Hirdetés
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Elite szett, óriás telep és szuperfényes kijelző
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- TCL 50 NxtPaper 5G - átgombolom magam monokrómiába
-
Mobilarena
Házimozi haladó szinten
Ebben a topikban alsó-középkategória feletti rendszerekkel foglalkozunk, de bármilyen házimozival kapcsolatos kérdésre (ha tudunk) szívesen válaszolunk.
Ha nem vagy járatos a témában és kezdő szett vásárlásában kérsz segítséget, kérlek kérdésedet itt: Házimozi belépő szinten tedd fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
mandju
senior tag
Én is megfogadom a tanácsokat, aztán rárepültem az MA szettre...
* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
mandju
senior tag
Még nincs nálam. Megtettem az ajánlatomat, és ő is...úgy néz ki előbb utóbb sikerül is megegyeznünk...
ha így lesz, a hét végén átutazom az országot érte...* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
mandju
senior tag
válasz ricsik #62889 üzenetére
Akkor ezért van annyi megtekintés a topicomba... az enyém a 4310...
* JVC DLA-Z1 * xyscreen soundmax 4k ultra thin frame 135" 2.35:1 AT * Trinnov Altitude 16 * FusionAmp * Apollon Audio NCMP 6350 * IMG Stageline STA800D * Lab Gruppen FP10000Q * HTPC MadVR * DIY H16-15 Bold Series 9.4.6 * VanDamme *
-
ricsik
őstag
válasz mandju #62906 üzenetére
Bizony, nagy szerepem van a nézettségben . Tudom Te árulod "álnéven", de a kirakót összeraktam az írások alapján itt és AVX-en.
Dorian:
Több helyről is hallottam, hogy jól passzol a dalikhoz az exc, kértem is ajánlatot, mert belelkesedtem, de aztán egy fórumtárs lebeszélt róla, elment a kedvem tőle új árban megvenni.
Fapaci kábelt vettem helyette használtan. Hát az Inakusztikhoz képest elég jelentős volt a változás, de sajnos a center elég rövid, nem ér oda, így viszont szerintem mennie kell. Megint keresgélhetek.[ Szerkesztve ]
-
mandju
senior tag
Te hol vagy pontosan?
Lehet élnék a lehetőséggel... elő/végfokot nem csak reggel akartam... ezen jár az eszem már hetek óta...
-
ricsik
őstag
válasz ricsik #62908 üzenetére
Ha már Exc. . Az IC-től viszont nem dobtam hátast, sőt igazából nem hallottam semmi különbséget e között, kácsa digi IC és noname optikai közt. Ez több problémát is felvet. Vagy ilyen gyenge a rendszer, vagy ilyen szarul hallok, vagy annyival jobb az AVR DAC-ja, mint a Squeezeboxnak, hogy kompenzálta a szar digi kábeleket. Kiegyenlítette. Ezt utóbbi már sci-fi lenne, maradok abban, hogy süket vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
Datakiller24
csendes tag
válasz Norbi 72 #62833 üzenetére
Szia Norbi 72, Sefter, Oldfighter és mindenki,
Köszönöm szépen az ajánlást, utánanézek (az a tapasztalatom, hogy SZK valamivel elérhetöbb áron lehet beszerezni ezt azt, megnézem hátha a "nagytesó" is elérhetö).
Elkészítettem a szoba alaprajzát és befirkáltam cirka hová férnének el a hangfalak. Mindenkép szeretnék 4 oszlopot, az ok egyszerü, ez a nappali bérlakásban van ... változni fog rövidesen (1 éven belül). A keskeny hangfalak nem is a szekrények közébe kerülnének, de köszi szépen a figyelmeztetést, nem fogom öket bezárni. A 4x db "polc" hangfal felejtös (bár abból is van pár szép hangzású darab - de annyi pénzem nincs), a hátsók alá is állvány kellene, akkor már inkább az oszlop.
A kidobott pénz. Szerintem hasonlítsuk egyenlöre a hangzást a Genius rendszerhez ... ahhoz képest szerintem mindenképp ég és föld lesz. A panel lakást szándékosan írtam, nincs szükségem 200W-os hangfalakra, inkább legyen valami "gyengébb" ami szebben és dinamikusabban szól (90-92db). Bevallom nektek, ha eröt kellene vásárolni akkor megoldanám, pár év DJ és hangosító munka áll mögöttem (az uccsó LED fény még a nappaliban van felszerelve de pár éve már pihenek) ... de a tiszta hangokhoz el kell a segítség.
A center hangfal az szerintem marad, hallgassátok meg valahol, ti sem cserélnétek le .... ha csak nem valami 150e Ft feletti csúcs hangzású központi hangfal boldogítja füleiteket már otthon ... a kérdés mihez fog a legjobban illeni (igen, Yamaha NS széria lenne a legjobb, de az 555 és 777 is irtó nagy darabok - láttam, hallottam öket és sajnálom hogy ilyen kicsi a hely a nappaliban). Valami ami közel áll a Yamaha hangfalak hangzásához ?
ui.: amiket felsoroltam (és nem Yamaha) azok annyira "gagyik" ?
NEM célom a reklám, a (JBL) teszt lenne a célpont.
http://proteusaudio.hu/index.php?/Tesztek-bemutatok/jbl-loft-51-hangfal-szett-tesztElöre is köszi a válaszokat,
Üdvözlettel,
Péter
Média/Net Szerver: AMD A10-5700, Asrock FM2A85X Estreme4-M, 8GB DDR3-1866 Patriot Viper3, 120GB Kingston V300 SSD, 2 x 1TB Seagate SV3.5, 2 x 3TB Seagate Barracuda, Sapphire HD6570 1GB, Arctic Freezer A30, Enermax Pro82+ Gold 425W, Thermaltake Armor Super Tower + FANs and Accessories (30W/55W)
-
robi-k
őstag
válasz mandju #62905 üzenetére
Mielőtt eladnád a Denon AVR-4310-est, csinálj egy próbát: a 4310-es Preout kimenetét kösd rá egy AB osztályú végfokra, és azokkal hajtsd meg a frontokat és esetleg még a centert is.
Szvsz, kellemesen meg fogsz lepődni Azaz a 4310 processzornak, DAC-nak és előerősítőnek nagyon nem rossz, igen komoly ez a része (pl. az UMC-1 vagy a Sherbourn PT-7020 ennél sokkalta gyengébb). A külső AB végfokkal pedig kiválthatod a Denon leggyengébb részét - a D osztályú végfokot. -
bajnokpityu
félisten
válasz robi-k #62913 üzenetére
hol látsz D osztályú végfokot benne?
Mondom, erre a kapcsolási rajzra már ránézek,bár amig tetszik a hangja valaminek, nem szoktam foglalkozni vele. Erre érdekeset találtam.
Milyen teknikával mérték a denon 4308 fogyasztását 580Wnak a gyárban(ez van a hátuljára írva),amikor a főbiztosíték 6.3As. 6,3*230V=1449W?
Valamint neten mérnek 1000W körüli fogyasztást?[ Szerkesztve ]
eladó topping dac
-
robi-k
őstag
válasz bajnokpityu #62914 üzenetére
-
zsozso1
tag
válasz robi-k #62913 üzenetére
Ez így nem igaz. Ugyanis én kipróbáltam a 4311-et végfokkal az umc-1 ellen és elvérzett minden tekintetben. Kipróbáltam mindenféle felállásban de mindig az umc-1, Arcam P1000 páros nyert. Ha körbe néztek a fórumokon láthatjátok hogy egyre többen állnak át proci-végfokra, elég nagy vasakról és ez nem véletlen. Persze ez nem azt jelenti hogy a nagy vasak rosszak. de nincsenek egy ligában a proci.végfok párosokkal.
-
Dorian
félisten
válasz ricsik #62911 üzenetére
Digit IC-jét sosem próbáltam, analóg IC-je áráért jó.
Tapasztalatom szerint egyébként digit kábelek közt sokkal kisebb különbség van, mint analógok közt, ill. ezen belül pedig úgy, hogy alapabb rendszereknél semmi, aztán ahogy jobb maga a rendszer, úgy fedezhetőek fel egyre nagyobb különbségek a digit oldalon, ezzel együtt pedig a korában átütő analóg oldali különbségek lecsökkenek.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DeSanto
őstag
Sajnos az eladó meggondolta magát és nem adja el a Sony str-da3200es készülékét.
Tudtok hasonló tudással és hangzással másik készüléket ajánlani?
Körülbelül 80 ezer lenne a keret.Ez milyen? Marantz SR8000
[ Szerkesztve ]
-
robi-k
őstag
válasz zsozso1 #62918 üzenetére
A rossz hír, hogy kapcsolástechnikailag a 4311 rosszabb, mint a 3808/4310/4810 (több dolgot leegyszerűsítettek benne), sőt, már a 4310-ben is a 3808-hoz képest (a 4310 a 3808-as utódjának tekinthető) több költségcsökkentési megoldás található, pl. a 3808-ban használt SA5532ADR op. erősítőket lecserélték a gyengébb AZ4580MTR-E1 op. erősítőkre (a 4810-ben is ugyan az van, mint a 4310-ben).
Ezt akarom pl. orvosolni a sajátomban.Nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen megoldást alkalmaznak a mostani top Denonban, az AVR-4520-ban. Esetleg ha valakinek van SM-je a 4520-ra, légyszi, ossza meg velem
[ Szerkesztve ]
-
MasterMark
titán
válasz bajnokpityu #62921 üzenetére
A legyek között valószínűleg az is.
más: Nézegettem szub kábeleket, nem valami nagy a választék. Van ez a Proson, meg ez az Inakustik. Plusz még a Kácsás de az jóval drágább.
Mit ajánlotok? Igazából nem kell ilyen hosszú elég 1,5-2 méter, használt is jöhet.
szerk.: Ha számít egy végfokhoz lenne, nem aktív szubhoz.
[ Szerkesztve ]
Switch Tax
-
zsozso1
tag
válasz JohannZimu #62924 üzenetére
Én is eladtam de nem azért mert rossz volt és nem avr-t vettem. De olyan is van aki avr-t vett aztán visszatért. Persze nem vagyunk egyformák, mindenki azt hallgat ami neki tetszik de egy biztos. Aki HANGBAN feljebb akar lépni az avr-eknél az próbálja ki a procikat.
-
Oldfighter
senior tag
válasz Datakiller24 #62912 üzenetére
A képeket nézve, ilyen fajta elhelyezéssel büntetni lehetne. A hangdobozok magas-sugárzói olyan messze vannak a fül vonalától, mint Makó Jeruzsálemtől. A hátsó szekcióról nem is beszélve. Ja és a mélyláda....
A hangdobozoknak nem teljesítményük van, hanem terhelhetőségük. Erő a Jedikben, Sithekben, illetve erősítőkben lakozik.
Nem tudom, milyen lesz az új felállás lakás, szoba ügyileg, de én itt most az egészet elforgatnám 180 fokkal. Néznék valami rendes állványt a tv-nek, illetve egyéb készülékeknek, mivel a szekrény azért nehezen helyezhető el az ablak elé. De így rögtön lenne mozgástered a hangdobozok elhelyezésére.Süket szomszéd a jó szomszéd!
-
Sefter
veterán
válasz zsozso1 #62925 üzenetére
Az emo cuccokról elég megoszló a vélemény itt a fórumon, van ami jó, de van amiért nem adnék pénzt.
Mennyibe is kerül használtan egy UMC-1 (belépő proci) egy tisztességes (az upa 500 nem az...családon belül legyen az XPA5) végfokkal és 5db IC-vel?
UMC1 - 120k
XPA5- 250k
IC-k - 30k
ez használtan ~400k....amihez hasonlítod nagyvas ennek majdnem a fele ~230k és nem vall szégyent szerintem...Psn ID: sefter_hun
-
Toobee
veterán
válasz Sefter #62929 üzenetére
Nálam most ért be a hangja, kapott új hangfalkábelt a doboz. Viszont az analóg összekötőim, meg a digit koax még mindig filléres cuccok. XPA-5 gen2 nagyjából 275e Ft-ból van a kezedben, ha újat akarsz. Használtan szerintem 200e körül hozzá lehet jutni kintről.
[ Szerkesztve ]
-
Sefter
veterán
válasz Toobee #62930 üzenetére
jó, de Te sztereózól és az xpa2 is jó cucc (nekem az xpa5 is bejön ezért írtam...)
az upa-ról szerintem hasonló a véleményünk, és az umc is belépő cucc a procik között
Azt akartam csak mondani, hogy itthoni árakat nézve (kinti használt piacot nem ismerem) egy nagyvas árából nem lesz jó proci-végfok párosod...[ Szerkesztve ]
Psn ID: sefter_hun
-
törölt tag
válasz Datakiller24 #62912 üzenetére
Nekem Oldfighterén kivül lene még egy-két észrevétel..
Hátsókat minimum 60-90 cm.-el fül fölé kellene emelni ezt állókkal sehogy se lehet megoldani, állvánnyal is necces: falitartókkal oldják meg.
Nem tudom mennyyi a kereted, de a Yamaha NS centerhez csak Yamaha NS sugárzókat vegyél, még ha monitorsugárzók akkor is. Vagy add le a centert: annál a Yamahánál ez is jobban szól erről nem is beszélve,pedig ez 100-at se éri, mégis magasan jobb nnála, már az Ikon is elérhető 150-ért, az nem egy világ a yamahával... ..és finoman fogalmaztam.tehát vagy Yamaha NS, vagfy csere, nem gond ha tetszik,mert nem rossz, de nem is kell tulértékelni..
Azt irod. hangosításban dolgoztál, én készséggel el is hisz, nincs okom kételkedni benne.. viszont pici fogalomzavaraid vannak Öregharcos által emlitettek mellett is.Hangfalaknak nincs teljesitményük, mnert passziv szerepet töltenek be. Viszont 92 dB érzékenységüt szeretnél panelba. Szerintem mehet lejebb is, 87-88 dB-essel is simán ellehetsz, ugyanis nem hangosodik annyira azonos hangerőszint állásnál.
És épp a panel miatt keresnék nagyobb szegmenst, mert azok szebben szólnak halkabban ezáltel nem terheled túl szomszédaid idegrendszerét.
Javaslom hallgasd meg a Dali lektort. Polk TSX-et, Boston audiót, JBL ES-t vagy neked lehet a KEF állna közelebb a hangzásvilágodhoz. -
Toobee
veterán
válasz Sefter #62931 üzenetére
UPA-5;7 már nem rossz cucc, az UPA-500;700, ami felejtős szerintem. Egyébként igazad van, maximum akkor jön ki egy ilyen szett a nagyvas árából, ha mondjuk olcsóbb Rotel végfokot néz mellé az emberfia, lánya. Akinek ilyen jellegű vágyai vannak, azért jó, ha fél guriga ott van a zsebében, mert 30k 5 db összekötőre igen kevés.
-
nagyúr
Marantz 7007 vagy 7008-ra érdemes a Denon 4310-et leváltani?
~ B & B & L & N | Suomi Finland Perkele ~
-
saltrock
tag
Értem. Köszönöm. Amit adodaniel írt, az valóban így van? Tehát, függ az állvány mérete attól, hogy hova kerül a polcsugárzó?
Első körben a BX1-ek kapnának állványt, jelenleg ezek vannak frontként használva. Nemsokára jön majd a BX2, s akkor már azok lesznek a front helyén, BX1 pedig surround.@ adodaniel: igen a Hub Audio-t nézegettem, nagyon tetszenek az ő munkái, illetve eddig mindenki dícsérte, ahogy olvastam.
-
Norbi 72
veterán
válasz Oldfighter #62926 üzenetére
Pont erre az elforgatásra gondoltam én is,de nem akartam megrémiszteni az ötlettel..
-
saltrock
tag
Értem. Köszönöm. Amit adodaniel írt, az valóban így van? Tehát, függ az állvány mérete attól, hogy hova kerül a polcsugárzó?
Első körben a BX1-ek kapnának állványt, jelenleg ezek vannak frontként használva. Nemsokára jön majd a BX2, s akkor már azok lesznek a front helyén, BX1 pedig surround.@ adodaniel: igen a Hub Audio-t nézegettem, nagyon tetszenek az ő munkái, illetve eddig mindenki dícsérte, ahogy olvastam.
-
Toobee
veterán
válasz dunkel #62935 üzenetére
VdH SCS-8. A neten valószínűleg semmilyen infót nem fogsz róla találni. Szerelőkábel. Amúgy a D300S is iszonyatosan jó volt, de ez jobban passzol ide. Cserébe kicsit ércesebb a magas, meg talán visítósabb is, de a közepe gyönyörű, az alját meg úgy megfogta, mint valami PhD-s aljmegfogó.
-
Peak
addikt
Érdekes kézzel fogható ( és megfizethető ) megoldás a nem klasszikus módon történő hangszórásra:
http://www.ipon.hu/hir/itt_a_vilag_elso_vezetek_nelkuli_lathatatlan_hangfala/28218
Ryzen 9 5900X / 64GB@3.2XMP / Asus TUF 3080Ti / 2x1TB RAID0 NVMe SSD / AW2721D / HyperX Alloy Elite 2 / Razer Basilisk V3
Új hozzászólás Aktív témák
- Kompakt "házimozi" szettekkel és hangprojektorokkal (soundbars) tapasztalatok híján nem foglalkozik a topik.
- hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
- HÁZIMOZI, HIFI, TV beárazás topic
- Házimozi belépő szinten topic
- Hi-Fi-ről általánosságban topic
- Hangprojektor/Sound Projector/Front Surround/SoundBar topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Formula-1
- Politika
- Spórolós topik
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest