Hirdetés
- Motorola Moto G54 5G Power Edition - nem merül le
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Magisk
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Norbi 72
veterán
válasz #09634560 #97044 üzenetére
A rendszer Yamaha 2040,Revel concerta szett,aq type 4,Dune lejátszó.A hangfalak zsírújak voltak,magas hangjuk kemény volt,időnként ropogott.
Sajna a Polkokat nem sokkal elötte vitték ki..de a bemutató meggyőző volt,mint egyszer írtam,jó lesz ez.
Projektor Sim2,a legkisebb. -
bajnokpityu
félisten
válasz Mezga Aladár #97041 üzenetére
Nem kilóban merik a jo hangot.
-
törölt tag
válasz aldebaran #97043 üzenetére
Az a védelem erősségét és a koppanásgátlót állitja be. Semmi köze a leadott teljesitményhez..
Ha 4 ohmos hangfalakt hajtasz hagyd szellözni mert megnő az áramerősség a végfokokban.Sajna a bemutatón nem tudtam részt venni közlekedési gondok miatt, irjon valaki: milyen rendszer volt.
Hétfőn jönnek meg a Kimber 4-esek azokat megvárom ugy kötöm be a rendszert.. Be lesznek járatva.
[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #97039 üzenetére
Aha, de azért nehéz elképzelni h., a WB bishop-ot úgy hajtsa meg h., leesik az ember feje.
Ezt a m8 megteszi. -
nagyúr
Tud valaki segíteni abban, hogyan, mivel lehet legegyszerűbben és természetesen minőségváltozás nélkül különálló WAV vagy FLAC fájlokat egy közös APE fájlba egyesíteni, a trackek jelének megtartásával?
Köszönöm!
-
bajnokpityu
félisten
válasz Mezga Aladár #97037 üzenetére
mono 501es volt nálam, tök jó cucc volt. erős,mint a fene, jól hajtott. nem irná ki egy ekkora gyártó (aki javarészt nevéből él), ha kamu. pl a crown monitor erősítőnél, amit ketten hoztunk be, annál jobb volt a hangja.
-
HagaNRG
őstag
Sziasztok!
Nézelődöm, hogy 60-70 ezer között milyen álló frontokat vehetnék.
Ez a Heco Victa Prime 602 szimpatikus az ára alapján, de szerintetek mekkora esély van rá, hogy 185 Euroért ez /db árat takar csupán? (itthon azért drágábbak a páros árak...)Esetleg egy Yamaha NS-555 kb. ugyanannyiért jobb vétel lenne?
(csak az a fránya árazás, egy, vagy két hangfal ára ez a 185 euro, nem mindegy...)[ Szerkesztve ]
-
Mezga Aladár
veterán
válasz bajnokpityu #97033 üzenetére
Hogy pontosítsunk sztereó de hídba köthető.
MODELL 525
Kimenő teljesítmény (sztereó) 250 watt @ 8 ohm / 500 watt @ 4 ohm
Kimenő teljesítmény (Bridge-kötve Load) 950 watt @ 8 Ohm BTL
Ezt ugyan úgy kétkedve fogadom, főleg h., a support oldalon nem találok róla manuált.[ Szerkesztve ]
-
erikke17
őstag
Üdv, hogy tudnám HDMI-ről házimoziba küldeni hangot passhtroughal Raspberry Pi-ről amiről csak HDMI-ben jön ki a hang? HDMI Extractor?
Gondolom nincs olcsóbb alternatíva csak ez a drága :S
Jelenleg csak sztereóban van HDMI megy TV-be, TV-ből meg jön ki RCA és az bele házimoziba, de így nincs se DTS se 5.1 :-/Delocknak van egy ilyen eszköze de nem olcsó...
||Wot / WarThunder - Erixx93|| Steam - erixx18 ||Xbox Series X - Erikk24 || BMW R1200GS || Opel Astra F X16XEL|| BMW E39 530d 142kW||DJI Mavic Pro||
-
bajnokpityu
félisten
válasz Mezga Aladár #97028 üzenetére
jeff roland 525 monoblokk:
500W @ 4 Ohm
6,6kg. -
hegyitaho
tag
válasz lajthabalazs #97018 üzenetére
van egy dupla olyan drága hangkarim: xonar dgx, de azt írják nincs "DD live or DTS connect encoders"-e vagyis nem alkalmas 5.1-re. akkor marad az usb-zés vagy ha lesz jobb forrás akkor arról.
-
aldebaran
őstag
az impedanciánál melyik a jobb? Ha 4Ohm-on van, vagy ha 8Ohm-on (140W/250W)? Az erősítő is és a hangfalak is tudják mindkettőt.
Gandhi mondta: "Élj úgy, mintha meghalnál holnap. Tanulj úgy, mintha örökké élnél."
-
kenand
veterán
válasz Csocsesz75 #97027 üzenetére
Igen.
Négy Ohmostól egy kicsit jobban melegszik, de főleg így vegyesen semmi gond sem lesz. -
Csocsesz75
őstag
Sziasztok !
Erősítőre rá van írva, hogy a csatlakoztatott hangsugárzók impedanciája 6 és 16 ohm közötti legyen.
Frontok és mélynyomó 4 ohmos, center és sorrundok 8 ohmosak.
Használhatom a 4 ohmosakat az erősítőhöz, illetve a 4 és 8 ohmosakat együtt ?
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz lajthabalazs #97018 üzenetére
Már egy 3000 Ft-os USB hangkártya is jó Kínából, korábban belinkeltem egyet. (Optikai és coaxiális digitális kimenete is van) Driver nélkül megy Androidon/Linuxon/Windowson és OSX-en is. Egy kis passzív PC hangját én is úgy küldöm egy Onkyo erősítőbe. Mivel a hangkártya csak továbbítja a jelent és a dekódolást az erősítő végzi, a hangminőség teljesen rendben van.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Mezga Aladár #97024 üzenetére
Van benne egy rakás ballaszt.
[ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
BBéci
legenda
válasz karika011 #97019 üzenetére
Amikor a tesztelés lezajlott, beraktam a dobozába, de sajnos 90 fokkal elfordítva. Kis híján lepetéztem, amikor újra ki kellett emelni és megfelelően visszatenni.
(#97021) Sanci38
Ne etessük a trollt, hátha megszabadulunk tőle![ Szerkesztve ]
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
törölt tag
válasz ZSZS-CMSC #97008 üzenetére
Nem akarlak fárasztani de egy hegesztőtrafó simán leadja ennek töbszörösét is és kb 20 kiló, Láttam 15 kW-os trafót ami olyan 20-25 kiló volt,Az hogy 30 éve 40 kiló volt, most meg tizenvalamennyi, nem az első lenne a történelemben. És a hangerő nem kizárólag a teljesitmény és a kilók függvénye hanem az érzékenységé ls a felületé is.
-
nagyúr
válasz bajnokpityu #97012 üzenetére
"tudtad, h én is hangosítottam alapszinten jazz, és rock koncerteket?"
Nem tudtam, nem rólad szólt! De nem az első, aki hangosítási múltját használja érvként és amiatt osztja az észt. Nekem is vannak hangosító ismerőseim, de nekik nem sok közük van a fejlett házimozi témájához, tehát nem automatikus a hozzáértés csak azért, mert valaki rendezvényeket hangosított. Pincér ismerőseim is vannak, akik kitűnő borokat szolgálnak fel, attól függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy az ő tanácsaikat kérem ki a borkészítés, gasztronómiai borválasztás vagy borkultúra témakörében.
[ Szerkesztve ]
-
hegyitaho
tag
válasz Csabroncka #97016 üzenetére
én inkább a tv-t hibáztatom... ha tv-n usb-ről megy valami akkor ARC-n már valahogy elfér az 5.1
-
hegyitaho
tag
sziasztok!
pc-t szeretném TV-vel összekötni HDMI-vel ami ARC-n keresztül van bluray lejátszó/5.1 erősítőhöz gyógyítva, de sajna a TV (panasonic ST60 széria) sztereóra butítja a hangot, a lejátszóban pedig csak 1 db hdmi csati van.
a vga természetesen 7.1 hdmi audio képes (560ti).mi a legolcsóbb módja az 5.1-es hang elérésének?
(a gépen csak 1 db sztereo spdif kimenet van)
-
nagyúr
Sebaj! Hidd el, sokunknak nincs közünk a témához, nem csak neked! A különbség az közöttünk, hogy a többség nem villog feleslegesen "közel 30 év hangosítás és hangtechnikai tevékenység"-gel.
Szerintem hidd el az itteni hozzáértőknek, hogy az az erősítő az egyike azon keveseknek, amelyikből valóban kijön a ráírt teljesítmény, a szerinted pehelysúlynak számító 44 kilója ellenére.
[ Szerkesztve ]
-
bajnokpityu
félisten
2000VA trafóból, ha minden veszteséget levonunk, akkor 1000W kimenő teljesitmény kijön.
[link] 11kg.javaslom AVX használatát. ott a súly alapján mondják ki a hangminőséget.
liszi70:tudtad, h én is hangosítottam alapszinten jazz, és rock koncerteket? Bár lassan letagadom, annyi fals fdoglot hallok hangteknikusoktól.
[ Szerkesztve ]
-
Csabroncka
addikt
válasz bajnokpityu #97006 üzenetére
Ez alapján biztosan: 120V/13A
pityu: melyik hozzá szólásra gondoltál (pio LX 76 ?) mert ha 920-ra akkor a maga kategóriájában sz.tem semmi gond nincsen vele.
[ Szerkesztve ]
"in medias res"
-
bajnokpityu
félisten
válasz ZSZS-CMSC #97000 üzenetére
nézz meg mérést,kiderül.
nekem a 4308am van. nem tudom a gyári speckót, de netes mérés szerint 4ohmon 2x298W 0.1% torzítás mellett. vagy,ami engem jobban érdekelt, 8ohmon 5x140W.
Ehhez képest denon 580Wot irt rá teljesitményfelvételre.
Denon régebben valami átlagot irhatott a cuccokra felvett teljesitmény esetén. ha azt nézed,mi van ráirva a hátára jó eséllyel félrevezet. Nem lehet gyenge az 5805, biztosan erősebb,mint a 4308. sztem kijön a nagytesóból 1000W összesen. 4 ohmon biztosan.
Csabroncka: sztem vállalhatatlan a pio lx76 zenén. semmi köze az igazi hangszerhangokhoz.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz ZSZS-CMSC #97000 üzenetére
Te trollkodni jársz ide?
Miért is nem jön ki abból az erősítőből 1000 watt?
Egyik fórumtársunknak az európai változata van, az AVC-A1XVA, amit teszteltem és használtam egy hónapig. Tehát nem csak képről ismerem.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kenand
veterán
válasz CragON #96993 üzenetére
50-60 000 Ft-ból
Új csak belépőszintű jön ki: Pioneer VSX-329, vagy Pioneer VSX-423
2-3 éves használtat belépőt kaphaszt 30000Ft körül ( pl Onkyo 309), vagy 50 körül 2-3 éves alsó (Onkyo 509 stb, ), vagy 5-10 éves közép-felső kategóriást.Ha nem akarsz több vido lejátszó dolgot (konzol, DVD, Blu-Ray, stb ) egyszerre az erősítőre kötni és a régi lejátszódnak van digitális kimenete, nem muszály HDMI-s erősítőt venned. A hangot Coaxon/Optikán is viheted. Ilyen -még nem HDMI-s - erősítőt nagy vaskat is kaphatsz 50E körül.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest