- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yettel topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- MIUI / HyperOS topik
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
válasz
Tamoo #164589 üzenetére
Persze tudom,
az SVS4000-et csak példának írtam, nem ragaszkodnék hozzá.
tudtam, hogy az XTZ 210-ért nem fogja a totális önmegvalósítást megteremteni nálam, de ennyiért nem láttam jobb alternatívát, hamár az ár/érték arányt nézzük új termék esetén.
Most nem tudom mennyibe kerül és van-e még akció esetleg. -
Khaosz55
addikt
válasz
Tamoo #164583 üzenetére
Szia,
XTZ 12.17 edge sub-ot kipróbáltam minden hogyan. A jobb oldali port csövet be kell tömni különben olyan hangja van mint a 90-es évekbeli technó számoknak. Az EQ-r referencián hagytam a így tetszik a legjobban. Ha a bal oldali reflex csövet betömöm, akkor eltűnik alul az erő nagy mértékben, ebben az állapotban (betömve) nem éreztem, hogy szebben szólna vagy pontosabb lenne. Van egy 10 méteres sub kábelem és a kb 5 különböző helyen próbáltam meg.
Most jöhet a nyilvános megkövezésem, de nekem legjobban a kanapé mögötti pozíció jött be. Persze el kell mondani amit már korábban írtam én 60mˇ2 használom (konyha-nappali-ebédlő-szélfogó egy légtérben) ebből kb 25m^2 a nappali. Akárhogy is 60m^2 dolgozik.
Elöl van két darab zárt SVS SB12-NSD, ami lehetséges, hogy pontosabb meg szebb a hangja, de bizony vannak nálam pillanatok amikor elgurul a gyógyszer film vagy pl Hans Zimmer koncert esetén és a 2db NSD kb olyan mintha ott se lenne nagyon elfogy 60mˇ2 , az XTZ-vel meg igazán élveztem az egészet, kanapé szépen beremeg amikor Tigris tank fordul vagy lő, vagy amikor Hans Zimmer - crimson tide -Gladiátor stb zenét hallgatom.
Volt egy 20 éves Klipschem ami a kanapé mögött szólt de nem ment elég mélyre. Aztán akciósan vettem azt hiszem 210-ért XTZ 12.17-et. Nyilván nem high-end, nyilván nem olyan pontos, de engem sokkal jobban zavart az a SVS-ben, hogy elfogy minthogy az XTZ nem olyan pontos.Érzetre kb a 2 db NSD kevesebbet nyújt mint az ez XTZ az én körülményeim között.
A fenti dolgokat úgy vegyétek, hogy egy átlag user vagyok (én nem érzékelem, ha más tápkábel van bekötve).Ha elkészülök az atmos hangsugárzók dobozolásával utána veszek egy Mini DSP HD-t és beméretem a rendszert. Nyilván a 3 sub-ot össze kell hozni, legalább a késleltetést, meg a többi hangsugárzót is.
Aztán ha sok pénzt szánok rá, akkor majd veszem 2db SB-4000-et (1,4 milka
), de jelenleg egy jó kompromisszumos megoldás volt az XTZ 210-ért mert ezért az árért egy SB1000-et kaphatok ami kb semmit sem hozott volna.
-
python1
veterán
-
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #164554 üzenetére
Én 2,5mm-es Sommer Orbit MKII-vel kábelezem a 4 sr-t és a centert. Van vagy 60 méter, még elveimbe is ütközött volna drágábbat venni, de ez az olcsók közt viszonylag jó hangú. A frontoknál korábbi lakásból maradt 4mm-es VDC van, ezt sztereó zene miatt fogom majd cserélni Libtec-re.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Tamoo #164545 üzenetére
A frontokhoz meg kinek mi jön be. Amúgy terveztem hogy a centerhez is szerzek ugyanolyant, de inkább a tőled vett monokristályos réz mellé dobok még pluszba egy KáCsás vékony ezüstkábelt, úgy sokkal olcsóbban kijövök. Ráadást centerrel sem tudom követni a frontjaimat. Mindig le vagyok maradva
.
-
ctrlaltdel13
őstag
-
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #164511 üzenetére
Bbécinek nem fér a fejébe, hogy aki komoly mozit épít, annak nincs lehetősége hobbiból kábeleznie. Ráadásul a fali kábeleknek tűzvédelmi szabályoknak is meg kell felelniük. Aki pedig egy ilyen moziban néz filmet, az csak kacagna azon a reszelésen, ami itt kábelezés körében történik.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #164483 üzenetére
Például a Denonod és a Monitor Audio hangdobozaid középkategória felettiek.
Meglehetősen sok koncertfilmem van, 4-8000 közötti bitrátával, azokkal is egyértelműen hallható a hangszórókábelek közötti különbség. Olyannyira, hogy ha lenne rá anyagi keret, feljebb lépnék kábelek terén. Volt nálam néhány fél- és egymillió közötti, bizony jelentősen emelték az élményfaktort. -
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #164483 üzenetére
Csak meg kell nézni a az AQ árlistáját. Amint eltűnnek a kábelek a falban, drasztikusan csökken az áruk. Az összes CL3 minősítésű kábelük Van Damme árszinten mozog.
Elég nyilvánvaló, hogy amíg a nappali hifisnek eltudnak adni 2 x 2.5m szteró kábelt 500 ezerért, addig a dedikált házimozihoz senki sem fog venni 300m-t 30 milláért. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Tamoo #164471 üzenetére
" illetve szubnál is nulla fölött vagyok, te meg itt is ott is javarészt nulla alatt a crossover frekikig nézve"
Lehet, hogy ez azért van, mert nálam a szubok "hangosabbak, mint kéne"? Arendal sub1-ek vannak (2x), és a potik a hátulján "ref level" állásban vannak. Az Audyssey problémázni szokott a bemérés elején, hogy túl hangosak (emlékeim szerint kb. +3-6dB), de én ennyiért nem mozdítanám ki a "ref level" állásból, jól van ott az.
Lehet, ez a különbség a rendszerünk között.
Ha így van, akkor viszont jön az ötlet, hogy tekerd feljebb a szubod hangerejét, és akkor a Cavern Gain értékek közelebb lesznek a 0-hoz. -
Hohocali
aktív tag
válasz
Tamoo #164454 üzenetére
Itt a txt file.
Ebben már +10dB hozzá van adva minden csatorna Gain értékéhez. Az egyik hátsónál egy kis csúcson van 0,6dB túllépés.
A bemérést AVP=0dB, Cavern=-30dB értéken végeztem. Elképzelhető, hogy a Cavern eredeti Gain értékei (kb. -16dB) helyesek a referencia hangerő szempontjából, mert az Audyssey is ide állítaná. De mivel nem tudja (-12dB a max.), ezért hozzáadtam +10dB-t, így a ref. hangerő el van csúszva az AVP-ben, és ehhez próbáltam állítani a Cavernt is. -
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #164466 üzenetére
Mindent ráhagytam, default 80Hz crossover beállítással csináltam. Az AVR pure directben, -20MV mellett mért be. Az FFT méretét megdupláztam, mert a delayt elrontotta. EZ pl. hiba, hogy nem jelez vissza, ha túl alacsony a hangerő, akkor szokott hibázni, úgy vettem észre. Sajnos már éjfél után vettem észre, hogy gubanc van...
-
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #164454 üzenetére
A cavern EQ APO file-ja hibás az EQ APO analízis panelja szerint. Este mértem vele egyet, minden csatornára rádobott extra -10dB csillapítást és így volt +7 clippingben az LFE csatorna. Visszavettem a csatornánkénti gain-t, hogy -0.1dB headroom legyen, lecseréltem a copy parancsot erre:
Copy: LFE=LFE+-10db*L+-10db*R+-10db*C+-10db*SL+-10db*SR+-10db*RL+-10db*RRés már csak 1.7 dB clippinget jelzett. Ezt meg visszavettem az LFE preampal. A következő észrevétel, hogy annyira visszaveszi a grapheq a csatornákat, hogy 75dB-ről 60 körülire esik vissza az SPL. Ezt úgy, hogy minden csatornát, az LFE-t belelértve, beállítottam 75 dB-re elötte. Az LFE-n viszont van egy völgyem, azt nem tudta kivasalni, valószínűleg van egy maximuma annak, amennyit visszavág.
-
Skyner
tag
válasz
Tamoo #164459 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat.
Esetleg jó beszerzési EU-s forrást is tudsz mikrofonra és HD-re, ahol számlát is adnak?
A HD-hoz ajánlott egy távirányító beszerzése is? Úgy tudom még ez is egy olyan feature, amit a sima 2x4 nem tud.
Az ilyen megoldású szobakorrekcióval esélyes, hogy nem kell basszuscsapdákkal elcsúfítanom a nappalimat?
Erősen gondolkodom azon, hogy még ha össze is tudnám lőni a különböző subokat, mégis lecserélném a kettőt egyetlen komolyabbra. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Tamoo #164428 üzenetére
Egy ideje már generál a Cavern is crossovert az exportba (ha beállítod, alapból nem), méghozzá a házimoziban megszokottnál nagyságrendekkel jobbat, 48 dB/Hz eséssel, fázishelyesen. Ilyenkor egyszerűen elég mindenhol mindent kikapcsolni minden esetben, és nem kell miatta aggódni. Ettől függetlenül frissítettem a dokumentációt, és kicsit szájbarágósabban meséli el, hogy milyen esetekben kell a crossover, vagy hogyan lehet még több hangerőt kiszedni belőle torzítás nélkül.
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #164417 üzenetére
Persze, hogy van, nagyobb teljesítményű erősítőt kell venni
Én Cavern után még 7dB-t emelhetnék, hogy 0-án legyek, de azt majd csak akkor teszem meg, ha házat akarok bontaniAmúgy okos ötletnek tűnik Quetz-é, hogy pure direktre állítva a PC bemenetét használjuk Cavern-nel, így a többi bemeneten megmarad az AVR hatásköre. Ellenvetés, bárki?
(Mondjuk nekem egyedül a TV ami van még, annak meg majdnem mindegy.) -
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #164410 üzenetére
Szerintem a legegyszerűbb módja a cavern használatának, ha pure direct-be állítod a bemenetet, amin a cavern jön. Ezzel kikapcsolod az Audyssey-t és a bass managementet, valamint elvileg a legrövidebb jelutat állítod be az AVR-n belül. Utána a channel level adjust segítségével tudod finomhangolni a csatornákat.
Külön előny, hogy elvileg a pure direct/channel level adjust bementenként állítható, tehát másik bemenetre kapcsolva, pl Audyssey módba kerül a Denon.
Viszont akárhogy próbálkoztam, jelenleg a Cavern nem alkalmas AVR-el együttes használatra. A legjobb esetben is 10dB-vel a kívánt hangerő alatt maradtam, és az AVR-ben nincs elég tartalék, hogy után húzza az ember. Ennek az lehet az oka, hogy az AVR végfokai 29dB gainnal rendelkeznek és kb 1-1.5V mellett adják le a maximális teljesítményüket.
Valószínűleg más a helyzet, ha külső végfokot használunk, esetleg olyan DAC-al ami akár 4V-t is ki tud küldeni torzítás nélkül. Ott lehet elég tartalék, hogy amit a Cavern levesz a digitális tartományban, azt visszategyük az analóg részben.A harmadik lehetőség az user error, és rosszul kalibrálok. Sajnos a dokumentáció elég szűkszavú és egyértelműen nem az átlag home usernek készült.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Tamoo #164387 üzenetére
Ezt ne csináld. Ha az AVR crossoverét akarod használni, akkor a Cavernnek a maineknél a subot kell mérni alul, mert azokon fog szólni. Mindig úgy mérj, ahogy hallgatni fogod.
(#164406) Hohocali: erről már volt szó, digitálisan nincs pozitív hangerő, ezért vissza lenne vágva, ha véletlenül a forrás megütné.
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Tamoo #164402 üzenetére
Szerintem semmit se befolyásol, ha az Eq APO preamp-ot mondjuk -16dB-ről -6dB-re állítja (max. a referencia szint lesz eltolva). De majd VoidXs megmondja. Én is így használom.
A hangerő utánaállítás nem biztos, hogy olyan egyszerű... Nálam mondjuk spec. helyzet van(*). Az AVP referencia szintje 10dB-el el van tolva. Ez azt jelenti, hogy -10dB-es állásnál van referencia szint. Ha az Eq APO-t nem állítom utána, akkor annak használatakor ha referencia szintet akarok, akkor 0dB-es állásba rakom az AVP-t. Eddig ok, de ha elfelejtem visszavenni, és visszaváltok Audyssey-re, akkor az referencia szint +10dB-en akar megszólalni. Ez se a fülemnek, se a hangfalaimnak nem tetszene szerintem. Emiatt az AVP-ben a max. hangerőt -10dB-es állásra raktam, vagyis efölé véletlenül se tudom tekerni. Ez viszont kevés lehet az Eq APO-nak. Az is igaz, hogy nem referencia hangerőn mozizok, de van, hogy -10dB-nél hangosabb szintre állítom a hangerőt.*: azért kell eltolnom a referencia szintet, mert az Audyssey nem tudja beállítani a hangerő szinteket (amióta XLR összekötést használok). Túl hangos a bemérőjel és/vagy túl kicsi a szoba, és mindent -12dB-re rak. Ezért umik-1-el határoztam meg ezeket, így lettek kb. -14dB körül. Ezeket viszont nem tudom kézzel se beírni, ezért hozzáadtam mindegyikhez 10-et.
-
ada19
senior tag
válasz
Tamoo #164404 üzenetére
Arra gondoltam hogy alapból valami 2.8 méter van a frontoknak megadva, úgy sejtem közel (persze ha hatalmas tévedés szóljatok) mindegy hogy a Cavern ehhez korrigál vagy mondjuk 2.9-hez amit már az Audyssey mér be, ezáltal a többi (nem PC-s) bemeneten is jobb minőségű hangot tudok kifacsarni a rendszerből.
Köszönöm, pont így van ahogy második bekezdésben írtad! UMIK-1 már úton. A dedikált media playerhez azért ragaszkodok mert a PC nem dedikált HTPC így másra is van használva, túl nagy macera mesére/sorozatra használni, hatalmas kényelmi plusz a TV távval kezelni a Kodit.
Köszi mindenkinek a választ!
-
Hohocali
aktív tag
válasz
Tamoo #164399 üzenetére
Igen, mire gondolsz? Felváltva szeretné használni a PC és AVR korrekciót. Az AVR speaker levels állítás közös használatnál nem segít (ha nem akarod állítani váltásnál), erre már rájöttem.
Ha az egyszerűség felé megyünk, akkor lehet az AVR distance, speaker levels, crossover beállításait használni. És csak az XT32-öt kapcsolni be/ki.
Én viszont ha már PC korrekció, akkor mindent a PC-re bízok. És fordítva. -
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #164393 üzenetére
Nekem 5,5 - 8 dB között vannak a csatornák Cavern után mínuszban (igazából 7,5-8 között, mert az egy 5,5 az egyik SRB, ami elég közel, 1,4m-re van a fülemtől).
Most -15dB helyett -7-en hallgatom a filmeket. Igazából tök mindegy ha elég a hangerő és 0dB felett vagyok. És ha odaveretek neki, így még akkor is ott maradok. -
ada19
senior tag
válasz
Tamoo #164389 üzenetére
Bocs, igen, Raspbian+Kodi a CEC miatti kényelem miatt muszáj, hogy megmaradjon.
Egyébként ezzel a mikrofonnal is jobb lett a a hang mint az Audyssey szóval hamarosan jön az UMIK-1.
Visszatérve még a hangerő témára: bármit mér be, "így jártam" vagy tudok valahogy "hangosítani" rajta anélkül hogy a hangminőséget bármilyen szinten is rontanám?
-
ada19
senior tag
válasz
Tamoo #164385 üzenetére
Audyssey kalibráció után, de PC-s bemenetre letiltott MultEQ-val történt a Cavern mérés így elvileg a jelszintek be voltak állítva.
Jelenleg csak az AVR mikrofonja áll rendelkezésre, nem tudom az befolyásolhatja-e ennyire a PC-s mérést. (Valamint kezdőként fogalmam sincs arról hogy mondjuk számít-e az AVR-en meddig van feltekerve a Cavern mérésnél?)
-
Quetz
őstag
válasz
Tamoo #164221 üzenetére
Én is pro audio kábelt használok: Cordial CPDS1 CC 10 eur volt darabja.
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #164214 üzenetére
Kis pontosítás: Minden csatorna jelszintjéből vissza vett a Cavern úgy 7,5-8 dB-t (az általad említett okokból) eddig a szubéból is annyit. Most, hogy feljebb csavartam a szub potiját fél feletti állásból 3/4-re, így most a szubéból 11,5-et vett vissza, tehát 3,5 dB-lel többet, kb arányosan a hangerő emelésével.
Ha jól okoskodom, akkor viszonylag nagy szobaméret/szub aránynál jobb, ha a jelszint van visszahúzva és a fizikai poti meg fel, mert ha jön egy nagy dinamikájú rész és a jelszint megugrik, akkor így nem ütközik a fizikai (poti) korlátba. -
mettek
addikt
válasz
Tamoo #164214 üzenetére
Hát én nem értem miért vette vissza a szubot nálam 4-6 dB-el mikor fél állásban volt. Utána ha csutkára tekertem akkor is kevés volt. Ezért kellett azt csinálnom hogy kb 20-30% poti álláson mérettem a szubot így vagy semmit vagy 1-2 dB-t vett csak vissza. Majd mérés után rátoltam a szub erősítőjét és így lett jó. Sajnos a dirac a Nad-ban nem enged után állítani a mért eredményeknek.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Tamoo #164187 üzenetére
Igen azzal. De persze lehet nem jól.
Az 50Hz-es anomália esélyes hogy nem szoba, meg hangfal; hanem valami hálózati rátelepedés/hiba volt, ami persze lehet készülékben is: [kép] és még akár most is fenállhat.
Belerondít az 50Hz környezetébe is, és miatta ott nem is láttam a valós helyzetet. -
fehér_ember
addikt
válasz
Tamoo #164183 üzenetére
Megfüleltem 191cm-re a mögötte lévő faltól de nem tetszett; 225-ön pl. meg már jó volt. Azért nem 235-ön mert csak addig ért el a hangfalkábel
. De alapból így 68-on sem rossz.
Akad miki, de múltkor is mikor mértem folyamatosan volt valami anomália 50Hz-en, amire nem tudtam rájönni mi okozza. Az ott nagyon belerondított a mérésbe, amúgy tűrhetőnek tűnt. Az új szerzeménnyel is jó lenne lefuttatni egy mérést.
Majd meglátom.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Tamoo #164179 üzenetére
Gondolom akkor elég az, ha a vonalakra nem; tehát csak a berajzolt vonalak közé. Az amúgy megoldható. Sőt akkor a mostani egymástól 2m is jó 0,75-nél illetve 2,75-nél.
Az 1,91-et semmilyen átrendezéssel nem tudom megoldani állandóra, de pl. a 2,35-öt igen.
Akkor majd egy álló vagy asztalra helyzhető tv állványt kell vennem a jelenlegi falikonzolos megoldás helyett és mehet is a szoba átrendezés. -
fehér_ember
addikt
válasz
Tamoo #164171 üzenetére
Akkor ezek alapján a dobozok elejét 191cm-re kellene tennem a mögötte lévő faltól és egymástól csupán 142cm-re lenne a középvonaluk. Ezt még ki is tudom próbálni csak a hallgatási hellyel lennék gondban
.
-
BBéci
legenda
válasz
Tamoo #164171 üzenetére
Úgy gondolom, nem mindegy, mi van a hallgató melletti és mögötti falakon. Mivel nálam plafonig érő, U alakú könyvespolc (1400-1500 db könyv, 250-280 CD, 180-200 DVD és BD) van a kanapé körül, kissé változnak a méretek és a méterek.
Arra alapozom, hogy előre-hátra mozogva csak minimális mértékű változást hallok.(#164173) Khaosz55
Perforáltat nem vennék, csakis szövöttet, a nagyságrenddel jobb hangzást tesz lehetővé.
Egészen más az élmény, amikor minden hang a képből érkezik, különösen igaz ez a centersugárzóra. Valamint rengeteget dob rajta az, hogy azonos magasságban vannak a hangszórók. -
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #164161 üzenetére
Nálam szerencsés együttállás van, a vászon is pont elfér és sztereóra is pont így helyezném el a frontokat, és a vászontól való nézési távolság is egyezik a sztereó hallgatásival.
KP:
266 széleset, 3,5m-ről.
Szoba szélessége 5m, tehát a hangfalak is kellő távolságra vannak az oldalfalaktól. -
daninet
veterán
válasz
Tamoo #164119 üzenetére
Elsősorban a projektor rögzítése a gond. Egy nagy rúd kellene, hogy lelógjon a mennyezetről. A TV helyett a short throw projektor jöhet még szóba. Ezt majd eldöntöm az adott pillanatban.
Quetz: Hát igen, ez elsősorban élettér, másodsorban mozizó hely. A kettőnek valahogyan működnie kellene együtt, szóval kell egy asztal oda. De a dolgok még mozgathatóak ha adsz további támpontokat.
-
gab1ka
senior tag
-
ctrlaltdel13
őstag
válasz
Tamoo #164093 üzenetére
"Majd azt írjátok meg, hogy a hangkártyás mozi hozza-e egy felsőkategóriás AVR szintjét ".
Ebbe sose fogok tudok releváns választ össze hozni😊.
Véleményem szerint,az ár nem jár a minőséggel párhuzamosan, ezért hogy mi a felső kategóriás avr,az nézőpont kérdése.
Számomra biztos nem az, amelyik, a legdrágább.
Így ki próbálni sem fogom.
Az x4300-után a hang kari olyan teret varázsolt elém, hogy eszem ágaban sincs újra a avr-t használni.Mozin abszolúth nem kihallani, hogy mivel hajtod a hang dobozokat.
Zenén, 2 csatornán, talán lehetne különbséget tenni.
Én annó itthon tudtam, de mozin, ember (fül) legyen a talpán, aki képes rá. -
fehér_ember
addikt
válasz
Tamoo #163996 üzenetére
Szóval szépen hangzik ez a minden large-ra meg kikapcsolni, de ezt nem lehet mindegyik avr-nél. Mert ha pl. nem kevertetsz vele a frontokra (tehát definiálsz neki szubot) akkor meg vágni fogja a frontokra engedett mélyeket egy bizonyos freki alatt. Szóvval akkor meg a legalját fogod bukni. Persze még mindig istenkáromló, azaz szub nélküli használatot feltételezve.
-
fehér_ember
addikt
válasz
Tamoo #163993 üzenetére
De mint mondtam az avr azt is újra felkeveri tehát nem ugyanazt kapom mint amikor mértem, mert akkor az eredetit keverte fel most meg már a módosítottat is. Ha meg nem kevertetem fel akkor amikor már a kalibráltatottat játszom le, és olyankor definiálok egy falls szubot ezért az avr-nek az sem jó; hisz akkor meg mindenképp vágni fogja valamilyen frekin a frontokat (mert ha jól emlékszem olyan lehetőség nincs hogy ne vágja, amikor szub van definiálva).
Persze lehet nem jól gondolom vagy nem jól emlékszem az avr-em menüjére?
De inkább hagyjuk is ezt a szubnélküliséget; mert ez amúgy sem rendeltetésszerű használat. -
fehér_ember
addikt
válasz
Tamoo #163990 üzenetére
Az oké, de amikor mérnék szub nélkül akkor a hm vas keveri rá a frontokra.
Amikor meg a lejátszóprogi után megmókolom azt az avr megint felkeveri a frontokra, tehát nem ugyanazt kapom. Így azt gondolnám hogy csak akkor lehet így mókolni ha szubot is használok. Úgyhogy majd később foglalkozok ezzel, mert jelenleg megint nincs szubom (az előző nem felelt meg az elvárásomnak, inkább eladtam). -
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #163981 üzenetére
Egyrészt a különböző beállítások megismerésére gondoltam (mi mire való), de arra átnyálazom a linkelt doksikat.
Más részt abban nem vagyok biztos, hogy kiemelések lehúzásának van-e valami határa, amin túl más káros hatások lépnek fel és inkább maradjon bizonyos helyeken a nagyobb hangnyomás. Gondolok itt fázis-kérdésekre, meg olyanokra amikre nem gondolok, vagy pl. esetemben ha időben eltolt a kiemelés egy része (egyéb helyiségekből visszaverődő, nagy utat megtévő hangok miatt már nem utózengés, hanem inkább visszhang) akkor azzal pl. mi van. Ja, meg pl. hogy a mérési eredményt és javasolt görbéket elmenti valahová, vagy csak print-screen a megoldás? Mert EQAPO-ba csak a korrekciós érték van, amiből következtetni lehet, de nem az igazi -
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #163908 üzenetére
Gondolom addig, ameddig nem lesz fölös pénzem, hogy csináltassak egy dayton audio szubot
De majd megmondom, ha majd végre egyszer olyan filmet nézünk, ahol jelentős a szub szerepe. A nézett filmjeink jelentős többsége nem ilyen "robbantások és lövések sorozata" - jellegű, persze ennek ellenére is sokban szerepet játszanak a szubfrekvenciák.Igyekeztem úgy elhelyezni a szubot, hogy lehetőleg akusztika okozta beszakadás legyen minél kevesebb, a kiemelések árán, mert utóbbit lehet korrigálni elektronikusan. De a 33 Hz-es Himalája, meg a 49 Hz-es kisebb hegy viszont a szoba módusai, adottságok voltak.
Quetz:
Amikkel eddig találkoztam, működtek rendesen, max ha mocsok került bele ki kellett pucolni. Ha tönkremegy max csináltatok egy normál küszöböt, de valaminek a hang útját kell állnia. -
bajnokpityu
félisten
válasz
Tamoo #163890 üzenetére
nézd az stx használt ára 30-40e Ft. 30-40ezerért tök jó külső dacokat lehet kapni, akár újonnan is. ugyanezekből az alkatrészekből készül a 7.1 verzió. nyilván ugyanolyan hitvány.
itt én elakadtam, hogy ebből nem lesz prociverő hang, akárki akármit mond. pláne nem árértékben jó cucc, stb...másik ilyen dolog volt, amikor azt állították, hogy bármilyen hangszóróból tökéletes hangot tudnak csinálni, mert az EQ megoldja. aha..
-
-
mettek
addikt
válasz
Tamoo #163854 üzenetére
A bajság itt kezdődik nem a PC építésnél. Én otthon vagyok a programokban felhasználói szinten, már mérni is tudok a rew-vel de az eq apot mai napig nem látom át teljesen.
Most pl a PC a lejátszom, hdmi-n megy ki az anyag és akartam kicsit erősíteni a centeren az eq apot használva. Feltelepítettem, bepipáltam hogy ismerje fel a hdmi kimenetet, beállítottam hogy 5.1-es a rendszer, betettem egy compresszort amit center csatornára állítottam de hiába tekergettem semmit nem csinált.A lejátszom mpc-be. Szóval nem olyan egyszerű.
-
Dorian
félisten
válasz
Tamoo #163829 üzenetére
Nagy beszámolóra ne számítsatok, mert
- Mire lenne időm ismerős filmrészleteket nézegetni az összehasonlításhoz, addigra elfelejtem milyen is volt;
- Függöny a nappali - étkező közt is kb. egy hete került fel, a középsávban elég nagy hatású javulást adva (Itt érdekes, hogy a Fapaci által mért diagramokon ebben a sávban nem látszott jelentős probléma, rákérdezve mondta, hogy itt a fülünk nagyon érzékeny, és kis eltérések is sokat számítanak);
- Eleve elég normális volt az akusztikai helyzet nálam, tehát nem kellett a programnak csodákat tennie;
- Meg amúgy sem vagyok jó az ilyen leírásokban.Amúgy lehet, hogy nagyon nem áradoztam, de az, hogy pontosabb a tér, és túlterjed a helyiségen, az azért nem kis dolog. Ha jól tudom, ez a fázispontos hang jellemzője. Nos ezek szerint az Audyssey MultEQ XT32 nem igazán az, vagy nemtom.
A másik nagyobb változást a mélyek (33 és 49 Hz-es módusok) tekintetében várom... már ha lesz lehetőségen vmelyik este rombolósabb filmet nézni. -
-
python1
veterán
válasz
Tamoo #163802 üzenetére
Nincs azzal semmi probléma, fel kell kötni sok "gyárinak" azt a bizonyos gatyát, hogy közelítsék minőségben. Mikor megkerestek, hogy építsek köré ládát, sokat nem vártam tőle, de ahogy megszólalt, tényleg van benne potenciál, mérve is tökéletes, torzítás szinte semmi.
Mondjuk én töredék teljesítménnyel hajtottam "250W" A/B osztályú erősítővel, de szépen kirajzolódtak az erényei, én is elfogadnám. -
Gtaati
őstag
válasz
Tamoo #163782 üzenetére
Köszönöm ismét a válaszodat. Valóban nagyon drága az az erősítő, így jobban megéri crown.... Ilyen esetben hídba kell kötni gondolom? A szetben csak a hangsugárzó és a láda alapanyag van benne, ha jól láttam. Ha külső erősítő lenne hozzá akkor kellene egy aljzat a ladára ahova tudom csatlakoztatni a hangszórót utána meg arra az erősítőt, meg gondolom lábak a ládára, ezekből milyeneket tudnál ajánlani? Nagyon köszönöm!
-
Gtaati
őstag
válasz
Tamoo #163756 üzenetére
Helló!
Nagyon szépen köszönöm a választ! 15" -os kit ládával elgondolkodtató! Az első videóban egy kész előre gyártott erősítőt raktak be, így lett egy aktív láda ami számomra szimpatikusabb, mert kevesebb helyet foglal és nem kell két eszközt elpakolni. Esetleg ilyen megoldás, ládâba szerelhető erősítőben tudnál-e segíteni, hogy honnan és milyet? Illetve a linkelt 15"-s hangszóró milyen paraméterekkel rendelkezik, mit lehet róla tudni? Zenére és mozira is gondolom megállná a helyét?
Nagyon köszönöm!!
-
r4z
nagyúr
válasz
Tamoo #163769 üzenetére
A szellozes nem gond, mert nincs felette semmi. Azert erzem gyengenek, mert valahogy “lomhanak” tunnek a melyek, nem olyan feszesek, amilyennek lenniuk kene. 140-150bpm koruli zeneket hallgatok, ahol a bassline gyakran ennek a ketszerese (tehat 280-300bpm), es mintha ezt nem birna tul jol.
@fehér_ember: Sztereo konfigban megy az AVR250, igy 2x100W-ot tud.
A tapasztalatod mas dobozokkal biztatobb. Ha lesz lehetosegem kiprobalni az AVC-A1-et sajat rendszerben, mindenkeppen adok neki egy eselyt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Több Lenovo Thinkpad x1 carbon gen 4 / 5 / 6 / 7 X1 Yoga gen3 6-9. gen i7, i5 procik
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Konzol felvásárlás!! Playstation 5, Playstation 5 Pro
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest