- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Yettel topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
atika88
senior tag
válasz
Vikthor #57102 üzenetére
Tuti h vízszintesen van a cucc, vízi mértékkel be van lőve
A padló is frankón egyenes, legalábbis nem hinném h tizedmilliméterek miatt jön megy több centit is...folyton vissza kell állítanom
50% a hangerő, illetve erősítőn 0DB nem piszkálva...
Illetve ilyen lábai vannak: itt
-
BBéci
legenda
-
cecil
aktív tag
válasz
Vikthor #54383 üzenetére
nincs ezzel semmi gond így se hangfalkábelből csinált jumpert! Azt hiszem ez írta korábban is, de lehet, hogy csak nekem mondta telefonban...
De egyébként amiről te beszélsz az is csak biwire, biamp akkor lesz ha az erősítő oldalon is 4 dugó és külön csatornáról hajtod a magas és mély tartományt. -
tomic
addikt
válasz
Vikthor #53916 üzenetére
Én 1911-ről váltottam Marantzra, de valahogy elmaradt az előre lépés számomra. Írtam is párszor itt.
Ennek viszont örülök.
Jut eszembe. Most is van egy eladó 500 euroért. De személyes átvétellel adja és ezüst.cekkk Német oldalon van 1149 euroért 826V. Ha ti ugyan erre gondoltok.
-
cecil
aktív tag
válasz
Vikthor #53839 üzenetére
A Ligra oldalfeszített volt nekem is amit ajánlottak, de az sajnos nem az én kategóriám volt akkor árban...
Pont ezeket néztem én is amit linkeltél, és a egyértelmüen a CNV-t ajánlotta az ottani szaki akivel beszéltem, annak ellenére, hogy árban a legolcsóbb.
A vászon anyaga annak a legnehezebb, legjobb, mégha "csak" 1.0 a gain is.
Nekem egy Benq w1070 van aminek elég nagy a fényereje és teljesen be tudok sötétíteni, nem is hiányzik a nagyobb gain.kézi rolós vásznat én biztos nem vennék, nem is a kényelem miatt, a vászonanyag a működtetés (kisebb tengely) miatt mindig vékonyabb, az állandó húzkodás miatt (középen hat rá az erő, nem egyenletesen) gyorsan megnyúlhat V alakban!
-
cecil
aktív tag
válasz
Vikthor #53827 üzenetére
nem Panasonic-ot akartál írni véletlen?
Vászont ajánlott már valaki?
Ha nem én nagyon jó szívvel ajánlanám a Grandview CNV sorozatot, az áráért verhetetlen minőség!
Nagyon vastag, nehéz vászonanyag, teljesen hullám és fülmentes! Ilyet eddig max Projecta minőségben láttam ami nem oldalfeszített de az kb 400e volt!
Vagy ha van rá pénz a vetitestech-nél ajánlottak még anno 300 körül oldalfeszített jó minőségű vásznat, csak nekem az sok volt.
Néztem most 140 körül van a CNV 120".
Nekem ilyen CNV van 106"-ban, 1.0 matt fehér, és nem hiányzik a szürke...
Ha gondolod ugorj át megmutatom, nem tudom hol laksz én helyileg Pesten. -
atika88
senior tag
válasz
Vikthor #53345 üzenetére
Igen igen, Radeon dedikált VGA!
Én mint laikus ezt az Overscan opciót hol találom/keressem?Jojo, hát most ajánlottak itt a fórumon 4 lejátszót...ahány ember, annyi lejátszó. Most ha azt választom amit Te mondasz, az más szerint nem lenne jó
Ördögi kör...
Köszönöm szépen a segítséget! -
Peak
addikt
válasz
Vikthor #53196 üzenetére
szerintem ezt nem lehet igy számosítani, mivel a filmtől, stilustól, jelenttől függ, hogy a hangmérnök milyen teret, atmoszférát akar megteremteni a keveréssel.
egy szobában játszódó jelenetnél, pl. két ember között elhangzó dialógusnál nincs szükség surroundokra, csak ha pl. az időjárásban hang is megjelenik, pl. villámlás-dörgés, hangosan kopogó eső, szél.de nézz meg egy akciófilmet, minden hangcsatornán szinte 100%ban szól hang különböző intenzitással.
nem beszélve egy koncertfilmről.
-
t-bali3
senior tag
válasz
Vikthor #53182 üzenetére
Úgy értettem, ahogy írod. 7.1es hangnál biztos lekeveri és mixelve van, de olyan nincs túl sok. Az érdekelne, hogy 5.1 forrásnál milyen hangokra keverik/szánják a stúdiók. Oldalsóra, hátsóra, mindkettőre? Vagy filmje válogatja?
MasterMarknak annyiban igaza van, hogy lehet nem szerencsés a távolság hátul. Így is +6dB van rajtuk hátul, de otthon meglesem majd.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #52315 üzenetére
Sirfer fórumtársunk vett egy JVC-t, aztán kb. másfél év után DLP-re váltott, azóta élvezi igazán a vetített képet.
(#52316) Peak
A vaksötét magától értetődő, engem moziban a vészkijárat lámpái is mindig zavartak. Itthon tévéken is kizárólag teljes elsötétítés mellett nézek filmeket.
Vetítéshez a falaknak és a mennyezetnek is sötétnek kell lenniük! -
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #52025 üzenetére
Az LSiM még a sima LSi-nél is sokkal jobban szól, nemhogy az RTi-nél. Hasonlítottuk a CS551R-t az általad emlegetett nagy Denonhoz és ha hangminőség alapján választanom kellene, akkor nem a 4520 nyerne.
Szerintem az AVR-4310 képességeit nem mutatja meg az RTi szett. Mondjuk ELAC FS 189 frontok - 2000 euró volt a listaára - már kihoznák belőle a maximumot.(#52037) Tigerteam
Humbukk???(#52038) Toobee
Teljes mértékben egyetértek.(#52040) Sanci38
Korner már nem létezik, Audiophyle Szalon van helyette Pestszenterzsébeten. -
kecsetif
aktív tag
-
-
-
tjojo
tag
válasz
Vikthor #44506 üzenetére
Van nekem normális mediaplayerem (Dune Duo), a számítógép csak netezős, letöltős, játszós szerepet tölt be. Ezért nem is törődök vele annyira, csak akkor hallgatok rajta zenét vagy nézek filmet ha nincs kedvem bekapcsolni a Dune-t, a gép meg 24/7-be megy. Volt már korábban XBMC a gépen, de idővel lekerült de most adok neki még egy "esélyt".
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #44381 üzenetére
Furcsa, mert az ember azt gondolná, nagyobb szobában jobban elfér elöl is a szubláda, mint kicsiben.
Egyébként lehet bárhol, de legjobb a két front között.
(#44382) MasterMark
Változatlanul úgy érzem, nem vagy tisztában a házimozi rendszerek működésének alapjaival.
Mi az a "front forrás"? -
ithomas
őstag
válasz
Vikthor #43831 üzenetére
Hát nem tudom egyelőre egy normális 2.1-es rendszert szeretnék összerakni(nulláról), mozihoz és zenehallgatáshoz egyaránt, egy viszonylag kis szobába.
Vettem avx-en egy [ilyet], emellé lett betervezve egy új Polk 110, meg használtan valami normális 5.1 erősítőt.
(Későbbi fejlesztések végett)Utóbbiban vagyok a legbizonytalanabb, eredetileg Onkyot akartam, de iszonyat sok 'HDMI no audio' hibás postal találkoztam a neten, kb mintha minden második embernek előjönne 2-2.5 év után..főleg az aprón is legtöbbet árult xx7-es szériánál.
Nem tudom mennyire érinti ez a frissebb szériákat..eléggé elbizonytalanodtam...Denon 1911 vagy 1612 a jelenlegi kiszemelt, de ha jó tanáccsal láttok el, azt szivesen veszem
-
Parson
addikt
válasz
Vikthor #43001 üzenetére
No elkezdtem itt meg itt utánaolvasni. Nem tűnik rossznak, így első ránézésre. (Szerk.: Sőőt, kiváncsi lennék rá működés közben is.) Bár ez csak a SW környezet.
Dedikált BD player-t mostanában szándékozom megrendelni, ez már valszeg nem téma.
A firmware-t a Dune miatt irtam, lévén azzal lett szembeállitva a HTPC megoldás. -
Parson
addikt
válasz
Vikthor #42998 üzenetére
Nos ezek jól hangzanak
, nekem legelső körben azt kell majd eldöntenem, hogy Dune 303D (vagy hasonló, HDD-t fogadni képes) mediaplayer vagy egy ilyen eszkábált HTPC szolgálná-e ki jobban az igényeimet, szem előtt tartva a gazdaságossági szempontokat és az utólagos firmware / codec frissitések lehetőségét az esetlegesen újonnan jövő formátumok lejátszásához.
-
BBéci
legenda
válasz
Vikthor #41194 üzenetére
Amikor még nem létezett az a minősítés, miért ne vették volna meg? Csak a BD 3D nem megy át rajta, az sincs túl régóta. Nekem is ki kellett cserélni a 15 méteres Profigoldot, aminek 5 éve 50000 Ft volt az ára, mert akadozott a 3D.
(#41195) MasterMark
Hogy jön ide a frekvencia? Adatmennyiségről van szó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Mini PC
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Revolut
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Spórolós topik
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Gombászkönyvek egyben
- Telefon felváráslás!! Xiaomi 13T, Xiaomi 13T Pro, Xiaomi 14T, Xiaomi 14T Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest