- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Jimmy Choo felel a Magic V Flip 2 dizájnjáért
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
Hirdetés
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
spiky03
veterán
válasz
Gino20 #186884 üzenetére
Nálam is búgott a Crown végfok amikor bekerült a rendszerbe. Már ott tartottam, hogy eladom a picsbe.
De aztán szerencsére nem tettem, hanem vettem egy galvanikus leválasztót -itt kapott javaslat alapján-, amit bekötöttem a koax kábelre és láss vagyis hallj csodát megszűnt a búgás.Lehet neked is megérné egy próbát, és az nem kerül 100 ezrekbe.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186648 üzenetére
Igen, alatta van igazán értelme. ART-ot is meg lehet ütni manuálisan, ahhoz viszont sokat kell kézzel szívni, például MSO-val.
-KP-: A Storm 250-re teszi alapból, és ha jól emlékszem, nincs felső határ, csak 500 felett inkább árt (xd), mint használ.
Rp526: Egyszerűen nincs hangkártya, ami ezt ASIO nélkül tudná, mivel nincs egyetlen elterjedt formátum se, ami nem jogvédett, és tudna 8+ csatornát.
-
-KP-
addikt
válasz
Gino20 #186637 üzenetére
Amcsi fórumon olvastam, hogy a beszállítók a Klipsch értesítése nélkül változtattak az erősítő modulok specifikációján, ezért volt a sok meghibásodás. A klipsch érthetően bepipult és konkrétan beszállítót cseréltek és lapátra tették a korábbiakat. Nem tudom itthon is érvényes-e, de kint már 5 év gart adnak az új szubokra.
-
gabo01
őstag
válasz
Gino20 #186632 üzenetére
Köszi!
Ezt nézegetem második hete! Várok egy visszaküldött 10%-al csökkentett árú darabra!Spórolnék egy kicsit ha lehet. Április 1-4 között tudnak csak feketét szállítani ha most rendelnék. Ezért nem kapkodok.
Közel hozza valóban, de abban a táblázatban van olcsóbban vagy kb. ennyiért lényegesen erősebb sub is néhány.
Pl. a Klipsch 1400-as is kb. ennyibe kerül elvileg erősebb csak ezzel a műanyag fólia borítással nehezen barátkoznék meg a nappaliban. Az SVS PB2000 pro dettó.
Vagy az RSL Speedwoofer 12 a maga 800 $-os árával durván jó vétel lehetne ha nem csak az USA-ban lenne kapható.
Néztem SVS PB 13 ultrát is használtan de csak elég messze van eladó és nem mai darab. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186513 üzenetére
Lehet őszintén is odamenni, hogy "meghallgatnám, lehet?" Az ember alapvetően kedves módban működik, főleg, ha olyannal találkozik, aki nem terel.
Határfrekinél nem arra gondoltam, hogy a nagyobb ne lenne jobb (persze erre is tudok mindkét irányba példát, beszéltük), hanem sok kicsinél az összefelület lehet nagyobb, mint egy nagy, például két 12" jóval több, mint egy 15", jobban is szól, mélyebbre is megy, ha együtt mozog és úgy is van a doboz méretezve.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186510 üzenetére
Meg tudod hallgatni a forgalmazóknál, kedves emberek, érdeklődőknek is demóznak, és ők se unják el az életüket, amíg nem esik be egy vevő.
A mélysugárzók alsó határfrekvenciája sokkal több faktortól függ, mint pusztán a membránméret. Az IMAX két négyzetmétere (!) sem elég az igazi szabadtéri 20 Hz-re, 23-nál állnak meg egy interjú szerint. Fülre kb stimmel.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186508 üzenetére
Az összesített membránterületet nézd, a sok mélyközép ki fog adni egy nagyot, csak sokkal jobb tranziensekkel a kisebb súly és összefüggő felület miatt. A prémium mozis (Dolby Cinema, IMAX) extrém feszes mélyei is abból jönnek, hogy rengeteg kicsi sub hatalmas levegőt mozgat meg, sokszor 20-30 driverről beszélünk.
Sajnos ezeknél az offszetelt példányoknál tényleg jelen van a baj, és van gyártó, aki ilyen centereket is gyárt. Talán az "oldalas", "oldalasan" szavakra visszakeresve találsz itt vagy a belépő topikban szóváltást róluk. Egyszerűen a régi motorosok megfogása a cél, azon kívül semmi haszna.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186498 üzenetére
Például ha mindkét középmagasad jobb oldalt van, mert nincs neki szimmetrikus párja (ami sok hasonló szettnél nincs), akkor a beszédhang elúszik jobbra, a magas miatt meg a cinek balra. Ezt DSP is csak manuálisan oldja meg.
Azért magas doboznak is lehet nagy űrtartalma és minőségi hangvezetése, csak persze sokkal nehezebben. A csúcskategória okkal batár nagy dög minden irányban.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186484 üzenetére
Hang tekintetében semmi nem vetekszik az IMAX teremmel. Egyrészt ott van központilag garantált normális hangerő, másrészt olyan cucc, hogy van is értelme azon járatni. Sok mozit (Corvin és Pólus kivétel) alulméreteznek, főleg subokkal, mert tudják, hogy úgyse megy hangosan.
-
lenox
veterán
válasz
Gino20 #186417 üzenetére
5-600 nittol megfelelo feketevel, megfelelo kornyezetben (tehat nem napfenyes nappaliban) mar teljesen jo a HDR. Foleg DV, ami be is konvertalja a kijelzo tudasanak megfeleloen.
Alig van par 4000 nites kijelzo, es a legtobb 4000 nitesnek jelzett content nem is olyanon keszul. Ez tehat inkabb egy container, mint a content tenyleges max fenyereje. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186352 üzenetére
Ahogy olvasok más fórumokat, ők se tudják megmagyarázni, csak mondják, hogy ez van, hidd el. Egyetemen én is utáltam a bizonyításokkal foglalkozni, mert hát minek vannak, ha ott az eredmény, ami működik, de most két logikus konklúzió is van, ettől lenne hiteles. Sajnos ezek a szimulációk napokig futnak, ez nem egy sima WinISD-s, egyszerű képletekkel leírható dolog, hanem sokadik iterációig kell kvantálni a hullámegyenletet a teljes szoba minden voxelén. Talán a WFS lehetséges gyorsítás, de nem hiszem, hogy erre a célra hibátlan ötlet, az inkább szabadtéri dolog.
Azért szeretem azt a Velo-t, mert az összes általam hallott vagy mért zárt subbal ellentétben (a tapasztalatom kb 4 millió forintos darabokig tart) érdemi tranzienseket tudott produkálni, megfelelő rugózáskorrekcióval, bár egyedül nem érdemi hangnyomáson. Párban hallottam 40 ms lecsengés körül, ami azt jelenti, hogy 80 lehet az eredeti érték, az is már egy jellemzően reflexes szint (ezt a Paradigm követi 100-zal, az az erős második). Egy ideig gyűjtöttem minden mozi minden mérését, ahová csak meghívtak, de amikor a Google visszavonta a végtelen Drive-okat, ezek mentek a levesbe, így már nem tudom kikeresni.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186346 üzenetére
Most elgondolkodtattál, hogy honnan szopták a +6-ot, és igazából van benne ráció. Ugye a feszültség (amplitúdó) és teljesítmény közt négyzetes a reláció, P=U*U*R, decibelszámításkor ez a logaritmus azonosságok miatt kimegy a logon kívülre, így lesz feszültségnél 10-ből 20. Már csak azt kell eldönteni, hogy mit is viszünk a rendszerbe, ez teljesítmény, vagy amplitúdó? Én abban a hitben éltem a rendererek fejlesztésében és keverésben is megszokott constant power fading miatt, hogy gyökfüggvénnyel dolgozunk, ami két hangszóró közt -3 dB keverés, ezek összege lesz majd a régi hangerő, tehát dupla teljesítményt kap a rendszer.
Viszont a dupla subbal valójában beviszünk egy második, ugyanolyan amplitúdót, ugyanolyan légnyomásváltozást, a levegőben levő akusztikus energia duplája lesz. Persze itt most azt tesszük fel, hogy ugyanabból a pontból indulnak ki, ami nyilván fizikailag lehetetlen. A mikrofont duplán lendíti ki, az márpedig +6 dB SPL-re kell essen. Így viszont a mindenki által használt constant power-nek lesz kevesebb értelme, oda miért lesz jó a 3? Ez olyan kérdés, ahová az én tudásom kevés. Szimulációkkal kellene kiszámolni, hogy a meglevő légnyomásváltozás mekkora terhelést ró a második sub driverére, annak mekkora ellenállást kell teljesítményből ellensúlyoznia, csak hogy nullára jöjjön ki, és elkezdhessen dolgozni.
-
BBéci
legenda
válasz
Gino20 #186315 üzenetére
100+ szubládát használtam és teszteltem az elmúlt 25 év során és egyértelműen a zártak hangját tartom számomra megfelelőbbnek, kellemesebbnek, élvezhetőbbnek.
Közülük valóban kiemelkedik a Velodyne SPL 1200, de a DD12 és 15 is. Amiket még ezeknél is jobbnak tartok: JL Audio Fathomok, leginkább az f113 és a Perlisten D12S/D15S. Valamivel kevesebb pénzért az M&K V15+ is remek darab. Ezek mindegyike olyan önbemérő EQ-val rendelkezik, amihez nem kell miniDSP vagy bármi hasonló.
A kis mérettel is van hihetetlennek tűnő tapasztalatom; a B&W DB4S mindössze 10 colos hangszóróval úgy megy le 15 Hz alá, mint sok 18-as sem. Igaz, nem hatalmas hangnyomással, ezért 20-22 négyzetméternél nagyobb szobába nem ajánlom. Viszont ott vannak a nagyobb márkatársai, melyek méltatlanul elhanyagoltak a netes oldalakon. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186313 üzenetére
Ismét ott tartunk, hogy azonos szériába tartozó suboknál a méretnövekedés azokkal a hatalmas teljesítménylépcsőkkel is általában 5 Hz előny alatt hoz, amit a gyártók rendesen túlszépítenek. Nincsenek csodák, csak jobb konstrukciók. A 20 Hz más méreten is bitang drága, 18"-on is.
powerup2: Kiket lehet sorolni? Az SVS jó szívvel 40 Hz-es subjait többezer watton? A Paradigm 100 ms-os lecsengéseit? Az ELAC nem létező hangnyomását? Persze, azt mondtam is, hogy teljesítményből meg Xmaxból mindent ki lehet játszani, de ott már annyi hőt kell disszipálni, hogy egy ponton túl fizikailag nem lehet kicsi drivert alkalmazni, különben megüti a Curie pontot, és mehet a kukába. Ez az oka annak, hogy a legnagyobb példányok zártak, semmi köze a minőséghez, vagy hogy mekkora nyomás alá teszi a szobát.
-
powerup2
addikt
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186308 üzenetére
Nem csak én tudok normális low extension-t kis méreten, egyszerűen csak nehezen tömeggyártható dolog, ezért megkérik az árát, lásd Focal SW 1000 Be, vagy talán a Sub 12. Tehát nem igaz, hogy ne létezne boltban kapható kimagasló kicsi sub, csak ki kell fizetned, hogy pöcsöljenek vele. Ha nem szeretnéd, akkor marad a teljesítményből hákolás, vagy gyárilag (ahol csak a nagyokat szerelik nagy erősítővel), vagy DIY (felszerelsz egy kisebb modellt magadnak).
Az az ember meg ne legyél, aki jobb érv híján nyelvtanhoz vagy fordításhoz nyúl. Ennek hozzáadott értéke nincs, más is csak kompenzál vele. Ez a neve, mert a speckók valami érthetetlen módon határfrekvenciának fordítják, az a fogalom pedig nem ez.
Azért nem ajánlottam a legkisebb modelleket, mert amikor erre került sor, a 12"-es olcsóbb volt, de valamikor még a 15" is. Kifutás előtt olyan abszurdumok voltak, hogy a 110SW 250k, 112SW 220k, 115SW 200k.
-
powerup2
addikt
válasz
Gino20 #186305 üzenetére
Ahhoz hogy egy kisebb kuppal ellátott sub hangszóró ugyan azt a teljesítményt tartományt elérje mint egy nagyobb ahhoz nagyobb kimozdulásra van szüksége és több erőre is ez álltal. Nagyobb elmozdulás nagyobb torzítás is egyben. Pl zárt ládáknál ha nagyon kell nekünk a pince mély Hz akkor a kup anyaga valami kemény spec cuccnak kell lenni pl valaki fémet használ valaki carbont stb. Ezek is lehetnek jók sőt sok esetben jobbak mint egy pro sub. De a pro sub a méreténél fogva van előnybe. De tervezés kérdése melyik sub hol viselkedik kiemelkedően. Pl a pro subok nagy része alul nem erős vagy nem megy mélyre a portolás miatt. Zárt esetében tud mélyre menni. De az infra subbok nagy része mind zárt és nagy kilengéssel érik el a brutál mélyeket. Ascendo gyárt 24" 32" 50" 80" subbokat is. Utóbbi kettő nem is rendes hangszóró elvét követi. De mostanság komoly házi moziknál külön van pl egy nagy infra sub vagy kettő és több pro szub a kellő hatás miatt. Mivel mindegyik máshol teljesít jól. Az hogy az integrálása milyen sikeres az a mozi procin múlik. De ha jót akarsz vegyél olyan 15" subot amit vettem én is. Én nem csalódtam benne. És szerintem nem is drága és nálam a késleltetés 6ms
. De sok sub van a piacon lehet válogatni bár sok olyan van ami az eu-ba nem elérhető de attól még építeni is lehet de manapság az már drága nem éri meg annyira mint régen max akkor ha nagyon nagy hangszóró méretben gondolkodsz.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186305 üzenetére
Az SPL-150 csak azért tud a 100 alá menni, mert nagyobb erősítővel szerelték, és ezért többet tudnak emeléssel behazudni, kizárólag alacsony hangerőn. Ez az előnye mozihangerőn teljesen megszűnik. Bár most hirtelen csak a 121-ről (legalja modelljük) találtam mérést, az alapból egy 40 Hz-es sub, ami még el se ér érdemi hangerőt, de már 50-essé válik:
Mivel a kalibráció kis hangerőn fut, ott azt fogod látni, hogy egy lapos vonallá válik bemérve egészen 30 Hz-ig, na ez az, amit a spec sheet-be behazudnak. Mivel az alja eleve meg van emelve, az fut előbb erősítőkorlátba. Az a gyártótól függ, hogy ezt milyen undorító mértékben csinálja, nagyjából csak a Monoprice megbízható. Ezért mondom, hogy tegyél egymás mellé független méréseket az SPL-ekből, vagy bármiből, amit nézel, nagyjából egy kutya lesz mind a teljesítménye határán.
A szobád mérete is fontos szempont ebben. Most elültetted azt a gondolatot a fejemben, hogy kellene csinálnom egy kalkulátort, ami különböző modellekről megmondja, hogy adott térben hogy viselkednek, és akkor nem kell hatalmas regényekben leírni mindig, hogy mi mivel van összefüggésben, hanem csak bekattintod, és látod az eredményt.
A szerkesztés pont azt mondja, hogy lehet nagy low extension-t csinálni kis méreten, és lehet kicsit nagy méreten. Minden gyártó más felhasználási módot vagy költségoptimalizálást céloz, például a Klipsch rendszerint kis méreten nagyon jó benne, a JBL pedig hatalmas méretben is rossz benne, mert úgy hangolják a portjaikat, hogy eszement összesített hangnyomás jöjjön ki akár 150 watton is.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186303 üzenetére
Egyáltalán nem képesek azok a subok arra, ami a spec sheetben van. Ez a pro gyártókon kívül nagyjából mindenkire érvényes, ezért is látni arrafelé rendre 30-40 Hz-eket a dupla 18" ládákhoz is, mert ez a valóság. Mindig független mérések alapján válassz. Az XTZ is egy egész jó opció.
A nagyobb low extension sem méret kérdése. Persze, ha ugyanazt a konstrukciót felskálázod, és nem nyúlsz a DSP-hez, vagy eleve nincs is benne érdemi, akkor picit javul. Sokkal jobban számít a doboz, én például csináltam magamnak erre képes 12"-est, ahhoz viszont az kellett, hogy a reflex hosszabb legyen, mint a doboz bármelyik oldala, átlósan van benne a cső.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186299 üzenetére
A nagyobb ugyanazon a teljesítményen hangosabb lesz, de kárpótolható nagyobb erősítővel, ami abban a darabban bőven van. Minőségben sosem volt velük gond, az R-11xSW szériánál például évekig egyszerűen nem volt jobb vétel majdhogynem millió alatt, most pedig csak simán kompetitívek, a subok, mint kategória, lettek extrém drágák. Az alsópolcos modelljeik (R-1xSW) voltak katasztrofálisan szarok, de azok kifutottak. A meghaló erősítők elvileg megoldódtak, de erre választ csak 1-2 év múlva kapunk.
-
BBéci
legenda
válasz
Gino20 #186288 üzenetére
Pár éve német kézbe került a Velodyne, nem ismerem a jenlegi kínálatot. A korábbival pont az volt a helyzet, amit leírtál. A régi Impact fényévnyire volt a többitől. Viszont nem véletlenül csakis zártak a csúcs Velodyne szériák tagjai, akárcsak a JLAudio, M&K, Perlisten és REL szubládák. Tudtommal van utódja az SPL-eknek, de más a nevük.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186279 üzenetére
A Diracnál igazából az AVR a korlát, ő ki tudja azt is számolni, ha másodperces delay kellene. Az mi mögötte? Mert sokszor 10-20-as limitek fogják vissza, 70 pedig már sehol nincs, ami egy rosszabbul késleltető subhoz kellene itt, ami a többség. Az SVS abból a szempontból jó, hogy náluk legalább a késleltetés minimális, de ez a ritkább. Van, ahol 60-at is mértem (Martin Logan). Az SVP interpoláció, PC-re.
-
-
Gino20
őstag
válasz
Gino20 #186228 üzenetére
Átfogalmazom a kérdést, hátha ebből az irányból megközelítve közelebb kerülök a "válaszhoz", mert neten semmi érdemi infót nem találtam a Velodyne Impact X sorozatról.
Az vajon elképzelhető, hogy egy ilyen neves "prémium" sub gyártó, a mögötte lévő összes kompetenciával készít egy olyan terméket, ami messze elmarad a gyártó alapvető minőségétől csak azért, hogy a piacra dobjon egy "olcsó" terméket? Valójában ez is ~1500 euro szóval Én olcsónak nem nevezném, de mondjuk a 6000-hez képest egyértelműen annak számít.
Vajon csak beledobálja a kevésbé jól megtervezett D osztályt, elektronikát, sugárzót, miegyebet az üzletpolitika miatt vagyis, hogy legyen létjogosultsága 4x ennyibe kerülő termékeinek is, vagy vajon épp az ellenkezője történhet és ad hasonló minőséget negyed áron, de meghagyja a 6000 euros terméket is azoknak, akik ezt a réteget hajszolják és ez nyugtatja meg a lelküket?
Lehet ennek az átfogalmazásnak nincs semmi értelmecsak elmélkedek.
Ha az elmélkedésemtől eltekintünk, akkor ~1500 euroig van ajánlott 15" subwoofer?
Ennyiért Én csak ezt találtam, de persze létezhet sok olyan termék/gyártó amiről még csak nem is hallottam.
Klipsch-et nem vennék. Monolith Monoprice 15 úgy látom szintén többe kerül és a bődületes hibaarány miatt szintén nem venném. -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186268 üzenetére
Igen, pusztán arról beszélünk. Esetedben 15 vs 40, mert az SVS 25-öt tesz rá, ez nálam egy lépcsője a késleltetésnek, ami szerintem lehetne kisebb, mert régen volt, hogy mindkét állásban zavart. A játék annyiban szivat, hogy megtanítja veled még az 59 és 60 Hz közti különbséget is, rengeteg dolog idegesítővé válik. Ezért használ sok játékos SVP-t, mert nem tudjuk elviselni a 24 Hz-et, azt is fizikailag kényelmetlen nézni. A késleltetés meg sokaknál teljes rendszercsere indoka.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #186254 üzenetére
Az, hogy késik a hang a képhez képest, alapból nem a minőséget fogja tönkretenni. Képet késleltetni tudtommal csak PC-vel lehet, asztali médialejátszót sosem láttam ilyen tudással, AVR-ben pedig nyilván nem lesz kép cache, hiszen az nyersen hatalmas adat. 30 dB zajtszint és a klasszikus mobilos zavar rendkívül hallható.
-
BBéci
legenda
válasz
Gino20 #186243 üzenetére
Próbálgattam azt az SVS-t, szkeptikusan álltam hozzá, de teljesen rendben volt.
Volt nálam Velodyne Impact, de csak 12 colos és a 10 évvel ezelőtti kiadás. Nem tetszett.
Viszont az SPL 1200 Ultra és a Digital Drive embertelen jók voltak. Előbbit 2 év 10 hónapig használtam. -
VoidXs
nagyúr
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #185829 üzenetére
Veszélyes megtúrni a topikot, mert nagyon hosszú ideig vallásos jellegű kábelezést tartottak fent erősen megvezetett és/vagy ebben anyagilag érdekelt tagok. Valójában elég a legolcsóbb kábelt venni minden esetben, így amit linkeltél, tényleg elég mindenre. Sajnos az XLR fejek alapból 1000 forint felett mennek, így nagyjából reális az az ár, amit látsz, én is 3000 körül szerelem méterét.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #185703 üzenetére
Ez a formájából adódó dolog, nem a kábel hibája. Több dolgot is rövidre zársz, és mivel köztük van a left és right, csak egyféle jel mehet át rajta. A mono kábel a később mutatott ábra alapján csak leftet visz át, ez a szabvány, szintén normális. Mono to stereot csak magadnak tudsz szerelni, vagy átalakítók sorával hákolni.
-
Gino20
őstag
válasz
Gino20 #185700 üzenetére
Csak egy gondolat. Nem kompetenciám, így lehet totál hülyeséget írok, de valamiért rémlik valami ilyesmi. Ha egy kattanásnyit kijjebb húzom a stereo jack-et, akkor nem lehet, hogy az mono-ként fog viselkedni?
Ha igen, akkor pusztán csak sz@r a kácsás mono kábel és az szívatott.
Ha nem, akkor sorry az "okos" gondolatért -
Gino20
őstag
válasz
Gino20 #185691 üzenetére
Lehet hülyeséget írok, de talán az AVR felöl jön a zaj (vagy hibás a végfok).
Ha nincs összekötve a végfok + AVR RCA-val, akkor néma csendben van.
Ha össze van kötve, de az AVR teljesen feszmentesítve van, akkor már zajos, majd ha rákapcsolom az AVR-t, akkor halál.
Teszt felvételek 1 RCA-val készültek. Most visszakötöttem LCR-t ezzel a kábellel [link], de most egyértelműen még zajosabb. Ócska a kábel vagy az 1 helyett a 3 csatlakozó miatt nőtt meg a zajszint?
Ez esetleg lehet megoldás? [link] -
m3ss
veterán
válasz
Gino20 #185510 üzenetére
vetites ez csak sotetben letezik ahogy mondjak is. lehet trukkozni olyan vasznakkal, amik probaljak a nem szembol erkezo fenyt kevesbe visszaverni, de csodak nincsenek. a masik problema, hogy el se hinned mennyire sotetnek kellene lennie ahhoz, hogy igazan jo kontrasztod legyen...most mar nem is tunik nekem akkora hulyesegnek, akar a 4 kampora felakasztott fuggony sem, amivel 1-2 percet jatszol vetites elott. ha eg es fold a kulonbseg. miert ne szannal ra ennyit ha mar vetitesz?
amugy egy jo jvc vagy sony vetito kontrasztban meg tudja kozeliteni a tvket a legsotetebb jelenetek mellett..0-2% adl kozott 20e-6e kontrasztot el tudsz erni egy deneverbarlangban. egy john wick 4-en talan mar nem fogsz panaszkodni a kontrasztra deneverbarlangban komoly vetitovel.
persze fenyero es minden masban azert nem egy kategoria..moziszobak mindenesetre alulertekeltek. immersion is, az hogy sotetben uszik a keped es nem latsz a vetitett kep korul semmit, na meg hogy feltekerheted a hangerot..ezek nelkul nincs igazi mozi feeling sztem. sotetben a semmiben uszo kep azert ritkan fog tv-vel megvalosulni, mert annyira altalaban nincs sotet ezekben a helyisegekben ahol tv van.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #185510 üzenetére
Nem igazán létezik, hiszen a projektor feketéje az lesz, ami a környezetből verődik a falra. Valamennyire lehet az oldalról érkező fényeket szűrni, kb érdemben külső fény mellett mozizni, de az hotspotos lesz, és amúgy se tiszta fekete. Az abszolút csúcs RGB lézeres gépek tudnak OLED minőséget, sőt, bőven felette, de oda is kell a sötétség, illetve még 70000 dollár (mondjuk 10 méteres képig).
-
ada19
senior tag
válasz
Gino20 #184674 üzenetére
Ezt nem kétlem, de úgy tudom azok sem váltanak 24p-be. Persze nyilván ez nem a világ vége, mert TV függően vannak juddermentesítő mechanizmusok.
#184672 Smiley: detto... gyakorlatilag nem létezik tökéletes megoldás, talán az Apple TV van hozzá a legközelebb de az sem hibátlan. Sokan CEC hibára panaszkodnak, nem kapcsol be-ki eszközöket, ezért ezt gyorsan ki is kapcsoltam, meg azt is hogy elaludjon.
#184673 -KP-: meg normális Androidos, meg úgy egyáltalán. Szinte bármennyi pénzt rálocsolva sincs tökéletes streaming megoldás.
-
Quetz
őstag
válasz
Gino20 #184515 üzenetére
Az elektronikának azért tartom harmadrangúnak, mert elméletileg egy raspi is képes a cavern filterek futtatására, nem kell tehát high-end kütyü szobakorrekcióhoz.
#184514VoidXs:
Szerintem túlértékeled az embereket. Amint lesz elérhető árú dirac ART, pl. Denon eszközökön, rengetegen rá fognak cuppanni 5.1 meg 7.1 rendszerekkel, hiszen a brossurák és a reklám azt monják, ez maga a kánaán. Hát ott majd nagzon kinlódni fognak hangfalak és a végfokok. Maga a vélemény innen jött, miután végignéztem ezt a videót: Audioholics- NEW DIRAC Active Room Treatment (ART) - Revolutionize Audio Calibration? -
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #184513 üzenetére
Szóval innen eredhet, hogy "erőmű" kell hozzá és komolyabb Surround/atmos (meg esetleg large beállítás??)
Igen. Viszont 120 Hz-ig bőven megoldható az egész 4 subból (pl. CUCC 1 azonos teljesítményen, CUCC 2 drasztikusan kevesebb teljesítményen), a többi pedig már nem túl nagy mennyiség. 120 felett pedig nem kell a +10 dB, így ez az extrém fogyasztás számomra továbbra is részben érthetetlen.Én eldönthetem, hogy a visszhangokat mondjuk ne az atmos sugárzókkal akarja rugdosni.
Igen, van rá lehetőség.nálam a 2 együtt jár a minél jobb hang érdekében
PC-n például elkülönülnek. -
Quetz
őstag
válasz
Gino20 #184487 üzenetére
A Dirac ART esetén a legkevesebb amit a licenszért fogsz fizetni. Sokkal többe kerül majd a megfelelő hangfalak és végfokok beszerzése. Az ART ugyanis csak akkor fog működni, ha a surround/atmos hangfalaid elég mélyre tudnak menni és képesek előállítani a szükséges hangnyomást.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #184485 üzenetére
"Tegnap 900 dodo környéki vélt árat említettél. AVX-en strom hirdetésben a hirdető azt írja 300 dodo :F Strom-hoz ennyivel olcsóbb?"
Ez a Denon/Marantz ár, ha nulláról, Audyssey helyére veszed. Így ki kell fizetned az alap Dirac árát is, ahogy a DLBC-t is, annak ellenére, hogy a tapasztalataim alapján a DLBC teljesen kimarad a buliból.
"Erre nem a Dirac Live Bass Control hívatott?
Az ART-től nem azt várjuk, hogy ez egy olyan új csoda, ami minden csatornán még hozzáad valami extrát a sima dirac-hoz?"Fizikailag nem tud magastartományban dolgozni. Minél kisebb a hullámhossz (magasabb a freki), annál kisebb térbeli részekben kell korrigálni, annál pontosabban kell kioltani visszaverődéseket, annál inkább egy helyben kell tartanod a fejed. A magasfrekvenciás visszhangkezelés továbbra is csak akusztikai kezeléssel oldható meg, az ART sem csodafegyver rá, ahhoz már driverenként külön vezérelt line array kell.
Van egy csúszka, amit állíthatsz, alapból 250 Hz-en áll. Mivel ez egy teljesen más mélykezelési módszer, a DLBC-t igazából ki is lehet dobni, önmagában működőképes, ráadásul félelmetesen jól.
"Amúgy sajnos nem értem a pár olvasott hsz-t, miszerint kis teljesítmény esetén gondok lehetnek az ART-vel. Miért?"
Az alapkoncepció, hogy visszhangokat olt ki, ehhez viszont ellentétes hangot kell kiadni más hangszórókból. Sokszor többször is, hiszen több fő visszaverődés is előfordulhat. Ami a dologgal még rosszabb, hogy a kioltások visszaverődéseit is kezelni kell, hiszen a hang minden irányba terjed.
"Nem tudnál / szeretnél esetleg szánni "pár" percet a kalibrációs szoftverek közti különbségek "kiértékelésére"? (Dirac/ARC/Ypao/Audyssey)"
Leírtad őket tökéletesen csökkenő sorrendben.
Mivel rengeteg a fejlődés, miután lényegi hangbeli javulás manapság főleg szoftvertől lehet igazán, sokszor úgy tűnik, hogy ez a helyzet változik. A kezdeti MultEQ-X hírek is milyen jók voltak, aztán mennyi hibája lett... Kijavítgatták, még azt is, hogy a csatornahangerőt filterektől függően mindig újraszámolta egy freki alapján, de a rossz hírnév már megvolt, hiába lehet jó kezekben ARC szintű.
Azért nem tölteném ki az összefoglalót róla, mert ez a technológia még új, fejletlen, és a sok szakmaiság az újoncokat megijesztené. Felesleges is, hiszen hiába beszélünk arról, hogy hogyan működnek, ettől még ugyanúgy nem nyúlhatunk bele, max Trinnov esetében, de abból meg tudtommal egy van az országban.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #184464 üzenetére
Az Audyssey-nél természetesen összehasonlíthatatlanul jobb, azzal nincs gond. Ott még a csatornánkénti egyensúly sincs rendben, az ARC-nál ez hibátlan. Biztos vagyok benne, hogy ha lehetne célgörbét megadni, közel kifogástalan eredményt tudna elérni, de most még beépítettek közül se lehet választani.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #184462 üzenetére
El tudom képzelni, hogy megvan a maga varázsa, egyébként nagyon magaskiemelő. Terjed is egy olyan ajánlás, hogy 5k-ig engedd, ennek az az oka, hogy ha ezt csinálod, akkor a végén még room curve-szerű is lesz, úgy egész oké. Ettől még két oktáv korrigálása teljesen kimarad.
-
VoidXs
nagyúr
válasz
Gino20 #184459 üzenetére
A Storm userek általában nagyon benne vannak minden apró dolog piszkálásában, nagyon érdeklődők, és sokszor keresnek személyesen miatta. Magyarországon ez kb. 5 ember, globálisan 50, ők pontokba szedve is elmondják, hogy milyen helyzetekben/jelenetekben teljesített jobban az ART. Innentől már nevetségesen könnyű munka megtalálni, hogy miben volt gyenge szegény Cavern, majd ott kicsit kalapálni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- PlayStation 5
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen nyomtatót vegyek?
- ARC Raiders - Új előzetesen a hamarosan induló tech teszt
- OLED TV topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Naim Mu-so 2 Vezetéknélküli all-in-one hi-fi rendszer
- SAMSUNG QE65Q800T 165CM 8K SMART PRÉMIUM % AKCIÓ!!
- SAMSUNG (UE75CU7172) 190CM 4K SMART PRÉMIUM MODELL! AKCIÓ!
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ÚJ MODELL! AKCIÓ!
- LG 50QNED85T3A 4K UHD Smart 120Hz TV Kiemelkedő Képminőség, Professzionális Gaming!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Plus Black Használt, karcmentes 256 GB tárhely 3 hónap garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Aorus B450 R7 5700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB ZALMAN I3 NEO 650W
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA, Kártyafüggetlen, CW90
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest