-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Patice
nagyúr
válasz
mandju #142282 üzenetére
Szerintem próbálj ki egy Raspberry Pi 3-at + Allo DigiOne kártyát rá.
-
rootmin
tag
válasz
mandju #142090 üzenetére
Ja, így világos. Az én javaslatom valami broadcast világban standardnek számító "semmi extra", de egyébként jó minőségű kábel.
Ha nem fixen telepíted, csak lóg a szekrény mögött, akkor esetleg "mikrofonkábel" is szóba jöhet (ezeknek vastagabb, rugalmasabb gumisabb állagú külső szigetelése van). Klotz, Canford, Belden palettáján nézz szét.Elrendezés/távolság függően praktikus lehet egy multicore kábel is, ilyet is találsz náluk.
Csatiból pedig csakis Neutric XLR-eket ajánlok.
-
rootmin
tag
válasz
mandju #142084 üzenetére
Ha ilyened van, miért szeretnél cserélni? Mit vársz el az új kábeltől? EQ-zni lehet máshogy is...
(Egy racionálisan gondolkodó ember tippje - aki max ilyesmi kábelt venne erre a célra - ne variálj, ha elkapott a hifibogár, ezt a pénzmagot tedd el valami hasznosabb kütyüre
)
Ez egy vélemény, nyilván nemsokára megérkeznek, akik ajánlanak valami konkrétat is -
dunkel
őstag
válasz
mandju #139128 üzenetére
Az Oppo 105 komoly minőségi zenehallgatásra nem alkalmas. Aki volt legutóbb a Marriottban annak ezt nyilvánosan is demonstrálták.
Van élet a Luminon árnyékában is csak messzebb kell menni mint az AVX vagy PH fórum. Sabre vonalon Auralic Aurender, Ayre Acoustics QX-5, MOON by Simaudio.
Aztán Marantz NA-11S1, Musica Pristina Virtuoso, PS Audio DirectStream, T+A MP 2000, Primare NP30, Linn Akurate, Cocktail Audio X50 stb.
Ezekről nyilván nem az AVX-en vagy itt fogsz véleményeket olvasni de ne csináljunk úgy mintha nem léteznének.
Én egy használt Linn Akurate-re gondolnék első körben, de a Primaret, Cocktailt, szerintem szintén meg lehet itthon hallgatni, talán az Auralicot is.És nem piszkálódásból kérdezem, de van valami koncepció mi a cél? Most nem Atmost építesz? Lesz a streamernek kiszolgálása is? Egy AVR-be bedugni 20e Ft kábellel full fölélövés lesz egy ilyen gépezet.
Én azt csinálnám (és azt is csináltam), hogy elmennék pár helyre meghallgatni láncokat ami érdekes lehet és ami tetszett azt megpróbálni otthon is megcsinálni. Meg kölcsön kell kérni ami érdekes lehet, sokan segítőkészek szerencsére. -
nadtom
tag
válasz
mandju #139128 üzenetére
Nekem is hasonló dilemám volt, aztán egy Bodor Audio PC-t vettem ami jó minőségi zenehallgatásra és filmnézésre is. A Himedia Q10 pro-t cseréltem rá, azt veri minden tekintetben, de aki hasonlította már az Oppo-hoz, az azt mondja, hogy azt is simán veri. Amit az Oppo tuningolására használnak az ebbe az Audio PC-ben már alapból benne van (dupla alaplapi órajelgenerátor, lineáris táp, stb.).
-
rootmin
tag
válasz
mandju #138486 üzenetére
Amennyiben van lehetőséged a szobán szabadon alakítani, szerintem próbáld a legjobban közelíteni a Dolby ajánlásban foglaltakat.
Van egy nagyon részletes, gyakorlatilag mindenre kiterjedő gyári leírás. linkA lényeg az alábbi képen is látható. A feltüntetett tartomány közepe, 45° az ideális szög a hallgatói pozíciótól.
A mennyezeti sugárzók által alkotott téglalap közepe essen lehetőleg egybe a középső fotellel.A leírásban további ábrákat is találsz. Azok alapján egy oldalnézetet célszerű rajzolnod, és úgy kiszerkeszteni az ideális pozíciót. A fotelt kicsit előrébb kellene rakni szerintem így első blikkre.
-
BBéci
legenda
válasz
mandju #137202 üzenetére
LX89-et nem hallottam, a másik kettő volt nálam és messze elmaradnak a Primare-től. Értelemszerűen elsősorban sztereó zenével jön ki a Primare előnye, de filmekkel sem elhanyagolható.
Ha elém tennék azt a 4 erősítőt, kapásból a Primarét választanám. Második helyre kerülne a Denon, leginkább a szolgáltatásai és nem a hangja miatt. Azért egy X7200WA tulajdonosaként is nagyon boldog lennék, de inkább választanám valamelyik Marantz elő/végfok párost, ami sajnos többe kerül! -
nadtom
tag
válasz
mandju #137027 üzenetére
Nekem is Elac hsz-im vannak (249.3-as széria) és egy Jamo IC408 LCR plafon hsz-t használok Atmos-nak. Nálam 2db van felrakva (szoba méret 4,2x5,2m) szerintem bőven elég. Azért is tetszett ez a hsz, mert a magas és közép csipogókat tudod állítani.
Ha most venném az Atmos-t akkor abból is csak Elac-ot vennék, a szériá ak megfelelő falba építhető verziót (hogy a hsz azonosak legyenek a többivel). -
BBéci
legenda
válasz
mandju #137027 üzenetére
Elég lenne két darab mennyezeti hangszóró, de az SPA22 hangminőségét elérő Atmosos erősítők (elő/végfokok) egy vagyonba kerülnek. Egyet tudok hirtelen ajánlani, ami az Arcam AVR850.
Számomra nem adott még egyetlen Atmos rendszer sem annyi plusz élvezetet, hogy elgondolkodjak a fejlesztésen. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
mandju #137027 üzenetére
A 2 és a 4 db atmos hsz elhelyezésére van dolby ajánlás .... ilyen estben (szerintem) elég a 2db, de ha van (lesz) +2 csatornád és 2x akkora kereted rá, akkor tegyél fel 4-et .... az Elac-nak is van pár beépíthető hsz-ja (bár nem olcsó) amit lehet plafonba/ra is szerelni, de nézhetsz más gyártótól is beépített hsz-t erre a célra, hasonló minőségben ....
-
VoidXs
nagyúr
válasz
mandju #137027 üzenetére
Épp a fotelek elé rakd, ha a .2-re mész, de én a .4-et javaslom, sokkal jobban kiadja a magas mozgásokat. Itt a Dolby ajánlása.
-
nadtom
tag
válasz
mandju #134810 üzenetére
Nekem egy NAD M25-ös végfokom van és egy Yamaha 5100 proci. Jól dolgoznak együt, még zenét is lehet vele hallgatni. (Bár most gondolkozom egy külső DAC beszerzésén.)
Sokat olvastam a proci témában teszteket, ezek alapján a sorrend, szerintem:
Ha van rá keret:
1. Athem AVM60
2. Marantz 8002aHa csak kevesebb:
3. Yamaha 5100
4. Marantz 7702mkIIAz lehet, hogy most nem érdekel az Atmos, de később nehéz lesz eladni egy procit, ami nem tudja a legújabb formátumokat.
-
Mezga Aladár
veterán
válasz
mandju #126780 üzenetére
Nekem még mindig az a tanácsom, olyan dac-ot keress ahol az usb rész szervesen illeszkedik. Maga az h., jól integrálják nagyon sokat hozhat a hangon. A külső usb/spdif adapterek javulást hoznak, időnként igen nagyot, de bizonyos szint fölött megáll a javulás. A tabla biztos jobb mint a hiface two, viszont messze nem annyival mint amennyivel többe kerül. A Hiface Two ezen az árszinten verhetetlen.
Szerintem várj egy komolyabb dacra. -
Nemir Ombe
addikt
válasz
mandju #119426 üzenetére
Pedig nem egy alkalommal (és nem is egyedül) hallgattam(tuk), saját szettjével és 826/836-tal, nem volt eltérés, elégé egységes volt a hang.
Lehet a fentebb említett "bejáratás" is lehet az ok, de azért akkora eltérés nem lehet. A doboz, a hsz-k egyformák, a hangváltót "hangolták" volna el!!??
Mindegy, te így hallottad.
(szettben kell megvenni és nincs gond!
)
-
Patice
nagyúr
válasz
mandju #117390 üzenetére
Valakivel nem tudnál varratni pár zsákot a dobozokra? Olyasmit, mint. amiben szoktak is lenni a hangsugárzók a dobozban, főlegha fényes lakkozott felüleltűek. Az elején lehetne nyílás, hogy kicsit se fogja a hangot, alul tépőzáras, hogy könnyen felrakhasd...
"Kotont neki"...
-
BBéci
legenda
válasz
mandju #117385 üzenetére
A CA 751R v2 egyértelmű és jelentős visszalépés lenne az SPA22-höz képest. Hasonlítottam CXR200-hoz, azt is mocskosul elverte a Primare, méghozzá ELAC hangdobozokkal.
Az FS 247 szerintem nagyon karcsú az SPA-hoz, 249.2 (legutóbb azzal hallgattam) vagy 267 illene hozzá.
Valamint óriási hibának tartom a Focalok lecserélését, inkább meg kellett volna oldanod a tükröződés-mentesítését.
Arcam AVR600 messze jobb, mint bármelyik Anthem, kivéve talán az elő/végfok párost. -
-
BBéci
legenda
válasz
mandju #96719 üzenetére
Igen, egészen nyugodtan. 15 centisek a membránok és a dobozméret is viszonylag visszafogott. Szerintem 25 m2 felett már kevés lehet, de erről Bajnokpityut kell megkérdezni, bár én is hallottam nála az ELAC-okat. Bizonyára nem véletlenül cserélt négyszer akkora monstrumokra.
Más kérdés, hogy szerintem nem egy ligában fociznak az Arcamjaiddal. Inkább FS 407 illene hozzájuk. Úgy számolj, hogy az egy 1,2 milliós elő/végfok páros.
-
törölt tag
válasz
mandju #96421 üzenetére
Neked is ugyanez lenne a reakciód ha azt kérdezném hogy a Denon 4308A-m elcseréljem-e Onkyo 515-re?
Válasz: soha nem tennék ilyet esetleg 1030 vagy 3030 lehetséges.
Taknyí: ne aludj, vedd meg, ugyse lesz ilyen lehetőséged a közeljövőben, erősitőt ráérsz cserélni, ha találsz eladót árban megfelelőt magadnak.
Brembo: amennyiben Csabronckának igaza van akkor várj még, és a szobaakusztikát javitsd fel még finomodni fog a hang de kétlem hogy a B&W 600-at elérné..
-
mandju
senior tag
válasz
mandju #95757 üzenetére
Amit hallottam és nagyon tetszett, az B&W CM széria... ahonnan hoztam az svs subom, ott CM9 front CM center és CM8 hátterek voltak...
az az összeállítás ott, akkor nagyon megfogott, pedig "csak" egy onkyo 5010 hajtotta... bár az az onkyo is megérhet egy misét. állítólag nagyon jó. Az biztos, hogy használtan nem igen látni sehol..
ez jelenthet valamit.
-
válasz
mandju #95339 üzenetére
Megnyugtató a meghibásodás ilyen korrekt kezelése. Akkor én sem parázok, hogy mi lesz, ha...!
Nekem eddig kopp-kopp-kopp, tökéletesen működik. Szerintem ahhoz képest, hogy milyen régóta van forgalomban, nem olvasni sok meghibásodásról, de ez most téged és ProdyG-t nem vigasztalja.
Köszönjük a képeket!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest