- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- One mobilszolgáltatások
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
fehér_ember
addikt
válasz
Mr-Pamacs #41737 üzenetére
Sziasztok!
Épp most raknám össze az "új gépem" de olyan "problémába" ütköztem hogy a pc házamban elöl lévő 2db. CoolinkSWiF2-801 ventilátor csatijai 3 pinesek az új alaplapon pedig már csak kizárólag 4 pines aljzatok vannak:
Használhatom ezeken a 3 pines házventijeimet? Nem lesz baja tőle semminek?És lenne még egy olyan kérdésem is, hogy számít a sorrend az aljzatoknál.
Szóval muszáj a CHA_FAN1-et és CHA_FAN2-őt használnom, vagy mehet a két házventi a CHA_FAN1 kihagyásával a CHA_FAN2-re és CHA_FAN3-ra is?
Az utóbbiak használatakor ugyanis egy fokkal esztétikusabb lenne ebben a ősrégi pc-házban a kábeleik elvezetése.U.I.:
A kérdés természetesen mindenkihez szól.
Csak véletlen rontás hogy nem új bejegyzés lett. -
BlacKSouL
addikt
válasz
Mr-Pamacs #770 üzenetére
Rákötsz egy nagyon rövid reakcióidejű multimétert a csatira amire a venti van kötve, és párszor elindítod a gépet, közben nézed meddig mozdul ki a mutató. Ha 10 alkalomból mind a 10x ugyanaddig az értékig lendül ki, akkor a táp és az alaplap rendben van, akkor valóban kevés neki az 5V, és hajszálon múlik az elindulás. De ha 10 esetből mindig más értékig lendül a mutató, akkor is kevés az 5V, de akkor meg van a magyarázat, ugyanis nem mindig pont ugyanakkora feszültséglökés éri a ventit. Elvileg a táp és a deszka leszűri, és pont csak annyit kéne kapnia a csatlakozónak, amennyit, de hát ez szerintem kivitelezhetetlen 100%-osan. Vagyis egyszer 5,05 V-ot kap, egyszer meg 4,95V-ot, és lehet hogy ennyire érzékeny.
-
Brae
őstag
válasz
Mr-Pamacs #439 üzenetére
hmm... Nekem nem kell bizonygatnod semmit, teljesen felesleges felrakni róla képet, mert minden program a S.M.A.R.T-ból olvassa ki az értékeket, de mint köztudott, elég gyakori az, hogy a S.M.A.R.T. füllent. Ha csak egyszerű fizikai törvéyszerűségek alapján belegondolunk egy kb. 20-22fokos szobában lehetetlen, hogy 23fokos legyen egy vinyó. Tehát körülbelül 30-35fok körül lehet a reális értéke egy hűtött vinyónak.
Egyébként félre ne érts, nem a vinyóhűtés szükségességét cáfolom. -
Brae
őstag
válasz
Mr-Pamacs #430 üzenetére
IBM vinyóm faterom gépébe 2002 óta megy mindenféle hűtés nélkül napi 8-10 órákat, úgy, hogy még soha nem volt 50 fok alatt és semmi baja
Egyébként az a 23 fok nem annyi lesz valóságban, inkább a S.M.A.R.T. szórakozik, hacsak nem 10fok van a szobában. Az pedig hülyeség hogy 45 fokon lekapcsol, nem tom honnan veszed[link]
-
BlacKSouL
addikt
válasz
Mr-Pamacs #386 üzenetére
Najójó. De ha tudom, hogy sose kapcsolnám ki a ventiket, és hogy párat sose járatnék 5V felett, viszont kettőt meg rendszeresen szabályzok, akkor kapcsolóval nem tudom megoldani.
még ha ingyen lenne sem. Így viszont az egy 950Ft-os szabályzón kívül minden változtatást ingyen csináltam(vagy benne volt pl a hűtő árában amúgyis a másik szabályzó), és a lényeg az volt, hogy minél kisebb költséggel megússzam. Szerintem megúsztam.
-
Heineken Tom
tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hardcore café
- Milyen légkondit a lakásba?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Mikrotik routerek
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Horgász topik
- Torrent meghívó kunyeráló
- További aktív témák...
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone 16, Apple iPhone 16e, Apple iPhone 16 Plus, Apple iPhone 16 Pro
- Apple Macbook Pro 14" (2024) - M4 - 16GB/512GB (mw2u3sl/a) Asztrofekete - Garancia - 18 Ciklus
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged