- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
arcitec
addikt
válasz
python1 #160676 üzenetére
A szar az szar. Ha a szart a jóval hasonlítod azt lehet mutogatni , úgy hogy ez a szar. De nem ez volt a kiindulás, csak kicsit félre lett, úgymond magyarázva. Az sajnálatos , hogy nem ment át a lényeg. mp3-at mindig ÉN gyártottam magamnak és a kollégák is. Megfelelő minőségben audio cd-ről. Az összevetést jómagam ebből kiindulva gondolom. Kollégám , volt aki mondta olyan szuper fülese van, hogy megmondja mp3 vagy audio. Nos megfelelő minőségű( és ez is nagyon de nagyon lényeges,mart abban is vannak,úgymond szarok
) audio cd-ről átalakított mp3 vittem és NEM TUDTA megmondani melyiket hallja. Szóval aki érti érti, aki meg nem akarja, az nem érti, vagy nem tudja érteni. ki ki...
-
törölt tag
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #160650 üzenetére
"a szobád karaktere megmarad bármit, bárhol mérsz a kanapédon"
Mi az, h "a szoba karaktere"?
Egy átlagos méretű szobában mélyhangok tekintetében egy adott frekvencia hangnyomása 40-50 centinként gyökeresen, 10-20 dB-lel eltérhet. El lehet képzelni, mi lesz, ha egymástól méterekre történő méréseket átlagolunk. Mindenhol jó lesz vmennyire, de sehol nem lesz jó igazán. -
-
python1
veterán
válasz
python1 #160643 üzenetére
Tulajdonképpen a szoba karaktere a beszakadások és kiemelései, általában az ülési pozícióban azonosak szoktak lenni, megvannak az ordas hibák, aztán vagy tudja a processzor korrigálni vagy nem.A szubok tudnak igazi galibát okozni a hangképbe, amivel nem tudnak sokat kezdeni a processzorok AVR-ek kalibrációs rendszerei. Ezt elégeltem meg és azt, hogy fogalmam sem volt merre induljak, min változtassak.
-
mettek
addikt
válasz
python1 #160548 üzenetére
Igen. El van engedve. Van egy i7 7700k, 16gb ram, nvidia rtx2080 gepem de ez játékra van ezért a nappali masik felében van elhelyezve. Ha ez lenne a lejátszo akkor 15 m hdmi az avr-ig és 15m hdmi az avr-től a projektorig amit inkább kihagynék szóval marad a mediabox, BD player kombó. Így pedig kiesik a REW is.
De ennyire nem is akarok belemenni a görbe kisimításába mert már igy is túltoltam kicsit a házimozit a több milliós összértékével és ha állandóan csak javítani akarom akkor sose fogom élvezni. Bár egy második szub jó lenne de egyelőre arról is letettem.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #160540 üzenetére
A listában Emotiván kívül nem látok egyetlen házimozi erősítőt, vagy processzort, így már ezen elbukik az egész. És mint tudjuk, nem csak ekvalizációból áll a szobaakusztika korrekció.
Quetz szerint a Yamahákban kötottek a frekvenciák, arra írtam azt, amit.
Pontosan ismerem a parametrikus EQ-k működését, 20 éve használok olyanokat. Nincsenek bennük szűrők, ezt álmodtátok.
Maradjunk abban, hogy a REW PC-s lejátszáshoz jó! -
-
exception
aktív tag
-
foltang
csendes tag
válasz
python1 #160511 üzenetére
Egyet értek!
Senki nem mondta, hogy az én esetemben a korrekció rontotta el a dolgot, nem pedig a "javíthatatlan" akusztikai helyzet. És igen, mindenek alapja a mérés.
A korrekció meg még mindig ott van akkor is, ha már nincs lehetőség tovább javítani az akusztikán, mert pl nincs több hely, nincs több bármi.
Írtál a SUB csatorná(k) DSP igényéről. Lehet erről részletesebben tájékozódni? Van valami általános érvényű elmélet, vagy mérni kell, és alkalmazni, amit kidob az optimalizáció? Ez érdekelne, mert még a SUB csatornával kapcsolatban "kihívásokkal küzdök". (nem szól úgy, ahogy szerintem szólhatna) -
python1
veterán
válasz
python1 #160511 üzenetére
A másik, kiegészítésképpen az előző hozzászólásomhoz, hogy egy ilyen mikrofon/szoftveres mérés nem egyenlő egy AVR vagy gyengébb processzor butított kalibrálásával, vagy DSP megoldásával. Azt meg valahogy ki kellene már nőni, hogy mit ront egy korrekciózás egy rendszer hangján.
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #160157 üzenetére
Nemtom, Fapaci hozta.
A helyiség már általam kezelt, csak mielőtt konkrétan felfúrom a paneleket, meg printeltetem őket, akartam egy megerősítést. Megkaptam, azt mondta, őneki itt nincs dolga
Persze javítani mindig, mindenhol lehetne, de azok már aránytalanul nagy változtatások lennének, kis javulásért)
-
Quetz
őstag
válasz
python1 #159874 üzenetére
Elnézést kérek, rosszul emlékeztem. 500Hz - 2000Hz között mérem a normál hangfalakat, mert az alapértelmezett beállításokat használom. A miértre a súgó ad választ:
The Speaker Calibration option applies 2nd order (40 dB/decade, 12 dB/octave) filters at 500 Hz and 2 kHz, producing a signal with its energy centred on 1 kHz. Subwoofer Calibration applies filters at 30 Hz and 80 Hz. Both are broadly in line with the THX test signal recommendations.
-
Quetz
őstag
válasz
python1 #159798 üzenetére
Én a következő módon kalibrálom a rendszert:
- AVR hangerő: 0dB
- REW mérőjel: -30dB
- REW tone generator: pink noise. 20-80Hz a mélynyomónak, 500-2500Hz a hangfalaknak.
- A hangfalak esetében 75dB, a mélynyomónál pedig 85dB-re állítom a szintet.Amire figyelni kell, hogy külső jelforrás esetén az LFE kap +10dB-t, ezért a 85dB beállítás, viszont az AVR saját jelgenerátorát használva nincs +10dB boost, ezért akkor az LFE-t is 75dB-re kell kalibrálni. Utóbbi esetben a szoba korrekció sem él, ezért a legjobb ha külső forrásból küldünk mérőjelet.
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #159378 üzenetére
Pontosan azt írtam én is, hogy a szubládán nem kell vágni, ami LFE bemenet használata esetén nem is lehetséges.
Szubszonikus szűrő nagyon kevés mélyláda tulajdonsága, AVR-ek elvétve tudnak olyat, pedig rendkívül hasznos. Viszont megette a fene azt a mélysugárzót, amelyik nem tud könnyedén megszólaltatni legalább 25 hertzet. 10 forintot nem adnék olyanért. -
Pazolini
senior tag
válasz
python1 #158260 üzenetére
Nem volt időm tesztelni az audióösvényt. Limitált volt az idő, az építési vállalkozó mintegy mellékesen dolgozott nálam, és a villanyszerelőt is csak egy-egy napra küldte. Az ösvény a ház szempontjából x. rangú dolog volt, persze nekem nem.
Aztán 4mm2-es sodrottak mellett tettem le a voksom, merthogy volt egy-két kanyar a csövezésben, és a tömör vezeték hajlítását/csavarását nem akartam a szerelőre bízni.
A moziszobához KáCsa HiFi tápkábel ment PVC köpenyben; a sztereóhoz fel az emeletre 3 különálló MKH kábel. Két külön lánc, a mozi még külön fázison is van, pontosabban rajta van a elektromos tűzhely két platnija, de azt mozizásnál nem használom/óránál lekapcsolom. A sztereó csak egy külön megszakítót kapott (szegény)
Mozinál - úgy hallom - idővel a basszus lett élvezhetőbb, pontosabb. -
Pazolini
senior tag
válasz
python1 #158251 üzenetére
Látom, Csabi, komoly fejlesztésben vagy!
Pontosan milyen kábeleket versenyeztetsz a "falban"?OFF
Nyilvánvaló a számomra, hogy a féligpohár miatt alakult ki közted és Béci közt vita. Ugyanarról beszéltetek más szemszögből. Ettől még a fizika fizika maradt, és Mattek élménye releváns. -
BBéci
legenda
válasz
python1 #158249 üzenetére
Leírtam, hogy a tapasztalásban nem kételkedem, viszont annak magyarázatát egyáltalán nem.
Simán elfogadom, hogy mettek rendszerében, az ő fülének a kívánatosnál erőteljesebbnek mutatkozott a mélytartomány. Azt sem vitatom, hogy a tápkábel okozta. Ellenben veretes ostobaságnak minősítem az a megállapítást, hogy a tápkábel kiemeli a mélytartományt. Ez fizikai képtelenség.
Remélem, végre megérted, mit akarok mondani!Mi az, hogy sávszélek nélkül?
-
-
BBéci
legenda
válasz
python1 #158007 üzenetére
Végül nem pont olyan zöld lett, másik árnyalatot linkeltem, korábban az is a lehetséges változatok között volt. Minimális az eltérés, a lényeget meg tudtam mutatni vele.
Tegnap fejeztem be a festést, még néhány apró javításra van szükség, amik a maszkolószalagok eltávolítása után bukkantak elő. Eszméletlen jó lett, feleségemnek is nagyon tetszik.
Ennyit arról, hogy a nappalit nem lehet sötét árnyalatúra festeni! -
BBéci
legenda
válasz
python1 #158007 üzenetére
A Dulux applikációjával választottuk ki, passzol a könyvespolc és a készülékállvány cseresznyefa színéhez, valamint a szőnyegben is van zöld bőséggel. Sőt, a bükkfa parkettával is harmonizál. Kellőképpen sötét ahhoz, hogy ne rontsa a vetített képet, ami fontos szempont. A hálószobát grafitszürkére festettem, nagyon tetszik mindkettőnknek.
-
-
Dorian
félisten
válasz
python1 #157305 üzenetére
Nekem minden bajom van az itthoni hangtól a mélyeket kivéve. Pedig bezsúfoltam ideiglenesen az összes panelem oda ahová le tudtam őket felfúrás nélkül tenni, hogy csillapodjon kicsit a helyiség, de ez nagyon nem elég. Mint messiást várom, h megérkezzenek a rendelt függönyök és lehessen méretni.
-
ctrlaltdel13
őstag
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
python1 #157277 üzenetére
Húha.
Nagyon más a megszerzett ismeretem ezzel kapcsolatosan.Elcsatolás, ami azt jelenti hogy a hangdobozba keletkezett káros rezgéseket ne adja át a tartó felületnek.
Úgy mint padló, hifi rack, polc stb.
A tüske lényege hogy minél kisebb felületen érintkezzen az alá támasztással így nem tud akkora rezonanciát át adni az alá támasztó felületnek.
Ha jól tudom vannak olyan tüske, kehely kombók ahol még valami rezgés elnyelő anyag is van, a két felület találkozási pontjai között.+ Elvileg ha lebegne egy hangdoboz, akkor szólna a legjobban, mert nem adna át rezonanciát semminek, csak a levegőt bírna mozgásra ezáltal hangra.
Valaki önthetne "tiszta vizet a pohárba", a témával kapcsolatosan.
-
kezo0
addikt
válasz
python1 #157277 üzenetére
A fémtüskék kifejezetten hozzájuk való fém alátéten állnak, ahogy korábban írtam. Az alátét padló felöli oldalán van egy vékony filcréteg, hogy ne sértse fel a padlót, ha meg kell mozdítani a hangsugárzót. Akárhogy is, ez egy lakás, ahol néha – ha másért nem, hát a takarítás céljából – meg kell mozdítani egyes tárgyakat, szóval ez a szempont kénytelen-kelletlen felülírja nálam a tökéletes akusztikai hatásra törekvést. A rendszerem is max. középkategóriásnak számít, így nem hiszem, hogy ez túl sokat jelent. Ja, és már 50 felett vagyok, szóval feltehetően a fülem sem olyan már, hogy az így előidézett hamgminőségbeli romlást (ha ugyan tényleg előidéződik) meghalljam.
-
-
mettek
addikt
válasz
python1 #156868 üzenetére
Oké de akkor is fennáll a kérdés hogy megeri-e mert viszonylag kevés az atmos hangsáv még az újonnan kijövő filmeknél is. Ami meglepett hogy még az Alitának sincs atmos hangja..legalábbis en úgy látom.
Bbéci: ezt elhiszem és elfogadom mert én is utálom a sztereóból kreált térhangzást. Csak maszatol valamit.
-
Gaben360
senior tag
válasz
python1 #156745 üzenetére
Igazából azért kellene tulfeszvédős,mert amennyi áramkimaradás mostanában van felénk, az nem emberi.
2 hete vasárnap,meg előtte pár nappal is,1 másodperces kimaradások fél óránként, napi 6-7 alakalommal.
Ez baromira nem tesz jót semminek, pláne az olednek nem, el is szállt a routerem emiatt, nem akarom,hogy valami más is így járjon.Szóval akkor apc? Típus mindegy? -
Dorian
félisten
válasz
python1 #156654 üzenetére
Tényleg nem kötözködésből, de egyszerűen nem értem, hogyan lehet kezeletlen helyiségben hangminőségről beszélni.
Mostani szobám a korábbi kezelttől jóval nagyobb, akusztikailag sokkal jobb geometriával, elhelyezési lehetőséggel, még ad-hoc be is hordtam az összes létező csillapító panelem, de így sem való egyelőre odafigyelős zenehallgatásra. -
WaterWave
veterán
válasz
python1 #156440 üzenetére
nem mások fikázása megy, én a véleményemet írtam le... hosszanti irány kilőve, tehát 3.5 méteren gazdálkodhatsz....
Ki kell számolni a hallgatási poziciót, ami kb 2.8 méteren lesz ha nem kevesebb, ehhez mérten kell vetítő, és a maradék helyhez kell rendszert beallitani, 2.1, 5.1, 7.1 vagy ha atmos akkor tovább... Ha hatter fontos, azt hova rakod?
Itt hogy oldod meg azt a buborék közeget, ami a térhatáshoz kell? Érdekel. -
Zigi
senior tag
válasz
python1 #156223 üzenetére
Aham...persze. Nem azért, hogy vpistike ha ráakasztja a 8ohosra a 4 ohmos hangfalat és all ch stereóban küldi a nézését meg a járását ne titlson le 5 percenként ? Az a vesszőparipátok, hogy van benne védelem, van oké és ha kell be is kapcsol. Szuper, akkor ha bekapcsol az azt jelenti túl van terhelve, ha jobban melegszik az is azt jelenti. Azért mert, nem szokott bekapcsolni, meg van benne ventilátor úgyis,nem azt jelenti, hogy dísznek rakták be azt a kapcsolót. Lehet, hogy jobban szól sőt biztos, mert kisebb a torzítás, de azért azt ne állítsuk, hogy az úgy a helyes. Inkább egy kis tuning amit ki lehet használni, ha vállalod azt, hogy jobban melegszik az avr. Egy jobban megépített erősítőnél lehet észre sem veszed, de egy mai spóroljunk mindenen amin csak lehet avr melegedni fog és valószínűleg sűrűn be is kapcsol majd a védelem egy döngetős napon.
zsoika
egyetértek ezért nincs is amerikai modellekben ilyen. Ott csak 8 ohm játszik nem ajánlott a 4 ohmos hangfal.. Ennyi. -
arcitec
addikt
válasz
python1 #156202 üzenetére
Egyet tudok a 4 ohm hangfalakra az RZ900 6 ohm-ra állítva eszement melegedett. 4 ohm-on jó. Hanghatásban nem érzek eltérést. Amit meg az újságcikk is ír, a 80 Hz vágás ügye, mert alul érzékeny a témára. Na de mi van pl Pure Audio módban , ott fullban mennek a frontok. Persze egy teszt idejére nem megy tönkre semmi. Azon túl a cikk arra is kitér, hogy nézzen körül a delikvens mit vesz, mi hogy tud együtt élni az HIGH END elvárásokkal. Szóval nem egyértelmű a kérdéskör, optimalizál a gyártó a saját hasznára. Mert ilyetén formán lehetne megfelelően illeszthető hangfalakat is gyártani, de azon meg nem lenne annyi haszna.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Fujifilm X
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Mesterséges intelligencia topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- Satechi 200w USB-C 6-port PD GAN - UK / Számla / Garancia /
- Referencia Weboldallal Világítós bill+laptop bill magyarítás. Rania 3M -is! Touchpadok is.Posta ok
- Lenovo IdeaPad 3 17ITL6 - 17.3" HD+ Intel 6305 - 8GB - 256GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Logitech G513 Carbon Tactile DE (3)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / GTX 1660Ti / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest