személyes sértésnek az őszinte véleményemet? Mit kellett volna reagálnom? Tapsolni, hogy jaj de szép?(#110650) Janaboy
Szép bizony, mintaszerű! Egy 90000 eurós hangdobozpárhoz méltó. Volt szerencsém hallani, de sajnos egyáltalán nem voltam tőle elájulva. -
BBéci
legenda
válasz
gabo01 #110639 üzenetére
A hangra gyakorolt hatás szempontjából semmit nem jelent, hogy háromszor, négyszer nagyobb.
Gondolom ismered a mondást: a kevesebb néha több!
Minél magasabb kategóriás egy elektronika, annál inkább törekednek a lehető legrövidebb jelutakra. Éppen a high end hangdobozokra jellemző, hogy kevés alkotóelemet tartalmaznak a keresztváltók.
De ettől még lehet egészen kiváló, amit a képeken mutattál. Más kérdés, hogy ennek nagyon kicsi esélyt adok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Opel topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Filmvilág
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- Bomba ár! Dell Inspiron 7400 - i7-1165G7 I 8GB I 512SSD I 14,5" 2K I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged