Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• TeeJay

félisten

válasz Haart #839 üzenetére

nekem meg 2 van összesen
    hátul egy 12-es Coolink 1200RPM-es
    meg a tápban egy szintén 12-es Coolink 1600RPM-es de a táp azt leszabályozza kb 800-1000RPM-re szóval azt hallani se lehet.

na ezzel a két ventivel is úgy átszellőzik a Chieftec LBX02 házam hogy ihaj
    nem is tudom minek ettől több venti a házba
    számoljátok ki két ilyen venti mennyi levegőt húz át a házon
    szerintem ez több mint elegendő :R

• wwhy

veterán

válasz Haart #822 üzenetére

Ha pwm-es ventiszabályzód van, akkor ajánlom bátran az Arctic Coolin Arctic Fan 12 PWM-et :) És anélkül is :R

• BlacKSouL

addikt

válasz Haart #822 üzenetére

Lásd előző hsz-em. Én Scythe-t javasolnék, 21-F-est, az leglábbis nálam bevált. És tartós. Bár mondjuk attól függ mire kéne, de szerintem 1600-as fordulatnál nagyobbra egy 12-es ventinél nem nagyon van szükség, annyinál meg fújtat már rendesen. Lefelé 700-ig le tudom lassítani, de 1000-től lejjebb már nem érdemes, mert hangja egyáltalán nincs, levegőt meg azért arányosan kevesebbet tol.
    A Silent Tornado eleve nagyon lassú, halk, de nincs benne tartalék. Állandó lassú néma légmozgás igény esetén jó esetleg. Noctua szintén.
    Esetleg Noiseblocker SX2, az 1850-et forog ha nagyon kell a huzat, de 6V-ra 900 rpm-re(némaság) is le lehet lassítani; pontosabban azon a feszültségen és sebességgel még el is indul, az alá csak menetközben lassítani lehet, de nem biztos hogy elindul. Vagy ha tudsz szerezni SX2 Pro-t, az 1550-et pörög maxon.

• macikos

addikt

válasz Haart #646 üzenetére

És szabályozható? mert az arctic-ot ha kell, felvenném 1500-ra, hogy nyomja a levegőt rendesen

• BlacKSouL

addikt

válasz Haart #635 üzenetére

Én speciel tennék még hozzá, és magasabb minőségű és árú modellek közül választanék, bár természetesen felhasználás módjától is függ a választás. Mivel én a procihűtőmre tenném ha vennék egy 9,2-est, ezért olyat vennék, ami képes akár 1800 vagy 2000-es fordulatra is, mert lefelé még nyugodtan le lehet szabályozni bármelyiket, de ha utólag kevésnek bizonyul esetleg, akkor gyorsítani már nem lehet, és akkor egy kifejezetten csendes üzemre tervezett modellt néznék ki, ami lelassítva sem hangos, vagy morgós mint az erős, de hagyományos csapágyazású modellek. Házszellőztetésre megintcsak más a helyzet, oda bőven elég olyan ami max 1500-1600 körül megy, le akár ezeket is lehet szabályozni, de még a max fordulatukon is csendesebbek, mint erősebb társaik, és a házat még kellőképpen kiszellőzteti egy ilyen fordulatú venti.
    Namost ha a két említett modell közül kellene választani(SilentBlade 92 <-> Coolink X9-1500), akkor ha és amennyiben hiszünk nekik, akkor az adatok tanulmányozása alapján valamivel jobb választásnak tűnik a SilentBlade, mert elvileg ugyanakkora hangerő mellett valamivel több levegőt tol a 100-assal magasabb fordulattal. Ha jól emlékszem árban is nagyjából egy szinten vannak. Kicsit nekem személy szerint furcsa a 2-vel kevesebb lapátos megoldás, de könnyen lehet hogy pont emiatt tud csendesebb lenni. A szín pedig teljesen egyéni dolog, van akinek jó a fekete, van akinek jobban tetszik a zöld lapát átlátszó keretben. Nekem például ez másodlagos, mivel nem látszik.
    Tehát e kettő közül én a SilentBlade-et választanám, ami természetesen nem azt jelenti hogy biztos hogy ténylegesen ez a jobb választás :) (Zárójeles megjegyzés:nekem kicsit gyengének tűnnek a lassú üzemű Coolinkek, de csak ''manuális'' szubjektív mérés alapján)

• BlacKSouL

addikt

válasz Haart #621 üzenetére

Persze mert ott akkor nem volt 9-esre irányuló kérdés/igény. :)
    De nagyjából ugyanazokat a márkákat tudnám ajánlani. Visszafelé kezdem; Ide jöhet a SilentBlade is, bár itt az ár-érték arányból az ár jobban dominál, habár egyáltalán nem mondom hogy rossz, de én nem ezt venném. Talán jobb választás az Arctic Cooling Arctic Fan 9 , ennek egy hátránya van, hogy nagyon vastag, majdnem 4 cm, de ugyanolyan halk, sőt picivel talán halkabb, mint a 9225-ös, viszont a légtolása is jobb, és tartós csapágyazása van(talán már nem kerámia hanem folyadék, de lehet hogy kombinált). Aztán a Noiseblocker SE2, ami még egy kicsit több levegőt tol, kb ugyanolyan hangosan, árban azonban már 3k fölött van, és végül ami nálam favorit, az a Papst 3412 N/2GL, ami már majdnem 4k, de sok levegő/kis zaj jellemzi, egyedi kiegyensúlyozást kap(vibrációmentes), kopásálló csapágyazása legendásan jó. Ha nincs szükség a nagy huzatra, akkor talán NorthQ SilentTornado, vagy a gyengébb Papst 3412 N/2GLLE. Ezek már hangtalannak tekinthetőek, de a fentebb említetteket is lehet szabályzóra kötni, és akkor igény szerint hangtalanok vagy jól fújók lesznek, míg az eleve lassúakat nem tudod gyorsítani. Ezt ugyan meg lehetne tenni egy olcsóbb nagy fordulatszámú hangos ventivel is, és lelassítva azok is halkabbak, de nem annyira mint az eleve hosszú halk üzemre tervezett jó minőségű csapágyazású modellek.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés