- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
ferko0726
tag
válasz
Norbi 72 #102846 üzenetére
Köszönöm a válaszokat!!
Egyébként mi a különbség ezen típusok között Denon AVR- 2803, 2805, 2807, 2808, 2809 ...stb.
Én ahogy "vizslatom" igen csak "hasonszőrűek" pár minimális difivel..... van ezeknél komolyabb hangzásbéli vagy bármilyen számottevő különbség?
Szimpatikus hogy ezek még "made in japan" testes vasak és csak denon......
Egy DENON AVR 3802 típussal is hasonló hangzást produkálok ugyanazon hangfalakkal és kábelezéssel.... nem -
Norbi 72
veterán
válasz
Norbi 72 #102844 üzenetére
Picit drágábban nagy Pioneer?
Jókat írnak róla,THX Ultra minősítést kapott.
-
kabar
senior tag
-
taknyí
senior tag
-
taknyí
senior tag
válasz
Norbi 72 #102790 üzenetére
körömmel kijött a metszett szárú dugó...
Mégis lesz belőle valami. Az erőlködőbe ilyet a menetes rúd miatt, a hangszórókba meg emezt? Ja és olvastam, hogy figyelni kell a kábelen nyillal jelölt irányra, hogy az erősítőböl mutasson a hangfalak felé. Nekem nincs nyíl rajta, szöveg olvashat, azt vegyem iránynak, hogy a hangfal felé legyen olvasható? -
-
kabar
senior tag
válasz
Norbi 72 #102732 üzenetére
Az hőmérsékletre kapcsol? Mert ha igen, akkor megint csak jó, ha van felette hely és magától szellőzik. A ventilátor meg csak akkor menjen, ha nagyon kell. Van azon a 608-on oldalt nyílás egyáltalán? Haveromnak volt olyan, de nem emlékszem, hogy lett volna.
Nekem a 906 rohadt meleg volt. Tudom-tudom régi technika. -
gabo01
őstag
válasz
Norbi 72 #102673 üzenetére
Egy Sonus fun ajánlotta ma az AVX-ről, hogy mivel szerinte nem fogok emberi árban megfelelő méretű Sonus centert kapni próbáljam ki mert lehet tettszene!
Még nem tudtam kipróbálni és mivel a biztosabb Mosonmagyaróváron van ahol a srác már mindent eladott mellőle csak a vétel után itthon tudom meghallgatni!
Nagy rizikót nem látok benne mert kis bukóval szerintem gyorsan eladható ha nem lenne jó! -
paramparya
őstag
válasz
Norbi 72 #102505 üzenetére
Nem merek használtat venni, nyugodtabb lennék friss, garanciális cuccal. Ha azt hozzávesszük, hogy 4%-át visszakapom a hó végén mert hitelkártyával veszem, akkor 110 lenne a V477-es, 180 az A830-as, így csak 70 különbség van.
Bár még abban sem vagyok biztos, hogy milyen sugárzók kellenének hozzá. Most kb 4x5-ös a szoba, de hosszában, szóval 4x4-nek számolhatunk, de egy évnél tovább itt nem fogunk lakni, és szeretnék nagyobb nappalit, legalább 5x5, nagy belmagassággal. -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
Norbi 72 #102513 üzenetére
de azért gondolom legalább a képe a tévének jobb mint a jelenlegi tévémen?
meg azért valamit csak ér, de okés a projektor tuti jobb, mégis nagyobb és látványosabb.
de tudod én kis lépésekkel haladok előre.
kis lépés ez nekem, de nagy lépés azemberiségnek, vagyis az én érzésemnek
legalább is remélem... -
Pöttön
őstag
válasz
Norbi 72 #102502 üzenetére
Köszi, nem hangzik rosszul.
A HDMI-s erősítőknél nem értem a működési elvet.
Ott két távirányítót kell használni?
Eggyel (TV távirányító) bekapcsolom a tv-t, és rákapcsolom a használt hdmi port-ra a másikkal (Erősítő távirányító) meg állítom az erősítő hangerejét, hangzását?
Vagy ezeknek az erősítőknek univerzális a távirányítójuk, és működik vele a tv-is? -
paramparya
őstag
válasz
Norbi 72 #102371 üzenetére
Ez talán már offtopic, de ha egy Focusrite 2i4 intefészhez szeretnék kötni valamit, akkor annak aktívnak kell lennie vagy nem?
-
-
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #102232 üzenetére
Nah igen, itt megint ugrottunk egy nagyot
Most még csak puhatolózom, mert nagyon kezdő vagyok még a témában, de valahol el kell kezdeni és persze mindent nekem kell meghallgatni, de szívesen veszi az ember a szakmabeliek hozzászólását, mert így is meg lehet menekülni egy egy felesleges kiadástól. -
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #102223 üzenetére
Az általad linkelt Arcam erősítő mennyire lehet egy Denon 3808, 4308-tól? Tudom más kategória mind árban mind hangzásban, de nekem ahhoz képest, amit olvastam itt róla jó árasítottnak tűnik.
Nekem most az a célom, hogy Onkyo 608 után egy kicsivel több élményt kapjak zenében, de azért maradjon meg a mozihatás. Tudom ilyen árkategóriában valamelyik hátrányára kompromisszumot kell kötni.
Egy Heco Vitas 500-as szettből úgy érzem (még ha régi is) többet ki tudnék hozni, mint most az Onkyo, értem ezalatt a zenélést, mert mozin nekem szimpatikus az Onkyo. -
geucsa
tag
válasz
Norbi 72 #102102 üzenetére
Köszönöm!
Nem ezt szólták le tegnap, hogy milyen elhelyezést fotóztak referenciamunkaként?
Megnéztem több fotót is és máshol is kísértetiesen hasonlót alkottak, sőt van olyan is, hogy álló hangfal a sarokban egy magas, mély szekrény mellett. Nem értek hozzá, de szerintem az úgy nem szerencsés.
Igaz én hallgatni megyek a bemutatótermükbe és nem telepíttetni szeretnék velük. -
Slash20
tag
válasz
Norbi 72 #102102 üzenetére
Igazából nagy elvárásaim nincsenek, szeretnék egy erős, megbízható készüléket. HDMI nem szükséges, HD hang nem rossz ha van, de ha nincs benne az se okoz gondot. Találtam még denon avr 1705, 1306-ot amik ilyen árban vannak, harman kardonban viszont elég drága minden...ami újabb. Az avr 132 ami elérhető.
-
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #102000 üzenetére
Reset meg volt. Van hang.
Kérdés. A menüben a 7. pont a Hardware. Ott 3 opció van. A 3. a HDMI. Ott mit mire kell állítani? Mert ameddig itt át nem állítottam addig pl lehetett HOME gombbal állítani a basszust meg mindent. Most meg megint csak a centert lehet állítani.
Pl,: Lip Sync Enable vagy Disable?
Felette : Audio TV Out legyen On vagy Off, De ha a HDMI Control (RIHD) -t On-ra kapcsolom akkor "Auto"-ra vált. -
brembo
aktív tag
válasz
Norbi 72 #101983 üzenetére
A vas Denon 1912. A front b&w 602-es, hátul 601-es. Lehet, hogy csak ráhangolt a fülem a subra, és hirtelen gyengének éreztem
De akkor úgy lehet, ahogy mondod, csak fura volt, hogy ugyanazt láttam a menüben...
Ez is fura, mert írták sokan, hogy utána belenyúltak, nekem meg nem sikerül. Na mindegy, még játszom vele, csak meglepő, hogy ennyire nehezen ismerem ki magam ebben a menüben... Ha esetleg valaki zugló közelében jár, és ért a denonokhoz, szívesen venném a segítséget (természetesen nem ingyen).
Szerk.: Hkts 11-esem is volt, de már csak a subot használom belőle.
-
brembo
aktív tag
válasz
Norbi 72 #101975 üzenetére
Függetlenül attól, hogy a 2ch/direct menüben mit látok? Mert abban marad small a front.
A másik furcsaság, hogy csináltam egy mikrofonos bemérést, amelynek eredményeképpen a subot levette -12 dB-re. Ez, mint utólag olvastam, hibás beállítás eredménye lehet, így majd megismétlem. De ezt akkor még nem tudtam, így próbáltam utólag kiigazítani a beállított értéket (mert nyilván gyengének éreztem) a channel level menüpont alatt. Sikerült is, el is fogadja, de amikor az parameter check pont alatt megnézem, marad a beállított érték. Ez mitől lehet? Hogyan lehet korrigálni, amit kidob a gép?
-
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #101950 üzenetére
Nem rossz, de sajnos a fekete a gyengém, beleillik nagyon a környezetbe, ezüstöt maximum Denon-ból vennék, ne kérdezd miért. Tudom tudom, nem nézegetni kell, de ezek számomra ékszerek is.
A másik baj, hogy tőke nincs, tehát oké eldurrantok 120-at erre, de akkor nagyon jó áron kell meghirdetnem az Onyko-t, hogy hamar elmenjen, ami másnak jó, de nekem annyira nem
Jah és állítólag a 7-es végüek hajlamosak a HDMI panel hibára? vagy az a régi szériáknál probléma? -
sixer66
senior tag
válasz
Norbi 72 #101943 üzenetére
Egy 120-at minimum rá kellene dobnom, és most egyelőre sub-om sincs, úgyhogy arra kell gyűjtenem még.
Szóval Onkyo 876 beszerzésén én is gondolkodtam, ott mozin is előrelépés lenne és arra már mehetne a sztereó is, csak hát az se két forint, de valamit valamiértSajnos lövésem sincs, végig néztem a menüt, max a komplett OSD-t tudom kikapcsolni, de hogy mindent kiír csak magát a formátumot nem.
-
zozy84
senior tag
válasz
Norbi 72 #101851 üzenetére
Ááá, csak a szokásos. Elindítottam a Drakulát.
1.nyomásra: MCH PCM 5.1
2.nyomásra: fs: 192kHz
3.nyomásra: 1080p\50>1080p
4.nyomásra: BD DirectEzt írja ki az erősítő. Plusz a képernyőn is kiírja.
De ettől még maga a hang sajna nem jó.
A hátsók hébe-hóba szólnak csak, stb. Valami nem okés.
2 hét múlva jön a fizu és aznap rendelem a MED600at. 60" tv nem mostanában lesz ezért felesleges a Popi. -
-
Leslie67
tag
válasz
Norbi 72 #101931 üzenetére
Nemár! Hagyjuk a sztereotípiákat!
Ha egymás mellé vannak téve és úgy vannak meghallgatva, akkor úgy is a hangfalak hangját fogod hallani ... Mivan, ha egy vak teszt részese vagy? Nem látod mi hajtja a hangfalakat, de hallod a különbséget. Sok esetben csodálkoznál, ha elhúznák a paravánt ... Tehát az alárendelt avr vs megafegyver proci/végfok misztikum lehet végleg elmúlna belőled IS mint ahogy belőlem is, csak meg kellett hallgatnom egymás mellett a cuccokat. Azért egy 5010 szolgáltatásban-lehetőségben fényévekre van egy UMC/XPA párostól ... Csak az a fránya végteljesítmény az nagyon hiányzik nekem, mert nálunk lehet(ne) döngetni.
Én az XPA 5-tel találkoztam( 1200W). Gyanítom, hogy az országban nem nagyon senkinek XPA7, ami teljesítményben ugyan az mint az XPA5 ... Bizonyos hangteljesítményig lépést tud tartani az 5010(ami már nem kevés) főleg akkor, ha egy rendszerben akár 2 db szub is van.
Le a sztereotípiákkal ... -
Leslie67
tag
válasz
Norbi 72 #101925 üzenetére
Korábban én is pályáztam egy 5008-ra, de a galád tulajdonosa nem akart tőle megszabadulni. Nemtomm miért is ...
Na el is árultam, hogy kié volt.
Amikor az 5008-ra hajtottam az sem volt olcsó portéka, de gondoltam egy nagyot, megjelenése után nem sokkal bevállaltam az 5010-et. Esztétikaialg modernebb mint az 5008, szolgáltatásban kissé eltér. A jobbára ki nem használt hidalást most már kihagyják. Sajnos, mert néha azért jó volt megdöngetni a hangfalakat. A 905-öt kötöttem már 500Wattos REFLEX hangfalakra is amiket jobban meghajtott mint egy Castone PA végfok. A Reloop Ampire D1080 effektív 2x300 Wattjától azért elmaradt ...Az 5010-be pl. olyan végtranyók kerültek amiket 180Wattos Hiend erősítőkbe szoktak pakolni(egy AV fórumos társ/racpower/ nézett utánna miután lefényképeztem neki a tranyókat). Az 5008 szerintem az 5007-906-905-tel lehet szorosabb rokonságban mint az 5009-cel. Ha ez igaz akkor az 5010 hangsítílusa biztosan eltér a régiektől. Teljesítményben egyáltalán nincs hiány, de tény, hogy kevesebb áll rendelkezésre mint egy EMOTIVA XPA esetében. Ez azoknak lehet fontos, akik szokták vagy van lehetőségük nagy hangerőn is járatni a rendszerüket. Ha a mostani használt árát nézem az 5008nak és az 5010-nek akkor ár/érték arányában az 5010-nek van jobb ára. Ha elég bátor lennél és bevállalnád a valamivel nagyobb kiadást, akkor hosszútávon nagyobb megelégedéssel használnád mint egy 5008-at. Az 5010-el már "zenét" is lehet hallgatni( pendrivéről), míg az 5008 nem annyira kifiinomult. Mongyuk elég kevesen vannak akik valóban zenét hallgatnak. A világtól elvonulva(család kizárva), félhomályban, átszellemülve(szem becsukva) a legjobb minőségű hanganyagot hallgatva ... Ha valaki nem így sztereózik akkor minek a külön sztereó?
-
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #101897 üzenetére
Nekem sosem volt bonyolult. Egyszer átolvassa az ember, foglalkozik a vassal egy kicsit, aztán át fogja látni. Semmi sem megy elsőnek.
Ennél azért kacifántosabban felépített erősítők is vannak ám.
Szerk.
A Denonra értettem, hogy nem bonyolult.Pedig dicsérik agyba-főbe! Nézd meg a Bíró c. filmet. Nekem 10/10-es. Fantasztikus.
-
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #101875 üzenetére
Dehogy használják az ajtót gyakran! Pont úgy néz ki, mintha egy olyan helyiségbe vezetne, ahol a madár se jár. Jaj, Norbi!
Szerk.
Ha pedig egy frontot kerülgetni kell a házban vagy útban van, az régen nem jó megoldás, mert előbb utóbb valami baja lehet, hiába is figyel oda az ember.
-
dualcore
őstag
válasz
Norbi 72 #101849 üzenetére
nincs bekapcsolva a blu-ray lejátszó és behívja az onkyo menüjét
Nekem volt 609-es. A HM erősítő képjelének attól függetlenül kell mennie a tv-n, hogy bármi más készülék be van kapcsolva mellette. Gondold el mi van , ha csak netrádiót akar hallgatni? Az erősítő kikapcsolt állapotban a HDMI csatlakozón pedig az utolsó kikapcsolás előtti bemeneti jelforrás jeleit továbbítja.
-
Csabroncka
addikt
válasz
Norbi 72 #101830 üzenetére
Norbi nekem így írja a felhasználói kézikönyv (remélem jól értem és fordítom) és a tapasztalat is ez.
-
Leslie67
tag
válasz
Norbi 72 #101737 üzenetére
https://www.youtube.com/watch?v=8weRJRa1h4I
A készüléknek bekapcsolt állapotban kell lennie ...
Bármelyik FW telepítése, újra telepítése NET/STBY(ez általában az alap fw-t telepíti. WIFI vagy kábeles internet kapcsolat szükséges) vagy USB/STBY majd oké(értelem szerűen ilyenkor a pendrivéről beszélek, ami lehet akár ntfs-re is formázva) ...Zozy84
Nálam évek óta pc-ről megy a mozi. Az életben nem adok ki még egyszer külön lejátszóra pénzt! Ha normális a gép akkor nincs vele semmi gond, minőségben pedig simán hozza a méregdrága agyonhájpont asztali lejátszókat ... És egy pc-vel netezni, játszani, dolgozni stb-stb. is lehet ... -
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #101688 üzenetére
Jogos. Azóta nem jártam Pesten úgy, hogy el tudjak szabadulni.
Úgy volt, hogy jövőhéten megyek egy pár napra hasonló "célokból", de sajnos nem.
Viszont nem felejtettem el!
(#101704) dio001
Én sem nézek már ilyen jellegű filmet annyit, mint régen... de olykor elkap a hév és....
-
devil-k
nagyúr
válasz
Norbi 72 #101684 üzenetére
Az nem lett volna rossz fim, de aztán kicsit elcseszték. Tetszett egyébként. Sajnos, nem otthon láttam a rendszeremen. Milyen hibákra gondolsz?
(#101687) Norbi 72
Tudtad, hogy ez egy kis költségvetésű film? (Én is csak véletlen tudtam meg) Nyilván, nem jutott annyi pénz az utómunkálatokra.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- Apple iPhone 13 / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 87% akku
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest