- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
tomyka74 #150469 üzenetére
Mivel nem próbáltam, ezért nem tudom... Soha nem volt szükségem 10 méteres kábelre. Azonban itt, és máshol is azt olvastam, hogy minél hosszabb egy kábel, annál jobb minőségűt érdemes venni, és ez HDMI-re kifejezetten igaz.
Nyílván ebben vannak sokkal tapasztaltabbak nálam, majd ők nyilatkoznak..A linkelt kábel a noname-nél biztos jobb, azonban ha nekem 10 méter kábelre lenne szükségem, azt Fapacival készítettném.
-
törölt tag
válasz
tomyka74 #150092 üzenetére
" center sugárzóm az most egy tejlesen beépített "polcban" van és kiváncsi leszek,hogy csak városi legenda e az,hogy a centernek teljesen nyitott tér kell! mert egyenlőre még ezt is erős placebónak érzem! "
Nálam a center hangja zárt helyen, olyan dobozhangú volt, hogy elviselni nem tudtam...
Többször volt róla szó, hogy a center nagyon kényes hangdoboz...
Nálam teljesen nyitott helyen van, Superspikes talpakkal alátámasztva, de a gyári EQ görbe így is egy elég jelentős beszakadást mutat..Egyértelmű tény, hogy szükséges a hangdobozok körüli nyitott tér...
-
-
BBéci
legenda
válasz
tomyka74 #147134 üzenetére
Itt olvasható a véleményem a 751R-ről: [link].
2001-es évjáratú quadral Aurum 7 frontsugárzóim vannak, 3600 DM (Deutsche Mark) volt a listaára, ami 470000 forintnak felelt meg. Akkor a bruttó átlagkereset 103000 Ft volt, tavaly 297000.
Sok hangdobozhoz hasonlítottam és nem véletlenül tartottam meg ilyen sokáig. Aminek a hangja jobban tetszett, azt bőven 1 M fölött árulják.Az előbb időtúllépés miatt kukába ment a megírt szerkesztésem.
-
WaterWave
veterán
válasz
tomyka74 #147125 üzenetére
Nah nekem 818 volt, kb tied két évvel későbbi modell ha jól rémlik, abban már dobták az audy mérőmikrofont, meg kicsit finomytottak az Onkyo hangján. De spóroltak is mert itt már 1 vagy 2 soros a kijelző ledje azt hiszem. Rég volt.
Kinézett Marantzod komolyabb gép és hallani fogod a változást ebben biztos vagyok, részletezőbb, stereon meg sokkal jobb mint az onkyo. -
WaterWave
veterán
válasz
tomyka74 #147121 üzenetére
marantzom van és onkyom volt... igy csak annyit tudok mondani hogy alma és körte
Ha szereted az onkyoban, hogy elsöpör, dübörög, és néhol túloz, akkor a marantz furcsa lesz elsőre, aztán rájössz hogy olyan hangokat is hallasz amit eddig nem... Az ember ahogy öregszik megnyugszik és próbál a részletekre is figyelni, kb igy lehetne jellemezni.
Azurhoz nem volt szerencsém de jó gép az is -
kanyol
csendes tag
válasz
tomyka74 #146683 üzenetére
Köszi a válaszokat. Az az igazság, hogy nekem külsőre szintén a Canton jön be, de mivel vidéki vagyok, a meghallgatás, főleg egy helyen mindkét típust, nem hiszem, hogy meg tudnám oldani. Ezért gondoltam, hogy segítséget kérek. Még egyszer köszi. Akkor várok türelemmel.
-
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
tomyka74 #146090 üzenetére
nem sok hidd el, ha a rendszer rendben van, akkor a hangerő nem zavaró, sőt élvezhető...
ha torzít vagy elfogy a kraft akkor van hogy magas hangerőn, már zavaró a hang.
én is azóta tudom ezt amióta a CA van, nálam is az alap -14-12 db-nél indul.
van ilyen film ami -8 db-en megy és élmény a hang
az onkyo RZ-900-al nem mentem 24 db fölé soha -
Lacielvtárs
nagyúr
-
BBéci
legenda
válasz
tomyka74 #146006 üzenetére
Cseppet sem mozgatja meg a fantáziámat az a CA erősítő, de még a 751 sem. Nem rossz, de a CXR200 sokkal jobb, ha már Cambridge Audio.
Az 1:2 arány kiindulási alapnak jó, akárcsak a 80 Hz, de ez utóbbi sokszor bizonyított, bevált. Nem véletlenül ajánlják a legnívósabb magyarországi üzletben, a Házimozi Stúdióban és még sok más helyen.(#145997) lemmy9
Egyetértek.
Akinek egy átlagos (15-30 négyzetméteres) házimozi szobában nem elegendő a Parasound A 52 4 ohmon leadott valós, tényleges 5x225 wattja, az válasszon más hobbit. -
törölt tag
válasz
tomyka74 #146006 üzenetére
Szó se róla, én is nagyon szívesen kipróbálnám azt a vasat...
Nyílván minden erősítő más hangképpel rendelkezik, ez független a hangdobozok minőségétől, azt viszont nem hinném, hogy mondjuk egy 3k-s szett megtudná mutatni egy 4k-s erősítő maximális tudását...( lehet tévedek)A vágásokkal érdemes próbálkozni, nem lehet tudni, kinek melyik lesz megfelelő...
-
törölt tag
válasz
tomyka74 #146004 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, (Javíts ki ha tévedek) de az említett Canton szett 3k körül mozog...
Általában 1:2 arányt szoktak javasolni...Igaz az említett szinten nem próbálkoztam, de annó emlékszem, hogy a Polk centeremből a 2100-as Denon, sokkal többett hozott ki, mint az 520...
Nem kötekedésnek szánom ne érsd félre, tényleg érdekel a dolog...
Azt hiszem neked is 2100-as Denon volt, aztán váltottál egy nagyobbra (nem emlékszem most mit használsz), most pedig ezen a felsőkategóriás CA-n gondolkozol...
Mi az ami nem stimmel a jelenlegivel?? -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
tomyka74 #145963 üzenetére
Ha van lehetőséged tesztelni, meghallgatni, körbenezni, megtapogatni, akkor érdemes lehet.
A cambridgenek a hangja az ekessege...
Meg azért oregecske a mai viszonylatban, mert már 5 éves ha jol láttam a neten.
Bár szerintem ez is olyan mint a jó bor, a korral nemesedik -
Lacielvtárs
nagyúr
válasz
tomyka74 #145728 üzenetére
Bocsi...
Hát kérlek alassan én inkább a CAt ajánlom, az onkyohoz képest, ég és föld a hang minőség.
Az rz900 sem volt kutya, de a CA számomra most az isten, az eddigi legjobb, legszebb hangú avrem, pedig volt néhányVoidXs : értem, a lényeg hogy most nálam korrekt a hang így a THX vagassal.
-
Lacielvtárs
nagyúr
-
python1
veterán
válasz
tomyka74 #145689 üzenetére
Mennyire igaz.
Sokatok figyelmébe ajánlom ezt a kis videót,pont van egy kis szösszenet a végén korra vonatkozóan. -
törölt tag
válasz
tomyka74 #145435 üzenetére
Analóg zenénél azonnal szembetűnt a pozitív hatás..
Filmeknél is lerántott vagy 2 réteget a hangról...
Szerintem haladó szinten már ez is fontos, de nyílván ki kell próbálni, mert elképzelhető, higy nem minden lánc érzékeny a tápellátásra.Egyben viszont biztos vagyok:
Nem ábra diagrammomból kell levonni a következtetést, mivel rengeteg összetevője van egy hangképnek, aminek csak a töredéke mutatható ki méréssel...Quetz, 145430:???
-
törölt tag
válasz
tomyka74 #144105 üzenetére
Természetesen mindenki úgy, és ott vágja/állítja a rendszerét ahogy neki jobban tetszik.
Végeredményben ez nem egy dogma, hogy csak "így, és máshogy nem".
Viszont az ajánlott referencia beállítások nem véletlenül javasoltak, és nem fűződnek senki(k)hez, és semmihez.
Mindössze iránymutatás, hogy miképpen kerüljön a néző/hallgató legközelebb ahhoz amit a hangmérnök át akar adni...
A másik dolog, hogy a megszokott beállításoktól való eltérés nem biztos, hogy jobb, hanem egyszerűen más, és olykor ez a másság okoz egy félig meddig téves pozitív észlelést.
Sokszor kisérleteztem pár dologgal, és bizony be kellett látnom, hogy a fent említett dolog zavarába estem.Ja, és végül csak annyi, hogy sajnos vágás ide, vagy oda, addig amíg a center nem kerül ki a polcból, addig nem lesz megfelelő a hangzás...
-
BBéci
legenda
válasz
tomyka74 #144051 üzenetére
Többször leírtuk, hogy az automatikus bemérés oda teszi a vágási pontot, ahol a hangdoboz még valamennyire hallhatóan szól. Attól még nem lesz jó a végeredmény.
Olvasd el a jobb felső sarokban linkelt Útmutatót!
Nem legenda a 80 Hz, hanem olyan ajánlás, amit érdemes megfogadni.
Nemrég a Dynamic EQ-val, Volume-mal voltál haverságban, most a 40 hertzes vágással, vajon mi jön még? -
törölt tag
válasz
tomyka74 #143920 üzenetére
Az a kábel alsóbb kategóriába való, valamilyen szinten nem csoda, hogy nem éreztél változást. Egy oehlbach rattle snake 3-al kellene pl próbálkozni.
"
a centert azt igen,azt orvosolni fogom.
inakusztik prémium 2.5 kábelt használok, bár ezen a szinten még igen erős placebó hatást "érzek" a kábelezésben.(ahogy olvasgatok máshol is)"Ez már középkategória, ahol szerintem a kábeleknek is rendbe kell lenniük.
Én is azt az erősítőt használom, és az összes kábel cseréje meghozt a hatását. (táp,sub,hangfal) -
arcitec
addikt
-
törölt tag
válasz
tomyka74 #143917 üzenetére
Szerintem hagyd a vas cserét....
Amennyiben fejleszteni szeretnél, az legyen inkább egy jobb hangfalszett, illetve (bár nem tudom mit használsz) jobb kábelek, esetleg akusztika javítás, elhelyezés stb...de még ha egy olyan tv állványra költöd a pénzt aminek segítségével kiszabadul a centered a polcból még azzal is sokkal jobban jársz szerintem.
Lehet azért nem tudsz leállni mert valami nem kerek, de az biztos, hogy nem az erősítő a ludas. -
törölt tag
válasz
tomyka74 #143915 üzenetére
Nézd tényleg nem okoskodásként mondom, de szerintem beleszaladtál egy nem biztos, hogy pozitív dologba.
Meglátásom szerint a 2100-as Denonhoz bőven kevés az a Canton szett,független attól, hogy jó árban szerezted, vagy sem ...
ha meg még nagyobb vasat raksz be, akkor aztán bőven lepkefing kategória.
-
arcitec
addikt
válasz
tomyka74 #143817 üzenetére
Oly régóta vagy itt és pont ezt a kérdést teszed fel. Megerősítést szeretnél? Azt kell eldöntened, hogy mire van szükséged az új fejlesztésekből. Azt már olvashattad itt, hogy egy nagyobb/jobb avr használtan, úgymond jobb vételt képez. Ismétlem azt kell eldöntened mire van szükséged és azt egy nagyobb használt/régebbi gép tudja-e.
-
válasz
tomyka74 #143817 üzenetére
1.3a - FullHD, Deepcolor
1.4 - 3D
2.0 - 4K, HDR, Atmos, DTSXEnnek fényében lehet nagyjából gondolkodni, HD hangokat mindegyik tudja, 5.1 - 7.1, ha neked mindenféleképpen kell a 4K, HDR és a plafonra szerelendő 4 hanszóró néálkül sem tudsz élni, akkor kell neked az újabb erősítők közül valamelyik. Csak megjegyzem, egy jól belőtt 5.1 remek surround hatást tud kelteni, akár bemérve akár nem, itt most nyilván nem a bögreszettekre gondolok. 3808-at jelenleg nem látok, de 4308-ak szaladgálnak mostanság használt piacon, az igen jó nívót üt már meg mozi-zene vonalon is. Újabb Denonok közül a 6000-7000es széria alá nem mennék.
-
mettek
addikt
válasz
tomyka74 #143813 üzenetére
A képminőségben igazad van. Amikor bekapcsolom az oledet az áll leejtős pláne ha playstationről van szó. Én ugyanugy képminőség fetisiszta vagyok ahogy te és engem sem győzött meg egy tavaly megnézett sony hw50 projektor az egyik házimozis kollégánál. Azonban most hogy otthoni korulmények kozott beuzemeltem a Benq-t, nem fogok többet tv-n filmet nézni. A méret egy dolog, nyilván e mellett a 65 col is mütyürke. De hiába nincs mélyfekete mégis annyira élvezetes és mozis az egész hogy én is meglepődtem. Sógorom is eldobta az agyát...eddig az oled tv-m akarta megvenni most elkezdett projektorokat nézegetni
Jatékra viszont tartom a tv-t mert oda nem kell mozi élmény sztem.
Aktív 3d de nincs hozzá szemüvegem igy nem tudtam kipróbálni. Azonban ezen a projin szivárványt keresve se találtunk. Hangja is rendben van smart ecoban. Feketéje is tulmutat az árán. Egy dologban marad el a drágabbaktól az pedig a sötét részletek megjelenitése. Pl fekete zakó és hasonlók. Ezen kívül szuper. Ha lehet próbálj ki egy ilyet és ha nem tetszik visszaküldöd. A medium kft manual vásznat is ad mellé.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Nintendo Switch 2
- Gyúrósok ide!
- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Bluetooth hangszórók
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- HP Zbook Fury G7 I7-10850H
- Bezámítás! HP Victus 16-D0655NG Gamer notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB W11
- Eladó karcmentes Xiaomi Redmi Pad SE 11 8/256GB / 12 hó jótállással
- Bomba ár! Dell Latitude 5410 - i7-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest