- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Toobee #77225 üzenetére
mondj egy db olyan kábelt, amin tökéletesen átmegy a jel. még a létezésében se hiszek,nemhogy elkezdeném keresgélni
Cső magasabb szinten amúgy tényleg jó lehet bizonyos láncokban. De nehéz igazán jó diy csövest csinálni. Ethosz Józsinak is ráment vagy 20éve,mikorra elkezdett világitani az a bizonyos lámpás. Tápszűrést asszem elmondtam már, impact win azmeg mi?
-
dgyuri0123
nagyúr
-
B-L-A-C-K
titán
válasz
Toobee #76988 üzenetére
Ha már sztereó én nem egészen 2 ilyen kis hangfalat képzeltem el, gondoltam 100 körül használtan akár már kijön "normálisabb" 2 nagy álló hangfal + egy erősítő...
De úgy látom akkor nagyon elvagyok tévedve...
Amúgy nekem nem ilyen full-full kell 100 ezerért, hiszen kezdő vagyok ilyen téren, bármit veszek úgyis jobb lesz mint a TV hangszórói, de azért nagyon gagyit se akarok...
Tamoo: Mikor oda költöztünk a szomszédok szerencsére maguktól közölték hogy őket nem zavarja a hangoskodás, így ez nem szempont...
-
-
nuke7
veterán
válasz
Toobee #76906 üzenetére
ez csak jumper - a gyári klipsch fémeket cseréltem erre...
nem is javulást - zeneiség felé változást.
a mély tisztult (amúgy az egész tisztult kicsit) és a tér egyszerre nagyobb és pontosabb is..(ezeket az elac 5-ös szériához ajánlották tudtommal, szóval annyira talán nem alap
)
-
spiky03
veterán
válasz
Toobee #76764 üzenetére
Thx neked is.
És akkor is van értelme a drágább tüskéknek, ha én nem zenélek velük, hanem csak filmeket nézek?
Ott is lenne mondjuk hallható hatása?Vagy pl tegyem azt amit korábban is leírtam, hogy vegyem meg a 200 HUD/db-os tüskéket, és hallok változást akkor esetleg kipróbálni drágább tüskéket is, hogy azok hoznának-e még a hangon valamit.
Ha meg nem lesz hallható változás, akkor meg nem buktam sokat, "csak" 1600 HUF-ot. -
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #76086 üzenetére
Ezt már off-ba rakom inkább. Akkor előbb azt a tápot kéne elindítani, ugye? Akkor külön bekapcsológomb kéne neki. Este még gondolkodtam valamin. Fa ház... Ahogy nézem neten, nem lehetetlen. Hátha rokon megtudná csinálni. És akkor akár egy házba belerakhatok mindent. Pl olyan házat nem látok, ahol maradna a keskeny magasság, az alaplap fölött meg lenne hely a HDD-knek. Kettő elférne fölötte vízszintesen, még kettő ugyan úgy kicsit arrébb, alattuk meg egy kis táp. Na mindegy, ezzel majd megyek a HTPC-s topikba, ha aktuális.
Csak nem tudom, hogy a fának milyen hátrányai lennének.
Nem szépek. Gyönyörűek.
Mondjuk én elfogult vagyok a DALI-kkal, szerintem szinte mindegyik széria nagyon szép. Ahogy nézem nincsen elérhetetlen árban. Ez az Ikon fölött állna? Vagy pont ott?
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #76038 üzenetére
Köszi!
Hmm. Látom nem bíztad a véletlenre.
Van azért benne erő. Sok évre tervezel gondolom.
Közben az is eszembe jutott, hogy lehet kapni hosszabb SATA kábeleket is, meg tápkábeleket, esetleg annak a lehetőségét sem vetem el, hogy a HDD-k egy külön házba legyenek. Mint amilyet linkeltél például.
-
-
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #76032 üzenetére
Klassz. Ez jó ötlet. Én pont azért nem csináltam (még) htpc-t, mert kevés 3.5-ös HDD fér el azokban a házakban, NAS meg qrva drága. Majd házilag kéne összebarkácsolni valamit.
A típusokat lehet tudni? Mekkora a HDD-k mérete?
Azért gondolom majd valami házat csinálsz neki, ha csak félig van kész.
-
gutentag
tag
válasz
Toobee #75900 üzenetére
Tudom, hogy sokkal jobb minőséget lehetne kapni használtan, de én már csak ilyen "újmániás" vagyok
Gondolkoztam nemrég az új JBL Studio 230+225c+210-es rendszeren is, de a régebbi hozzászólások alapján azért egy Lektor szett valószínűleg sokkal jobb lenne nála... Te is így gondolod?
-
gyurczy
őstag
válasz
Toobee #75753 üzenetére
Toobee & Játékos:
Én a panel méretben gondolkodtam. Az 1,20 x 2,40-es 4-es blokkra a Lánchidas kép 8512x5664-es, de ekkora méretben már nem annyira szép, kicsi a felbontás.
A szövetet ők adták, mutatták, hogy ezekre tudnak nyomni, abból választhatsz. Vagy viszel mintát, és megmondják, hogy jó-e nekik, vagy sem.
-
Patice
nagyúr
válasz
Toobee #75263 üzenetére
Ha már zene, akkor a mai ajánlatom: Todd Terje - Svensk Sas.
Iszonyat energia és pörgés.
Az album is jó, ajánlom.
-
spiky03
veterán
válasz
Toobee #75174 üzenetére
Hát nem tudom, mert ugye a center meg a hátsók azok nem változtak az utolsó mérés óta csak ugye a frontok.
Elvileg ezek 91,5 dB-eket, nagyobb érzékenységgel rendelkeznek, mint az Eltaxok.Nah mindegy, örülök inkább annak, hogy végre teljes a szettem.
Van valami hangfalkábel ötleted/tek, hogy majd merre induljak?
Sokat nem gondoltam, hogy ráköltök, mert ugye én nem nagyon fogok velük zenélni, csak mozira használom a rendszert.
Fapaci azt írta, A meglévő kábeleid szerintem arányban vannak a rendszered képességeivel
Igaz hozzá tette, hogy egy jó kábel hozhat javulást. -
válasz
Toobee #75127 üzenetére
nézd bevallom nekem nincsenek übertop kábeleim, sima hengeres rézkábelek csak, tudom most jön a megkövezés, de akkor nem is ez volt az elsődleges szempont. Lényeg, hogy anno egy AVR-1910-el kezdtem ezekkel a kábelekkel, most a kábelek maradtak és pár éve kicseréltem az erősítőt 4310-re. Hát ég és föld a kettő, pedig csak az erősítő volt cserélve, tehát állításod nem teljesen igaz, ugyanakkor elismerem, hogy minőségi kábelekkel még jobb lehet a hangzás, de szerintem nem akkora ugrás, mint egy komolyabb elektronika. Csak úgy lehetne ezt letesztelni értelmesen, hogy 1x szobában 2x ugyanolyan AVR van, az egyik olyan "hulladék" kábellel mint az enyém, a másik meg "félig okkult" milliós kábelekkel mindkét AVR ugyanarra a hangfalakra, forrás ugyanaz. Na ha ott kijön a difi, akkor lehet elgondolkodni azon, hogy megéri e 100x-os árat költeni kábelre, hogy azt a valószínű amúgy meg kicsi difi plusszt megkapja az ember... Most lehet ez megkövezés gyanús lesz és jöhet az "apa kezdődik, meg a jacko-s popcorn-os gif....
Üdv,
Vik -
bajnokpityu
félisten
-
-
-
sakal83
addikt
válasz
Toobee #74623 üzenetére
Még azt sem tudom, mert gondolkodóban vagyok, hogy mi tévő legyek vele
, mert most vettem számomra komoly, számotokra persze nem
, bögreszettet. Bár a kettő tényleg nemhogy egy polcon, hanem egy könyvtárban nincs hangzásügyileg. Úgymondanám, hogy más.
Asszony hallgatná, meg persze én a nappaliban. CD-vel nincs kedvem foglalkozni. Vétek, de valami USB-s (média)lejátszót is keresnék (amire a telefonját is ráköthetné), ha persze létezik flac és mp3 képes, valamint TV-t kötnék rá.
(#74624) mivamma
Én is Technichsre, Marantzra, esetleg pio-ra gondoltam, de az új típusoktól sem zárkoznék el, ha nagyságrendekkel jobbak. Csak abszolút nem ismerem őket.
Köszi, ezt elteszem magamnak a vaálasztékba
-
Dorian
félisten
válasz
Toobee #74360 üzenetére
Dehogy, azt visszaadtam! Legalábbis nálam nincs
Meg hát az sodort volt, nem tömör.Na megint lebuktam. Rita: - Mi ez a kutyás doboz? Már megint egy új kábel? Mi a fsznak?
(#74360) Toobee:
Valaki elvitte, aki azt mondta, hogy te mondtad, hogy itt van és próbálja ki. De hogy ki volt... Vki a fórumról. -
KisTücsök
addikt
válasz
Toobee #74312 üzenetére
Igen. Az elmúlt egy-két napban mérlegeltem és most sztereóval járnék jobban. Amelyik filmek tetszettek, azok sztereóban is ugyan úgy tetszettek, mint 5.1-ben. Amelyik meg nem, azon a térhangzás sem segített.
Még nem tudom. Ami biztos, hogy 200 fölé nem megyek, hogy a kiszgolálásra is maradjon némi.
Lehet állványos lesz belőle.
-
nuke7
veterán
válasz
Toobee #74126 üzenetére
a yamaha házimozival végfoknak használom a rotel-t, úgy nyilván az enyém se olyan jó... - de ha cserélek, akkor nyilván csak a zene miatt cserélek... és most erre nem tudom a választ, hogy vajon megéri-e.
Ha esetleg nálam is ki lehet próbálni valahogy a hangfalakat majd kiderül talán
-
nuke7
veterán
válasz
Toobee #74116 üzenetére
mi hiányzott...
nekem leginkább a térrel volt bajom - vagyis annak hiányával.
olyan volt az egész, mintha a hangfal síkjából szólt volna minden.
viszonylag harsány is volt, viszont részletesebb lehetett volna.
Ha ez a rotel mismásolása - vagy a húsos közép hibája, akkor az hiányzott
-
gorbep
senior tag
válasz
Toobee #73925 üzenetére
mondjuk a surroundot most egy occo 2x20W T-osztályú hajtja akksiról, de azért csak nem fordít fázist..... na mindegy valamelyik nap beviszem dolgozóba, és megnézem szkóppal.....
Digital: tovább enged, csak a végén a két Surround inaktív szürke lesz, pedig
az EQ-t is leméri rajtuk, távot, szintet mindent.....
A Denon 2805 ugyanitt nem rinyált semmiért....
Pityu: a VC-2-n viszont a legalsó sávon (31Hz) csúnyán visszavágja a szintet
Mondjuk van is mély bőven....
A furcsa az, hogy ez után pedig javasol egy 12dB/O vágást 40 Hz-re.... vagy ezt csinálja magával az EQ-val?? ettől eltérően kicsit vág 100-150Hz (1-2dB) körül, de az nálam a szoba..... különben lineáris.....
Dorian: A surroundok nálam karos állványon vannak, és nem is nagyon tudok értelmesen állítani rajtuk...... lefotóznám, de attól szívszélhüdést kapnátok...
bár megfordult a fejemben, ha neki úgy jó, hát megfordíthatom a banánnál a polaritást, had örüljön.....
-
törölt tag
válasz
Toobee #73798 üzenetére
"nagyon sarkos és határozott véleményed van mindenről, ami nem biztos, hogy célravezető."
Miért baj,ha valakinek határozott a véleménye és nem áll be a nyájba bégetni az egyenvéleményt?
"Szerintem sokat kell még hallgatóznod."
Azt sosem elég,egyetértek,de az álláspontom nem emiatt ilyen sarkos.Bármibe lefogadnám,hogy az itteni nagy szakértők 70%-a csúnyán elhasalna és bukó-vesztő,porrá égő lenne egy vakteszten. egy 2 ft/m cipőfűzőt se tudna megkülönböztetni egy csillió forintos madzagtól ( tisztelet a kivételnek )
-
törölt tag
válasz
Toobee #73788 üzenetére
Azt el tudom fogadni,hogy van akinél eufórikus audió élményt vált ki egy csillió forintos kábelszett,abban viszont erősen kételkedem,hogy ebből mennyi a valós ( szerintem kevéske ) és mennyi a címkének-árnak szóló placebó érzés.Az első hsz bővítését középkategórián túlra is azért érzem tévútnak,mert az alapvető fogalmak rögzítésén kívül az már annyira egyedi és szubjektív terület,amiről felesleges értekezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Asus Rog Strix G16
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest