- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
WaterWave #155809 üzenetére
Azért kellett megejtenem mert én is most vettem egy korábban már "belakott" készüléket. A régi tulaj mondta is hogy valószínűleg bill kombis a reset, de ott nála elengedtük a témát.
Tényleg mi a különbség a 7011, 7012 és a 7013 között? Van érdemi különbség közöttük? Vagy csak funkcióban térnek el egymástól?
Ja és még egy kérdés. Az optikai 1 bemenet az az Aux1 akar lenni?
-
-KP-
addikt
válasz
WaterWave #155646 üzenetére
Szerintem meg te fújd ki magad és fejezd be az onkyo fanboykodást.
Tonykának totál igaza van, rohadtul biztos, hogy nem vásárolnék szériahibás sorozatokból. Majd ha egyszer szívsz egyet egy nem garis használt készülékkel, te is másképp fogsz utána hozzáállni. Nekem is volt pár meghibásodás az utóbbi években, ezek hála istennek mind garis cuccok voltak és simán ment a javítás. De gari nélkül valószínűleg a készülék ára ráment volna a javításra minden egyes alkalommal. Ez nem jelenti azt, hogy nem veszek soha semmit használtan amire esetleg már nincs gari. De ha így is teszek, tuti nem egy olyan szériát fogok megvenni így, amiről köztudott hogy szériahibás.
-
Tonyka 2
tag
válasz
WaterWave #155646 üzenetére
Bakker, ne idegelj már, a műszaki megbízhatóságnak mi köze a hangjához, láttál egy árva sort is tőlem ami negatív színben tűntei fel a hangminőségét?
Jópofa vagy, egy bizonyos konstrukció leég a BMW-ből. Nyugtasd meg az érintett modellek gazdáit, semmi gond, fut még olyan ami nem éget le, nyugodtan vedd meg. Számomra ez a hozzáállás agyrém. Szeresd a hangját, bánja a fene, de ha egyszer műszakilag óriási lutri, az attól még az marad, a te szereteted nem javítja meg őket.
-
Tonyka 2
tag
válasz
WaterWave #155641 üzenetére
10-es végű modellekig mindegyiknél. Az h mikor következik be random, h te nem találkoztál vele öröm boldogság. De gondolom nem támogatod a javítást, illetve a kidobást, mert 809 nem éri meg javítani. Ha netalán véletlen ne adj isten beüt a giga cumi a srácnál. Imádom ezt nekem nem volt vele bajom, akkor vedd meg nyugodtan, igaz, h világszerte 100 ezrek szívták meg de sebaj, az orosz rulett továbbra is jó játék. Pörögjön az a tár.............
-
Dorian
félisten
válasz
WaterWave #155570 üzenetére
Miben nem értünk egyet? Rajtad kívül senki nem mondta, hogy a tévéműsorokat, híradót sokpontegyben kell nézni. Abban a formátumban kell nézni, ami a forrás, tehát többnyire sztereóban. Egyáltalán nem a csatornák száma a lényeg, hanem a hangkeltők által produkált hangminőség különbség.
-
-
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #155514 üzenetére
Idézet a cnet-ről:
"So that leaves High-speed HDMI cables... which haven't changed much in years. It's important to remember, there's no such thing as HDMI cable "versions." There's no such thing as a "HDMI 2.0 cable." The version numbers refer to the HDMI connections in your gear. Which is to say, your TV can have HDMI 2.0 inputs, but your HDMI cable is just an HDMI cable. Any High-speed will do. So even if you bought a High-speed cable when all your gear was 1080p and HDMI 1.4, it will probably work now with 4K HDR and HDMI 2.0a gear." -
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #155503 üzenetére
"lehetőleg 2.0b szabványt minimum tudja"
Mutasd meg kérlek, hol lehet elolvasni azt a szabványt és ki határozta meg! Csak Premium és Ultra szabványokról hallottam, olvastam. [link], [link].
A kábelekre nem létezik semmiféle számozott szabvány vagy előírás!Szubkábelekkel az a tapasztalatom, hogy a mélyláda árának 15 százalékát erősen ajánlott rákölteni.
-
-
BBéci
legenda
-
allein
addikt
válasz
WaterWave #155076 üzenetére
Nem 1 misi volt az ára. Annyiért nem vásároltam volna meg
valami viszont nincs rendben. BD lejátszóban lévő film lejátszása esetében van kép. Amennyiben kiveszem a lemezt vagy a BD lejátszó menüjét szeretném látni a TV kijelzőn, nincs kép. Mindegy, hogy hdmi out 1 vagy 2.
Honnan jön ide a PS4 PRO
elég nekem a sima PS4 is, hálószobai TV-re van rákötve
-
-
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #155042 üzenetére
2014 őszén jelent meg, igazából öregnek sem mondható. Újkori 5000 eurós ára durva volt, bármennyire kiváló a hangja, az utóbbi egy évben ment le emészthetőre. Ha valóban csúcs AVR-t keresnék, akkor ez, vagy a Primare SPA23 jöhetne szóba, semmi más.
(#155044) demmer123
Ha bármi kétséged van, miért nem a hivatalos importőr boltjából veszel AudioQuest kábelt? [link]
Ezt sosem fogom megérteni. -
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #154828 üzenetére
Az említett Diamond 5 listaára, 2x3 méteresben 300000 Ft, a Kimber 12 TC szerelve legfeljebb 200000, mert abból lehet kapni 2x8 láb hosszúságút, ami nekem pont elég. Utóbbiból rendelhető 1 méteres a centersugárzóhoz.
De a kábelekre fokozottabban érvényes, hogy használtat érdemes venni. Nem romlik el, viszont az eredeti ár fele, kétharmada a jellemző. A 8TC-t is használtan vettem, 20 helyett 12 volt métere. -
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #154825 üzenetére
A frontsugárzók 2x2-3 méteréről és a centersugárzó 1 méteres darabjáról beszélek. A többire bőven megfelelnek a méterenként 4-5000-ért kaphatóak.
Pech, ha 36 méter a teljes hossz, nálam 5.1/2 a felállás, a háttérsugárzókhoz az aljzatbetonban futnak csövek, 8-8 méterrel megoldottam. Hamarosan azokat is cserélni fogom. -
mpo
veterán
válasz
WaterWave #154782 üzenetére
Az USB-ről próbáltam a Denon X1500-zal .dsf, .dff, és .flac fájlokat lejátszani.
Ebből a .dff nem sikerült, pedig a 2 channel verziót vittem.Miután ez kiderült, a HEOS-ban a Music server-ben is kipróbáltam, ott is így volt.
A .flac-nél kiírta: ALAC, a .dsf-nél meg DSD 2,8 MHz.
A Minixen a Kodi is ugyanezt csinálta, ellenben a PC-n a .dff is ment neki. -
boroskarcsi
tag
válasz
WaterWave #154775 üzenetére
esetleg próbáld meg nem az audiostationt használni.
nálam a dlna médiaszerver van felrakva a nas-ra és a marantznál a heos-ból a music serverrel használom, gond nélkül.
avi=video/x-ms-video, wav=audio/x-wav, dsf=audio/x-dsf, flac=audio/x-flac, dff=audio/x-dff, dsd=audio/x-dsd beállítással.
-
mettek
addikt
válasz
WaterWave #154681 üzenetére
Sztem nem hallhat. Ha az atmos sáv és a Dts Hd is mondjuk 4000kb/sec-os akkor semmi különbség nincs a két hangformatum között azon kívül hogy az atmos szólhat 11.x hangsávban ha van annyi hangszórónk.
A DTS-X viszont már szólhat másképp mert az objektum alapú bár 5.1-nél nem biztos hogy annyira kijön ez a dolog de szebben, tisztabban ez sem szólhat mint egy Dts-HD MA pl.
Ahogy lentebb írtam nagyon de nagyon lényeges a forráskészülék minősége. Korábban volt minixem aztán Apple tv-m, majd ez a Sony x700 bd lejátszó de csak most hallgattam össze a CoreElec-kel. Ugyanazon film, ugyanúgy halózatról, valtogatva a készülékeket. Ezért sem hiszek a pc és htpc alapú forráskeszülékekben, mert nem erre van kitalálva. Nyilván vannak komolyan moddolt darabok amik jól szólhatnak de olyat összerakni sem egyszerű és nem is olcsó. Nem véletlen kerül egy jó lejátszó 2-300ezer ft-ba.
-
bajnokpityu
félisten
válasz
WaterWave #154611 üzenetére
sztem, ahogy sok emberben a nagyobb helyigény= jobb hang, úgy a DSD is "jobban szól".
vannak chipek, amik profitálnak belőle, de inkább azért, mert a pcm jelet gyengén dolgozzák fel, és nem azért, mert a DSD annyira jó lenne.és a dsd lejátszásnak is megvan a saját baja. a legjobb hangú cuccok kicsit másképp szólnak DSDvel, de az teljesen kizárható, hogy nagyságrendileg jobb lenne a dsd, mitn a pcm.
solution sacdje pl dsd képes futómű és dac chip oldalon is, csak kb össze kellett volna huzalozni, de ők inkább dsd-PCM-upsample-PCM jelfeldogozást választották. és nem egyszer övéké volt a legtermészetesebb hang a kiállításokon.
-
attiss66
senior tag
válasz
WaterWave #154583 üzenetére
"Mozin meg John Wicket ajánlom... ott van minden..."
ezzel egyet tudok érteni, én azzal tesztelem mindig, ha változtatok a hangrendszeren. de kizárólag az első rész, a második hiba volt, hogy ugyanaz a történet, szerencsésebb lett volna, ha inkább folytatják a történetet. ez történik, amikor nem kérdeznek meg engem/de nem is fognak, hát így is járnak
/
Ja jó, most nézem, hogy ez folytatása a filmnek, belenéztem a második részbe
-
válasz
WaterWave #154550 üzenetére
Nincs nekem semmi bajom velük. Az, hogy kifogtam egy hibás darabot amiatt nem húzom le a márkát egyből.
Plusz már csak azért sem akarnék, mert ez az egyik számtech nagykeremből van, nagyker áron természetesen, és ott csak Onkyo van.
De mindezektől függetlenül kérdeztem amit kérdeztem, bármi lesz a vége, akkor is kíváncsi lennék hogy mit is takarnak a számok. -
válasz
WaterWave #154545 üzenetére
Onkyo 646-ot vettem kb 2 hónapja, ami kb 1 hónap működés után egyszer csak filmnézés közben hangos csattanás következtében elsötétült. (valami tápos probléma lehetett, mert szegényből kijött a füst
)
Ment vissza garba, és mivel ez volt az uccsó darab a boltnak, így most választhatok, hogy NR575 vagy 656.
Az 575-öt "ingyen" kapnám, a 656-ra picit rá kéne dobjak, aztán ezért érdekelne.
Tudásban igazából bármelyik bőven elég. -
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #154469 üzenetére
Attól tartok, még nem tudod, milyen hangminőségre képes az erősítőd. Kipróbálhatnád az általam említett hangdobozok valamelyikével. Szerintem villámgyorsan eladásra kínálnád a Klipscheket. Nem rosszak, de az SR7013 mást - még azt sem mondom, hogy jobbat - érdemel.
A tökéletes jelző ebben a környezetben (kontextusban) nehezen értelmezhető. A komolyra is ez vonatkozik. -
BBéci
legenda
válasz
WaterWave #154343 üzenetére
Rákerestem gúgliban, mit jelent a véleményes szó, mert sokadszorra olvastam és nem értettem.
A vitatható finomított változata.
Tehát vitatható, hogy a tudása megér-e annyit, amennyibe kerül? Mit tud a Cambridge Audio CXR200 azon kívül, hogy baromi jó a hangja?
Sőt, mint tud az Arcam AVR750 és a Primare SPA23? Szinte semmit, de a két legjobb hangú AVR, amit valaha hallottam. Az egyik 5000, a másik cirka 4000 euróba került.
Azzal egyetértek, hogy az MRX 710 hangjától nem mindenki dob hátast, ízlés dolga. Viszont kiváló erősítő és szerintem megéri az árát. -
Gabesz26
senior tag
válasz
WaterWave #154285 üzenetére
Valóban minden mai igényt kielégíthet egy Denon 4500, csak akinek épp a hangminőség is számít (haladó topikban úgy gondolom, hogy ennek picit nagyobb súlyúnak is kellene lennie), annak nem feltétlenül jobb választás egy Anthem MRX-710 kategóriájú erősítővel szemben.
Volt Denon X4000-em, aztán pedig kb 3 évig Denon 4308, így van tapasztalatom a Denon-okkal. Most Anthem MRX-710 van és számomra összességében jobb hangot produkál, mint a korábbi Denon erősítőim (ez persze szubjektív, és természetesen benne van az ARC jótékony hatása is, az Audyssey-t pl. inkább nem is használtam a 4308-on, mert nem volt képes jó eredményre).
Szóval ha csak a 4k kép kellene, akkor sokkal hamarabb oldanám meg más módon (pl. két HDMI kimenetes lejátszóval), minthogy emiatt hangban visszalépjek.
-
-KP-
addikt
válasz
WaterWave #154285 üzenetére
Az anthemnél az ARC mérőrendszer hatalmas előny. Főleg úgy, hogy a 710-es is meg fogja kapni a legújabb frissítést, az ARC Genesis-t. Hangilag is igen jók szvsz, őszinték, nem színeznek. Ezért is fogok az amerikai vonalon maradni, ha le is cserélem az Anthemet(ami egyébként tervben van) akkor Nad, vagy Arcam lesz, vagy egy újabb nagyobb Anthem.
Van egy Linn Majik DSI-m is, ez egy új korában kb. 1milliós sztereó cucc és a Linn után se fakadok sírva, ha véletlen az Anthemen kell zenét hallgassak. Erősítőteljesítményben persze lehetne több, de nem hinném hogy pont egy Denon verne rá ebben. Egy Nad esetleg...
Nem tudom az új Denonok milyenek, de a régiekre mind jellemző volt ez a Denonos lágyság. Namármost egy erősítő ne puhítsa meg lágyítsa mesterségesen a hangot. Ráadásul a gyárilag adott mérőmikrofonjaik a vicc kategória, vegyek hozzá még umik1-et, vagy pro kitet meg audyssey pro licenszt hogy elérjem vagy inkább közelítsem azt, amit egy Anthem alapba tud.
Ha pedig htpc-t használsz, ahol a kimaxolt Madvr képminőségben köröket ver rá bármilyen asztali médialejátszóra még a HDR se fontos, ugyanis képes SDR-re alakítani a HDR filmeket nem is akármilyen minőségben. Persze ha valakinek a Denon tetszik, akkor használja azt, mert nem másnak, hanem saját magunknak vásárolunk. Abban azért egyetértek, a 710 350 ezres ára véleményes. Lehet, hogy annyiért már használt 520-at is találni, az meg az atmoson kívül mindent tud.
-
powerup2
addikt
válasz
WaterWave #154280 üzenetére
Hát egy anthem mrx 710 350 ezer egy uj 1120 meg 3000 euro es ha nem kell nekem meg az atmos koltseghatekonyabb a 710-es foleg ha megtudom oldani a spliterrel a kepet meg a hangot . Elkepzeles az lenne himedia q5 probol egy hdmi a splitterbe onnan az egyik hdmi a tv-be a masik menne az erositobe es az a hangot vinne csak. Csak kerdes ez igy negvalosithato e ?
-
powerup2
addikt
válasz
WaterWave #154210 üzenetére
Szimpazitáns nem vagyok hanem valami olyat akarok ami tényleg olyat mutat amire azt mondod wow faktor. Lényeg hogy szuper legyen a hang és legyen tér érzet. 5.1.2 a cél afölé szerintem az én helységembe felesleges menni. Még az atmos sugárzól elhelyezése is kérdés hogy most a kanapé fölé kéne helyezni vagy a frontokhoz előre mert annyi féle változatot látni meg olvasni. Ott van a dts x is az meg megint más elhelyezést kiván el . Olvasni valahol ha van atmos tripol sorround nem lehet bár nem értem miért nem lehet egy 51.2 kiépítésnél nagyon sok a kérdés hogy mi az ideális. Melyik terjed el jobban az atmos vagy a dts x
-
kpykpy
tag
válasz
WaterWave #153758 üzenetére
megtaláltalak a hülyeségeimmel?
ha megengeded bemásolom ide a nekem írt válaszodat és akkor egyből megváltozik a hozzászólásod értéke...
1, megkérdeztem, hogy alkuképes-e a kiírt ár
2, megírtam, hogy az erősítőd mostani új ára nem 600e ahogy Te írod, hanem 450.Ezek után lenéző, pökhendi választ írtál tele személyeskedéssel és sértéssel. Pusztán még azt sem vártad meg, h ajánlatot tegyek... nem tudom ez milyen hozzáállás, ha vki el szeretni adni vmit.
Részemről én itt befejeztem veled!
-
mpo
veterán
válasz
WaterWave #152133 üzenetére
"következés képen, más képen, többféle képen"
Helyesen: következésképpen, másképpen, többféleképpen.Ami legjobban zavar, az a fölé helyettesítése a felé szóval, holott a kettő nem ugyanaz és nem csereszabatos.
A felmegyek, felnézek, felette a fölmegyek, fölnézek, fölötte helyett az rendben van, de a felé az nem fölé, még akkor sem, ha sportriporter valaki a tévében, amikor a kapu fölött elhúzott a labda, azt mondta a kapu felé ment.
--------
A helység ma is elhangzott egy délelőtti műsorban, amikor lakberendező adott tanácsot (ilyet gagyit képes a feleségem nézni).
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A13 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 OC 8GB NZXT H400 fekete Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest