- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Mobil flották
- iPhone topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Külföldi SIM-ek itthon
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
¤Demes¤
tag
válasz
BlacKSouL #1367 üzenetére
Ennél a boltnál találtam direkt ők gyártanak hozzá,tényleg akkora kb mint az öklöm
A hangra meg ne legyen gond,nem folytonos használatra gondoltam. Amikor meg megy, legyen hangos,legalább hallom hogy még működik. Ennek gondolom úgysincs 300 000 óra működési ideje mint egy AC ventinek -
¤Demes¤
tag
válasz
BlacKSouL #1362 üzenetére
Jézusom ez már fűnyíró. De kösz a linket, tényleg ilyesmire gondoltam
Valamint thanks az infókért is. Én is így gondoltam hogy ha egyszer úgyis 100% hogy potméteres szabályzóval lesz szabályozva, akkor fölösleges a PWM-es (főleg hogy drágábbak is de nem az a legynagyobb probléma)
Elgondolkoztam egy az első beszerzésén, ha másért nem akkor csak poénból, ki tudja mire lesz még jó
-
KRi2
aktív tag
válasz
BlacKSouL #1355 üzenetére
Ezmost konkrétan egy Noctua NFS12 (1200)-as lenne ,ami ha jól olvastam pont mágneses ,valamint siklócsapágyas keveredésű mechanikával rendelkezik. És tény hogy a motor cimkés oldalán érezhetően majd 1cm-es mágneses mezővel bír. Amire kicseréltem ezt azegy sima (nem sflex-es) Scythe 12-es venti volt ,ami nem rendelkezik ilyen tulajdonsággal.
Nem aggódom csak fura... -
tran85
csendes tag
válasz
BlacKSouL #1332 üzenetére
Igen bele volt forrasztva.Elég vékonyak a vent drótjai,de ha lecsupaszítom és ugye négy lyuk van a táp csatin(1 sárga drót, 2fekete 1 piros megy bele) az mindegy hogy melyiket hova dugom mármint a piros kettéhajtott részét és a fekete kettéhajtott részét a venti drótjainak?
-
válasz
BlacKSouL #1274 üzenetére
Igen, elsőre magam is ezt néztem ki, csak a csúszócsapágy riasztott meg. Viszont azért nagyjából jó márka ugye?
Az a 30000 órás élettartam veszett soknak tűnik, ha naponta 3 órát mennek, az akkor is 10000 nap = ~27év.Ezt valahogy kétlem azért....
Összeségében akkor ezt ajánlod? -
HJ.Henry
tag
válasz
BlacKSouL #1247 üzenetére
Bocsi hogy csak most irok,de a hosszu hétvégén elmenekültünk barátnömmel peströl,ma értünk csak haza.
Pikk-pakk összedobtam a ventiket közös csatira és rádugtam az alaplapra.
Rögtön az egészet,minden proba nélkül lesz ami lesz alapon.
Az egyik csatin 2darab 12centis van,ezt az alaplap házhütés csatijára tettem,a CPU hütö csatijára meg a 3darab 8centis ventit kötöttem.Ja vizhütésem van,a CPU csatijára nem volt kötve semmi.
Faján megy az egész,a BIOS is meg az everest is irja a fordulatszámokat,csak nem tudom szabályozni
Leszedtem a SpeedFan progit,de abban meg nem találtam meg az alaplapon tipusát,ezért az sem kezeli a fordulatokat.
Söt még NForce 4-es alaplapot sem találtam benne
SpeedFan 4.33-as verzió
Esetleg valami tipp hogy hogyan lehetne változtatni a fordulatot? Vagy marad a zalman FanMate2?
Azzal csak az a bajom hogy a melo miatt nincs idöm elmenni venni 2öt.
Azért akartam ezt az alaplapi csatlakozást mert azt hittem ez majd szabályozza a fordulatot.
Hát nem -
HJ.Henry
tag
válasz
BlacKSouL #1243 üzenetére
Köszi szépen!
Igen több ventillátort akarnék rákötni egy csatira ha lehet. Van 2darab 12centisem aminek 0.13A a felvétele darabonként,ez lenne az egyik csatin.Aztán van még 3darab 8centis ventim darabonként 0.16A,ez a három lenne egyszerre a másik csatin ha elbirja.
Ezekszerint el kéne hogy birja ezeket. A 3darab 8centis is csak 0.48A azaz kb fél amper. -
válasz
BlacKSouL #1226 üzenetére
Nem a váltóra gondoltam, hanem erre:
A szaggatott tápjelet max összekötni tudnád folyamatos tápjellé(ha erre gondolsz) egy csökkentett feszültséggé, akkor az azt jelenti, hogy tulajdonképpen kapna egy folyamatos csökkentett feszt a 12V helyett.
A szaggatást a vezérlő pl. alaplap csinálná, és belül a ventiben kellene kiegyenesíteni a jelet. De ezt nem lehetne megtenni mondjuk valami kondi töltögetésével? Vagy más áramkörrel, na ezt nem tudom..., erre lennék kiváncsi.És akkor ezzel a csökkentett, de állandó jellel mehetne a venti szabályzás is, meg a fordulatszám érzékelése is.
Aztán már többet nem piszkállak ezzel, megigérem.
-
-
válasz
BlacKSouL #1191 üzenetére
Jó leírás, köszi.
Mégsem értem azt, hogy minek a 4. madzag, a PWM vezérlő. Gondolom, akkor az azon kapott info alapját szaggatja meg magának a 12 Voltot a venti maga... Ezt jól gondolom?
De miért nem egyszerűen maradtak a három kanócos megoldásnál, és az alaplap vagy bármely más szabályzó szaggatja meg a 12 Voltot? A venti meg maradhatna olyan, mint volt, max. valami puffer elé, ami kiegyenesíti a jelet ~egyenfeszültséggé... -
HJ.Henry
tag
válasz
BlacKSouL #1192 üzenetére
Köszönöm a felvilágositást!
Értem,legalábbis azt hiszemMivel most állok ventivásárlás elött,jo is hogy rákérdeztem.Majdnem PWMeset akartam venni házhütönek. Sajnos az alaplapom nem kezeli az ilyeneket,minden venti ajzata 3pines. Na meg nem is tudtam volna szabályozni az ilyen ventit.Ezt nem lehet simán egy potival.
Mégegyszer köszi!
Na ma megint okosabb lettem valamivel -
-
válasz
BlacKSouL #1162 üzenetére
Ja most látom, Nálad éppen fordított a helyzet, mint nálam...
A vga meleg kijuttatását megoldottam, az valóban nagyon kellett neki.
Ja és van egy újabb ötletem a PWM problémámra, ehhez mit szólsz: 8700NT?
Így lenne egy deszkára merőlegesen fújó ventim, ami hűtené a lap PWM szabályzóit meg a chipset-et. Plussz nincs szükségem PWM-es házventire. -
válasz
BlacKSouL #1160 üzenetére
Annyit tennék hozzá, hogy manapság már messze nem a proci adja a meleg nagy részét. Ezért annyira nem számít szerintem a procihűtő, meg az iránya. Kézzel megfogom a Zalman 9500 bordáit és szabályosan hidegek, azt fújja hátra/kifelé a ventije. Kicsit ezt pazarlásnak is érzem, inkább egy lapra merőlegesen fújót szeretnék már.
Alaphőmérsékletek nálam:
proci 30fok
chipset ~40fok
pwm 45fok
vga 50fok -
murdock01
csendes tag
válasz
BlacKSouL #1157 üzenetére
Köszi BlacKSouL a gyors reagállást!
Az 1-esben én is hasonlóra gondoltam, de kínáncsi voltam, hogy más is így van-e vele!
Egyenlőre akkor 2:0 az állás!Igyekszem egy minél ideálisabb léghűtést kitalálni a következő gépembe és már előre tervezem!
Azért szivesen fogadom a további hozzászólásokat is!
-
Calibos
addikt
válasz
BlacKSouL #1127 üzenetére
Tehát a ház oldalfalához kéne rögzíteni a régi ventiket? Vagy újakat?
IGEN, de az Újakat kellene rögzíteni, hely meg van hozzá! Én a hosszúkás csavarokra gondoltam! Mint ha régebben láttam volna műanyag csavarokatVehetnék Venti tartó keretet, de erre nem akarok pénzt költeni
Befőttes gumit pedig kipróbálomremélem érthető
-
válasz
BlacKSouL #1122 üzenetére
A Zalmant mindenképpen megveszem valamelyik nap, ez már eldőlt. Hogy tudja-e a PWM-e szabályozni a sima 3 tűs ventit, azt mindenképpen kipróbálom majd . Sztem nem fog menni.
De elmesélem majd itt...
Ha mégis tudnál egy PWM-es, szép, 12 cm-es ventit, akkor szólj légyszi.
És köszönöm a válaszaid!
-
válasz
BlacKSouL #1119 üzenetére
A négy szabályozni való:
- Proci venti, ezt is lehetne PWM-re cserélni, de ez lenne a legdrágább.
- Alul-oldalt 2db 9cm-es befújó venti, ezek meg párhuzamosítva vannak 1 csatornára, ezért ezeket inkább nem piszkálnám.
- Alul 1db 12cm-es befújó, ezt lehetne cserélni.
- Felül a prociventi mögött/táp alatt 1db 12cm-es kiszívó, ezt is lehetne cserélni.Az alaplapom PWM szabályzójára próbáltam már tenni egy hagyományos prociventit, működött is szépen de szabályozni azt nem lehetett...
Zájec: Köszi, de a TT cuccok nem jönnek be nekem.
-
válasz
BlacKSouL #1113 üzenetére
Még hogy kispályás...
Igen tudom, hogy a PWM a szűk keresztmetszet, ezért is jöttem ide kérdezni.
Sima fekete tuti nem lesz jó, mert a házam üvegezett oldalán át jól látható helyen lesz. Ha nem is világítós, de legalább valami csecse megjelenés az fontos lenne.Köszi a választ!
-
PartyShan
aktív tag
válasz
BlacKSouL #1109 üzenetére
Utánanéztem azoknak a ventiknek amiket ajánlottál.
De még mindig nem tudok dönteni.
Előre mindegy hogy milyen ledes, vagy nem ledes, átlátszó vagy sem. A lényeg az, hogy
halk legyen és sok levegőt szállítson.
Amúgy ez nem lenne rossz sztemNB-UltraSilentFan SX1 Rev.2.0
1200rpm
38cfm
17dB-a
nincs LEDOldalra ezeket gondoltam.
Cooler master LED On/Off Fan 80mm with control
1800 R.P.M.±10%
17.16CFM
20.75 dB-ANQ-3709BL Silent Tornado 80mm FAN kék led
NQ-3709RL Silent Tornado 80mm FAN piros led
1200 RPM +- 10%
15dB(A)
16,5 CFM
Itt igazából az NQ felé húz a szívem mert halkabb igaz nem is pörög annyit, de nem sokkal marad el a CFM.Hátra ezeket néztem ki
Cooler master LED On/Off Fan 120mm
19.3 dB-A
39.77CFM
19.3 dB-ANB-UltraSilentFan SX1 Rev.2.0
1200rpm
38cfm
17dB-a
nincs LEDNQ-3711BL Silent Tornado 120mm FAN
1000 RPM +- 10%
17 - 19dB(A)
38,0 CFMMég várom a javaslatodat az előlapi szabályzóra és utána eldöntöm hogy melyik ventik legyenek.
Jah és a ventiket gondolom TTS-nél lehet kapni.
Előre is köszi. -
PartyShan
aktív tag
válasz
BlacKSouL #1109 üzenetére
Köszi szépen a választ. Most csak arra va időm hogy válaszoljak később megnézem a ventiket amiket ajánlottál. Sokat segítettél.még egy kérdés. Egy ilyen előlapi ventiszabályzó mibe kerül és abból miylet ajánlasz és az hogyan csatlakozik az alaplaphoz és ehhez a ventik? Picit több lett mint egy kérdés.
Köszi -
-
AMD Power
titán
válasz
BlacKSouL #884 üzenetére
Köszi a tippet. Ebbe a házba kéne majd vennem ventit.
Aerocool AeroEngine II
Nekem az lenne a fontos hogy legyen jó hűtés és légmozgás a házban és minél halkabb legyen.
Az előlapi ventilátoron kívül további három ventilátor beszerelésére van lehetőség. Gondolom hátulra még egy 12cm is jó.
PL:
[link]
meg egy a CPU ''mellé'' a plexire.
[link] -
Asador
tag
válasz
BlacKSouL #812 üzenetére
Köszönöm a kimerítő választ!
Kezdetnek megpróbálkozom a Silent Tornado-val, elég jónak tűnik.
Aztán ha ezt nem szereti a fülem tényleg van itt egy-két egyéb finomság.
Sajna, ha jól látom, nincs üzletük, csak rendelni lehet. Tudja valaki milyen postaköltséggel dolgoznak, csak mert nem pestre kéne aztán nem nagyon szeretnék kézbesítésnél félrenyelni. -
péter007
senior tag
válasz
BlacKSouL #794 üzenetére
nah válszoltak és ezt a ketőtt írták
COOLER ARCTIC COOLING 12025L 1600Ft+Áfa
COOLER ARCTIC COOLING 12025PWM 1800Ft+Áfa
ebből melyik lenne a jobb? nem kell a pwm szabályzás de az a jobb akkor az se baj
ez egy rendes cég már rendeltem tőlük ezt azt és még az ára sem vészes
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
válasz
BlacKSouL #792 üzenetére
annak az árát kérdeztem meg amelyiket belinkelted mert ez tuti foly. csapágys
külön ki is hangsúlyoztam hogy nekem ez a típus kellene
majd meglátjuk mi lesz belőle
most jött a válsz hogy nincs folyadékcsapágyas csak a pwm-es
ebben milyn csapágy van???
The Fluid Dynamic Bearing offers a unique 400'000 h MTTF at 40°C. Therefore we grant a unique 6 years warranty.
ez van a honlapon ez mit jelent??
[Szerkesztve] -
péter007
senior tag
válasz
BlacKSouL #788 üzenetére
ok kösz
végülis nem is olyan fontos a led mert azt utólag is be lehet rakni, nem nagy feldat de hát időbe tellik
most azon gondolkozom hogy nem is 2-őt veszek ahanem csak 1-et és majd meglátjuk hogy a proci hőmérsékletére de lehet hogy elég lesz egy is
most már csak az a legnagyobb gond hogy hol vegyek ilyet mert itt vp-ben sztem még rendelésre se tudnak hozni
nem sokára akarok rendelni pestről ramokat meg vinyót és gondoltam hogy egyúttal elintézem de az iponba nincsenek ilye cuccok...
asszem felhívom őket hogy csak azok a ventijeik vannak-e amiket kiraktak a netre? -
péter007
senior tag
válasz
BlacKSouL #785 üzenetére
bizony készült ledes verzió is csak az nem került kereskedelmi fofygalomba legalábbis magyarországon nem nekem ilyenek vannak:[link]
ezeket csak a gigabyte 3daurorához adták méghozzá 3db-ot
ebből egyet már kicseréltem elöl egy coloermasterre 5 volton
ez a northq mennyire tartós cucc?
[Szerkesztve] -
-
golax
tag
válasz
BlacKSouL #732 üzenetére
Látszik, hogy jól végiggondoltad mimiért
Írsz hőmérséklet-értékekeket?
Én valszeg egyszerűbben fogom megoldani.
Venti a ház elejébe, 12cm.
A táp fölül szív 12cm
A prochűtő a lapra fúj.
Így ugyan a tápon megy át a meleg, de az első hűtő meghűti annyira a gép belsejét, hogy ne legyen gáz (+ a táp melletti ventillátornyílás, ahonnan kinti levegőt szívhat). Természetesen potival szabályozva. -
ANT
őstag
válasz
BlacKSouL #726 üzenetére
Hirtelen csináltam ezt a képet
Nem tudom, látszik-e a Freezer4 borda és a táp közötti távolság? Lemértem, 2,5 cm. És így is max. langyos volt a tápból kifújt levegő, pedig Prescottom van, és szoktam naponta 3-4 filmet tömöríteni. Mondjuk a Freezernek nincs túl ormótlan bordája, a tápventinek max. a felét takarja el. -
golax
tag
válasz
BlacKSouL #715 üzenetére
''Amúgy a 12-es tápoknak ez a fő bajuk, hogy szinte akármilyen szellőzésű házban is szívnak le meleget a prociról, legfeljebb annyival kevesebbet, amennyit rásegít az ember a házventivel.''
Ezért gondoltam, hogy valahogy úgy rakom be a tápot, hogy a ventije kifelé legyen.
+: szobalevegőt szív
-: alulról meg főzöm...
lehet, hogy a legmelegebb alkatrészek fölé kéne tenni egyet az oldallapba aplikálva... -
golax
tag
válasz
BlacKSouL #713 üzenetére
köszönöm a választ.
igazából nem egy túl melegedős semelyik (sőt az Athlon64 3500+ról azt mondják, hogy direkt hűvös), csak a ház elég szar :S aztán egy venti még mindig olcsóbb, mint egy ház
A táp 38CFMet forgatcsak az zavar, hogy így a meleg levegő megy át a tápon :S
szal sztem összerakom a konfigot aztán tesztelek.
Végső esetben moddingolom a házat -
kircipeti
senior tag
válasz
BlacKSouL #706 üzenetére
Hat igen, mostmar en is tudom, hogy erdemesebb hosszabbtavra befektetni, ezert veszek majd Noctuakat.
Kozben megleltem a vekony 15mm-es ventit is: Zalman OP1. Tudom h nem a leghalkabb, de ugyis csak veszventinek kell, ha nagyon befutene a prociazt a borzalmas racsot remelem le lehet rola majd szedni. Ja meg talaltam egy Coolink winyohutot is 15mm-es ventivel, de asszem inkabb az OP1-nel maradok.
-
ngb
csendes tag
válasz
BlacKSouL #706 üzenetére
Most már úgy vagyok vele, hogy lehet hogy mégis csak többet szánok rá, hogy tartósabb legyen, de most sem tudom igazán, hogy melyik lenne jó.
A NorthQ3701 Silent Tornadot 80 -t néztem ki. Az jobb, mennyivel jobb az SB-nél 2300-ért.
Vagy ilyen kategóriában van esetleg jobb is? -
ngb
csendes tag
-
bnss
veterán
válasz
BlacKSouL #692 üzenetére
Az Enermaxba előre és hátra is elfér a 12cm-es venti, viszont a Cooler Master most jobban tetszik...
Először nem értettem a fanductos dolgot, de aztán leesett, hogy mit is próbálsz nekem elmagyarázni!Még eldöntöm, hogy melyik ház lesz, de most a Cooler Mster felé hajlok elég erőteljesen, a zaj nem lesz döntő szempont, persze nem szeretnék sűvítő hangeffektusokat hallani!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EKL 92mm ventilátorok a 80 mm-es venti csavarméretével (!) - rendkívül halk - nagy mennyiségben is!
- Lian Li UNI FAN TL LCD ventilátor szettek, fekete, normal/reverse blade
- Lian Li UNI FAN SL-INF 120 mm fekete ventilátor szettek
- NOCTUA NF-A14 PWM Chromax.Black.Swap-Edition
- Cooler Master SickelFlow 120 ARGB ház ventilátorok eladóak /Garanciás/
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest