- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rp526
aktív tag
válasz
VoidXs #188893 üzenetére
Kár..
Akkor viszont, ha ki akarom hajtani a végfokokat (főleg ha lesz nc500mp is, ami 2,8V-ot kér) akkor marad pl a Topping DM7 vagy Okto dac8.
Akárhogy nézem ezek jönnek elő vagy a pro studió cuccuk.
Egyik sem a legolcsóbb dolog. Motu, RME.. stb.
Tudtok esetleg más külső vagy belső hangkártya alternatívákat, amik 2V+ tudnak RMS? -
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #188853 üzenetére
Ha esetleg valakinek van tagsága a kölcsönzőbe és lenne kedve, akkor megnézhetné, hogy nála milyen a hang.
Ő lenne az: Twisters - Végzetes vihar 1080p REMUX.mkvLaptopon is halkabb az angol hang, mnd az Atmos, mnd a DTS-HD.
Köszönöm!
@#188854-KP-
Számomra "rosszabb" volt, mert nem volt úgy élvezhető a film pl.
Mert sajnos hangerőt már nem tudtam hol adni a rendszerre. -
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #188669 üzenetére
Hivatalos Dirac információ:
Dirac Live Bass Control leverages all-pass filters, plus machine learning and artificial intelligence, to calculate gains and delays for every low-frequency contributor. In this way, the Dirac solution ensures that low frequencies add up so that the average is controlled, and most importantly, so seat-to-seat variation is minimized.Itt van egy white paper is: https://www.dirac.com/wp-content/uploads/2024/06/Dirac-Live-a-technical-overview-white-paper.pdf
-
python1
veterán
-
spiky03
veterán
válasz
VoidXs #188492 üzenetére
Nem.
Bekapcsolás után már elekezdni, úgyhogy semmi sem megy a gépen.
Meg ilyen szakaszosan adja ki a hangot, nem folyamatosan "teker", vannak csendes részek is. Holnap megpróbálom majd valahogy felvenni.De pl a múlthéten teljesen csendben volt, akkor nem adott ki semmilyen hangot.
Meg korábban is volt egy ilyen eset, akkor megmozgattam a PC "seggén" pár kábelt és elmúlt. Utánna rendben tudtam hazsnálni a gépet, tudtam filmet nézni és zenét hallgatni minden "tekerés" nélkül.
Aztán most újra előjött. -
attiss66
senior tag
válasz
VoidXs #188468 üzenetére
És akkor arra is gondolsz, hogy felesleges megvenni egy ilyet?/Automatikus feszültségstabilizátor./
[link] Semmi nem fog történni, ha a lejátszó és az erősítő elé teszem? Biztonsági szempontból is abszolút felesleges?
De akkor hol használnak hasznosan egy ilyen fesz.stabilizátort? -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #188441 üzenetére
Nem tudom mit csinál az Arcam, de dialógusban is nagyon jó, még 2.0 virtuális center esetén is. AV40 nincs már meg szóval nem tudom összehasonlítani.
#188443-KP-:
Pedig itt van a kis dobozocska [kép] .
Beszéltünk már egyszer erről. Egy ekkora termék postázása nem dráma még az USA-ba sem [link]. ~36e Ft szerintem nem tétel a termék árához képest, ha mondjuk az 5 év alatt valamikor szükség lenne rá.#188444BBéci: Elhiszem, de attól még botrány ez a fajta értékesítés. A kalibráló kit valami 3500 font. Ennyiért felhasználó val sosem fogja megvenni, hanem csak az a pár forgalmazó, akiknek száma szerintem jóval kevesebb lehet, mint azon potenciális vevőké, akik épp ez miatt nem veszik meg a terméket. Rádobnak még 1-2 ezret és ott a storm/trinnov. Persze biztos lehet kérni beüzemelést is, de az sokaknak nem feltétlen "opció"....később módosul valami, hozzá kell nyúlni,.........Használt piacon így kb eladhatatlan...
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #188438 üzenetére
Egyenlőre egy bajom van vele (fentebb írtam), de kíváncsi leszek a végeleges állapotra. Fentebb írtak miatt sok reményt nem füzök hozzá, de ne legyen igazam
. HTP-1 AVS fórumot jó ideje követem, de ilyen "nyűgöt" még nem olvastam. Általában inkább csak arról írnak, hogy milyen pazar...
-
renatto
őstag
válasz
VoidXs #188006 üzenetére
Arról van esetleg tapasztalatod, információd, hogy az RP-280F-hez az új 8000F II hogy viszonyul? Jobb/rosszabb/más...
Illetve akkor már megkérdezem, hogy a Klipsch RF-7 III az tényleg annyira más világ/liga? Mármint, hogy itthon 2 milla a listaára, de akciósan is 3-5x annyiba kerül mint az RP. -
Squirrel
őstag
válasz
VoidXs #188276 üzenetére
Azok szerintem a hdmi kábelek
Tápkábelből sem javasolt a gyári feketénél valami nem is tudom, vastagabb/jobban árnyékolt? Nekem a túlfeszültségvédő elosztóm (supra lorad mk2) európai dugaszos és a falba a svájci dugaljba egy átalakítóval megy, ami így elég csoze megoldásnak hat. A C13-as végződésű svájci dugaszú tápkábeleim viszont ilyen kis nyomorult zsinóroknak tűnnek
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #188202 üzenetére
Mit csinalsz egyebkent a mozikameraval hetente? Es milyen mozikamera? En is mindig gondolkodom, hogy veszek egyet, de hobby koltsegvetesbol nem jon ki global shutter camera, vagy legalabbis nekem akkor a fo hobbinak kene lenni, de 3. vagy 4. hobby temakent azert egy misinel tobbet nem koltenek ra. Mondjuk ha te minden heten hasznalod, az mar inkabb 1. vagy 2., ugy mar egy Sony vagy Blackmagic global shutter camera kijon.
-
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs #188008 üzenetére
Az RP-160M kirepült, és felváltotta a helyét 1 pár R-820F.
(a feleségnek semmi aggálya nem volt vele kapcsolatban miután a helyére került)
Most reggel óta megy rajtuk a Spotify, hogy járodjanak valamennyire, és szerintem szombatom bemérem + ha esetleg elmennénk itthonról rá engedem az ISOTEK járató hangját, mert az nem lehet hallgatni.1. REW a faltól való távolsággal kicsit tudok még rajta játszani, hát ha tudok rajta az elhelyezéssel javítani valamit, vagyis megtalálni a lehető legjobb helyét a sarokban. (sok reményt nem fűzök hozzá, de majd meg látom)
2. A mélyláda újra elmozdult a helyéről. REW + MiniDSP újra3. Dirac alap + crossover pont beállítása + DLBC
Kiváncsi vagyok a végeredményre.
Első hallásra a közép és a magas tartomány sokkal természetesebb, közel nem annyira nyers - éles mint az elődjén, de az RP-160M visszagondolva a méretei és hangjára, tényleg egy nagyon jó polc sugárzó - ez már nem vitás. Respect!
Ui.: bár lebeszéltetek róla, de a feleségem is velem volt a vásárlásnál, és ajánlottak hozzá szerelt hangfal kábelt, így azt is kapott. Szó szerint meg megkaptam az asszonytól hogy ne legyek magammal szemben smucig
-
Atomgeszi
nagyúr
-
Formaster
addikt
válasz
VoidXs #188019 üzenetére
Egyszer fel kell vinni a distance-okkal kapcsolatos dolgokat, aztán minden hangszóró összes EQ-ját és gyanítom utóbbi elsőre olyan lesz, hogy fel fogok még vinni min 1-2 verziót, mire megtalálom a nekem tetszőt.
Azon gondolkodok még, hogy Cavern előtt pontosan pozícionálnom kellene a hangsugárzókat REW-el, hogy minél jobb eredményt érjek el Cavernben. Vagy van erre valami pontos munkafolyamat?
-
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs #188006 üzenetére
Ahogy olvastam hogy lehetőség szerint a faltól legalább 30 cm-re ajánlják az elhelyezést.
Sajnos erre nincs lehetőségem, borulna a nappali összképe. Szó szerint a falon lenne kb. 1 cm-re a hátsó és az oldalfalhoz képest a bal sarokba. Nem tudo másképp elhelyezni. Ezért gondoltam hogy front reflexes hangfal talán szerencsésebb lenne. -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #187538 üzenetére
Közben egyik AVX-es ismerősöm vett egyet. Mármint Wharfedale SW-15 szubot. Ezt írta róla: "Abszolút pozitív a véleményem, best buy szerintem ennyi pénzért ez a 15'' sub. Masszív, nincs dobozhang, minimális portzaj, ami kb a JBL pro subtól nem több. 25 Hz-től már dolgozik rendesen, 27 Hz-től tökéletes. Telefonnal mérve 3,6 m ülőpozícióban 115 dB Teszteltem még azóta pár jelenettel, John Wick 4 eleje brutális és semmi extrém membránkitérés, simán hozza."
-
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs #187883 üzenetére
Átnéztem amit linkeltél de valahogy nem azt találtam, hogy hogyan tudom a .1 csatornára ráakasztott mélyládából kihozni a maximumot. Ha valaki lenne Dabas környékén + 50 km és ha lenne kedve ideje segíteni , oktatni a kalibrálásban + Dirac, akkor el is mennék érte + haza is szállítanàm
-
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs #187876 üzenetére
Cavern-el lehet már lehet szűröket generálni MiniDSP-re? Ezt nem tudtam, vagy csak rosszul értelmeztem a hozzászólást? Valahogy a manuàlis konfigurálást soha nem tudtam jól összehozni. Egyszer segített valaki beállítani és akkor tényleg hallható volt a különbség. Kb. fél éve a láda el lett tolva kb. 30 cm.-et, és próbáltam újra mérni de nem sok sikerrel jártam. Maradt a régi beállítás amire ráengedtem a DLBC-t, így használom jelenleg.
Sajnos a közelben (Dabas) nem találtam még olyan usert aki magasabb szinten lenne tudásban Rew + Dirac beállításban, konfiguràlásban
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #187863 üzenetére
Én a Yamahára lennék kíváncsi. Elvileg az YPAO bemérőjük talán a leggyengébb a piacon, de lehet nekik manuálisan megadni PEQ-t mondjuk hirtelen nem tudom hány darabot. Tehát egy egy manuális rew-es, ne adj isten Cavernes mérést lehet meg lehetne etetni vele. Esetleg egy új Cavern funkció, export to Yamaha?
-
mimic1979
aktív tag
válasz
VoidXs #187865 üzenetére
Úgy lett beállítva.
Csak valahol azt olvastam, hogy ha van Full-Range Dirac + Single DLBC akkor nincs értelme.
Azért lett érdekes, mert Gedeon videó alapján kimértem a fázis helyes bekötést, és hogy-hogy nem fordítva volt a 220-ra akasztva a mélyláda.
Ahogy megfordítottam, úgy éreztem hogy ki is nyírtam a mélyládát. (lehetséges? vagy csak placebó?)
Ennek okán újra mérném a teljes rendszert amikor a feleségem nincs itthon, mert Ő annyira nem szereti a a vuty-vuty hangokat, + ha még követi a REW a keresztváltás végett attól meg falra mászik...
Elég hosszas folyamat, és egy jó időablak kell nekem is hozzá.Hangalkábel: tudom -tudom hogy egy száraz téma, de ha valakinek van tapasztalata, mit javasol Klipsch dobozokhoz... Ha egyáltalán van értelme. A net tele van ellentmonádosokkal, és mindenféle magasztos jelzőkkel, levegős, széles szinpad stb...
-
Quetz
őstag
válasz
VoidXs #187840 üzenetére
Mármint arra gondolsz, hogy a csillapítással a bejövő csúcs feszültséget tudod a végfok input sensitivity-jéhez igazítani. Input sensitivity-n pedig azt értjük, hogy ekkora bejövő feszültség esetén adja a végfok a maximális kimeneti feszültséget. E fölött pedig klippelni fog.
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #187832 üzenetére
Mondandód első fele, ha a Monolith-ra vonatkozik, akkor is téves információközlésnek tűnik számomra az ASR táblázat, ahol 97dB szerepel, miközben más user mért 105dB-t is. Közben amúgy AVR-t írsz, ami nem proci szóval lehet az AVR390-re gondolsz. Mindegy is. Szavaiddal élve "kiemelkedő" élményt tud adni egy Arcam AVR. Denon ~X2700 után őszintén egy csoda volt még az AVR390 is (akár Dirac nélkül is).
Jelenleg természetesen nincs lehetőségem csendes forrással hajtani egy Arcam AVR-t, de amikor itt volt az Arcam AVR + Arcam végfok, akkor a hallható tartományban soha semmi problémám nem volt, oly annyira, hogy jelenleg a dialógus miatt tényleg fontolgatom az AV40-re való visszatérést, pedig Dirac-Dirac és a folyamat is pontosan ugyan az, mégis más az élmény.
-
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #187826 üzenetére
"És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy a valódi kimeneti feszültséget a kalibráció és a tartalom hangereje is jelentősen befolyásolja."
Gondolom akkor azért van nálam az a jelenség a Lexicon Mc-10 esetében, hogy a dirac görbét kompletten 3.5dB-el magasabb rakva ki tudom hajtani a végfokot. Ha a dirac szűrő görbét 0dB-re rakom akkor közel sem tudom kihajtani a végfokot.
Mind a két esetben ellenmértem REW-ben és a két görbe ugyan az csak ugyan azon a hangerőn 3.5dB-vel feljebb rakott dirac szűrő jóval hangosabb.
Akkor persze még itt jön be az hogy mi a forrás, mert a Magyar DTS és az eredeti DTS-HD esetén a jelszint is lényegesen eltér. -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #187812 üzenetére
Nagyon ki lett ez az egész hegyezve az AVR390-re.....
Az AVR390/10 felett már nem ilyen gyatra a SINAD és nem konkrétan ezekről a modellekről beszélünk, hanem magáról az Arcam-ról, de ahogy írtam AVR10 és PA720 esetén semmi zaj nem volt jelen. Ha ez számít, akkor forrás nélkül is megtekertem a hangerőt és akkor sem. Nem, nem vagyok süket. Pl az Arcam-ok szerintem is hajlamosak némi tápegység zajra (nem ingadozva, hanem fixen mini trafóállomás hangra), amit típustól függően, de mindig hallottam X közelségből ha csend volt, még nejem vagy ismerős meg kb hülyének nézett, mikor mondtam, hogy hajolj fölé, mert ők nem hallottak semmit.Amúgy itt az Arcam mindig összeségében van lehúzva, de ugye kiderült, hogy tévedés, hisz ha az AVR-t AVR-ként használja az Arcam tulaj, akkor jól hallják, hogy nagyon rendben van a kapott hang. Végfok esetén "kényes" a sztori és nem jó hozzá minden is, de ahogy írtam PA720-al abszolút rendben volt.
ASR/Amir: Nekem abszolút téves információközlésnek tűnik ez a fajta tesztelés, hisz nem látom, hogy teljesülne az amit írsz: "Az ASR olyan teszteszközt használt, amit az ajánlott feszültségre állított be".
Ha ezt tette volna, akkor szerintem a táblázatban is a 105dB-s SINAD szerepelne vagy a gyártó szerinti 106dB. Értem, hogy ez fingreszelés, mert eleve abban a tartományban van ami elég, de ugye nem ezen van a hangsúly. -
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #187815 üzenetére
Nincs mit kérdezni innentöl kezdve, beigazolódott amire erös volt a gyanú. Hibás volt a lánc amivel dolgoztál.
Az XLS 1500 nak két verziója van. Az egyiknek (régebbi) fix 1.4 V az érzékenysége, az újabb verziónak állítható fixen 0.77 vagy 1.4 V-ra, közötte nem. Ezek alapján valótlan az a kijelentés, hogy "pontosan feszültségre állítva", a következők miatt. A kérdéses Arcam AVR gyártói elöírásában 0.9 V szerepel. Nem 0.77 vagy 1.4.
Ha az imádott ASR oldal méréseit tekintjük látszik, hogy az AVR kimenete 0.9 V - 1.05 V között van a legjobb tartományban. 0.77 V nál már jóval rosszabb, az 1.4 nél pedig még rosszabb. [link] Ebből az következik amit tapasztaltál. Zaj. Azonban ez nem az AVR miatt keletkezett, hanem a nem megfelelő végfok rendszebe illesztése miatt.Részemről lezártam ezt a vitát, de jó tanulság mindenkinek, aki fittyet hány a gyári ajánlásokra, majd ezt követöen fikáz bármilyen terméket. Tele van a net ilyenekkel, ahogy ez a topik is.
-
-
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #187793 üzenetére
Hát nem tudom. AVR10-re kötöttem egy PA720-at és nálam végül totálisan néma csendben volt a rendszer. Az AVR10 sem sokkal jobb, mint a 390. Akkor ez, hogy lehet? Igaz leszívatott, mert mono-mono jack-el összekötve tényleg borzalmas zaj jött a hangfalakból, amit akár 1-2m-ről is hallottam és végül félfurcsa megoldással elcsendesedett, amihez stereo jack-et használtam. Az egyik oldalon koppig bedugva a másik oldalon meg csak egy kattanásig (mono-ként).
Amúgy feljebb lépve ott a 850, aminek a SINAD-ja 98dB, de ott az AV40, aminek 90dB (ez pont az az érték, amit te is emlegetsz, hogy ennyi kell, hát tessék). Persze a pre out az változatlan, de megfelelő végfokkal nekem nem volt zajos.
Jut eszembe. Amir sem tévedhetetlen. Pl Monolith HTP-1-nél 4V-on mért 97dB-s SINAD-ot, aztán 3 évvel később jött egy user, aki megmutatta [link] , hogy helyes beállítás mellett valójában tud az 105dB is lenni. Tudom fingreszelés, de valójában mégsem az, mert ha Amir mondjuk 90dB alatt mér, akkor egy helytelen beállítás miatt bekerül a szarok táborába, miközben nem ott a helye. Mondjuk Amirnak más bajai is voltak és lefejezte a párducot, igaz eleinte szoftveres gondok voltak HTP-vel, de azok javítva lettek. -
python1
veterán
válasz
VoidXs #187807 üzenetére
PC hangkártyával nálam is mind tökéletes, azért nincs egyelőre ellenfele.
Igen, aki megszokta a magas SINAD-ot, azt nehéz meggyózni, hogy dehát a körítés a lényeg.
lenox
Akkor szerencsés vagy, nálam sajnos már kiesett néhány versenyző.
Az aktív hangsugárzók, amúgy is más szinten vannak. -
-
lenox
veterán
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #187791 üzenetére
A gyártói előírások objektív leirása, idézése nem egy termék védelme. Ez ténykérdés. Ezek nem ismerete tájékozatlanság és az elöírástól eltérő illesztés súlyos szakmai hiba. Amennyiben betartottátok volna a műszaki előírásokat, más lett volna a végerdmény. Ez igaz mindazokra a neten található panaszkodókra is, akik hasonlóan csalódtak, mert figyelmetlenek voltak. Attól, hogy valamit többen mondanak nem feltétlenül lesz igaz, föleg, hogy a kiváltó okkal sincsenek tisztában.
Egyébként megcáfolhatod tényszerüen. Tegyél be utána egy gyártói előírás szerinti végfokot, biztos nem lesz az előzőhöz hasonlóan zajos. Minden más csak duma és terelés. -
Joacoking
tag
válasz
VoidXs #187772 üzenetére
Sajnos egy egyszerűbb analóg setupba kellene megoldás, van egy oszlop hangfal, ami 3.5-ös Jack-el rá van dugva egy nem-okos TV-re. A kettő közé próbáltam kutatni valamilyen eszközt, amin átmenne a hang.
Vagy talán lehet a láncot komplexebbé tenni, analóg -> digitális átalakítással útközben, és úgy elérni valamit.
Ha más nem, akkor megpróbálkozok egy rPI-vel. Köszi a segítséget -
Gino20
őstag
válasz
VoidXs #187752 üzenetére
Ha az AVR-t AVR-ként használja az ember, akkor miért a zajról beszéltek, mikor te magad írtad, hogy olvastál egy cikket miszerint az Arcam erősített kimenetei kiemelkedők.?
Minden bizonnyal erről van szó, ez az amit hallanak az emberek, ez lehet az ami miatt az Arcam AVR tulaj jellemzően már nem fog egy D/M terméket venni és ez az amit itt jó néhányan még sosem próbáltatok. -
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #187763 üzenetére
Tudom, ezt már említetted sokszor. Mármint az Anthemet és a C211-et. De kérdem én, ha a C211-el annyira rossz, akkor a 3677-el miért nem volt az? Cutlerről tudok még, aki szintén zajra panaszkodott AVM60 és KCS S2001 mellett, de ugye ott a magas + tölcsér szekció 110dB érzékenységű. Nem 80x, vagy 90x mint egy átlag hangsugárzó esetén, és nem is 96/97/98 mint egy átlagos passzív pro hangsugárzónál. Egy ellenállást bekötött a magas elé, amivel csökkentette a hangerejét a tölcsérnek és utána már jó volt nála is. Enyhe túlzással ő indítota be a bogarat ezzel a rendszerrel avx-en a Pro irányba. Akkor meg annyira mégse lehetett rossz
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #187760 üzenetére
Érdekes,ismerősömnek Anthem AVM70 van és nem sistereg semennyire sem Elac FS hangrendszerrel. Pedig a szoba L alak, és hátul jóval szűkebb. Az oldalsó surroundok 1 méternél nem sokkal messzebb vennak csak a hallgatási pozíciótól. A 3 fős kanapé szélén meg szinte rajta ülsz. De nemsokára meghallgatom majd KCS S1500 / JBL 8340 mellett, ami érzékenységben jóval nagyobb és elvileg jóval nagyobb kellene legyen rajtuk a sistergés. Másik ismerősnél se hallani még az AVM60-ból se sistergést az ülőpozícióban, pedig Crown XLS-el hajtta az összes surroundot. Egy harmadik helyen se volt zajos az AVM60 JBL 3677 és 8330-ak mellett. Az hogy a fület 1 centire a magashoz téve milyen, az engem special nem érdekel,és sose érdekelt, ha fél méterről nem hallani már belőle semmit.
-
-KP-
addikt
válasz
VoidXs #187756 üzenetére
Pár hónapja hallottam Arcam 30-ast és jobban szólt végfok nélkül, mint az összes korábban hallott agyon ajnározott Denon/Marantz részlegesen, vagy kompletten végfokolva. Persze azt aláírom, hogy az az Arcam többe kerül, mint a Denon végfokokkal tokkal vonóval, de na. Az arany középút valószínűleg nem az Arcam 31, hanem a 21-es modell. Volt szerencsém Onkyo Integra DRX 8.4-hez is, ami kvázi egy RZ70 xlr be és kimenetekkel és az RZ70-es képest több beállítási lehetőséggel, hogy valamitől mégis csak rá lehessen biggyeszteni az Integra nevet. Igaz processzorként volt csak használva, de az ott hallott hang szintén köröket vert a korábban hallott szintén processzorként használt Denon/Marantz vonalra.
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #187754 üzenetére
Tekintettel arra, hogy ez tévedés ajánlom a figyelmedbe az alábbi tesztet. [link] nem csak a SINAD ról szól ez.
Másrészt a feltevésed menetén folytatva, úgy tűnik a - mindkét márkát valóban kipróbáló - felhasználók jobban kedvelik a mérnöki szemeket szúró, agyon gyalázott, alacsony SINAD értékű Arcamokat mint a D/M vonalat, hiszen utóbbiról váltanak az előbbire nem pedig fordítva és ha váltották nem térnek vissza.
-
I'am Dony
őstag
válasz
VoidXs #187752 üzenetére
Azt gondolom, a "hallgatóság" jelentős többségét többségét nem érdekli mitől szól valami úgy ahogy. Vagy tetszik neki vagy nem. Nem érdekli a Sinad sem. Bekapcsolja, használja, ha tetszik marad, ha nem, jön más. Egy biztos, azt a jelenlét érzetet, természetességet nem tudták produkálni. Legyen az egy halkabb ének közbeni lélegzetvétel, sóhaj, az énekes hangjának természetes karcossága, egy gitár pendítés hangja vagy bármi más, kinek mi jut éppen eszébe. De akkor a végére hozzáteszem. Nekem ettől lesz jobb vagy rosszabb egy vas, akár mi szerepel a színes táblázatban és bármi is a márkajelzése.
-
python1
veterán
válasz
VoidXs #187680 üzenetére
Ok, de inkább azt taglalja, hogy jobbnak hallották a zártakat, a portolt változatok mindíg hozzáadnak valami hangot.
Én Pl: nagyon kihallom, ceglédi kanna effektusnak hívom.
Meg azért zártnál, nehéz mellényúlni tervezés terén, az sem mellékes.
Én sok hangsugárzónál is hallom a portot, nagyon ritka aminél nem, főleg a hifi sugárzóknál. -
Khaosz55
addikt
válasz
VoidXs #187653 üzenetére
Valami nem emel. A Win11. 24bit 48Khz-en. 7.1 lehetőség nincs, atmos vagy dts:X-en nem megy a rew.
Rew-et elindítom Setup-ban ott van az összes csatorna.
Házimozi proci vesz at Digital PCM 7.1-es jelet, kiírja. Mérés előtt megnézem a jelszintet. A C,SL,SR csatorna jó, de ha L vagy R csatorna jelszintjét nézem akkor a R-rel együtt szól SR, L-lel meg a SL csatorna. -
python1
veterán
válasz
VoidXs #187555 üzenetére
Nagyon eldurvultak az árak az itóbbi 2-3 èvben, sajnos.
KP
Kèrdès, hogy mennyi szubot èpítenèl?
Nálam a 4 db 12"- os szub több mint elegendő, ha csak 1 lenne , 18" kellene, de azt is feleslegesen szènnè terhelve, így a 4 szub 100w/db simán elvan mèg DSP- vel is.
Sajnos itt a mennyisèget erővel nem lehet pótolni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 14600KF 64GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB Corsair 4000D Airflow 1000W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H87I-PLUS H87 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! R5 5600X / RTX 3080 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest