-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Skyner
tag
válasz
VoidXs #173893 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.
Szintén két EQ között örlődtem, de zenénél észrevettem, hogy az erősebb időnként már sok, viszont a picit gyengébb EQ zenére és filmre is megfelelő. Az más kérdés, hogy filmeknél emelnem kell a sub gainjét AVR almenűből hogy üssön.Lehet hogy lehurrogtok, de Cavernben egyedi görbének (+9dB) Harmant töltöttem be, nekem így nagyon tetszik zenére is (elektronikus zenét hallgatok). Ekkor pl. ha bal frontra -72dB SPL-t mérek, subra 81dB SPL jön ki 30Hz-nél Speaker Level -9dB beállítással. Ezt a -9dB csillapítást veszem nullára filmnél, de van úgy, hogy még +3dB is rákerül hogy ütős legyen.
Reflexes subnál majd kiderül, hogy ugyanezt a módszert kell-e követnem, vagy esetlegesen kevesebb sub erősítéssel is megjön-e a feeling. -
Melorin
addikt
válasz
VoidXs #173874 üzenetére
Pontot tettem a dologra, megrendeltem akciósan a 115SW-t.
- Nem sokkal drágább mint a kistesója így akciósan, viszont hosszabb távon ha esetleg egy nagyobb szobába költözök, ott sem fog szégyent vallani.
- Nem sokkal nagyobb mint a kistesója, még pont befér mindegyik lehetséges helyre.Ha beválik, a következő fizuból veszek mégegyet, gondolva a kiegyenlítettebb hangképre.
(ha szólóban is elégedett leszek a hangjával, akkor nem veszek mégegyet. win-win)Gyerünk, kövezzetek meg
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #173787 üzenetére
Marmint ez is csak akkor, ha feltetelezzuk, hogy teljesen szinkronban tudsz ketszer felvenni, ami ugyancsak nem igaz. Nem tudom, en arra, hogy ket mikrofonnal felvett hangot egymasbol kell kivonni, es 0-t varunk, arra nem azt irtam volna, hogy elmeletben helyes, hanem hogy helybol iv.
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #173744 üzenetére
A válaszott módszer a két hullámforma inverzének összegzése, ami egyezés esetén minden mintára x+(-x)=0 eredményt kell adjon, mely egy elméletben helyes módszer, és pontos kivitelezés esetén, amennyiben különbség áll elő, az állítást kétségbe vonhatatlanul igazolja.
Ez max zajmentes kornyezetben zajmentes meresnel lehetne helyes modszer, de se a kornyezet, se a mikrofonnal valo meres nem zajmentes. -
denesdr
addikt
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173767 üzenetére
Nehezen veszem rá magam, fentebb már leírtam miért.
Egyszerűen nem bízom benne.
Ha használható lenne különbség kimutatására, már elmondtad volna... és különben sem kértem ilyesmit Tőled, sem itt, sem privátban, ez a saját döntésed volt hogy megírod, de úgy látom, hogy Te is csak arra válaszolsz amire akarsz, ami persze érthető.
Mit gondolsz ki fogok a programoddal mutatni különbséget kábel és kábel között? Te kipróbáltad, tesztelted már a munkád?
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173762 üzenetére
Ki lettem utálva
, de ez nem szegi a kedvemet, láthatóan pár embert zavar a látszólagos értetlenségem, csak azt nem értem akkor miért nem lépik át, vagy rejtik el a hozzászólásainkat.
Jót nevettem az elbíráláson, hogy belementél a játékba, kivívtad vele az elismerésemet.
A kábel-kábel közti különbség megléte, vagy meg nem léte rengeteg embert foglalkoztat, és megérdemli hogy foglalkozzunk vele, ki-ki a maga szintjén.
Sosem rejtettem véka alá, hogy Veled szemben nekem elhanyagolható a szaktudásom, viszont a logikus gondolkodás már nem annyira áll messze tőlem, ezért mertem vitába szállni a Tekintéllyel, Veled.
Úgy látom a helyzetet, hogy
"A publikáló munkájában azt kereste, hogy hullámforma-összehasonlítás nyomán felfedezhető-e bármilyen különbség az általa vizsgált két kábel által hordozott jelen. A válaszott módszer a két hullámforma inverzének összegzése, ami egyezés esetén minden mintára x+(-x)=0 eredményt kell adjon, mely egy elméletben helyes módszer, és pontos kivitelezés esetén, amennyiben különbség áll elő, az állítást kétségbe vonhatatlanul igazolja."
Az alapgondolat helyes volt, ez a meggyőződésem.
Bírálóként erre ki kellett volna térjél, viszont kínosan kerülted ennek a véleményezését.
Ezt követőn került sor tengernyi általam elkövetett hibára, ami viszont előre borítékolható volt, figyelemmel a szaktudásom hiányára, és szegényes felszerelésemre.
Ez így nem fair.
Persze csak szerintem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173555 üzenetére
Szia Bence !
"Mint mondtam, a zenével mérés igazoltan azonos a mérőjellel, de a mérőjel rendszerleírási képességét vagy kemény 2 sorral kevesebb igazolni, és még rövidebb is. Szívesen adok neked lehetőséget, hogy a mérőszoftveremben egyedi mérőjelet használj, ahová zenét is betölthetsz, de akkor elvárom, hogy a seggreesésed publikáld..."
Íme a publikációm.
Kiváncsi vagyok a véleményedre!Pár napja dolgozom komolyan az ügyön ezért készítettem egy tervet, ezt:
Kábel-kábel különbség mérési metodikájának a terve.
Eszközök:
PC. TMP ANT DAC és Erősítő, JBL Control One hangsugárzó, Superlux E205U USB-s supercardiodid kondenzátor mikrofon.
(*megjegyzés: A mikrofon azért lehet megfelelő annak ellenére, hogy nem kalibált, mert nem hangnyomás szintet, hanem hangnyomás különbséget fogok mérni, másrészt viszont az érzékenység lényeges szempont.)
Kábel-kábel, amit meg szeretnénk mérni:
Noname RCA versus DIY Mundorf arany-ezüst hangfal kábel WBT RCA dugókkal, amik a DAC-ot és az erősítőt kötik össze.
Szoftverek: Audacity és Foobar2000.
Menete:
1./ Zenei minta kiválasztása.
2./ Alkalmassá tétele a lejátszásra
3./ Mérés előkészítése, és mérés.
4./ Utómunka
5./ Elemzés előkészítése
6./ Elemzés
7./ Ellenőrzés
8./ Értékelés
9./ Dokumentálás
1./ Zenei minta kiválasztása:
Trombita játéknál tapasztaltam korábban a legfeltűnőbben a különbséget kábel és kábel között, ezért kiválasztottam Marantz High-End Audiophile Test Demo 15 th Edition CD-jéről az I can’t give you anything but love című számot.
Előadó: Chet Baker and Band, formátum Flac ( lossles ) 16bit/44,1kHz
2./ Alkalmassá tétele a lejátszásra:
Audacityvel beolvastatom a számot, kiválasztok egy 5másodperces részt, amivel később dolgozni fogok.
Mivel elegendő mono jellel dolgoznom, kiválasztom az egyik csatornát, a másikat eldobom.
Kivágom az 5mp-es részt, a többit eldobom.
Eltávolítom a DC-t és normalizálom -0,3dB-re (peak)
Elmentem a fájlt.
3./ Mérés előkészítése, és mérés:
Foobart megnyitom, beillesztem az elmentett 5mp-es előkészített fájlt.
Beállítom folyamatos ismétlésre.
Visszalépek az Audacitybe, beállítom, hogy a felvétel, amikor hangot érzékel automatikusan elinduljon.
Beállítom a felvételi szintet.
(*megjegyzés: Mivel nem a szobát, és annak zaját akarom mérni, ezért közel kb.10cm-re helyezem a hangsugárzótól a mikrofont )
Foobart elindítom, és hagyom hogy négyszer egymás után lejátsza a mintát (20mp), amit annak elinduláskor az Audacity rögzít, a negyedik végén leállítom a lejátszást és a felvételt.
Elmentem a felvételt, ill. megjelölöm melyik kábelt mértem.
Kicserélem a kábeleket, és megismétlem a mérést, anélkül, hogy ezen kívül bármit változtatnék, majd a kapott fájlt megjelölöm és elmentem.
4./ Utómunka:
Az így kapott két fájlt (Audacityben) megnyitom.
A gyengébbiknek gondolt Noname mérési eredményét invertálom, majd a Mundorf kábel mérési eredményéből kivonom.
Az így kapott fájlt elmentem, ez lesz a két kábel különbsége, amit új, "Különbség" néven elmentek.
5./ Elemzés előkészítése:
A Különbség nevű fájl normalizálom olyan szintre, hogy azt ugyanazon a szinten ahogy a mérés történt jól hallható legyen.
6./ Elemzés:
Visszahallgatom.
Amennyiben az egész fájlt tekinve négy jól elhatárolható ismétlődés hallható, illetve a spektrumban látható, úgy kimondható hogy a mérés eredményes volt.
7./ Ellenőrzés
A gyengébb és a minőségibb felvételeket megkettőzöm.
A gyengébb megkettőzött felvételt egyikét invertálom, majd egyiket a másikból kivonom.
Aminőségibb felvétellel megismételem a fent írt műveletet.
8./ Értékelés
Amennyiben a megkettőzött és saját magukból kivont felvételeknél nem mutatható ki a 4 ismétlődő minta, csak némi véletlenszerű zaj, és a minőségibb felvételből kivont gyengébb felvételnél meg igen, abban az esetben bizonyított a kábelek közti különbség.
9./ Dokumentálás:
Fotózás, feltöltés Proharverre.
Egyéb feladat: Quetz fórumtársnak, (#173600) kérdésére "Tényleg ennyire nem tudod összerakni a 2x2-t, vagy csak tetteted?" válaszolni.Akkor csapjunk a lecsóba.
Az alább látható kép felső sorában a Mundorf kábel, alatta a Noname kábel mérési eredménye invertálva, legalul pedig a kettejük különbsége, amit nem fogunk meghallani mert a Noname kábel "lenyeli"
Alábbi kép spektrumban is megmutatja mit nem fogunk hallani...(*A projekt címe senkit ne téveszen meg)
Akkor következzen a fotódokumentáció.
Bence! Én nagyra értékelem a tudásod, de ebben a kábel-kábel kérdésben szerintem (lásd fent) bizonyítottan tévedsz.Quetz: Tőled nem várom el hogy megkövess, mert tudom hogy nincs hozzá bátorságod nagy nyilvánosság előtt beismerni, hogy minden alapot nélkülözően hülyének tituláltál, ahhoz viszont volt hogy alaptalanul személyeskedj.
Aki szeretne ellenőrizni [link] itt megtalálja, és letöltheti a szükséges információkat, illetve a leírás alapján maga is elvégezheti akár saját mintával a mérést.
-
Tamoo
nagyúr
válasz
VoidXs #173593 üzenetére
Minden perc amit ezzel töltöttél rablás volt az életedből. Még mérnöki tudás sem kell, józan paraszti ésszel is belátható, hogy tökmindegy, hogy sweep-el mérsz vagy zenével... (Csak a sweepnek van értelme...)
Úgyis mindig bele fog kapaszkodni valamibe a vélt igazáért...
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173593 üzenetére
Biztosan észrevetted, hogy kritikám minden bántó szándékot nélkülöz, elismerem a szaktudásod, én bizonyosan nem tudnám még csak megközelíteni sem azt a szintet amit képviselsz. Ez tény.
A diagramokra nézve viszont, még mielőtt használatba venném az új funkcióját a Cavernnek rögtön látható, hogy az két paraméterből áll, hangnyomásból és frekvenciából.
Megtetted az első nagy lépést, az első részt, hogy nem művi mérőjelet, hanem zenét lehessen mérőjelként alkalmazni, azonban volt egy másik része is az észrevételemnek, az pedig a változás gyorsaságára, mérhetőségére, dokumentálhatóságára vonatkozott, gyakorlatilag az idő paramétert hiányolom még a diagramról, ami majd akkor lesz fontos, amikor már nem a rendszer válaszának a megismételhetősége a cél, hanem a különböző alkotórészek, legyen az ilyen-olyan kábel, DAC, erősítő, bármi, cseréjével bekövetkező változásokat rögzíti, mutatja meg.
A vízesés diagramra gondolok példaként, ahol pontosan látható az időbeni lefolyása egy ilyen mérési ciklusnak.
Most bizonyosan nagyon mérges vagy rám, de ez szükséges ahhoz, hogy feltétel nélkül el tudjam mondani, hogy "nincs rés a pajzson".
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173572 üzenetére
"Ez megismételhető, csak még kell határozni a szoba alapzaját. "
Ez sajnos vágyálom marad, méréseim szerint ( vagy elhiszed vagy nem mert nem mentettem el ) folyamatosan változik az alapzaj, most például behallatszik egy markoló ahogy dolgozik a ház előtt, ezt hogy tudnám megoldani? -
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173569 üzenetére
"Miért mondod, hogy nagyon speciális eszközökre lenne szükséged, amikor elvileg a saját rendszereden is hallod kábelek különbségét? Ha ott te hallod, akkor a mikrofon is fogja. Van ezellen bármi kifogásod, jobb a füled egy mikrofonnál? Mikrofonod csak van, ha már rengeteg mérést mutattál itt."
Feltételezés a részemről az, hogy két egymást követő ugyanazon feltételek mellett elvégezett ugyanazon kísérlet süketszoba hiányában eltérő mérési eredményt fog hozni. Ez lenne a kiinduló pont, az alapvetés.Amennyiben nem megismételhető a kísérlet eredménye tudományosan nem ér semmit.
Persze csak szerintem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173555 üzenetére
"Ismét egy olyan példa, ahol a tudomány járt előrébb az észlelésnél, vagyis adtál egy példát mellettem. "
Pont hogy, nem !Először észlelték problémát, amit nem tudtak az akkor elfogadott tudományos ismeretekbe beilleszteni, majd erre kidolgoztak ( Einstein kidolgozta) egy új elméletet, amit aztán bizonyítottak 100 évvel később.
A tudás mint olyan, nem eredendő, megszerzése egy folyamat, ami szakaszokra oszlik. Miért olyan nehéz ez?!
Minden bizonnyal nem én fogom kidolgozni a számítást és a bizonyítást, én csak a problémát "észlelem", a hiányos tudásom és a bizonyításhoz szükséges eszközpark hiányában.
" Szívesen adok neked lehetőséget, hogy a mérőszoftveremben egyedi mérőjelet használj, ahová zenét is betölthetsz, de akkor elvárom, hogy a seggreesésed publikáld..."
Szívest örömest elismerem, ha tévedtem, de vélhetően ez a közeljövőben nem fog tudni bekövetkezni, tekintve hogy nincsenek meg, és nem is várható, hogy a közeljövőben rendelkezzek az alapvető feltételekkel egy ilyen méréshez, mert nincs süketszobám.
Mondom sokadszor, örömmel vennék egy független összehasonlító mérésről beszámolót, ami nem művi mérőjelekkel történt, ami kiterjedne a mérés metodikájára, ahol leírják, hogy mely paramétereket, miért vették figyelembe és ezekből milyen következtetések vonhatóak le.
Amíg ez nem történik meg, parttalan vitának nézünk elébe, ahol az ismert okok miatt egyik fél sem lesz képes bizonyítani igazát...
Persze csak szerintem.
Tisztelem a tudásod, és elhiszem, nehéz belátni egy a számok világában élő mérnöknek az emberi tökéletlenséget.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173541 üzenetére
"Csillagászok hogyan jósolnak meg valamit a jósláshoz szükséges tudás nélkül? Sosem így volt, hanem fordítva... "
Soha ne mond hogy soha
[link] 2016 februárjában hozták nyilvánosságra, hogy az asztrofizika történetében először sikerült gravitációs hullámokat detektálni, amelyek létét Albert Einstein 1916-ban, az általános relativitáselmélet publikálásakor már elméletben megjósolta.
De tele van a kereső velük, csak be kell írni a megfelelő szavakat. [link] Pl csillagászok megjósolták.
De Te tényleg arról akarsz elmélkedni itt, hogy a tudás hogyan fejlődik ki, esetleg a tanulást, mint folyamatot vonod kétségbe?
Vagy netán azt vallod hogy a gyermek teljes tudással jön világra, majd élete során nem tesz szert új ismeretekre ?! Kétlem.
Mi kell még hogy belásd, hogy hibásan hivatkozol eredendő tudásra, azt a tudást meg kell szerezni.
Korábban már jeleztem, hogy szerintem hiba abban hinni, hogy már mindent ismerünk, mindent meg tudunk magyarázni, mindent ki tudunk számolni, de én tök jól szórakozom ezen, meg gondolom Te is...
Az eredeti problémára visszatérve, tudsz mutatni olyan összehasonlító mérést, ami nem statikus, művi mérőjelekkel, hanem dinamikus zenével történt?
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #173526 üzenetére
Nekem ez még mindig nem tiszta, hogy hogy kerül át akkor.
Rajzoltam egy ilyet gyorsan:
A sárga rész ideiglenesen volt bekötve, a zaj ugyanúgy volt mindkét erősítőnél.
Na most itt mindkét Denon földeletlen, ugye duplán szigetelt, csak két érintkezője van a tápcsatlakozónak mindkettőnél.
Az Emotiva földje szerintem csak a házra van kötve, de ugye azt elvágtam és akkor se változott szóval vehetjük ezt is földeletlennek.A PC és a TV van földelve rendesen. A zaj ugye a komponens kábelen ment át, ahonnan az analóg IC-k továbbvitték gondolom mindenhova.
Na most itt hogy kerül a PC cpu/vga coilwhineja át egyik helyről a másikra?
Csak egy fázis van, a PC konnektorja külön kismegszakitó, a többi ugyanarról a fali konnektorról jön.Ha jól értem amit mondasz, akkor a PC-nél normális hogy zajozza a földet. De hogy kerül a földről vissza a komponens bemenetére a tévének?
szerk.: Föld alatt itt mindenhol a védőföldet értem.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173528 üzenetére
Statisztikailag érvényesnek kell lenni, hogy van érdemi különbség mondjuk kábel és kábel között, ennyien nem tévedhetnek, ha már matematika.
Csak azt nem tudjuk hogy mi okozza a különbséget, ami viszont arra irányít, hogy a mérés metodikájánál lehet a bibi, hogy nem azt és nem úgy mérünk ahogy kéne.
Csillagászok megjósolnak valamit, amire nincs a jelenlegi tudásunk szerint magyarázat, eltelik pár év és hoppá, megszületik hozzá az elmélet meg a számítás.
Azt gondolom hogy itt tartunk most, ennyien nem tévedhetnek egyik táborban sem.
Statisztikailag... meg persze szerintem.
P.S.: Flash! Nem volt még időm végiggondolni, így csak ideöntöm.
Az idő során bekövetkező változás, az amire rendkívül érzékeny a fülünk/agyunk, nem pedig egy statikus hangnyomásra, valahol ebben az irányba kéne keresgélni...
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #173486 üzenetére
Visszakérdezve ide ha szabad:
ha nincs helyesen elvezetve.
Ez alatt mit értesz? Úgy nincs rendesen elvezetve a föld hogy nem rendes földelő szondába van kötve? Nálunk ugye a nullához hozzá van kötve, de szerintem valahol az is egy földelőszonda valahol a földben.
Vagy itt a PC-nél nincs jól megoldva ez?
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173515 üzenetére
Jó lenne egy ilyen mérést élőben látni, gyakorlott valakitől, mert értem (?) amit mondasz, de így nem tudok képletesen sem "belekötni"
.
Nem mintha kötözködni akarnék, de a kétség mindíg ott van.
Szóval nem jutottunk előbbre, elméletileg lehetséges zenével mérni, csak senki sem csinálja, és rá kell hogy hagyatkozzak másvalakinek, pontosabban egyvalakinek a véleményére, ami akár jó eséllyel hiteles is lehet... szép.
-
MasterMark
titán
válasz
VoidXs #173514 üzenetére
Kivágtam a föld kábelt, természetesen semmi nem változott. Itt egy új felvétel, itt mozgatom az egeret hogy változzon: [onedrive hangfájl link] (Ez már a földelés nélküli kábellel.)
Gyakorlatilag a coil whine átmegy a HDMI kábelen és a hangszóróból hallom.
-
alphamooncam
őstag
válasz
VoidXs #173419 üzenetére
Pont az lenne a magva, hogy nem azt mérjük amit érzékelünk, hanem valami mást/másokat, így aztán persze hogy nem egyeztethető össze a kettő.
Nyilván nem fogok tudni ilyen mérést mutatni, hiszen akkor már tudnánk, hogy mit kéne mérni, de nem tudjuk.
Ezt valaki vagy elfogadja, vagy nem. Az érzékelés pártiaknak, persze becsaphatók az érzékeik, de a méréspártiak meg nem azt mérik amit kellene.
Egál.
Persze csak szerintem.
-
ada19
senior tag
válasz
VoidXs #173381 üzenetére
Ez amúgy pont előfordulhat alkalmazás és codec függvényében, pl. Teams esetében biztos. Call Quality report meg tudná mondani..
De a lényeget értem.
Hogy legyen egy kis szakma is: tisztán LFE csatornát mérve ha a csak delay-t állítgatom miért jelennek meg esetleg tűnnek el beszakadások? Jól gondolom hogy itt csak a mérés szórakozik de valójában semmivel nem fog másképp szólni?
-
achilleuss
tag
válasz
VoidXs #173376 üzenetére
Tegyük fel, hogy mindenben igazad van...hatala kb 100e-ért talált egy Zidoo Z10Pro-t. A Zidoo Z9X, amin nincs digi.koax 85e. Nekem az a 15e plusz megéri/de amúgy 55e-ért is megérné a nyugisság, a hiba kizárása/ , hogy még véletlenül se dilemmázzak azon, hogy nem jól döntöttem, hogy csak az optikais médiát vettem meg. És kíváncsi vagyok, hogy ha letesztelem optikaival és digi.koax-al a hangot, észre veszem e a különbséget. Na persze, igen, a placebo, de azért bizok a fülemben.
-
achilleuss
tag
válasz
VoidXs #173370 üzenetére
"Amelyikkel nem érhet meglepetés, az az optikai. Ott fény megy, nem áram, ezért nem tud összeköttetési hibákat okozni. Még az sem annyira számít, hogy tökéletesen a helyén legyen a kábel."
Ez így papír szerint valóban jól hangzik, de BBéci azt írja, hogy összehasonlítás alapján mindig a digitális koax nyert az optikával szemben, ő pedig úgy tudom régóta foglalkozik tesztelésekkel, van benne tapasztalata. -
Melorin
addikt
válasz
VoidXs #173361 üzenetére
Tudtommal az SPDIF félig analóg, félig digitális. Nem ugyanaz a technika mint képátvitelnél, így jobban számít a jitter. Koaxhoz képest optikánál van egy plusz konverter, amikor az elektromos jelből optikai "készül", a vevő oldalon ugyanez visszafelé, ott romlik a minőség, jitteresedhet.
-
-
Melorin
addikt
-
rappit4
őstag
válasz
VoidXs #173157 üzenetére
Hát sajna most már nincs más opció. A corvinban akartam volna ,de ott holnap lesz az utsó vetítés a Korda teremben felirattal. Így kb mostmár csak szinkronosan tudnám nézni a jobb termekben, azt meg akkor inkább kihagyom és megnézem itthon majd BD-ről jó minőségben. Most egyelőre inkább a film a lényeg
-
Skyner
tag
-
Skyner
tag
válasz
VoidXs #172985 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.
Lenne még kérdésem.
A Valley Correctiont ajánlod használni? Hasonlóan működik mint a subsonic filter, azaz ha nem tudja max 6 dB erősítéssel elérni a célgörbét, akkor nem csinál vele semmit?Az az igazság, hogy max +5.99 dB-ig manuálisan belenyúlok (igaz, nagyon babra munka) a Cavern által létrehozott EQ-ba, mert több beszakadást is ki tudtam vele húzni (persze van amit nem).
-
lenox
veterán
válasz
VoidXs #172766 üzenetére
Azért elég sok extra kell a HD-nak, hogy elérje az UHD-t
Szerintem ebbol ez pont nem latszik. Az latszik, hogy egyforma bitrate-nel jobb az UHD, de nem erdemes fele bitrate-u UHD-t valasztani HD helyett.Amugy ennel nem biztos, hogy messzebb kell menni, mert altalaban valami anyagbol ha te magad csinalod, akkor nyilvan UHD-t csinalsz, es az jobb azonos bitrate-en, ha mindenfele bitrate-u es felbontasu verzio van, akkor valasztod a nagy bitrate-u UHD-t, egy scenario van, amikor UHD-bol low bitrate stream van (mondjuk egy streaming szolgaltatotol), HD-bol meg nagy bitrate-u, akkor az utobbi a jobb nagy valoszinuseggel (nyilvan a bitrate nem minden, azonos bitrate-en rosszat es jot is lehet encodeolni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Cisco vizsgák (CCNA, CCNP, CCIE)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Tálaljuk a februári hardverlevest
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude 3550 - i5-5GEN I 4GB I 500GB I 15,6" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Felújított szerverek, storage-ok, hálózati eszközök Enterprise szinten, minden gyártótól
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest