- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Mobil flották
- iPhone topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #94940 üzenetére
Gondolom. Nekem csavarosat adtak.
Jó, mert nincs nagyon saját hangja.kicsit lágyítanék talán ezüsttel, de focal csatija is ródium, így nincs újabb kontakt, torzulás.Saru mindenképp jobb kontatot ad, mint a banán. Kár, hogy sok avr ben nincs hely.
Nagyobb Ayre, knell cuccokba nem is lehet banánt dugni.
-
whatnot
őstag
válasz
gyurczy #94802 üzenetére
Nem vetted a dolog lényegét, a Geniust sem ellenpéldaként hoztam, pusztán érzékeltetni szerettem volna valamit.
Más: kár, hogy belépő szint alján nem akcióztak se múlt héten, se ma. Így egyelőre tolódik az erősítő beszerzése.
Amúgy Bestbyte-ban láttam Pioneer VSX-922-őt 115ezerért. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #94646 üzenetére
Úgy volt, hogy még ezen a héten kapok egyet tesztelésre, abból a lejátszóból, de csúszik az érkezése.
(#94642) Kittosz
Összekötötték az alkotóelemeket viszonylag jó kábelekkel, feltételezve, hogy a tulajdonos úgyis kicseréli, ahogy a fémlap jumpereket. Csavaros WBT dugók, nem nagy kunszt átszerelni. -
Mezga Aladár
veterán
válasz
gyurczy #93703 üzenetére
"40 Hz alatt meg se nyikkan, akkor csinálhatsz vele bármit"
Leírtam a hallgató szobám paramétereit. Nem fog 40 Hz alatt semmi megszólalni úgy hogy az élvezhető legyen. Egyébként van kimenete ott is csak a fene tudja milyen eséssel.
Hétalvó forumtárs írta "Majd atviszem a mikimet es bemerjuk azt a kis micro-t." talán elmondja mi az alja a dobozkának. -
JohannZimu
senior tag
válasz
gyurczy #93649 üzenetére
A mély-szekcióban is történt javulás, és sokkal kevésbé hallani a szobát.
Az ilyen kategóriájú állványos dobozokhoz is lehet szubot társítani, csak az a "gyanúm", hogy nem a középkategóriából, hanem ami tudásban is illik. Egy közép vagy alsó kategóriás szub, tippem szerint nem illik, hiába megy mélyre. Persze lehet ízlés kérdése. Dyn C1-hez többen F112-őt használnak (külföld), azzal szerintük egységes. Toobee Utopiajában is benne van a tudás, állítólag ki kell csalogatni (Focal tulajok majd mesélnek). Az ördögi Focal már csak ilyen.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
gyurczy #93618 üzenetére
Mint minden ez is a kompromisszumok egyenlege.
Egy 24nm 2,80 magas szobába semmiképpen nem vennék nagyobbat. Volt szubom egy rel, egy másik dobozzal használtam, sajnos sok volt a szobának, ezért eladtam.
Volt nálam Magneplanar hibrid, abban a szobában borzasztó volt. Tehát ez a méret egy tudatos választás volt részemről. Akkor egy Jamo Concert 8 volt a kiszemelt(egy-két hétig ott volt a szobámban) de közben beesett a micro. Ez egy "kicsit" jobban szól.
Addig amíg a bőgőt, basszusgitárt könnyedén lehet követni, szerintem jó. -
Patice
nagyúr
válasz
gyurczy #93618 üzenetére
Amire meg rá lehet segíteni (nem mélynyomóval).
Csak az már advanced level.
Ill. erősen ízlés kérdése, hogy kinek mennyi mély az elég. Aki a lineáris, neutrális hangot szereti, annak elég lehet egy monitor is. Aki a "loudness-es", zsíros, lehengerlő hangot szereti, annak meg kevés.
Nekem sikerült az RX1-esekből is tekintélyes mélyeket kicsalogatni egy megfelelő DAC-kal, megfelelő kábelezéssel, alátámasztással és forrással.
-
adodaniel
őstag
válasz
gyurczy #93287 üzenetére
Így van, ez így működik. Elfogadja, hogy ez a hobbim és most tudom megvalósítani. Ja és folyamatosan mondom neki, hogy ez nem csak enyém, ez a mienk.
(#93289) devil-k Persze, de én úgy vagyok vele, hogy ameddig nem megy másnak a rovására a költekezés, addig oké. Így ő is elfogadja. Legutóbb pl. a Dune Smart B1-et.
-
-
robim
tag
-
válasz
gyurczy #85948 üzenetére
"A tesztelőnek illene az adott eszközt kimaxolnia"
Ez jól hangzik, de szerintem teljességgel lehetetlen. És nem is dolga ez egy tesztelőnek sem, szerintem. Tudomásul kell venni, hogy a "tesztek" (már amelyiket lehet annak hívni, és nem egyértelműen megrendelésre készültek), az egy adott állapot és környezet, egy adott értékelését tartalmazzák.
BBéci: Általánosságban beszéltem, valószínűleg sokféle tesztelési metódus és motiváció létezik.
-
válasz
gyurczy #82803 üzenetére
Az a HTPC ház kialakításától függ, hogy HDDs vagy nem HDDs a ház. Én az előbbire raktam le a voksot, mert kevesebb macera, drótozás lesz a vonzata és kényelmesebb is. 7x HDD egy ilyen házban azért valljuk be igencsak vonzó, nekem nincs ellene kifogásom, hogy az amúgy sem gyors HDD-k amik benne vannak, mennek állandóan, amikor megy a film. Kényelem is fontos szempont nálam, klikkre ott vannak a filmek készenlétben az XBMC alatt egy folderba összefésülve és borítóstul meg movie information...
-
gorbep
senior tag
válasz
gyurczy #82627 üzenetére
Tennék alá fehér hangszóróselymet, vagy feketét, amelyikkel kontrasztosabb lesz a nyomtatott kép, nem akarom hogy olyan "fakó" legyen..... Kőzetgyapotban pedig sajtolt kiporzásmentes táblára gondoltam,....féltem a tüdőmet...... van erről valami akusztikai tapasztalat?
-
Tamoo
nagyúr
válasz
gyurczy #82623 üzenetére
Eddig a sok mély kompenzálva volt a sok magassal.
Magasból vettek le a panelek így még többnek tűnik a mély. Kell még egy két érvéghüvely.
Viccen kívül. Ez még mindig szimplán az üres szoba hibájának tűnik. Bár én nem látok bele, Ő tudja vagy legalábbis kellene "éreznie".
Előbb utóbb lehet én is költözök nagyobb szobába és akkor borul minden. Vehetek új szettet. -
ricsik
őstag
válasz
gyurczy #82434 üzenetére
Mért, csak a konklúzióra szabad reagálni? Végigolvastam, igen, be lettek lőve a kategóriák, de arra mit írjak, egyetértek velük (Béci, X). Azzal nem értek egyet, hogy 1M belépőnek tekintendő. Az, hogy egy gyártó teljes palettájából indulsz, pl Denon, semmit sem jelent, szerintem csakis az árból lehet kiindulni. Erre írtam a Wilsonos példát, hogy tök mindegy a gyártó, az ár számít.
Ráadásul véleményem szerint nem csak itthon középkat, hanem pl németben vagy bárhol is az, még ott sem tart mindenki 3000 eurós mozicuccot otthon, habár többen megengedhetnék maguknak, biztos vagyok benne, hogy szép számmal találnánk jóval olcsóbb rendszereket is. -
-
tomic
addikt
válasz
gyurczy #82409 üzenetére
Nem tudom megmondani.Lehet. A szoba 18-20nm átlagnál picit alacsonyabb belmagassággal.
Viszonyítási alapom amit a Dalikból hallottam ugyanitt ugyan ezzel a rendszerrel és kábelekkel.
A Nordost az milliós árakig elmegy ahogy emlékszem. Ebből pl melyiket ajánlanád ami megfizethető is?
VdH kábeleket itt be tudok szerezni.Másik esetleg ami szóba jöhet? -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #82388 üzenetére
Ha már ELAC, akkor náluk a belépő az 5.1 Systems, aztán sorban a Cinema, 50, 60, 140, 190, 240, 400, 500. 250-ből egyelőre nincs center, ezért azt említeni sem érdemes, ha házimoziról beszélünk.
A Focal sem jó példa, mert azok közé tartozik, akik nem játszanak az alsóbb ligákban.
Erősítőből a Denon, Pioneer, Onkyo, Yamaha bőven 100000 alatti árakkal indulnak.(#82395) bisiz
6 (5.1) üveg finom ital: francia konyak, bor és pezsgő, muzeális Tokaji aszú, 30 éves whisky.
Ameddig lehetett kapni, a JBL SCS 178 számított jó vételnek. Hasonlóról most nem tudok. -
Tamoo
nagyúr
válasz
gyurczy #82388 üzenetére
De lényegében azt kérdezted mi jön ki annyiból amit írtam én meg arra válaszoltam. (Lehet Nektek már vicc kategória, de sokan örülnének neki.)
Ha ott húzzuk meg a kategorizálás felső határát ahol korábban "javasoltam", akkor amit írsz már középkategória... (Béci is ezt írta).
Vihetjük a felső kategóriát 100millára is, de mi értelme egy kalap alá venni... Ezért mondtam hogy sok értelme nincs ennek az egésznek.... Lehet ezen vitatkozni csak semmi értelme.
-
Tamoo
nagyúr
-
zozy84
senior tag
-
-
Kabel15
aktív tag
válasz
gyurczy #79908 üzenetére
Sajnos ez a 100-120 a keret. Mivel kicsi a szoba és elég zsúfolt is nagy teljesítményre annyira nincs igény. Tudom, hogyha valakinek ez az "élete" akkor simán megér neki 200-300.000 vagy többet. De nekem ez csak egy kis kiegészítő lenne, hogyha megnézek 1-2 filmet az élvezzem, valamint ha hallgatok egy kis zenét akkor az is szóljon. Eddig egy kis 2.1 es labtec ből szólt a zene a gépen, a tévé pedig saját hangfalaival ment, annál minden képen előre lépés lesz. Igazából lehet úgy kellet volna feltennem a kérdést hogy 100.000ft ból mit érdemes venni? Hangprojektor-t nem szeretnék.
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #78808 üzenetére
Túlzás a fülsértő jelző, de az biztos, hogy itt, nálam, igazán senkinek nem tetszett a hangja. Egy pillanatig nem fordulna meg a fejemben, hogy olyat vegyek, pedig megjelenése óta vágytam rá. Az elődjére is.
Viszont az ELAC 407-re folyamatosan csorgatom a nyálamat.(#78809) hétalvó
Saját Aurum 7 hangdobozaim ribbonja sosem tűnt tolakodónak. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #78776 üzenetére
Majd akkor, ha nem lesz a szobában másik hangdoboz, csak az, amit hallgatunk. Különben semmi értelme, messze nem ugyanúgy szól, ha még 40-50 membrán beleszól a hangzásba.
(#78779) bajnokpityu
Némi melegedés jót tesz az Arcamoknak is, ez természetes, de nem drámai a változás.
Primare SPA22 és 23 a kedvenceim, szerelem alakult ki köztünk, első hallásra. -
-
ricsik
őstag
válasz
gyurczy #78562 üzenetére
Az Ebay és Paypal példaértékű ezen a téren.
Egyszer rendeltem egy drága napszemcsit, nem jött meg. Az eladó feladta, tudta bizonyítani. Még is visszakaptam a zsetont. Másik két alkalomkor mikor nem jött meg, mindkét eladó küldött még egy árut, bár azok kisebb értékűek voltak.
Ezen kívüli előreutalás nagy rizikó, skype sem garancia. Nincs garancia, hogy a cucc olyan állapotú, működik, megjön egyáltalán és nem sérülten. -
bajnokpityu
félisten
válasz
gyurczy #78394 üzenetére
Úgy azért sokkal több megvolt.
Tulajnál azért szeretek hallgatózni, mert, ha jó az izlése, akkor évek alatt szépen egyfele stílusú cuccokból épített, ami gyakran jól szokott sikerülni. Ha nem a hibák miatt kell gúzsba kötni a láncot, hanem, amit szeretsz benne, azt erősíteni az hálásabb téma.Évekkel ezelőtt voltam németeknél több szalonban, és fejcsóválva jöttem haza, hogy mi kerül ezeken 30-40Mbe. Nem olyan cuccokból volt előtte a lánc, ami illett a szajréhoz, hanem azokból, amiken jó volt az árrés.
[ Módosította: Tamoo ]
-
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #78139 üzenetére
Sokan mondják, hogy az utóbbi 1-2 évben gyártott Daikin klímák nem egyértelműen az iparág királyai, ami a korábbiakra egyértelműen igaz volt. Azért tettem a felsorolásom harmadik helyére.
Nálam Stiebel Eltron dual üzemel tizedik éve, lekopogom, komolyabb gond nélkül. Egy infra vevőt (200 Ft) kellett cserélni az egyik beltériben. Sajnos nem inverteres, mert 2004-ben legalább kétszer annyiba került volna. Manapság 100-ért kapni inverterest, igaz, nem a felsorolt márkákból. -
BBéci
legenda
válasz
gyurczy #77557 üzenetére
Ugyanezt tettem a linkeddel, aztán amint vége lett, elindítottam a GM-féle verziót, most azt hallgatom. Brutál jó mindkettő!
Gyűlölöm a tecsőt, mert engem is igénytelenségre vesz rá. Ahelyett, hogy valóban levenném a polcról a CD-t, betenném a lejátszóba és úgy élvezném, itt gubbasztok a laptop előtt. -
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- E-roller topik
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Gmail
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Mini-ITX
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Elképesztő mértékben tömörítenék be a nagy nyelvi modelleket
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! MacBook AIR 13" 2018 - i5-8210Y I 16GB I 512SSD I OS X Sonoma I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged