- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #165510 üzenetére
Szerintem esetében a Nad preoutja ami elsősorban zajos. Ahogy nekem Denonnál is az volt. Amint kapott egy másik forrást, eltűnt a zaj. De szub esetében nem para mert az LPF le fogja vágni a zajt (~95%-át) ha van is.
Nekem nem búgott a T12, az egyiknek a hangszórója zörgött, hibás volt, cserélték. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #165507 üzenetére
Magas érzékenységűnél sistereg ahogy sok mással is sisteregne, ezzel kezdtem.
Senki nem mondta, hogy ez a legjobb hangú erősítő, abszolút nem, de a vállalható középmezőnybe simán belefér. A diszkós jelzőre meg a legtöbben akiknek semmi tapasztalatuk nincs vele nem erre fognak asszociálni. Pedig nagyon sok komoly rendszerben helytáll ez az erősítő.
Én sem úgy terveztem, hogy ilyennel fogom hallgatni a frontokat, de kipróbáltam és maradt. Ha úgy adódik cserélem majd jobbra/másra, ami zenén kellemesebb a fülemnek, de abszolút nem érzem égetően sürgősnek a dolgot, mert ezzel sem fintorgok.
2014 óta hallgatom a GS-eket, volt már egy raklap erősítőm hozzá, van összehasonlítási alapom. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #165502 üzenetére
Legyen neked diszkós, nem szoktam a számokkal jönni de ha azt nézed pár avr azért mögötte van, pl. a Nad vagy Anthem MRX520 [link]
Akkor ezek a diszkós kategóriát sem érik el?#165504 Lite: A Crown menüjében állíts LPF-et!
Nekem nem jött be a 0.775-ös érzékenység. Ha a NAD tudja az RCA-ra specifikált max 2V-ot, akkor egy megemelt jelszinttel jónak kell lennie 1.4V-os normál érzékenység beállítással. A gaint még csavarhatod fentebb is, LPF leveszi ha van avr miatti búgás. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #165500 üzenetére
Tudom kinek a rendszerében hallottad, már az előző hozzászóláskor is tudtam. Ezért írtam hogy 100dB érzékenységű hangszórónál más is sisteregne. Persze van olyan is ami nem.
Nem csak szubhoz használom mert perpillanat a Monitor Audio Goldokat is egy ilyen hajtja és nincs semmi zaj. Hoppá. Ráadásul nem is milliós prociról hanem egy hangkártyáról RCA-val.AVR-ről zajos volt RCA-val! Pl. arra értettem a fos forrást és nem Tibi rendszerére gondoltam. Ne forgasd ki amit írtam!
Ha csak szubon használnám és nem próbáltam volna már ezerféleképpen, akkor nem okoskodnék itt veled. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #165497 üzenetére
Zajos? Én három helyen hallottam eddig és egyik helyen sem volt semmi alapzaja ha jól be volt állítva. Nem csak XLR-en, de még RCA-n sem.
Lehet hogy sistereg kicsit a magas ha 100dB érzékenységű dobozra van rákötve, de olyannal sisteregne nagyon sok hájpolt hifi erősítő is.
Zajos még akkor is ha fos forrásra van kötve RCA-val, de azon meg nem kell csodálkozni.#165498 BBéci: Lehetne most hozni jó pár nagyon komoly házimoziról linket ahol ilyeneket használnak és az itt lévők 99% a közelében sem szagol egész pályafutása során, magamat is beleértve. De szerintem egy demóval még az én szerény rendszeremen is meg tudnék győzni pár kétkedőt, hogy nem rossz ez a Crown... viszont pont nem érdekel ki mire költ vagy kinek hisz.
-
BBéci
legenda
válasz
Cseneles #165371 üzenetére
Tapasztalatom szerint az Arcam AVR500 messze, fényévekkel jobb hangminőségű, mint az MRX 500. Mindkettőt több hétig használtam.
Te nem hinnéd, én viszont konkrétan tudom.
Ez nagyjából magától értetődő, hiszen az egyik majdnem a duplájába került, mint a másik. Ismétlem, az MRX 510-et nem hallottam.
A maga kategóriájában kiváló mindegyik Anthem, ezt senki nem vitatja.
Az szomorú, ha a drágábbak nem adnak hangminőségben is pluszt. -
BBéci
legenda
válasz
Cseneles #165368 üzenetére
Annyiért valóban jó, de szerintem egyrészt kevés a hangdobozaihoz, másrészt ismerem az AVR500-at és az MRX 500-at, nagyon nem ugyanabban a ligában fociznak. Kétlem, hogy az utód, az 510 hangja annyival jobb lett, hogy utolérte az említett Arcamot. Persze tévedhetek, de az AVR500 egy 3500 eurós gépezet, senki nem ad feleannyiért ugyanolyan hangot. Például az Anthem sem, mert akkor senki nem venné meg az MRX 1120-at.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
Cseneles #158031 üzenetére
Köszi, holnap ha van kis időd, lehet rádcsörögnék
Beállítottam a hangfaltávokat, mértem 6 pontot és elmentettem a genesisben (feltöltöttem mondjuk, addig is legyen "valami". ez gond?)
Ide feltöltöttem a mérési eredményt.Még pár kérdés eszembe jutott:
- A frontok az Audiára vannak kötve, az hajtja végfokként. A mérésnél ha az Audia hangerejét nem tolom maxra, akkor halkabb, mint amik direktben vannak az erősítőre kötve. Ez nem gond? Nem szívesen tolom maxra, gondolom nem örül neki egyik komponens se.
- Miért pont 6 mérés? Alapból ugye 5, a max 10, de valójában kb 2-3 pontról (egy kanapén belül) hallgatjuk a dolgokat.
- A mérés közben a program mutogatja kb hogy a kanapé melyik részén mérjünk (vagy legalábbis mindig máshol van a szám). Ennek van jelentősége, vagyis célszerűen úgy és kb oda kell helyezni a mikrofont, ahogy ő elhelyezi az ábrán, vagy tökmindegy, csak legyen 6 "valid" mérési pont?(#158032) exception
Köszi, none-ra tettem, és így megoldódott(#158030) Patice
Sajnos a panelok elhelyezése nem túl asszony-kompatibilis. Kértem már egy befotózás alapján tervet, de elszörnyedtem az ajánlaton (a panelek mennyiségét tekintve, gyakorlatilag ahol 2 m2-nél nagyobb szabad falfelület van, oda panel kell). 2-3-4-5 db panelig talán el tudunk jutni, ennél többet biztos nem "venne be" a sárkány gyomraA tervben meg 24 db panel szerepelt...
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles #131812 üzenetére
Mind2re használom, de egyikben sem törekszem a legjobbra. Egy jó középút lenne ideális számomra. Mint mondtam csak és kizárólag BF kedvezmény esetén cserélnék, így nem tudok pontos árat mondani. A jelenlegi normál árakat figyelembe véve is 120-150k közötti árú modelleket valószínűsítem ahol talán lesz jó modell nem mondvacsinált hanem valódi (az normál árhoz képest 30-35%) árkedvezménnyel amivel számomra is megfizethető alternatíva lehet. Esetleg 2-3-4 típus/modell jó lenne, amit érdemes megnézni. Sajnos akkor már nem lesz idő kérdezgetni, mert általában nem nagyszámú termék az, ami jó áron lesz megvásárolható.
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles #131809 üzenetére
Nincs készülékismeretem, nem tudom melyik miben jobb ezért kérdeztem. A másik dolog, hogy a hangfalak biztosan maradnak tehát ahhoz való jobb hangzású AV erősítő kellene (minden téren ahol csak lehet, és az ára miatt maradva egy jobb minőségű belépő szintem). Csak a BF lehetőség izgat, ha ott találok jobbat jó áron, egyébként nincs kidobni való 100k+ pénzem.
-
BBéci
legenda
válasz
Cseneles #129282 üzenetére
Nem csak dipól hangdobozokra vonatkozik a THX ajánlás 60-90 centimétere, hanem mindenfélére!
(#129276) kezo0
Nem értem a doboz szélességére vonatkozó megkötést.
Mit tudvalevő, a hangdobozok közvetlen közelében sem bútor, sem fal nem lehet, ha ki akarod belőlük hozni a képességük maximumát. Az ajánlott minimális távolságot több gyártó megadja, ez állódobozok esetében 40-60 cm szokott lenni. -
Tamoo
nagyúr
válasz
Cseneles #129235 üzenetére
Nagyobb szobához volt méretezve, ennyi.
Ráadásul a reflexes mivolta sem segített, hajtani kellett volna, hogy azt mutassa amit tud. Semmi köze az erősítő felépítéséhez. Szerettem azt a szubot, de ide nagyon nem passzolt.
Most egy ideje szub nélkül mozizok (be vannak dobozolva), de egész megszoktam. Mondhatnám nem is hiányzik.
Mondjuk a GS60-ak elég jó mélyet tolnak és eléggé izmos sztereó erősítő hajtja őket (250W 8Ohm). Nem fogy el a szufla.
Persze biztos jó élmény lesz amikor visszakerülnek a szubok.Újra örülök majd nekik.
-
Cseneles
őstag
-
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Cseneles #128589 üzenetére
ez korántsem egyértelmű. a jobb hangfal az elektronika, kábelek hibáit is jobban mutatja.
szinergikus láncot érdemes épiteni, vannak doboz+elektronika+kábel összeállítások, amik árukat meghazuttoló hangot adnak, és vannak drága cuccok, amik meg nem illenek össze, és szar a végeredmény.BBéci: egyetértek Tamoo-val. az a tetves kis silver IC a maga 2rugós méterárával több 50-60rugós más márkájú új kábeleknél jobb hangú, de minimum 5öt lehet sorolni, amivel egyenrangú.
egyébként én nem ismerem el a norma, meg oppo óriási kvalitásait, totálisan fölöslegesnek érzem közéjük a silvernél jobb kábelt. normán ugye disznek van XLR, hiszen asszimmetrikus erősítő.mert persze 700rugós kábelt közéjüktéve valamilyen szempontból jobb lesz a hang, de sokkal jobban jár az emberünk, ha a 700rugónyi kábelt akár a norma, akár az oppo lecserélésére költi. oppot én még jól zenélni sose hallottam, a normát pedig egyetlen dobozzal hallottam jól szólni, a kis micro utópiával. semmi mással nem mutatott olyat, amit ára alapján várnék.
szerintem.
-
Nemir Ombe
addikt
válasz
Cseneles #127469 üzenetére
Én is szoktam linkelni “kinti” árakat,de sok esetben elküldenek a jó édes .... ba,hogy hát “a magyar gari az magyar gari”,meg “nem beszélem a nyelvet”,stb. (pedig ha ismernék a kinti garis szokásokat és a google fordítót....
) és inkább a “hazai belépő kínálatot” célozzák meg sokan ugyanazon áron. De hát ez van .....
-
rayoliviero
veterán
válasz
Cseneles #117275 üzenetére
Be van fordítva, ha nem is látszik a képen. Itt valamivel jobban látszik.
Szerk: Úgy nem lehet.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Cseneles #115616 üzenetére
a drága hifi úgy működik, h megnézik a termék milyen vetélytársakkal egál, és úgy árazzák, hogy még éppen eladható legyen. a nagyok mindenképp. a gyártás nyilvánvalóan kisebb tétel ilyen volumennél. az kaszál sokat, akik olcsón csinálnak drágát, minő meglepő. nem azt fizetjük meg, hogy 10% ezüst van benne, mert a pár évvel ezelőtti kifuttatott sub kábelben is 10% van, mégse szól úgy. nomeg 60rugós subkábel áraknál már kb édesmindegy, hogy 2-3-4ezer forintnyi ezüst van-e benne.
szépen patikamérlegen megnézni a gyártó, h mennyiért lehet eladni. ez a hájend a tapasztalatom szerint. úgysincs egyszeri diyer mellett olyan knowhow, hogy elérje a szintjüket.
jó lenne tudni, h pl a huskynak mi a vetélytársa. én konkrétan nem tudok. hogy az ettől drágább AQ subkábelekről ne is beszéljünk.
-
gg72
veterán
válasz
Cseneles #115603 üzenetére
Köszönöm a tippet, de mivel tök hülye vagyok a forrasztáshoz (szerszámom sincs hozzá), így továbbra is várnám a tippeket az eredeti kérdésre a VDC kábelekkel kapcsolatban, ha van valakinek tapasztalata velük. Árban nem rosszabbak amúgy, mint az AQ, de minőségben nem tudom.
-
Dorian
félisten
válasz
Cseneles #114265 üzenetére
Van egy adott összegünk.
Az adott helyiségméretbe még erőlködés nélkül elegendő teljesítményű mélynyomót kell venni, ez az alap.
Hogy ezután hol az a határ, ahol már a már a drágább sub minőségtöbblete helyett megéri inkább még egyet venni, az már flexibilis dolog, ezt már csak tapasztalatgyűjtéssel tudja az ember behatárolni.(#114262) luckyman:
Ez nagyon jó vétel, ha rendben van.
Relék cseréjére esetleg lehet számítani, ami nem-Totel áron, hanem normálisan dolgozó szakemberrel 20-25 körül megáll (mármint az összesé). -
Dorian
félisten
válasz
Cseneles #114255 üzenetére
A kettő árából sokkal inkább egy jobb minőségű sub...
Béci,
Egyértelmű, hogy gyakorlatban nem kell foglalkozni a dobozok eltérő impedanciájával, sem az erősítő melegedése, sem a hangerő miatt.
Viszont, ha már erről beszélünk, az érzékenység sokszor eltérő. Ezt az eltérést hangerőváltozás függvényében kezeli az erősítő a bemérés alapján, vagy hogy van ez a kérdés?
Pl. egy kevésbé érzékeny surround kevésbé hangosodik, ha tekerem fel a hangerőt... -
-
Cseneles
őstag
válasz
Cseneles #113892 üzenetére
A gyári AQ Red river 1m
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles #113255 üzenetére
Aha.. gondolom extra erős ablakokat használsz.
Az eMAG oldalán ezek az AKAI cuccok tényleg olyansz@rok mint gondolom? Csak mert gyanúsan olcsók és semmit - de egyáltalán semmit - sem találtam róluk.
-
szasanyi
félisten
válasz
Cseneles #113252 üzenetére
Köszi, bár nem tudom milyen / mekkora szobában használod sem azt, hogy milyen a rendszered többi tagja. Nekem egy teljesen átlagos rendszerre lenne szükségem, ami egy ~25nm panelben szép, telt hangzást ad. Ahhoz talán elég lenne...
MOD - a kimeneteit nézve ugye jól értelmeztem, hogy 2.1 rendszerhez (esetleg átmeneti használathoz) lehet 2.0 passzív (vagy akár aktív) hangfalat is csatlakoztatni?
-
MasterMark
titán
válasz
Cseneles #112333 üzenetére
Igen ezért kérdeztem, hogy miért nem feljebb került. Fül felett 60-90 között szokott ajánlott lenni. De ha te próbáltad és így jobb, akkor rendben van.
De nálam óriási változás volt a hátsó térben, amikor feljebb kerültek a hátsók.sting2: Ez is igaz, az is elkélne. De akisztikailag többet hozna előrehúzva szerintem.
Bár nagyon sok helyen látom így hátratolva, és közvetlen ott van az asztallap előtte.
Smooth: Hát ennyiért talán még oké lehet. Amúgy én is az előre sugárzóra szavazom, de a lefele sugárzó sem rossz, csak fontos mi van alatta.
-
zolaas
senior tag
válasz
Cseneles #112164 üzenetére
Szia!
Nekem volt C7 szettem. Amit tettem a csilingelő magasakkal: ( Nagyobb hangerőn bántóan zavaró volt számomra) Átkábeleztem mind2 dobozt és a centert is. És AQ Type 4 hf kábelt használtam. A kicserélt kábelek a dobozon belül szintén a type 4 szálaiból áltak. mivel az 2(4) szálból áll pólusonként.
A csilingelés megszűnt, örömmel használtam sokáig, zenére mozira egyaránt, kellemes analógos hangot kaptam. Később JMLab-ra cseréltem.Üdv.
-
nebulo5
senior tag
válasz
Cseneles #111995 üzenetére
A 6005-ös Marantz-ot sajnos nem ismerem még "személyesen"... A C7 -ek remek dobozok, lényeges javulást fogsz tapasztalni a részletezésben, lecsengésekben a Wharfikhoz viszonyítva.
Igaz, erősen ízlés dolga is, de szerintem, a Type4 madzagokkal fog Neked is tetszeni!
Majd számolj be a tapasztalataidról! -
nebulo5
senior tag
válasz
Cseneles #111987 üzenetére
Az LS602 vékony sodrott szálakból áll. A Type 4 pedig tömör! Nagyon nem mindegy, milyen tartalékokkal bír az erősítőd, illetve hogyan vannak összhangban az erősítőd csillapítási faktorával, a velük összekötött hangsugárzók.
A Type 4-el részletezőbb és dinamikusabb (általában) a hang. Főként a középmagas frekvencia sáv kifejezőbb, (markánsabb) és ez adja a "jelenlét érzetet". Lehet, hogy picivel sekélyebb lesz a színpadkép zenén. (már ha egyáltalán van ilyened) de a színpadkép szélessége (már ha egyáltalán van ilyened) mindkét kábellel szinte egyforma lesz.
Mindenképp meg kellene hallgatnod vásárlás előtt. Előfordulhat, hogy semmi különbséget nem fogsz hallani, mert a HM. erősítők zöme nem jeleskedik azokkal a paraméterekkel, amelyek hatására a Type4 hozná a "formáját".
(persze, ez csak az én véleményem) Eléggé soktényezős a végeredmény. -
agabe
addikt
válasz
Cseneles #107332 üzenetére
amcsik ilyet (vagy ilyesmit) hasznalnak utolagos vezetekezesre amikor aramot kell vezetni es falfuras nelkul akarjak megoldani. Csak ra kell vakolni vagy tapetazni, es kesz.
2cm x 1mm mar nem is olyan kicsi...lehet akar jo is.Most neztem a linket. vastagsaga 0,12mm, es az "atmero" az 2x1 negyzetmillimeter.
-
gorbep
senior tag
válasz
Cseneles #107332 üzenetére
Akkor az 20mm2 !
Akkor az nagyon nagyon olcsó... hol lehet beszerezni? Meghallgatnám...
bár az 1mm vastagságot lehet hogy túlbecsülted, 0.1 mm szokott lenni vagy alatta...
Szerk: most nézem az az 1 mm vastag ér csak 0.12mm... a teljes keresztmetszet csak 1 mm2... így már értem...
Regger:
-
agabe
addikt
-
sixer66
senior tag
válasz
Cseneles #105961 üzenetére
Akkor nem voltam elég figyelmes, csak kapkodtam.
Most itt van nálam szerencsére Kroland25 Hydrasound kábele, így össze is tudom hasonlítani egy jóval drágább kábellel, a Sinus-t kár lett volna összevetni.
Ha most veszek 2m kábelt a front-hoz próbára, akkor az durván 5K és azt tovább adni magába nem tudom, ha esetleg nem tetszik.
Mivel a hátterekhez vékonyabb kábelt használnék, így ahhoz is kellene egy 2m-es próba darab, amit megint csak nem tudok eladni magába és jön még az 1700ft futárköltség. Ezt akárhogy számolom 8-9K.Ha beválik örülök (a kisebb kábel árát így is bukom, mivel összetoldani meg nem fogom egy hosszabb darabbal, plusz egy futárköltség, de ez elenyésző), ha nem, akkor 8-9K-t bukok.
Ez 38K volt, de 30-ért tovább tudom adni, így végülis nem sokkal többet buknék, mint a próbálgatásnál.
Az én elméletem szerint ez inkább 50-100K-s kábeleknél számottevőbb.(#105965) KisTücsök nem dugózva, mert első körben kipróbálom plusz csatlakozások nélkül, de van itthon banándugóm is. 17.700 volt a 7 méter
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Cseneles #105943 üzenetére
type4 kicsit drágább, viszont biwire. VDből, amiket próbálgattunk mind single wire volt.
az igazi úgy lenne, h biwire az is, de úgy már drágább, mint a type4.
nekem is type4 van hátra, centerhez, áráért jónak találom, de lecserélni nem fogom VDre, mert nagyjából egy kategória, ellenben ki venne meg 23méternyi kopott type4et?
-
bajnokpityu
félisten
válasz
Cseneles #105717 üzenetére
Kornél csinált egyszer egy tesztet, hogy többször komoly stúdiós cuccal oda-visszakonvertált, és még pluszban berakott vagy 20méternyi olcsó mikrofonkábelt. Nem hittem a fülemnek, mennyire pici volt a különbség. Mai napig nem értem. Hozzátenném ez nem a párszázezres stúdiósnak csúfolt DA volt, hanem bőven több milliós kategória.
Egyébként milyen cucc alakít digitálisat a végfokban?
Nem kevered ugye a digitális vezérlésű végfokot a digitális jelet erősítő cuccokkal?hifiben csak az elsőt használják, ez nem "úgy" értendő digitális végfok. Az nem konvertálja a jelet digitálisba, meg vissza.
Tamoo: nem nagyon érzem már topiclakónak magam, ezért Off. meg amúgyse értek hozzá, simán lehet, hogy orbitális marhaságokat hordok össze.
Lacima: CA-t? polk,wörfdél, vagy tunya, mosotthangú dobozok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Építő/felújító topik
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- BestBuy topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Konteó topic
- Már be is futott a Galaxy A17 5G
- További aktív témák...
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3069, 93% Akkumulátor
- Dell G15 5520 i7-12700H 14magos! RTX 3060 16GB RAM 512GB SSD FHD 120Hz Gar.: 2026
- HUAWEI MateBook 13 2020 - Kijelző nélkül - I7-10510U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest