- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
cekkk
veterán
-
válasz
ginola #61272 üzenetére
"Akkor az AVR miért csak DTS-t ír ki, pedig HD-t pipáltam be?"
Azt én nem tudom, de ha jó helyre tetted a pipát, akkor az nem a Make MKV sara. Tudja a HD, True HD hangokat is.
"MKV fájlt játszom le, amit a fenti programmal konvertáltam, csak azt az egy sávot hagytam benne."
Attól még simán lehet, hogy az erősítőd csak a magot játssza belőle, nem pedig az egész HD-t.
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #61272 üzenetére
A lejátszóban kiválasztottad a HD sávot?
Vikthor!
Nem jelent minden esetben dupla méretet, a BD50 lehet 30 gigás is, viszont garantáltan érintetlen a képe és a hangja is. Ugyanakkor a BD25-ben az esetek 80 százalékában valamelyik, vagy mindkettő átkódolt. A menü persze benne van és sokszor az extrák is. Sőt, találkoztam teljes szinkron és felirat választékot megőrző BD25-tel, amiben a Dolby TrueHD-t, helytakarékosságból 1509 kbps-es DTS-re butították. Ezért soha többé rá sem kattintok BD25-re. -
Dorian
félisten
válasz
ginola #59333 üzenetére
Eszem megáll. Most úgy tűnik a mérés hülyült meg.
Remélem ha újat csinálok jó lesz, mert mielőtt beírtam ide először 2x is ismételtem ugyanazzal az eredménnyel, tehát nem talált bal hátsót. Most össze vissza dugva-cserélve (csatornák és hangfalak) minden passzolt, manuálisan visszaállítva a surroundokat pedig filmben is volt bal hátsó, magas hang is.Kikapcsolok, áramtalanítok, mérek és talán kiderül vmi..
szityo83:
Denon 2809 -
BBéci
legenda
válasz
ginola #56785 üzenetére
"A több pont felvételével sztem pontosabb akusztikai mérést kapsz, jobb teret, javítva az esetleges rossz elrendezésből fakadó negatívumokat."
Igen, ez a helyes válasz a kérdésre.
Tehát a csatornánkénti ekvalizáláshoz kell a több pontos mérés. Már többször említettem, hogy a Synthesis rendszerek beállításakor 7 db mikrofonnal egyszerre mérnek. -
-
BBéci
legenda
válasz
ginola #56278 üzenetére
Idézet a thx.com honlapról:
"Surround Left & Right Speakers (SL & SR): Place the SL & SR speakers between 90° to 110° to each side and 2 feet or higher above the listener."
Tehát nem fix 90 fokot írnak.[link]
(#56279) Warter
Tényleg, volt olyan is a kínálatban. Teljesen kiment a fejemből, mert valami idióta mellényúlása volt a Dunének, hasonló a Popcorn V8-hoz. El kell felejteni!(#56280) PrinceHerceg
Ráköthetsz még egy hangdobozpárt. -
BBéci
legenda
válasz
ginola #56267 üzenetére
Mi ebben az érdekes? Évek óta, folyamatosan ugyanezt javasoljuk mindannyian, akik már valaha láttunk, hallottunk normális házimozit. A THX is ezt ajánlja, nálam szintén így vannak elhelyezve a hangdobozok.
(#56268) ProdyG
Most Base 3.0 van nálam, de nem próbáltam ki az SPDIF kimeneteit, HDMI-vel használom.
Kapható Lite? Nem is tudtam, melyik az? -
n3m3r3
tag
válasz
ginola #51369 üzenetére
Még komponens vadászat van, hogy mivel érdemes foglalkozni így 2013-ban. Egy NR616 köré kell építkeznem.
Sanci38 már kinyitotta előttem a dimenziókaput, amit köszönök neki. Talán polkaudio. Ehhez 5.0 ? Itt már meg kell húznom a határt ,ez később fejlesztés tárgya lesz. Használtan pl egy proson szett :S Belépőben is k@k@ a wharfedale? Vélemény? -
BBéci
legenda
válasz
ginola #50527 üzenetére
Azt a hozzászólásomat az előzményekkel együtt kell értelmezni. Ha elolvasod azokat is, kiderül, nem almát hasonlítottam körtéhez.
A hangvétel nem csak Neked szólt, Ed Parkernek is, mert szokatlanul értetlenül viszonyul az általam leírtakhoz.
Azt bizonygatták, hogy az okosított Pioneer jobb, többet tud, mint az A-400. Viszont tesztben, cikkben arról nem írhatok, csak az alapváltozatot, annak tudását vehetem figyelembe. Ráadásul szerintem még okosítva sem jobb. -
krx21
nagyúr
válasz
ginola #50522 üzenetére
Mivel helyem nincs túl sok, ezért sok variálás nem lehet... Majd kölcsönkérem megint anyukám fényképezőgépét, mert most az sincs...
A TV alatt a center, közvetlen jobbra és balra a 2db sub, szélesebben a 2 front, a hátsók pedig fali konzolra várnak...(#50523) MasterMark: Próbálom értelmezni az iróniádat, de nem tudom hova tenni, mert nincsenek rohadt drága cuccaim...
(#50526) xtremetuning: Pont azon vagyok... De mint mondtam az egész szobát nem áll módomban átalakítani és a sub-ok helye is adott, nem nagyon tudok variálni...
-
krx21
nagyúr
válasz
ginola #50520 üzenetére
Majd lehet csinálok... Sajnos nem éppen szimmetrikus a szoba akusztikailag... A TV és a jobb front között van egy ajtó... Ez korrigálni csak más kompromisszummal tudnám átrendezni.... Tehát nem kifejezett moziszoba, de azért nem vészes. Mióta szőnyeget raktam le javult a hangzás...
Most 2.80cm-ről nézem az 55"-os TV-t a mélyek miatt
... Előtte ez 2.10cm volt...
Ez is egy kompromisszum, öblös mélyek vagy nagyobb képernyő... -
BBéci
legenda
válasz
ginola #49307 üzenetére
Ha tudnám, akkor már az előbb leírtam volna. Nézegettem a készülékeket, szemet szúrt az egyértelműen nem hifis elosztó, látszott, hogy utólag szereltek rá IEC aljzatot. Elmesélte a tulaja, hogy a belsejében is mindent kicserélt. De valamikor 6-8 hónapja, talán régebben, ide a topikba feltett valaki képet vagy linket olyan elosztóról, amelyik kiváló tuning alapanyag.
Sting2!
Kétlem, hogy kellően stabil lenne, de annál a szennyezettség sokkal rosszabb, azon kell első körben segíteni. -
Tamoo
nagyúr
-
Tamoo
nagyúr
válasz
ginola #48514 üzenetére
Ez így nem igaz szerintem. Én élből nem szoktam leszólni ilyen árkategóriájú szettet. Egy ilyennel is építhető ~250e-ből sokak számára élvezhető mozi rendszer. El kell fogadni, hogy nem mindenki hajlandó használtat venni. Ő döntése. Kár erősködni.
krx21 is mindenképpen sz@r szubot akar (
), hiába írtam neki értelmes alternatívákat valamelyik nap. Nem mindenkit lehet megmenteni. Én is megvettem elsőre a bögreszettet. BBéci nem "hülyézett" le eléggé.
FefeeX: A személyeskedést viszont kéretik sürgősen befejezni!
-
FefeeX
veterán
válasz
ginola #48519 üzenetére
Semmi értelme, de ha valaki nem szereti a más levetett cuccát használni? Akkor abban kell megmondani neki mit vegyen, amit szeretne, nem? Ha szerintem a narancslé a király, te pedig nem szereted a narancslevet, akkor sem fogom ráderőltetni... Pláne ezzel a stílussal... Olvasd el a cikket pl, amit linkeltem, azért jóval magasabb kategória mint előtte a SCS178 volt...
Ed Parker pénzkidobás? Tehát ha nincs 200 ezred akkor ne is nézz filmet, ne hallgass zenét? Komolyan csak a felső 10%-nak jár ez szerinted?
-
FefeeX
veterán
válasz
ginola #48514 üzenetére
Minden relatív, van akinek még saját lakása sincs, annak pl egy 10ezres 2.0 rendszer is tök jól hangzik. Nyilván nem ér egy félmillás rendszer közelébe, de nem is kerül negyedébe sem.
Aki műanyag tollal ír, az gyökér, mert nekem 30ezres tollam van? Vagy micsoda? Egyszerűen nem értem ezt az itt uralkodó nagyzolós, burzsuj hangulatot...
Az a tanácsadás, hogy 200 alatt ne vegyél semmit? Vagy az, hogy aki nem szereti a használtat az is vegyen azt? Neked lehet, hogy bejön, másnak meg lehet hogy nem. Emiatt hülye lenne? Eseleg igénytelen? Nehezen hiszem...Ed Parker: mert a fellengzős, paraszt odaszólások azok rendben vannak... Mondjuk inkább azt, hogy a hsz-ei 90%-a offtopic?
-
FefeeX
veterán
-
t-bali3
senior tag
válasz
ginola #47209 üzenetére
Ha azt mondod ilyen szuper az a mérőmikrofon, akkor elgondolkozom rajta. Távirányító nagyon nem kellett, mert az én kormányom egy Logitech.
Egyelőre nem tudom belőni a mikrofon árát, mert dob ki mindent 10-200 dollár között. Már a telefonom...Egyébként meg rosszak az árak, amilyen jól vettem ezt olyan rosszul adtam el a sztereóm. Abba meg bele se merek gondolni mi lesz, ha ez kerül majd sorra...
Gorpeb:
Ha jól látom nem HD képes. Figyelembe véve mennyire lenyomja ez az árakat, szerintem ha 50et adnának érte, az már nagyon jó lenne. 3802 amit néztem emlékeim szerint 40 körül volt. -
-
bajnokpityu
félisten
válasz
ginola #46867 üzenetére
Nem tudom. Azért a Lorad nem a legmagasabb felbontású tápkábel, sztem ott nehezebb megtalálni a difit. De ha rám hallgatsz, nem difit keresel, hanem használod.
Hétvégén két siltech ruby hill volt nálam, egiyken furu csatik, másikon bals 73, és hazudnék, ha azt mondanám, megérte volna a felárat (ami a kábelek árához képest elhanyagolható). Mondjuk sztem 1-2 hét múlva kéne újra megnézni, érzésre sokáig hevertek a polcon.
kimi02: Azt az újságot olvasd, aki szted mérvadó. Mytekről irtam épp tesztet, és miután kész voltam a cikkel, kerestem képeket, igy belefutottam 1-2 tesztbe. Fogtam a fejemet... Pedig úgy ki volt itt nálam szolgálva, ahogy sztem nagyon ritkán, ráadásul sajátom,mégis sokkal több hibát találok benne, mint mások...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB Rampage SHIVA FSP 650W
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 - 6 hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest